Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Disticaret Sektöründe Bir Yerlere Geldigine İnanan

Başlatanjinx23Tarih10/11/2011 00:04:53Yorum0

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Herkese merhaba,

öncelikle baslikta tam olarak neyi sordugumu kismen aciklamadigim ya da aciklayamadigim icin özür dilerim. sinirli sayida karakter kullanarak ancak bu sekilde bir baslik atabildim.
aslinda biraz da ilgiyi konu basligima cekerek soracagim soruya katilimi artirmak istedim. bu konu basligini neden kariyer bölümünde yayinlamadigim konusunda kizacak olanlardan bir kez daha özür dilemek istiyorum. cünkü ilgili bölümde en son temmuz ayinda bir paylasim olmus ve ben acil olarak yardimlarinizi bekliyorum.
lafi bu kadar dolandirdiktan sonra kafami aylardir kurcalayan sorumu sizlerle paylasmak istiyorum.
öncelikle kendimden cok kisa bahsetsem daha iyi olacak.
2011 haziran ayinda almanca mütercim tercümanlik bölümünden mezun oldum. almanca ve ingilizce dillerine anadile yakin seviyede hakimim ancak bu meslek bana hitap etmiyor beni heyecanlandirmiyor. ögrenciligim boyunca ithalat ihracat mevzulariyla ilgilendim ve bir gün bu sektörde calismak istedigime inanarak mezun oldum. ögrenciyken de elimden geldigince arastirmalar yaptim kurs ve seminerlere katilarak kendimi gelistirmeye calistim. mezun olur olmaz bir ihracat firmasi 3ay staj teklifinde bulundu. hemen bir hafta sonrasinda mersinde borusan gibi büyük bir firma maasli bir pozisyon teklif etti. geri ceviremeyecegim bir teklif oldugu icin hemen basladim. 3ay kadar calistiktan sonra ailevi durumlar yüzünden memleketime dönmek durumunda kaldim. zaten onca hayalle basladigim isim beklentilerimle kesinlikle örtüsmüyordu. herseyden önce beni ön plana cikaran cift dilli olma özelligimle hicbir alakasi yoktu. sadece yurtici telefonlara bakiyor ve maillere cevap yaziyordum. internetteki is ilanlarina baktigimda islerin genelde istanbul cevresinde ve ankarada oldugunu farkettim. ancak bu kez askerlik tecil durumum yüzünden firmalar beni yetistirmek, calistirmak istemiyordu. simdi aralik ayinda askere gidiyorum ve haziran ayinda tekrar basvurulara baslayacam. ancak yasadigim bu dönem biraz hevesimi kirdi ve acaba bu sektörde bir yerlere gelemeyecek miyim kaygisi yaratmaya basladi. henüz cok gec degilken yeniden bir secim yapmanin esigindeyim. askerden dönünce ya kendi alanim olan tercümanlik yolunda ilerleyecem ya da gözümü karartip kendimi bu sektöre atip pismeye calisacam. uzun vadede planim kendi isimi kurabilmek. inancli ve caliskan biriyim.
ancak biraz cesarete ve biraz yönlendirmeye ihtiyacim var. benimle belki ayni yollardan gecmis, ya da gecenlere taniklik etmis büyüklerimin nasihatlari benim icin son derece önemli. cünkü tecrübenin en pahali ögrenme yöntemi oldugunu biliyorum. bana yardimci olursaniz kariyer planlamama cok büyük katki saglamis olursunuz.
saygilarimla.

Yerleşim Türkiye / EskisehirMeslek Çevirmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
0 yorum