Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sizce Nasil Olur?

BaşlatanCanjuniorTarih14/01/2008 23:26:29Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye94 yazı
Slmlar, ben yurtdisinda (belcikada) yasayan 26 yasinda bir gencim. Kisace yapmak istedigim isten bahsetmek ve sizlerin de yorumlarini dusuncelerini almak istiyorum.
Yasadigim bolge cografik olarak iki ulkeye (hollanda ve almanyaya) sinir bir bolge. Ken capimda kucuk bir arastirma yaptim.
Yapmak istedigim is gumus ticareti:
Turkiye baglantili calismak istiyorum. Burda yuzlerce gumus taki satisi yapan perakendeciler var. Acaba bunlar bu takilari nerden temin ediyorlardir? Burda bizzat kendim bu perakendecilere gidip de bu urunleri pazarlayabilirmiyim? ayrica internet uzeri de satislar yapsam nasil olur sizce? kredi ile birlikte 20000€ kadar bir baslangic sermayem var. Bu da bence fena bir miktar degil baslangic icin. Akvaryumdaki balik gibi bir yerde perakende satis yapmak ve buranin masraflarini zar zor karsilamak yerine potansiyel bir musterinin ayagina gidip urun yelpazemi tanitsam satis yapabilirmiyim? sizce bir perakendeci benim gibi ilk baslangicta urun yelpazesi cok da genis olmayan biriyle ilgilenir mi? Bana bu konuda yardim edebilecek kurumlar var mi? tskler
Saygilarimla

Yerleşim Belçika / LimburgMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye639 yazı
Merhabalar!
ERDEM GÜMÜŞ CENTER;İsmail ALTINAKAN.
Bu arkadaşımız;hem Kuyumcu,hem Gümüş toptan ve perakende hem de Altın tamircisi.
Hollanda'ya açılmak istiyor.Belki birlikte çalışabilirsiniz.
Telefonunu vereyim size isterseniz görüşebilir,bilgi alabilirsiniz.
0535 520 85 63
0546 898 28 50
0532 707 43 23
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye94 yazı
Tel nosu icin tesekkurler. Umarim ihtiyacim olur ama bu ise baslamadan once kesin bir karar almam lazim diye dusunuyorum. Bu sektorde piyasa var mi? Karli bir is mi? Mesela soyle dusunuyorum. Ilk etapta bir dukkan tutup kendimi oraya baglayana kadar baska perakendecilerin yanina degisik detayli urun kataloglari ve taki cesitleri ile gidip (kucuk capta) toptan satis yapsam karsimdaki insan beni ciddiye alir mi? Yoksa bos yere mi kulac atmis olurum? Bu isin raconu bu mu? degilse nasil olabilir? Zamanla tabi guzel islek bir yerde yer tutup daha ciddi bir sekilde bu isi yapmak isterim elbette. Ama ilk etapta kira ve eleman calistirmak burda cok pahali oldugundan bu sekilde baslamak istemiyorum. Etrafimda o kadar cok kendinden bile haberi olmayan insan var ki bu tur sorulari sadece kendime sorabiliyorum ama bir turlu bir cevap bulamadim. Iyiki bu siteyi kesfettim. Fikirlerinizi bekliyorum.
Saygilarimla

Yerleşim Belçika / LimburgMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı

merhabalar öncelikle bu işi perakende olarak yapan dukkanlardaki satış fiyatlarını arastırman, Türkiye'den temin edecegin malın gümrük,vergi v.s +malın toptan fiyatının sana maliyetini hesaplaman lazım . Takı seçiminde de yanında bu işten anlayan birinin olması iyi olur.Şu an düşünme aşamasındasın.işi iyi araştırmanı tavsiye ederim.
bornovalı

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye639 yazı
Kardeş!
Sana numarasını verdiğim arkadaşı bir ara istersen.Toptan gümüş pazarlama daha akıllıca gibi ama!...
Sen musait olunca bir görüş istersen.Bu piyasayı o daha iyi biliyor,gümüş alım-satım ve imalat işi için...
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye46 yazı
fiyat verirsen sevinirim arkadaşım
ğümüş hakkında ?????????? cvp bekliyorum ok
llllll

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye351 yazı
Canjunior bulundugun yerde elindeki parayla sigara biraktirma merkezi acabilirsin.bu senin parani gumus satisindan cok daha hizli amorti edecektir.mesela verviers yada liege de..

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye16 yazı
Gümüş işi yapmak isteyen arkadasim şu anda herkes gumuse giriyor,ama birim maliyeti,modelleri,gümrük (işyerim yok diyorsun malin ithalatını nasil yapacaksin? illegal mi)nerelerde kimlere satacaksin,kendi masrafların ne olacak,tüm bunlar için bir fizibilite raporu çıkartmalısın...Yurtdışında nasil bilmiyorum ama Türkiye'de outdoor satışına yeşil ışık yanıyor,özellikle hastaneler,okullar,bankalar,düğünlerde bile artık gümüş takı satılıyor.Tüm dünyada ebay internet sitesine de ürün koyup satabilirsin.Daha detayli bilgi silverista@gmail.com. Başarilar dilerim..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye11 yazı
İstanbulda Gümüş İmalatı olarak faliyet göstermekteyim. Kaliteli ve ucuza ürün tedarik etmek isterseniz her türlü yardımcı olmak isterim.
0538 276 96 01
iyi günler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye122 yazı
Kayseri'de bende böyle bir iş yapmayı düşünmüştüm mesela günlük 10 kişi alsa 300 lira kar diye düşünmüştüm tanesinden 30 tl kalsa diye aylık 9000 lira para eder buda çok güzel bir para yani hemde süper :)
Hem internetten hemde Kayseri'ye dükkan açarak başlamak istiyordum bende hala da aklımda az işlek bir yere dükkan açarak başlasam internette gerçekten güzel reklam yaparsanız çok kazançlı olacaktır face de vb. bu işi yapanlar var ve çok kazanıyorlar diye biliyorum.
İnşaALLAH hayırlısı olur :)
Baki

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ticaret
Yeni Üye43 yazı
kardesim sen hic turkiyeden mal getirdinmi belcikaya? gumruk masraflari vergiler ne kadar biliyormusun? ben hollandada yasiyorum. sende muhtemelen genk civarinda bi yerdesin yazilarina bakilirsa. magdem dukkan dukkan gezmeye meraklisin. hollandadan tavuk, peynir nescafe gibi seyler alip sat belcikanin ic kesimlerinde. gumusten altindan daha cok kazandirir sana.

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Ticaret
Yeni Üye48 yazı
Türkiye'yi boşver. Çinde gümüş çok ucuz. Alibaba yı incelemeni tavsiye ederim.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im