Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Dükkan Açmadan Sadece İnternetten Satış Yardım?

BaşlatandenizcixxxTarih09/10/2011 16:15:23Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
ARKADAŞLAR DÜKKAN AÇMIYACAĞIM AMA EVİMDEN UYGUN FİYATA TOPTAN ALACAĞIM MALLARI SADECE İNTERNETTEN ARACI SİTELERDEN PERAKENDE SATMAYI DÜŞÜNÜYORUM.KAR MARJI ÜRÜNLER VS.HEPSİNİN HESABINI YAPTIM.ÜRÜNLERİMİ ALICAĞIM YERLER ÜÇAŞAĞI BELLİ.HENÜZ KİMSEYLE KONUŞMADIM AMA İLK ÖNCE SİZLERE DANIŞMAK İSTEDİM.BUNU VERGİ VS. NASIL YAPICAM,EV ADRESİNİ GÖSTERMEMİ KABUL EDERLERMİ?EV FATURALARI GİDER GÖSTERİLİRMİ?DAHA ÖNCE ESNAFLIK YAPMADIĞIMDAN PROSÖDÜRÜ BİLMİYORUM BANA İZLEMEM GEREKEN YOLU ANLATIRSANIZ SEVİNİRİM.TABİ AÇILIŞ YAPILMADAN VE YAPILDIKTAN SONRA DA BANA ÇIKICAK MASRAFLAR VERGİLER VS. HAKKINDA.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Kamu sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Yeni Üye40 yazı
her türlü girişime saygım vardır ama bahsettiğiniz işte en önemli nokta hariç herşeyi halletmişsiniz. En önemli nokta nedir biliyormusunuz. İnsanlar neden sizden alacaklar... 4000 site hemen hemen aynı ürünleri aynı fiyata satarken neden sizden... önce bunu halledin. vergi felan çok kolay...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye8 yazı
ben bu siteden satış yaptım zaten defaten.ve ben herşeyi hallettiğime inanıyorum.satış yapıp para kazanıcağımdan allahın izniyle şüpem yok.çünkü alım yapıcağınız yerler çok önemli,her toptancı toptancı değil aslında,o sitede satış yapıp perakende fiyatına toptan alanları biliyorum.neyse benim öğrenmek istediğim şey farklı,satış yapıp yapmamak nedenleri vs.onları düşünmüyorum artık.karar verme aşamasını geçtim.yola çıkıcam artık.yardım ederseniz sevinirim.

Üye485 yazı

Merhaba. Size özel siteniz olacaksa bu işi evden yapamazsınız. Ama GG gibi sitelerden satış yapacaksanız bu işi evden yapabilirisniz. Eğer illaki resmi olacağım derseniz evinizi iş adresi oalrak gösterebilir, evinizde yapacağınız elektrk su kira vs giderlerlerin bir kısmı gider olarak kabul edilir. AÇılış için gerekli rutin belgeler vs işlemler muhasebeci tarafından halledilir.
Ekmeği Veren Allah, Alan Allah'tır. O yüzden evdende yapsanız iş yeride açsanız, sıkaktaki taşıda satsanız, Allah Bi şekilde sizin kısmetinizide belirlemiştir. O yüzden kazanırmıyım kazanamazmıyım konusunu zamanla göreceksiniz.
Saygılarımla
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye8 yazı
bu işleri muhasebeciye verdiğimde halleder ben pek uğraşmam kısa süredede olur diyorsunuz anladığım yanılıyomuyum?peki bana ne kadar masrafı olur.ve satışa başlayınca yazar kasamı almam gerekicek yoksa faturamı kesicem?ayrıca her kargoya irsaliye düzenlemem lazım değilmi onu nasıl yapıcam?teşekkürler.

Üye306 yazı
ilk etapta sanalpazar, sahibinden tarzı sitelerden satış yapmanızı tavsiye ederim. çünkü sitenizi tanıtmak için belli bir zaman gerekirken burada direk ürünleriniz incelenmeye başlar. alıcı bulmanız çok kolay olur. ve tabi vergi ödemeniz gerekmez. sadece%5 ve %10 komisyon oranı cebinizden çıkar.

öteki türlü düşünürseniz şahış firması kurmanız gerekir. sonrasında fatura bastıracaksınız. mehmet beyrin dediği gibi evinizi gösterebilirsiniz. 1000 1500 liraya size resmi işler mal olur. imza sirküleri, muhasebe, noter işlemleri vs net satışında fatura kesmek tercih edilir. garanti süreci her şey takip edilebilsin diye. fişte ürün detayları yazmaz. e fatura olarak da kesebilirsiniz. e fatura nasıl kesilir nette araştırabilirsiniz. ama sitenizin tanınması, güven kazanması, tüm resmi işler sizi baştan zorlar. bir de aylık iş yapmasanızda sabit muhasebe ücretide dahi 150 lira masrafınız olcak.

bu zorluklardan ziyade size tavsiyem. girin sanalpazar.com a. açın bir dükkan. bedavaya açılıyor. gold dükkan açarsanız aylık 50 lira sadece. çok cazip. satılan üründen %5 komisyon alıyor sadece. açık artırmayla bile ürün satabilirsiniz. açık artırmaları çok takip eden var bende dahil. ürünleri uygun bulursanız ana sayfada ücretsiz indirimli ürün olarak yayınlatabilirsiniz. ürününüze bakanları görebilir mesaj atabilirsiniz. vs çok avantajlı.

