Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tek Keçi Beslemek

BaşlatanunderexposedTarih19/10/2011 16:13:33Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
merhaba;

Bu konuda oldukça bilgisizim
işletmecilik ya da üreticilik yapmak istemiyorum fakat sevdiğim için 1 ya da 2 keçi alıp besleyip sadece kendi ihtiyacımı karşılayacak süt-peynir-yağ gibi ürünleri organik sağlamak istiyorum 1 ya da 2 keçiyle mümkün müdür bu keçi ürünlerinin daha faydalı ve sağlıklı olduğunu biliyorum yoksa keçi yerine başka bir hayvan seçmem daha mı makul sayı az olacağından koyun gibi mesela yoksa hiç uğraşmaya değmez mi? 1-2 keçi için gereksinimler nedir? bilgiler için şimdiden çok teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye488 yazı
keçi bakımı zordur
sürekli ormanlık alanda salıverilmiş durumda olmaları lazım.
ayrıca sabahtan akşama kadar iki keçi peşinde koşulmaz.
koyun daha uysaldır.
boş tarlalarda çayırlarda otlatabilirsin.
ve koyun keçi gibi inatçı değildir.
bir süre sonra onlar senin peşinde dolaşırlar.
yanından ayrılmazlar. keçilerin kaybolma oranına göre koyun daha az kaybolur.(sürü halinde kaybolan koyun çoktur)
koyun besleyin otlatmadığınız zamanlarda ahılda yemlersiniz .
keçi ormanlık alana çıkmazsa huzursuzluk yapar.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Üye816 yazı
fikri nin dedikleri şeylere katılıyorum ama kırsaldamı yaşıyorsunuz yada kenttemi kentte yaşadıgınız için sanırım bu konuyu açtınız ama eger kentte yaşıyorsanız boşverin kafanızı yormayın sahibinden.com gibi sitede yüzlerce ekdi köpek kuş tavşan ücretsiz veriliyor sahipleri binbir hevesle almış komşular rahatsız olunca yada 2-3 gün sonra bakımından bıkmışlar hayvan barınaklara yada sokaklara atıyorlar..

keçi ile koyun farkı ise eğer eviniz bahçeli veya ağıllı değilse apartman gibi yerlerde sakın beslemeye kalkışmayın çünkü melemelerinden insanlar rahatsız olur .. koyun daha uysaldır keçi yerinde duramayan hiperaktif bir hayvandır ayrıca kırsalad beslenmedikleri için verecekleri sütten ne beklenebilir ki 300- 500 gr sütten ne cıkar.. ayrıca ikiside koku verir kokuları rahatsız edicidir..

bir sürü olumsuz neden yazabilirim ama uzun uzadıya yansımak gereksiz oldugunu düşünüyorum onun için eger kentte düşünüyorsanız hiç kalkışmayın komşularınızla papaz olmayın..
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im