Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bulgaristan'a Şahsi Araçımla Giysi Taşımak.

BaşlatanenderTEKTarih29/10/2011 01:43:34Yorum28

İlk mesaj
Yeni Üye22 yazı
Merhabalar,

Ben kendi araçımla her hafta 3-4 çuval tekstil ürünleri goturmek istiyorum. Ama bu olay her hafta tekrarlanacak, bir nevi bavul ticareti gibi düşünebiliriz. Bu yapaçağım çalışmada nasıl bir gümrük mevzuatı uygulanır. Sınırda malın vergisini ödiyerek geçme şansım varmıdır.

Bulgaristan’da kendi dükkanım olduğu için, Türkiye'de ihrac fazlası ürünleri bulup kendi araçımla goturmekteyim. Fakat şuana kadar 1-2 çuval taşıdım şahsi araçımla, tabi çuval sayısı artınca sınırda problem çıkacak. Ne yapmam gerekiyor.

Türkiye’de merkezi olan bir fabrikanın temsilcisi veya şubesi olursam, Bulgaristan’da bana ne gibi faydası olur.

Saygılarımla.
ender.tek.sura@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
28 yorum
Yeni Üye83 yazı
en kolay ve problemsiz olanı aldığınız malları kargo ile göndermeniz .......
zaten kendiniz ***ürseniz rüşveti fln aynı değere gelir ...
Her gidişin bir dönüşü vardır elbet,Önemli olan hayatı heba etmemek,Paylaşmak ve yardım etmek!!!! -----İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim. Robert Bosch

Yerleşim Bulgaristan / VarnaMeslek Otomotiv
Yeni Üye22 yazı
Arkadaşlar Gümrük Mevzuatlarından haberi olan yok mu? Vereceğiniz bilgiler doğrultusunda işimi yapmaya devam edeceğim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye286 yazı

Resmi olarak ***ürmen için malı gümrüklemen gerekir ve bir nakliye firması ile taşıman gerekir Bulgaristan da kesilen fatura üzerinden kdv (%20) ödemen gerekecektir.

Kendi aracın ile taşıma durumunda Bulgaristan gümrüğünde fatura gösterip kdv yi ödemen durumunda geçebilirsin bu şekilde 1 veya 2 kere geçmene izin verirler.Bu süreklilik durumunda olmaz.

Eğer resmi çalışmayacaksan en güzel yol kargo yada otobüs firmaları ile taşımandır.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye10 yazı
Bulgaristana vergisini ödedikten sonra neden 1 veya 2 den sonra problem olacak.bu konuyu biraz açar mısın? kral35 kardeşim.
sonuçta vergisi ödeniyor, her şey resmi ve yasal .bunda kanunsal olarak bir sınırlama ve engel var mı ?kendi aracıyla malını TÜRKİYE'DE gümrükletip BULGARİSTAN'A ***üremez mi?BİLMEDİĞİMİZ DETAYLARLA İLGİLİ BİZLERİ AYDINLATIRSAN SEVİNİRİM.VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER.
05368151878

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ticaret
Yeni Üye83 yazı
Her aracı olan yük ve eşya taşıyamaz. Bunun için belirli taşıma kriterleri , belirli araç tipleri ve karneleri gerekmektedir .... ( örneğin TIR karnesi ... )

Aracınız cam lı ise bu iş olmaz nedeni Mühür vurulacağından . Gümrükçü mühürü vurur siz gümrüklenen malı CAM'ı çıkartıp değiştirirsiniz fln ......
Aracınız Panelvan olması gerekli !!!
Ayrıca panelvan araçlar her gümrükten geçemez ( örneğin : Dereköyden geçmesi yasaktır bu tarz araçların ... Kapı kule yada Hamza beyli gümrüklerini kullanmanın gerekecektir ....)

faturalı da olsa husisi araçla 1,2 kez rüşvet verdikten sonra malınızı ***ürebilirsiniz bunun dışında sağlıklı sevkiyat gerçekleştirmeniz biraz zor gibi görümekte.......
Her gidişin bir dönüşü vardır elbet,Önemli olan hayatı heba etmemek,Paylaşmak ve yardım etmek!!!! -----İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim. Robert Bosch

Yeni Üye30 yazı
b
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - inferno

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye30 yazı
benim de bi sorum olucaktı kargo ile gonderdıgımızde gumruk vergısı odemiyoruz mu?
Alıntı Yapılan Metin:

Yeni Üye83 yazı
Kargo şirketi kendi adına fatura keser vergisini verir evrak üzerinde mal senin değil onundur ....

Tr de yada bg de şirketin olmasına gerek yok malını teslim ederken ödemesini gerçekleştirirsin ...

Üye979 yazı
ınferno kardesımın dedıgı gıbı gumruk naklıye vs resmı ıslerle ugrasmak ıstemıyorsanız bu ısı yapan bol mıktarda kargo fırmaları var ıstanbuldan bg ye m3 unu ortalama 60-75 euro yada kg 50-75 euro cente tasıyorlar kapı teslım sadece sız bu parayı oduyorsunuz ıstersenız faturada alabılıyorsunuz.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye30 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Kargo şirketi kendi adına fatura keser vergisini verir evrak üzerinde mal senin değil onundur ....

Tr de yada bg de şirketin olmasına gerek yok malını teslim ederken ödemesini gerçekleştirirsin ...

peki bu gumruk vergisini odemedigimiz urunleri bulgarsitanda nasil satisa sunabiliriz ki.bildigim kadariyla kontrole gelenler oluyormus arada sirada,mallari nerden alindigini sorarlarsa,gumruk vergisi faturasini isterlerse oyle bi durumla karsilasabilirmiyiz.kisacasi gumruk vergisini odemeden yasal satis yapabilirmiyiz ?cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim...

Üye286 yazı
Resmi olarak ülkeye soktuğunuz mal için ülke içinde fatura bulabilirsiniz.Bu konuda bir sektör oluşmuş.Eger kargo şirketlerini kullanırsanız o firmalar size fatura veriyorlar.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye30 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Kral35
Resmi olarak ülkeye soktuğunuz mal için ülke içinde fatura bulabilirsiniz.Bu konuda bir sektör oluşmuş.Eger kargo şirketlerini kullanırsanız o firmalar size fatura veriyorlar.

yani kargo sirketiyle gonderip o malları yasal olarak satısa sunabilirim.senede bir iki defa yuklu malı kargo sirketiyle gondersem daha sonrası icin ise kendim arada ayda bir iki defa otobus firmalarıyla bir iki koli mal gondersem onların satısında herhangibir sorun yasarmiyim?cunki surekli kargo sirketleriyle gonderdigimde epeybi masraflı cıkıyor

Yeni Üye83 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - soner_yılmaz
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Kral35

yani kargo sirketiyle gonderip o malları yasal olarak satısa sunabilirim.senede bir iki defa yuklu malı kargo sirketiyle gondersem daha sonrası icin ise kendim arada ayda bir iki defa otobus firmalarıyla bir iki koli mal gondersem onların satısında herhangibir sorun yasarmiyim?cunki surekli kargo sirketleriyle gonderdigimde epeybi masraflı cıkıyor

Yüklü mal gönderdiğinde Stoğun eski olcak güncel malları takip etmez isen satış yapamazsın ...

Varnadaki bir çok mağaza mallarını Sofya eliensi den , Dimitrov grad'takiti Türk toptancılarından yada Romanya Bükreş civarındaki Çin pazarından almaktadır ... Bir çok yerde aynı ürünü farklı fiyatlarda bulabilmekteyiz ...

Eğer senin mağazan BUTİK şeklinde olur ise kişiye özel ürünler gece Elbiseleri Balo yada özel günlerde kulanılacak tarzda tahminimce daha çok satış gerçekleştirebilirsin
( REKLAM olmazsa olmazlardan ) Bilboardlara Reklam verip yada El reklamları dağıtıp bu işi gerçekleştirebilirsin ...

Yeni Üye30 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Kral35

Yüklü mal gönderdiğinde Stoğun eski olcak güncel malları takip etmez isen satış yapamazsın ...

Varnadaki bir çok mağaza mallarını Sofya eliensi den , Dimitrov grad'takiti Türk toptancılarından yada Romanya Bükreş civarındaki Çin pazarından almaktadır ... Bir çok yerde aynı ürünü farklı fiyatlarda bulabilmekteyiz ...

Eğer senin mağazan BUTİK şeklinde olur ise kişiye özel ürünler gece Elbiseleri Balo yada özel günlerde kulanılacak tarzda tahminimce daha çok satış gerçekleştirebilirsin
( REKLAM olmazsa olmazlardan ) Bilboardlara Reklam verip yada El reklamları dağıtıp bu işi gerçekleştirebilirsin ...

Cok tessekur ederim fikirleriniz icin gayet mantıklı vede yapılabılcek bısey varnada.Bende sadece bayanlara yonelik giyim satmak istiyorum,degınız gıbı balo elbıselerı falan da olucak mazada,gece kıyafetlerı oturden vede gunlun yasamda gıyınebılıcek tarzdan. Varnanın genelı baska sehirlerden gelmıs orencılerle dolu oyuzden orencılere hıtab ebilcek giyimler satmak ıstıyorum ucuz fıyata surumden kazanabilcegim sekilde ama sadece butık bı magza olursa biraz riskli gibi geliyor, bende 6 senedır varnada yasadım mall dakı magzaların durumlarını biliyorum oyuzden orencılerının cogunun ekonomık durumları ıyı degıl sadece butık bı magaza olursa kı o urunlerde bıraz daha pahlı ozamanda nekadar satis yapabilirim onu bilemiyorum ama yınede denenebilir.

Yeni Üye83 yazı
Merter'de mağazaları dolaşıp TEKLEME kalan ürünleri daha ucuza alıp 5-10-15 LV den fazla olmamak kaydı ile günlük para akışını artırabilirsin .....
Öğrenci kesmi ucuz ve gösterişli ürünlerin müdavimidir....

Yeni Üye30 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Merter'de mağazaları dolaşıp TEKLEME kalan ürünleri daha ucuza alıp 5-10-15 LV den fazla olmamak kaydı ile günlük para akışını artırabilirsin .....
Öğrenci kesmi ucuz ve gösterişli ürünlerin müdavimidir....

evet bende o sekılde dusunuyorum bıraz gosterısli şık gece kıyafetleri birazda gunluk yasamda giyine bilecek giysiler alıpta ucuz fıyata satmak istiyorum kolhozan pazar tarafındakı magzalarda dusunuyorum

Yeni Üye30 yazı
istedigim bolgede dukkan kiralarıda cok pahalı 1500 lv civari.ne kadar kear yapabilirim bilemiyorum gerci islek bi cadde

Yeni Üye2 yazı
şimdi güzel kareşim sen bu işi türkiyede daha iyi kazana bilirsin hiç başını artma ist aç bi dükan aynı parayı kazanırsın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye30 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kuru
şimdi güzel kareşim sen bu işi türkiyede daha iyi kazana bilirsin hiç başını artma ist aç bi dükan aynı parayı kazanırsın

istanbulda acmak icin daha buyuk bı sermayiye gerektiriyor bide istanbulda alışveriş magzaları almıs basını gıdıyor hertaraf alısverıs magzalarıyla dolu genelde oralardan satın alıyorlar, kimi marka urunler bile cok uzuc fiyata satılıyor. ki ben ucuz tekstil urunleri alıcam bilemiyorum istanbulda o urunleri nasıl satabilirim istanbulda daha buyuk risk gibi

Yeni Üye30 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - lastottoman
ınferno kardesımın dedıgı gıbı gumruk naklıye vs resmı ıslerle ugrasmak ıstemıyorsanız bu ısı yapan bol mıktarda kargo fırmaları var ıstanbuldan bg ye m3 unu ortalama 60-75 euro yada kg 50-75 euro cente tasıyorlar kapı teslım sadece sız bu parayı oduyorsunuz ıstersenız faturada alabılıyorsunuz.

yasal kargo fırmaları mı onlar cunku normal kargolar asırı yuksek fıyat soylıyorlar bu sekılde sızın dedıgınız gıbı guvenılır ucuz fıyata artı faturada verıyorsa cok ıyı olur.

Üye162 yazı
ihracata girersen masraflı olur
kargoya ver oradan gümrükten al en kolayı ve zahmetsizi budur
Saygı Ve sevgi Sadakat ve Dürüstlük

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye30 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - virtue78

demek ıstedıgınız kargoya verıpte sınırakadar malları goturucekler ordanda ben kendım alıpmı gumrukten gecırecegım nasıl olucak kı o?

Yeni Üye30 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - virtue78

demek ıstedıgınız kargoya verıpte sınırakadar malları goturucekler ordanda ben kendım alıpmı gumrukten gecırecegım nasıl olucak kı o?

okadar giysiyi gumruk vergisi odemeden benim gecirmeme izin vermezler demek istedigim hepsini cope atırırlar

Yeni Üye12 yazı
yurt dışı gönderileriniz için bizden fiyat almadan göndermeyiniz. iddia ediyoruz en uygun fiyat bizde
whatsapp 0541 429 89 29-0541 367 62 11

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye66 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - lastottoman

günümüzde varmı hâlâ böyle firmalar?
İnşaat Mühendisiyim

Yerleşim Türkiye / OsmaniyeMeslek Mühendis
Yeni Üye77 yazı
Bulgaristanda yaşıyorum. İş yapmak istiyorum bana yardımcı olacak burada para kazanabileceğimiz fikirlerinizi bekliyorum,her ne konüda olursa olsun size yardimçi olurum

Yerleşim Bulgaristan / ShumnuMeslek Ticaret
Üye265 yazı
Selam arkadaslar bulgaristan PLOVDIV KIRCAALI HASKOVA sehirlerinde turkce bilen ehliyetli bayan arkadaslar ile calismak istiyoruz. ahmetozabaci@gmail.com whatsapp..+905455920385

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye23 yazı
Razgradtanim,neydi konu.Yardimci olabilirsem
Orhan

Yerleşim Bulgaristan / RazgradMeslek Yöneticilik