satılan ürün için vergi ödemenize gerek yok, aylık 100 150 sabit vergi yok. reklam gideri yok. tanıtım için fazla çaba gerekmiyor. ilanlarınıza kendi sitenizin reklamını eklemenize de izin veriliyor. orda sabit müşteriler edindiğinizde sitenize yönlendirebilirsiniz.

tavsiyemi dikkate alırsanız çok kazanabilirsiniz. tek işi evden ürün satmak olan binlerce kişi var. dükkanları inceleyin. sitelerdeki 5000den fazla satış yapanlar mevcut.
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye8 yazı
söylediklerinize katılıyorum.ben zaten gittigidiyor ve sizin dediğiniz gibi yerlerden satıcam.kendi sitemi açmıcam yani.ancak bir noktada yanlışınız var.bu sitelerde satış yapanlarında muhakkak fatura kesmesi lazım.yani vergi yok değil.helede artık maliye bu siteleri çok sıkı takip ediyor.bu konuda ceza yiyen çok kişi biliyorum.ama bende yasal olarak oralardan satmak istiyorum.

Üye485 yazı
Muasebeciye Vermekten başka çareniz yok zaten. İLk açılış için 200-250 TL arası masraf, sonra her ay muhasebeci paası ve varsa satış karın kdv ödersin. Ayrıca yıllık gelir vergisi stopaj vs vs. Yazar kasa almıycaksın. Zaten alamazsın. Birebir satışın yok. Devreye kargo gireceği için irsaliyeli fatura bastıracaksın.
Saygılarımla
Mali Müşavir

Yeni Üye8 yazı
irsaliye faturası tek oluyor yani değilmi?yani hem fatura hem irsaliye değil,irsaliyeli fatura kesicem birini müşteriye göndericem biri bende kalıcak doğrumu anladım acaba?birde evimi adres göstericeğim için ve evim kira olduğu için evede stopaj ödeyeceğim değilmi?ama kirayıda gider gösterebiliceğim sanırım doğrumuyum?

Üye485 yazı
Merhaba. Aslına bakarsanız ülkemizde anlamadığım bir maliye düzeni var. Faturası kesilmiş bir mal için irsaliye mantıken gerekmez. Çünkü irsaliye Malı faturalandırak için gerekli bir evrakken sen zaten faturayı kesiyorsun. Ama olurya bi gün hani irsaliyen diyebilirler. Sen pazarlamaya çıkmayacağın ve kesin satış yapacağın için İRSALİYELİ FATURA BASTIRMAN LAZIM. Yani Hem Fatura Hem irsaliye İkisi Bir arada.
Evin Kirasının bir kısmı gider olarak gösterilebilirken o kısım içinde stopaj ödeyeceksin.
Satgılarımla
Mali Müşavir

Yeni Üye40 yazı
arkadaşlar doğru söylüyor. gerçekten muhasebecilik iş. burda aldığın fikirler yanlış olabilir. uzmanı varken... gerek yok bence.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye8 yazı
tabiki haklısınız zaten bu işleri muhasebeciyle yapıcam.ama ben gitmeden biraz bilgim olsun,soru sorabileyim ne bilim ön bilgim olsun istedim tabi.

Yeni Üye16 yazı
Omerseven adlı arkaşın söylediklerinde yanlış olan birşey var.Komisyon ile çalışan,Bu gibi siteler üzerinden yaptığınız satışlar sizin vergi mükellefi olmanız gerekmediği anlamına gelmez.Alınan komisyon oranları üzerinden onlar kendi vergilerini ödemiş oluyorlar.Sizin sattığınız ürünün vergisini ödemiyorlar.Ayrıca biraz düşününce şöyle bir mantık hatası oluyor ; Madem bu tarz siteler üzerinden yapılan satışlardan vergi alınmıyor,O zaman reel hayatta var olan yüzbinlerce şirket neden halen milyarlarca tl vergi veriyor.
İşin kolayına kaçıp nasılsa bu sitelerde vergi yok diye satış yapmaya kalkmayın , başınız yanar.Yarın öbürgün maliye kapınıza geldiğinde ,cezalı olarak yüklü bir mebla ödemek zorunda kalmayın.
Zaten ne çekiyorsak şu kayıt dışı ekonomiden çekmiyormuyuz?.Türk vatandaşı olarak ülkemizin gelişmesi adına ve sorumlu bir vatandaş olarak, vergi konusunda biraz daha hassasiyetli olmalıyız.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Yeni Üye12 yazı
onurweb çok haklı ve dahası da var, internette biraz araştırın bu sitelerden satış yapanların başına neler gelmiş bulursunuz. şahıs olarak maliyeye kayıt olup vergi mükellefi olmanız en doğrusu, şirket kurmanız şart değil (şirket kurulum maliyetleri çok yüksek). ayrıca evinizi maliyeye adres gösterme işiniz zor olabilir, her evi ofis olarak kabul etmez maliyeciler.
e-bay sitesini de araştır, oradan çok iyi para kazananlar var ülkemiz de.
saroz klima

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek