Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Seyyar İş Fikirleri Lütfen!!!

Başlatansevdam34Tarih14/10/2011 20:53:22Yorum39

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Merhabalar arkadaşlar biliyorum birçok insan bu başlıktan bıktı ama bende şansımı denemek istedim illaki zeki arkadaşlarımızın fikri olabilir diye. ben sizlerden öneri istiyorum. Elimde avcumda 5 kuruş para yok mesleğim yok vasıfsız diye adlandırılmam çok doğal. sizden istediğim fikirler bana seyyar satıcılık konusunda fikir yardımında bulunmanız istanbulda kalıyorum. Aklımda pilav arabası var ama onun şuan altından kalkarmıyım bilemiyorum yapıp satmaktan ilk zamanda alıp satacağım iş fikri olursa çok sevinirim

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
39 yorum
Üye235 yazı
Sanayiden 300 liraya seyyar kokoreç arabası al yanında köftedir tavuk şiştir yap üniversite öğrencilerinin oturduğu semtlerden birine git günde 5 saatte turnayı gözünden vur geç .

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Yeni Üye4 yazı
zabıtadan izni almak için tüyolarınız var mı

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye66 yazı

GUZEL BIR SEYYAR ARABA AL, SABAHLARI POGACA, KAHVALTILIK CESITLERI KOY, BUNUN YANINDA 4 TANE TERMOS KOY ARABANA, PLASTIK BARDAK VE KASIK DERKEN CAY SAT ARABANDA , KAHVE, SALEP, KIVI, ORALET, KAKAO, VE ZATEN ZAMANLA EKSIKLERINI GORURSUN,
OGLEN VE AKSAMA KADARDA SANDEVIC CESITLERI VE CAYA DEVAM ET, GUZEL BIR YER BUL KENDINE,
BEN BU ISI UKRAYNADA YAPTIM ILK GELDIGIM ZAMANLAR AMA O ZAMANLAR OTURUMUM OLMADIGI ICIN YABANCI POLISI IZIN VERMIYORDU AYNI BIZIM ZABITA GIBI, DAKKA BASI ALIP GOTURUYORLARDI BENI, BENI BIKTIRDILAR AMA COK GUZEL PARA KAZANIYORDUM, HERKESE KAHVALTILIK, CAY OGLEN YEMEGI LAZIMDI, SATISLAR IYIDI, NE BILEYIM ACIZANE BIR ONERI,
ALLAH YARDIMCIN OLSUN
keremcan

Yerleşim Ukrayna / Kiev
Üye360 yazı
sayın boraumut arkadaşım.
bu pamuk şeker için gerekli malzemeyi ve arabasını nereden temin edilebileceğini de yazabilirmisiniz? ya da nereden araştırabiliriz?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye4 yazı
fikir veren tüm arkadaşlarımdan allah razı olsun

Yeni Üye8 yazı
Bence midye dolma işini düşünmelisin. 50 kuruşa rahat bir şekilde gider. (Ankara'da rahat gidiyor en azından İstanbul'da çok midye satan yer varsa bilemem) Büyük midye dolma satarsan sana en az 20-25 kuruş kar bırakır ve çok miktarda satarsın işlek yerlerde ama dikkat edilmesi gereken bir yer var. Midye belli aylarda zehir salgılıyormuş diyorlar ama ne kadar doğru bilemem.
Not:Ne olursa olsun işlek bir yerde satmalısın. Seyyar bir yerin çok iyi tat yakalıyıp müşteriyi kendi ayağına getirmesi çok zor.
Başarılar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye172 yazı
öncelikler herkese selam ,,,
arkadaşlar iyi hoşta fikir çokta birde o fikirlerin izni nerde alınır veya kanunları varmdıır gibi şeyler duymak istiyoruz bilgisi olanalr yazarrsa memnun olruz çünkü bir yerde durdugunda seyyar olarak o yerlerdeki dükkan gibi kuruluşlar sizi zabıtaya şikayet edebilrler yarıom saate kalmaz zabıta yanınızda olur onun için herşleyi kanununa göre yapmalıyızki kafamzı rahat olsun .. bende fikrimi belirtmek isterim seyyar giyim işine girmeyi düşünüyorum özellikle gençlere hitap eden gömlek,tişört, swit,ayakkabı,. v.b gibi şeyler satmaı düşünüyorum... şimdi şöyle bir şey var ben konya'da yaşıyorum merkezde seyyar ,, boxer,çorap,atlet, satan seyyar satıcı var onunla konuştum adam ben,m hiç bir belgem yok sürekli burda dururum ve kimse bir şey demz diyor çok ilgiç geldi bana hemen onunda ayakkabı satan bir yer ver yine seyyar olarak kaldırıma kurmuş bir tezgah oda aynı şekilde hiç bir belgesi olmadan satış yapıyorlar...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Yeni Üye53 yazı
selamlar nerede yaşadığını bilmiyorum ama mağazaların camlarını silme işine girebilirsin senin durumunda üstelik 4 cocuk sahibi birinin bu işle evini gecindirdiğini biliyorum.işinide iyi yaparsan mağazalar haftanın belli günü anlaşıyor seninle üstelik ic kabin vs temizliğide istiyorlar.maliyetide düşük.düşün derim..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
bilgisi olanlara bir sorum var mecidiyeköy meydanda birçok seyyar var bunlar izin mi almış o kadar orta yerde izinsiz olmaz diye düşünüyorum kira falan mı veriyorlar

Yeni Üye89 yazı
içli köfte satabilirsin mesela 4 tane 5 liradan tanesi ise 1.5 liradan tabi çok işlek bir yer bulman lazım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye2981 yazı
Seyyar birşeyler satmak çok kolay değil. İzin almadan yapan mafyöz tipler var. Ama bu iş için en doğru yol Belediyeden Gidip öğrenmek . Gıda maddesi daha da zor. İşin aslını Belediyeden öğrenmekte yarar var.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye172 yazı
gıda maddesi öyle ama giyim işi daha kolay olabilirmi izin yönünden belediye gidip en kısa zamnda öğrenmeye çalışcam izin vermezlerse bizde o mafyöz tiplerde biir oluıruz yapcak bir şey yok :)

Yeni Üye8 yazı
yeni bir başlık açmak istemedim seyyar iş fikirleri konusunda bir bilgiya bir türlü ulaşamadım.
ben seyyar köfte dürüm kokoreç vb..... bir minibüs alıp yada yaptırıp bu tür bir iş yapmak istiyorum.
fakat ruhsat konusunda sıkıntı olduğu söylendi. bugün belediyeden bir kişi ile görüştüm ve aldığım cevap şu oldu siyasetten başkana baskı yapılırsa ruhsatı alırsınız.
benim merak ettiğim şu örneğin vergi dairesine gitsem seyyar köfteci olarak işe başlama başvurusunda bulunsam benden istedikleri şey aracın plakası oluyor. ve vergi kaydım yapılıyor. ama belediye takoz koyuyor. seyyar yani gezici et ve tavuk satışı şartnamesine göre bazı şartlar var buzdolabı jenaratör gibi.
hadi ben bunları yaptım belediye izin vermedi varmı bunun kanuni bir yolu. ben kaçak iş yapmak yerine herşey prosüdre uygun yapmak istiyorum

Yerleşim Türkiye / ÇankyryMeslek Y?siz
Üye172 yazı
arkadaş ruhsatlı o tip arabalara sahibinden.com satan var uygun fiyata oraya bakmanı tavsiye ederim izin konusuna gelince orası biraz mecul ama olmaz diye bir şey yokl herşeyin başı tanıdıkla başla buda gerçek siyaset demişsin ewet doğru olabilr ama benim bildigim belirli noktalarda mevkilerde durabiliyorsun gezici olarak verilmez hepimiz kanunlara uymak istiyoruz bakalım hakkımzda hayırlısı neyse o ollsun başılar diliyorum bol şanslar..

Yeni Üye42 yazı
Arkadaşlar seyyar Araba, Minibüs, otobüs vs. İzinlerini belediyeden Almak Için Önce, kendiniz istediğiniz Yeri belirlemelisiniz. Sonra Oraya koyacağınız vasıtanın özelliklerini belirlemelisiniz.
( Bu bölüm Belediye Için Çok önemlidir) çevreyle uyum Içinde olacağını ve güzelleştirme çalışması algısını uyandıran bir çizim ile başvuru yapılırsa şansınız Daha Da yüksek Olur.
Büyükşehir Belediyelerinde imar bölümüne başvuru Yapılıyor. Yemeden yemenize Izin vermezler Küçük küçük bağışlar Için hazırlıklı olun...
Küçükşehirlerde Direk Başkanı muhatap alın Başka Kimse Bişey yapamaz...

Küçük seyyar Işler Için zabıta amirliğine istediğiniz Yeri belirleyip başvurun, istediğiniz bölge yakınlarında Başka seyyar Satıcı Varsa %99 alırsınız.

Son olarak belediyeler Bugün git Yarın Gel demeyi severler Çünkü gerçek ihtiyaç sahiplerini bu Şekilde ayırt ederler, yılmadan gidin ısrarcı olun Sonuç Iyi Olur Inşallah...

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ticaret
Üye172 yazı
bilgi için tşkler olumlu

Yeni Üye8 yazı
Yanıtlar için çok teşekkür ederim. Yalnız benim geziciden kastım şu benim memlekette haftanın iki günü pazar kuruluyor biri çarşamba biri pazar günleri ve farklı yerlerde. Ayrıca şehir merkezinde yer vereceklerini zannetmiyorum çünkü adım başı tavuk dönerci var dükkan kiraları en az 1500 liradan başlıyor. Benim kira ödemeden böyle bir işi yapmam onların işine gelmeyecektir. Onlardan daha iyi hizmet vereceğimide eklersek. Müşterileri azalacak ve birlik olup beni barındırmayacaklardır. Ama pazarlarda felan dükkan sahiplerinin rahatsız olma ihtimalleri azalıyor pazarlar merkezden dışarıda.

Yeni Üye45 yazı
arkadaşım seyyar kuruyemiş sat en güzeli hem gece çalışırsın birane meyhane olan muhitlerde geceleri zabıta sorununda olmaz paslanmaz krom çekmeceli şık bir seyyar arabası hatta mutfak tüpüyle ısıtmalı olanları mevcut
Küçüktüm, küçücüktüm,
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.

Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.

Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.

Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye18 yazı
Geçen sene seyyar kahvaltılık sandviç işi yapmak istedik.İzin almak için araya adam koyduk üniversite öğrencisiyiz belki insafa gelirler izin verirler dedik sonuçta 3 ay uğraştım ve sonuç olumsuz oldu.Zabıta müdürünün bana söylediği şey -tabi İstanbul için söylüyorum bunu- araya milletvekili koyanlar var dedi seyyar satıcılık için var gerisini sen düşün =)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye8 yazı
işte bizim kanunlarımızın dengesizliği şartnameye bakarsak eğer gezici ruhsat var fakat almak isteyenede vermeme gibi bir lüksleri var. madem vermeyeceksiniz neden şart koyuyorsunuz. kaçağa teşvik ediyorlar. ben usulüne uygun olsun vergi mükellefi olup bu işi kanunlara uygun yapayım yaptığım iş denetlensin hatam varsa cezam kesilsin şeklinde düşünüyorum. ama her işte bi torpil araya adam koyma yada bağış yada rüşvet artık adını siz koyun....

Üye172 yazı
ne olursa olsun 2 bin rüşvet deselerde o ruhsatı alıcam kafaya koydum olmadı dava acarak alırım madem böyle kanun nizam var almasınıda biliriz öyle olmassa böyle bir şekilde alıcaz durmak yok yola devam

Üye256 yazı
abicim hiç ruhsat için falan uğraşma. ruhsatı izni bekledinmi gün akşam olur aç kalırsın. gözüne çok fazla göze batmicak ama gelen geçenin bol olduğu bi yer seç ufaktan başla. zabıta falan gelirse de zaten duruma göre ya iyi anlaşıp durumu idare edersiniz. yada en fazla arabanı çekmeni ister. sen ev geçndrcen harçlığı çıkarcan karnını doyurcan ne olursa. sonuçta emeğinle para kazanmaya çalışıyrsun. çalıp çırpmıyrsun. adana da öyle insanlar varki seyyar tezgahlardan şubeleri olan kebapçı dükkanları büfeler açan. hala şu anda bile biçok seyyar araba , tezgah şalgam simit satanlar. börek , künefe , şırdan , akşamları tezgah açıp sadece çay satanlar var. bu insanlar geçimlerini bu şekilde sağlıyor. emek ve sabır. illaki karışan soran eden olur. ama konuşa konuşa halledilr bütün sournlar. kolay gele tüm arkadaşlara.
siz ha iseniz bizde ha yız. biz hu isek sizde hu sunuz. ha'ydan gelen hu'ya gider

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Üye172 yazı
BELEDİYE MAİL ATMIŞTIM YANIT GELDİ YOLUMUZ BELLİ MAFYÖZ TİPLERDEN BİRİ OLMAK BİZ DEDİKKİ HERŞEY KANUNUNA GÖRE OLSUN AMA İSTEMİYORLAR

BAHSE KONU OLAN 24812 KAYIT NO LU MAİLİNİZ İLE İLGİLİ OLARAK ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMAYA GÖRE " İLÇEMİZ DAHİLİNDE SEYYAR SATICIYA HERHANGİ BİR MÜSADE VERİLMEMEKTE OLUP, BELEDİYE OLARAK BU TÜR BİR UYGULAMAMIZ MEVCUT DEĞİLDİR." BİLGİSİ YER ALMAKTADIR. TEŞEKKÜRLER.

SELÇUKLU BELEDİYESİ

Üye172 yazı
DAHA SONRASINDA CANLI YAYINDA KON TV DE KONYA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TAHİR AKYÜREK VARDI TEKRAR AYNI SORUMU ORAYA SORDUM DEDİGİ BU; BU GİBİ ÇALIŞMLARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR HİÇ KİMSEYİ MAĞDUR ETMEK İSTEMEYİZ BELİRLİ YERLERE İZİN VERİLMEKTEDİR ARADA SEYYAR SATICILARIMIZ İLE TOPLATILARIMIZ YAPILMAKTADIR ...
YUKARDAKİ MESAJIDA ONLAR GÖNDERDİ ŞİMDİ KOSKOCA BELEDİYE BAŞKANI YALANMI SÖYLÜYOR YOKSA
ZABITA MÜDÜRLÜĞÜMÜ HANGİSİ SİZCE.. ?

Yeni Üye42 yazı
Arkadaşlar bu gibi işlerde yüzyüze görüşmeyi tavsiye Ederim Ve Özel noter tasdikli 2 kopyası Olan Bir dilekçeyle başvuru yapın. Dilekçede yazılı olarak yanıtlanmasını arz edin, karşılarında kararlı duruşunuzu resmiyete dökerek gösterirseniz Daha olumlu Sonuç alırsınız. Hak verilmez alınır... Bu Arada Boş konuşmuyorum denedim Ve kopara kopara Aldım zamanında... Bazen aba altından sopa göstermek Gerekiyor.

Üye508 yazı
sabahları su böreği satabilirsin

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye172 yazı
nasıl bir dilekce yazmamız gerek ( Hünkar67 ) madem zamnında almışsın yapmışsın ;

Bizlerede örnek olarak yazabilrsen memnun olruz daha önce seyyar adına dilekce yazmadık sonuçta bizleri bilgilendirsen seviniriz.

Yeni Üye42 yazı
Normal başvuru dilekçenize; Tarafıma yanıtınızı yazılı olarak vermenizi arz Ederim cümlesini ekleyeceksiniz.