İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Seyyar İş Fikirleri Lütfen!!!
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
39 yorumM
Üye172 yazı
M
Üye172 yazı
R
Yeni Üye93 yazı
mehmet88842 arkadaş neyaptın aradan geçmiş 2 aya yakın süre?
merak ettim.
psikoya bağladınmı? :)
bu seyyar satıcılık banada aslında çok cazip geliyor.. işlek bir caddede dükkan tutsan enaz 1500 hatta 4000 e kadar kira çıkıyor.. ya ben ne satacam da bu kirayı ödeyecem? arada sırada çıkan zabıtadan koşarak kaçmak vasıtasıyla aslında eğlenceli de meslek bu melet :)
artı kira yok sattıkça para kompile cebe kalıyor. çok tatlı insan bir günde ayakta en fazla kaç saat ayakta durur ki?
ama para kazanırsa 20 saat durabilirim ben...
bu seyyarcılık en son yapılacak işlerden biri ama öldürmez ... biraz da tutumlu olunursa para bile biriktirilebilir..
yine de söylüyorum benim en son başvuracağım çaredir bu seyyar işi..
arkadaşlar yapanlar varsa fikirlerini ,zorluklarını paylaşsınlar lütfen.
garibanın tavuğu tek tek yumurtlar.
F
Üye193 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - hünkar67 Arkadaşlar bu gibi işlerde yüzyüze görüşmeyi tavsiye Ederim Ve Özel noter tasdikli 2 kopyası Olan Bir dilekçeyle başvuru yapın. Dilekçede yazılı olarak yanıtlanmasını arz edin, karşılarında kararlı duruşunuzu resmiyete dökerek gösterirseniz Daha olumlu Sonuç alırsınız. Hak verilmez alınır... Bu Arada Boş konuşmuyorum denedim Ve kopara kopara Aldım zamanında... Bazen aba altından sopa göstermek Gerekiyor. |
Zabıtanın görevi açıkta gıda satışını men etmektir.yani açıkta seyyar olarak gıda satma hakkı diye birşey yok.O yüzden resmiyetle bu sorunu halletme yolu kesinlikle hüsranla sonuçlanacaktır.
belediyeler kendilerine yapılan başvuruları resmi ya da sözlü olarak hep reddederler.İzin isteyen kişi gerçekten başka şansının olmadığını ve bu işi yapmak zorunda olduğunu anlatmak ve belediyeyi ikna etmek için sürekli gidip gelmelidir belediyeye.her seferinde sizi geri göndereceklerdir.Olmaz yasak derler, belediye sınırlarında oturmuyorsunuz derler, oturuyorsanız da başkan istemiyor derler, başkana gidersin zabıta müdürümüz işleri yoluna sokmuşken benim ona bu ricada bulunmam yersiz olur der.Zabıta müdürüne gidersin oradan da ağzının payını verirler.Ama dersin falanca yerde filanca kişi simit,sandiviç vs satıyor dersiniz.Topu diğerine atarlar hemen.
yani hep kıvırırlar kıvırırlar.
Siz ise her seferinde yüzünüzü kızartıp gideceksiniz ve anlatacaksınız durumunuzu.Araya adam da koysanız kolay kolay izin alamazsınız.
Bu süreç 2-3 ay sürebilir.talep durumuna göre daha fazla da olabilir daha az da.ama sonunda sizin ihtiyaç sahibi olduğunuzu, başka bir iş yapamayacağınızı anlarlarsa resmi ya da söz ile şu köşe de takıl derler.istediğin yerde değil onların istediği yerde.
Ben bizzat ek iş olarak bu işi yapıyorum ve bu yazdıklarımın hepsini yaşadım.Şuan zabıta selam verip gidiyor.Karışanım görüşenim yok çok şükür.
İşleyen demir ışıldar
X
Üye170 yazı
arkadaşlar bu işin yasal yolu yok maalesef zabıta müdürüne sordum seyyar satıcılığa son zamanlarda çok darbeler indirilmiş izmirde belediyeler yarışıyor benim belediyem de hiç seyyar kalmadı demek için bir de saat 21 e kadar mesai yapıyorlar artık iş zoooor :((( Allah Yardımcınız Olsun ekmek kazanmayı fakire çok görenler utansın
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.
E
Üye326 yazı
Seyyar olarak kestane satabilirsin közde , mısır satabilirsin, kuruyemiş tarzı bişeyler satabilirsin, yüzük küpe incik boncuk satabilirsin ( bayanlar tarafından çok ilgi görüyor) özellikle 1 tl den satılan yüzük ve küpeler altına araba çekebilirsin 2 aya :) Toptancıları istanbul da ama semt olarak bilmiyorum araştırarak öğrenebilirsin
Ne Olursa Olsun Mücadeleni Bırakma Ki, Bir yerlere Gelebilesin ..
I
Yeni Üye3 yazı
arkadaşlar pilav satmak isteyenler toplu pilav siparişi alınır 05435395707
N
Yeni Üye35 yazı
İş fikirleri güzel ama geçici işler bence bir iş yapılırken ilk başta mesela 3 ayda harcadığın emek o işin senin aylık giderlerini otomatiğe bağlamasını sağlamalı daha sonrası para kazandırmalı var benimde yaptığım bir iş herşeyi resmi mail atarsan iletişim bilgilşerini açıklarım çalışmaksa amaç para kazanmaksa dene bence.
mobilium13@gmail.com
mobilium13@gmail.com
A
Üye125 yazı
28/01/2014 : 09:09:05#39
Web sitesi
Alıntı
arkadaşlar gezici seyyar arabalarla ruhsat alınıyor ama belediye oyun bozanlık yapıyor diyorsunuz şimdi şöyle birşey var siz gittiniz ümraniye belediyesinden ruhsat aldınız 3gün sonra kadıköye geçtiniz ozaman ne olacak kadıköy zabıtası sizin ruhsatınız ümraniyede geçerli demeyecekmi?
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz