İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
50000 Tl Sermaye İle Oto Alım-satım ???
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorumM
Yeni Üye22 yazı
Hesabı siz yapın.
Oto alım - satım .
E
Üye920 yazı
06/10/2011 : 12:44:27#2
Web sitesi
Alıntı
illaki benim işime gir demyorum..ama benim gibi gerçek kazançlı ve hızlı geri dönüşlu işe yatırım yap.. bügün para kazanmak baya zorlandi ve daha da zorlanır...
pyasada ihtyaç olan ve az kişi yapan pazardaki satış potansyalı çok ve boşluk olan işe gir.. az para değil 50.000tl çok da değil ama gayet yeterlidır ciddi kazanabhilecek iş için...hayaller güzel ve gerekli.. ama somut ve gereçk iş daha başarılıdır...
ben hep derim:
Bügünkü yumuta isterım... yarindaki tavuk dansa...:)))
bügün yomurta gerçek...
yarin ne olacak kimse bilemez..
başarılar dilerım...bol şans...
size güzel telkif yazdım...incelersiniz ve araştirirsiniz? belki de beğenirsiniz...
50.000tl ile. istanbulda avrupa veya anadolu yakasında merkezi ofis-showroom kuralım ...oratlaşa çalışırız. tum yakasında ki ilçeleri,il sınırları ve bölge pazarına tek merkezi olarak hakım olacağiz...büyük pazar ve gelir...
bukadar sermaeyile tüm istanbul tek yakasini hakim olmak büyük başari ve kazançdır...
gene de siz bilirsiniz..
YAŞAMAK İÇİN SAVAŞ,SAVAŞMAK İÇİN YAŞA...
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.
http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.
http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476
B
Yeni Üye29 yazı
Oto Alım-Satım işimantıklı bir iş kolu, benden önceki iki yorumu bence dikkate alma.
İkinci el arabaların herzaman piyasası vardır.
Yapman gereken, internet ve Araba Pazarlarını iyi kakip edip, uygun fiyata araba düşürüp,
tekrar bunu internet aracılığıyla satmak, azimli çalısırsan basarabilirsin.
S
Üye136 yazı
07/10/2011 : 10:58:28#4
Web sitesi
Alıntı
E
Üye192 yazı
bu işlerde en çok kazıklanmış yıpranmış biri olarak şunu söylüyorum.
-50.000tl ile 3 araç bile 4 araç bile alırsın.
-internette az da olsa kelepir ekmek yedirecek arabalar oluyor.
-alt değeri bildikten sonra üst değeri zorlayacak rakamlar oluyo.
-mutlaka her aracın rahat satacağı bir değer vardır o değerin altında araç alırsan milyoner olursun.
-hasarlı sigorta arabalarını ve icra arabalarını takip etmeni tavsiye ederim.uygun fiyatlı araba burdan çıkıyor.icradan kolay kolay ucuza düşük fiyatlı araç kalmıyor.sürekli gidip gelen ekibin olursa ayda 100 ihaleden 20 araç uygun fiyata alırsın gerisi pahalıya gider..hasarlı sigorta araçlarına gelince sanayi ve ustayı tanımıyorsan hasarlı arabalarda zarar edersin.ben görmedim görsem de az gördüm hiçbir usta senin arabanın ucuza mal olması için çalışmaz.seni kandırmak senden ne kadar çok para koparsa onun için çalışır
-icrada 20bin tl lik bir araçta kazanacağın para maximum 1500-2000 tl arasıdır.hasarlı sigortalarda araçlarında işi çok iyi bilirsen arabayı iyi toplar ucuza mal edersen maximum 2000-3000tl para kazanırsın.15000tl lik araçta işçiliğini biz yaptık arabayı ucuz verdik hemen sattık kalan para 4750 tl.yani bu paraları bile görürsün.tecrübeyle sabittir.
-sigortadan ucuz araba almak diğer yöntemlere göre daha kolaydır.gitmeden internetten teklifi bitiyorsun.
-Lüks segment araç çalışırsan 100bin tl üstü çok ama çok para kazanacağın kesindir.
not:aklına takılan soru olursa sorabilirsin.pm atabilirsin yardımcı olurum.
-50.000tl ile 3 araç bile 4 araç bile alırsın.
-internette az da olsa kelepir ekmek yedirecek arabalar oluyor.
-alt değeri bildikten sonra üst değeri zorlayacak rakamlar oluyo.
-mutlaka her aracın rahat satacağı bir değer vardır o değerin altında araç alırsan milyoner olursun.
-hasarlı sigorta arabalarını ve icra arabalarını takip etmeni tavsiye ederim.uygun fiyatlı araba burdan çıkıyor.icradan kolay kolay ucuza düşük fiyatlı araç kalmıyor.sürekli gidip gelen ekibin olursa ayda 100 ihaleden 20 araç uygun fiyata alırsın gerisi pahalıya gider..hasarlı sigorta araçlarına gelince sanayi ve ustayı tanımıyorsan hasarlı arabalarda zarar edersin.ben görmedim görsem de az gördüm hiçbir usta senin arabanın ucuza mal olması için çalışmaz.seni kandırmak senden ne kadar çok para koparsa onun için çalışır
-icrada 20bin tl lik bir araçta kazanacağın para maximum 1500-2000 tl arasıdır.hasarlı sigortalarda araçlarında işi çok iyi bilirsen arabayı iyi toplar ucuza mal edersen maximum 2000-3000tl para kazanırsın.15000tl lik araçta işçiliğini biz yaptık arabayı ucuz verdik hemen sattık kalan para 4750 tl.yani bu paraları bile görürsün.tecrübeyle sabittir.
-sigortadan ucuz araba almak diğer yöntemlere göre daha kolaydır.gitmeden internetten teklifi bitiyorsun.
-Lüks segment araç çalışırsan 100bin tl üstü çok ama çok para kazanacağın kesindir.
not:aklına takılan soru olursa sorabilirsin.pm atabilirsin yardımcı olurum.
S
Üye136 yazı
13/10/2011 : 13:46:28#6
Web sitesi
Alıntı
ersanayaz millet bu sigortadan falan arba almayı fazla önermiyor sana ekmek kalmaz diyor nedeni bir çok kişi giiriyor ve onlar senden daha tercübeli diyorlar.ihale açıldı arabayı sana gösteriyorlar mı yoksa aracı görmeden mi ihaleye giriyorsun?.arabayı görmeden ihaleye girersek arabanın ne kadar masrafı olduğunu nerden bilebilir. vs. vs. yani benım aklımda soru işareti bayabi var yardımcı olursan sevinirim tşkler..
E
Üye192 yazı
sanayiyi bilmiyorsan sigortadan alınan arabalarda zarar edersin.ortalama önden hasarlı bir aracın işçiliği 1500tl en minimum.usta senden ister 5000tl.kendi başında durmazsan usta arkandan oynar.sürekli başında durulması gereken bir iş.
sigortadan teminat yatırıp şifreler alabiliyorsun.ihale her gün belli saatlerde oluyor.aracı almadan önce otoparkında ustanla expertizini yapabiliyorsun.
arabayı görmeden masrafı en kötü söyle çıkarırsın.zaten aracların çıkma fiyatları bellidir.parçaları çalınmadıysa az çok işi bilen biri fotoğraftan da expertiz yapabilir.bu araçlarda ekmek kalması için 2.el parçalarla toplanıyor.
uygun 2.el parça bulmak sorun.genelde çıkma parçalara sıfırına yakın fiyat isteyen çıkmacılar mevcut.
airbag tamiri konusunda ise 850 tl ye sürücü yolcu torpito tamiri yapıyorlar.
kısacası bu sektörün en büyük sorunu işi ustaya ucuz yaptıramamak çıkma parça fiyatlarının aşırı derecede yüksek olması gibi özetleyebilirim.
her zaman yardımcı olurum
sigortadan teminat yatırıp şifreler alabiliyorsun.ihale her gün belli saatlerde oluyor.aracı almadan önce otoparkında ustanla expertizini yapabiliyorsun.
arabayı görmeden masrafı en kötü söyle çıkarırsın.zaten aracların çıkma fiyatları bellidir.parçaları çalınmadıysa az çok işi bilen biri fotoğraftan da expertiz yapabilir.bu araçlarda ekmek kalması için 2.el parçalarla toplanıyor.
uygun 2.el parça bulmak sorun.genelde çıkma parçalara sıfırına yakın fiyat isteyen çıkmacılar mevcut.
airbag tamiri konusunda ise 850 tl ye sürücü yolcu torpito tamiri yapıyorlar.
kısacası bu sektörün en büyük sorunu işi ustaya ucuz yaptıramamak çıkma parça fiyatlarının aşırı derecede yüksek olması gibi özetleyebilirim.
her zaman yardımcı olurum
A
Yeni Üye33 yazı
işi bildikten sonra her işten para kazanılabilinir...bunun içinde tecrübenin olması mutlak ! şöyle bir söz vardır..." doğru kararlar tecrübeden gelir ama tecrübe kötü kararlardan gelir " bu işi tam iyice bilmeden para kazanmaz çok düşük olası kaybetmen ise olası...şimdi bu işi hemen hemen herkes yapıyor...bizim komşunun cin gibi 12 yaşında bir oğlu var çocuk okul okuyor ama ruhunda ticarette var babasından 2500 tl aldı gidip bununla hurda bir lada aldı boyattırdı bir tamirden geçirdi 600 tl ye maloldu 3100 lira 4 bin tl yede bir hafta sonra sattı.onunla eski bir doğan aldı onuda sattı.2500 nakitini şuan 9 tl civarına çıakrdı hemde bu yaşta.ortalama 4 ayda.10 liralık araçlar alırsan hem risk in düşük olur hemde çabuk elden çıkarabilirsin.eğer bu işi yapmaya karar verdiysen burdada fazla oyalanma tüm araba pazarlarını dolaş fikir al fiyat iyi araştır.uygun bi tane bul ve hemen başla...
Olmak yada olmamak,işte tüm mesele bu.
A
Yeni Üye1 yazı
sayın kardeşim ben bu isin içndeym 2 arabayla dönmez 92 93 vectra golf3 98 99 model passat al 92 98 arası tavanda boya olmasn fazla kar koyma abartma yani 500 tl falan koyarsan idir muştri memnuniyeti çok önemlidr şirket kurma boş yere normal sat tabi bir işte çlsıosan sahbnden arabam.com gbi stelere profil aç bence rahat dönderirsn tutulursan mallarn iyi olursa buyk galerilern takbne grersn onlara werirsn zaten arablarnı untma tavanda boya olmasın kolay gelsn...
mustafa anıl illeez
L
Üye473 yazı
BEN: su an yurtdisinda VW / Audi de satis temsilcisiyim...YIllardir arac al sat isindeyim ve zevkle yapiyorum...
TR ye dönme planlarim var ve yapacagim islerden ilki de arac al sat.
Kredi olayi 1.el araci ilgilendirir...2.el araci alan fiyata bakar...
her isin cilvesi gibi bu isin de cilveleri vardir..
Bunlari inan bana zamanla ve Academic in yazdigi gibi tecrübelerinle elde edersin.
Ersanyaz in yazdiklari da güzel tecrübeler
ERSANYAZ...lüks arac konusunu bana acarmisin biraz daha detayli...tskler kardesim...
Simdi benim düsüncem :
50 000tl ne git 2 arac yerine 4-5 araca parcala...ya da 10000 nine 2 3 arac al...tecrübe edin...müsteri nazi, satici yalani cek biraz...
Piyasanin cilvesini ögren...ve sunu unutma...ucuz arac alicisi daha coktur, ama, ucuz aracin müsterisi de cok dertli olur....adam biriktirmis elindeki avcundakini sana getirmis vermis, sen evliya da olsan o, senin o nu kazzikladigini düsünür icinden...anlamaz ki; 3500,-tl ye 2005 model VW alinmaz...anlatamazsin!
Lüks aracin alicisi bundan daha rahattir...adamin parasi var, alir ufak tefek tamirleri göründe büyütmez, yaptirir gecer...
Arkadasin biri GÜVEN demis...dogru demis...
Süreklilik olmasi gerekiyorsa isinde asil sermayen dürüstlük olmali...inan ekmegini yersin.
slmlar...
ERSAN...bekliyorum kardes
B
Yeni Üye27 yazı
para oto kiralama işinde var,hemde süper bir para var..
Black_Dranza
L
Yeni Üye2 yazı
bir dönem araç alım satış işinden çok ekmek yedik tabiri caizse. İş çok güzel az riskli ve temiz iştir. Fakat arabadan çok iyi derecede anlaman gerekiyor ve hile hurdaya kaçmaman gerekiyor. Bu işleri yapan ve batan insan çok gördüm. Km düşürme işi kazalı arabayı full orjinal diyerek satmalarından dolayı günlük olarak artan gelirleri isimlerinin kötüye çıkmasından dolayı bir anda tepetaklak etti insanları.
1. Arabayı alırken kazanacaksın.
2. Arabadan çok iyi anklayacaksın yada anlayan insanlardan yardım alacaksın.
3. Hile hurdaya kaçmayacaksın.
4. KAZANACAĞIN PARAYA İNANAMAYACAKSIN:):):)
1. Arabayı alırken kazanacaksın.
2. Arabadan çok iyi anklayacaksın yada anlayan insanlardan yardım alacaksın.
3. Hile hurdaya kaçmayacaksın.
4. KAZANACAĞIN PARAYA İNANAMAYACAKSIN:):):)
E
Üye192 yazı
2.el araç dediğin gibi alıcı en çok fiyata bakıyor!!!Türkiye piyasası olarak konuşuyorumm...
lüks arabada saygı değer abim söyle anlatayım.
20.000tl lik bir araçta kazanacağın para 1.500 2000tl iken şanslıysan.
200.000tl 'ye rahat satacak bir araçta 150.000tl ye mal edersen aracı.ÜZERİNE BASA BASA KONUŞUYORUM.200.000TL YE RAHAT SATACAK DİYORUM.1 hafta sonra o araç hemen satılır.kazanacağın para 50.000tl'dir.aradaki fark şudur: çok çok şanslıysan 20bin tl lik araçta 2000tl para kazanırsan 25 tane araçla uğraşman boğuşman gerek.herkes arabasını uygun fiyata bırakmıyor ve ihalelerde uygun fiyata olan araç sayısı az.10bin tl lik bir araçları da satsan bu parayı kazanman için 50 araçla boğuşman demektir bu!!!
Not:200bine araç satılmaz demeyin her arabanın bir ederi alıcısı vardır ve mutlaka satılıyor elde kalmıyor.Yöntem ise ağırlıkla haciz ve hasarlı araçlardır.Ayrıca zenginlerden koparabilirsen güzel yerin varsa bağdat caddesi gibi yerine gelir satar aracını alır parasını.Bazı zenginler az da olsa sayıları 3'e 5'e bakmaz )
lüks arabada saygı değer abim söyle anlatayım.
20.000tl lik bir araçta kazanacağın para 1.500 2000tl iken şanslıysan.
200.000tl 'ye rahat satacak bir araçta 150.000tl ye mal edersen aracı.ÜZERİNE BASA BASA KONUŞUYORUM.200.000TL YE RAHAT SATACAK DİYORUM.1 hafta sonra o araç hemen satılır.kazanacağın para 50.000tl'dir.aradaki fark şudur: çok çok şanslıysan 20bin tl lik araçta 2000tl para kazanırsan 25 tane araçla uğraşman boğuşman gerek.herkes arabasını uygun fiyata bırakmıyor ve ihalelerde uygun fiyata olan araç sayısı az.10bin tl lik bir araçları da satsan bu parayı kazanman için 50 araçla boğuşman demektir bu!!!
Not:200bine araç satılmaz demeyin her arabanın bir ederi alıcısı vardır ve mutlaka satılıyor elde kalmıyor.Yöntem ise ağırlıkla haciz ve hasarlı araçlardır.Ayrıca zenginlerden koparabilirsen güzel yerin varsa bağdat caddesi gibi yerine gelir satar aracını alır parasını.Bazı zenginler az da olsa sayıları 3'e 5'e bakmaz )
E
Üye192 yazı
Laspeyres isimli kullanıcıya ben katılmıyorum.
Milleti memnun etmek çok zor.Bir çok kişi orjinal olsun havasında kazalı aracı almam diyorlar.
Ufak hileler ilaki olacak.yoksa büyük para kazanamazsın eşeklik edersin.
Bugün orjinal arac alıcıları sadece isime bakar.Onlar titizdir.2.elde İsme bakan kişiler sana genellikle fiyattan çok orjinalliğe bakarlar.Araç sipariş edenleri ne yaparsan yap memnun edemezsin.TECRÜBEYLE SABİTTİR.
Kazalı araç alıcıları bakmaz.
İNTERNETTE PAZARINI KURACAKSIN.SENİN ELİNİ ÖPENE ARACA İHTİYACI OLANA ARAÇ SATACAKSIN.
Km düşürme olayına gelince servis kayıtlarına bakacaksın profesyönel olmaya çalışacaksın
-araç 400.000km de ise servise en son 60.000km de girmişse 70.000km'ye çekeceksin.Masraflarını halledeceksin.Pedallar direksiyon döşemeleri en güzel şekilde kaplatacaksın anlaşılmaması için.Farları temizleteceksin.Pasta cilasını boyasını yaptıracaksın.Mekanik eksikleri varsa yaptırıp aracı masrafsız satacaksın.tabi kar etmen için de aracı çok ucuz alıp pahalıya satacaksın galericiliğin kuralıdır.Yoksa 400bindeki araç satılmaz diye bir şey yok ama iyi para VERMEZLER!!!
-servis kayıtlarında 400binde girmişse gene dediğim km'lere çekeceksin bekleyeceksin bu işlemleri yapıp yetkili servise ***ürmeyen birine satacaksın.OLAY BUDUR...
-Kazalı araç alınmaz diye bir şey yok ama aracı elinden geldiği kadar iyi fiyata satmaya çalışacaksın.kazası olsa da alan kişiler var.kazalı diye almayan kişi yoktur.onu kafandan çıkarın.
mesela değişeni çoksa değişenleri az söylersiniz boyayı tam söyleyin.
hasarı çoksa hasarı az söylemeye çalışın.ön panel değişmiş ufak hasardan dolayı şaseler işlem görmüştür diyin.
ne olursa olsun tavanda değişen olduğunu söylemeyin.çekiçlenmiştir diyin değişme yoktur diyin.boya var diyin yetkili servis bile değişen olduğunu anlamıyor.
önden hasara pek kimse önem vermez.fakat takla attığı zaman bir çok kişi almak istemiyor.takla attığını söylemeyin.önden arkadan hasardan dolayı tavan boyanmıştır diyin.
en önemlisi km orjinal değil demeyin ve sigortadan pert aldırdık yaptırdık pert kaydı olduğunu söylemeyin.böyle aldık böyle satıyoruz diyin.
böyle olursa dediğim gibi yapılırsa araç daha iyi fiyata satar.her şeyi söylerseniz araç atıyorum en kötü 20-23 e satacak aracı 16 ya satarsınız.OLAY BUDUR.ALAN ALIR ALMAYAN ALMAZ KİMSE KİMSEYE SİLAH ZORUYLA ARAÇ SATMIYOR.
Not: aracın elinizden geldiği gibi benim anlattığım gibi araç alıcısına anlatın.ve çok ama çok nazlanın. aracı bir yere göstermek istediği zaman yakıt ve sizin tutacağınız soförün masraflarını karşılayın diyin.ben uğraşamam diyin zamanım yok diyin.Hem gerçek alıcıyı bulursunuz hem de yorulmazsınız.
Milleti memnun etmek çok zor.Bir çok kişi orjinal olsun havasında kazalı aracı almam diyorlar.
Ufak hileler ilaki olacak.yoksa büyük para kazanamazsın eşeklik edersin.
Bugün orjinal arac alıcıları sadece isime bakar.Onlar titizdir.2.elde İsme bakan kişiler sana genellikle fiyattan çok orjinalliğe bakarlar.Araç sipariş edenleri ne yaparsan yap memnun edemezsin.TECRÜBEYLE SABİTTİR.
Kazalı araç alıcıları bakmaz.
İNTERNETTE PAZARINI KURACAKSIN.SENİN ELİNİ ÖPENE ARACA İHTİYACI OLANA ARAÇ SATACAKSIN.
Km düşürme olayına gelince servis kayıtlarına bakacaksın profesyönel olmaya çalışacaksın
-araç 400.000km de ise servise en son 60.000km de girmişse 70.000km'ye çekeceksin.Masraflarını halledeceksin.Pedallar direksiyon döşemeleri en güzel şekilde kaplatacaksın anlaşılmaması için.Farları temizleteceksin.Pasta cilasını boyasını yaptıracaksın.Mekanik eksikleri varsa yaptırıp aracı masrafsız satacaksın.tabi kar etmen için de aracı çok ucuz alıp pahalıya satacaksın galericiliğin kuralıdır.Yoksa 400bindeki araç satılmaz diye bir şey yok ama iyi para VERMEZLER!!!
-servis kayıtlarında 400binde girmişse gene dediğim km'lere çekeceksin bekleyeceksin bu işlemleri yapıp yetkili servise ***ürmeyen birine satacaksın.OLAY BUDUR...
-Kazalı araç alınmaz diye bir şey yok ama aracı elinden geldiği kadar iyi fiyata satmaya çalışacaksın.kazası olsa da alan kişiler var.kazalı diye almayan kişi yoktur.onu kafandan çıkarın.
mesela değişeni çoksa değişenleri az söylersiniz boyayı tam söyleyin.
hasarı çoksa hasarı az söylemeye çalışın.ön panel değişmiş ufak hasardan dolayı şaseler işlem görmüştür diyin.
ne olursa olsun tavanda değişen olduğunu söylemeyin.çekiçlenmiştir diyin değişme yoktur diyin.boya var diyin yetkili servis bile değişen olduğunu anlamıyor.
önden hasara pek kimse önem vermez.fakat takla attığı zaman bir çok kişi almak istemiyor.takla attığını söylemeyin.önden arkadan hasardan dolayı tavan boyanmıştır diyin.
en önemlisi km orjinal değil demeyin ve sigortadan pert aldırdık yaptırdık pert kaydı olduğunu söylemeyin.böyle aldık böyle satıyoruz diyin.
böyle olursa dediğim gibi yapılırsa araç daha iyi fiyata satar.her şeyi söylerseniz araç atıyorum en kötü 20-23 e satacak aracı 16 ya satarsınız.OLAY BUDUR.ALAN ALIR ALMAYAN ALMAZ KİMSE KİMSEYE SİLAH ZORUYLA ARAÇ SATMIYOR.
Not: aracın elinizden geldiği gibi benim anlattığım gibi araç alıcısına anlatın.ve çok ama çok nazlanın. aracı bir yere göstermek istediği zaman yakıt ve sizin tutacağınız soförün masraflarını karşılayın diyin.ben uğraşamam diyin zamanım yok diyin.Hem gerçek alıcıyı bulursunuz hem de yorulmazsınız.
P
Yeni Üye9 yazı
bende bu işi yapan biri olarak şunu diyebilirim. öncelikle tecrüben yoksa bu işi yapma. sermayen zaten büyük bi sermaye değil bu işe göre( belki doğan, şahin, kartal vb. araçlar alırım satarım diyorsan tabikiyi büyük sermaye ancak işi bilmeyen birine göre bu arabaları alıp satmak bi haylice zor).
Artık bankalar 60 ay kredi veriyor vb. tarzı yorumlara katılmıyorum 2. el piyasası çok farklı. insanlarımız artık alacağım arabayı her an satabilirim düşüncesindeler bundan dolayı 2. ele daha çok rağbet var. 30 bin tl ye sıfır araba alacam bankadan kredi çekecem 35 bin olarak ödüycem ne gereği var diyor 20 bin-25bine 2. el alırım diyor satarkende zarar etmem diyor.
farklı bi mesleğin varsa 50 bin tl sermaye ile bu işi yapabilirsin ama bu para ile 2 araba alır bu işe başlarım evimi gecindiririm diye düşünürsen yanılırsın. yeri geliyor 1 ay 1.5 ay araba satamıyorsun bu durumda cepten yiyecek ve doğal olarak sermayeni eriteceksin. tavsiyem farklı bi iş bul ve bunun yanı sıra 1 tane 1 tane araba al sat
Artık bankalar 60 ay kredi veriyor vb. tarzı yorumlara katılmıyorum 2. el piyasası çok farklı. insanlarımız artık alacağım arabayı her an satabilirim düşüncesindeler bundan dolayı 2. ele daha çok rağbet var. 30 bin tl ye sıfır araba alacam bankadan kredi çekecem 35 bin olarak ödüycem ne gereği var diyor 20 bin-25bine 2. el alırım diyor satarkende zarar etmem diyor.
farklı bi mesleğin varsa 50 bin tl sermaye ile bu işi yapabilirsin ama bu para ile 2 araba alır bu işe başlarım evimi gecindiririm diye düşünürsen yanılırsın. yeri geliyor 1 ay 1.5 ay araba satamıyorsun bu durumda cepten yiyecek ve doğal olarak sermayeni eriteceksin. tavsiyem farklı bi iş bul ve bunun yanı sıra 1 tane 1 tane araba al sat
Dedemin dediği gibi "oğlum ortaklık iyi bişey olsaydı 1 karıyı 2 erkek kullanırdı"
E
Üye192 yazı
phptatar bu işi yapan biri olarak konuşuyorsan yanlış konuşuyorsun bence.
ikinci el hiçbir zaman ölmez.ikinci eli ucuz diye alan olur.yüksek fiyat istersen araç satılmaz.düşük uygun fiyat istersen araç satılır.sen yüksek fiyat istersen elbetteki satılmaz.
ikinci el araç altın değerindedir.bunu anlamamışsan bu işi bilmiyorsun demektir.icra kanalıyla satılan araçların başına 20 adam toplanıyor.rakamlar da ölü rakama da gitmiyor piyasa değerlerinin çok üstünde bitiyor ihaleler.piyasa ölü olsaydı bu araçların başında değil 20 adam 1 adam dahi gelmez arabalar satılmaz.herkesin elinde arabaları elinde kalır.türkiye ve dünya ekonomisi çökerdi.bilip bilmeden konuşup böyle yorumlar yapmayın.
ikinci el hiçbir zaman ölmez.ikinci eli ucuz diye alan olur.yüksek fiyat istersen araç satılmaz.düşük uygun fiyat istersen araç satılır.sen yüksek fiyat istersen elbetteki satılmaz.
ikinci el araç altın değerindedir.bunu anlamamışsan bu işi bilmiyorsun demektir.icra kanalıyla satılan araçların başına 20 adam toplanıyor.rakamlar da ölü rakama da gitmiyor piyasa değerlerinin çok üstünde bitiyor ihaleler.piyasa ölü olsaydı bu araçların başında değil 20 adam 1 adam dahi gelmez arabalar satılmaz.herkesin elinde arabaları elinde kalır.türkiye ve dünya ekonomisi çökerdi.bilip bilmeden konuşup böyle yorumlar yapmayın.
A
Yeni Üye43 yazı
14/11/2011 : 13:50:44#17
Web sitesi
Alıntı
Bu işten anlamam, Araba alıp satıp gelir elde etmem, ama model yükseltmek amacıyla 4 aracımıda pazardan aldım, pazarda sattım. Hepsinde de kar elde ettim. Yukarıda yazılanları inceledim, bazı arkadaşlar ufak tefek hileler olmazsa kazanamazsınız falan demiş. Ben alırken satıcıya itibar etmem, satarkente alıcı bana itibar etmesin, Alsın ***ürsün ustasına bilen birine baktırsın neyi var neyi yok. Hesabına gelirse alır gelmezse almaz. Sonradan vay efendim sen eksik soyledin fazla soyledine gerek yok, işin içinde de kul hakkı var bunu kul hakkını önemseyenler için söylüyorum.
Diğer bir konu ise Örnek olarak yakın bir zamanda 85 Bin olan araç Son ÖTV lerle birlikte 100 bini buldu. Vatandaş olarak düşündüğümüzde Bankalar kredileri havada bile uçursa sıfır araba almak şuanki piyasada akıl karı değil.
Bu nedenle 2. el piyasasını bankaların verdiği kredilerin etkileyeceğini düşünmüyorum. Her arabanın mutlaka bir alıcısı vardır ve 2. el piyasası asla ölmez.
Sadece bu işi yaparak geçimini sağlayan arkadaşlarım var. İnternetten çok ucuza 5-7 bini geçmeyen (Doğan, Şahin, Broadway, Spring vs.) araçları alıp tamircisiyle biraz onarımdan geçiriyorlar ve 2 bin tl kar ettiği araçlar oluyor. Sebebi ise Düşük Fiyatlı araçların sirkulasyonu daha çabuk oluyormuş ve en fazla 1-3 pazarda gidiyormuş.
Bol Kazançlar.
Diğer bir konu ise Örnek olarak yakın bir zamanda 85 Bin olan araç Son ÖTV lerle birlikte 100 bini buldu. Vatandaş olarak düşündüğümüzde Bankalar kredileri havada bile uçursa sıfır araba almak şuanki piyasada akıl karı değil.
Bu nedenle 2. el piyasasını bankaların verdiği kredilerin etkileyeceğini düşünmüyorum. Her arabanın mutlaka bir alıcısı vardır ve 2. el piyasası asla ölmez.
Sadece bu işi yaparak geçimini sağlayan arkadaşlarım var. İnternetten çok ucuza 5-7 bini geçmeyen (Doğan, Şahin, Broadway, Spring vs.) araçları alıp tamircisiyle biraz onarımdan geçiriyorlar ve 2 bin tl kar ettiği araçlar oluyor. Sebebi ise Düşük Fiyatlı araçların sirkulasyonu daha çabuk oluyormuş ve en fazla 1-3 pazarda gidiyormuş.
Bol Kazançlar.
http://www.ankarakobi.com
http://www.erawebreklam.com
http://www.ankaradavetiyem.com
http://www.mytem.com.tr
http://www.erawebreklam.com
http://www.ankaradavetiyem.com
http://www.mytem.com.tr
P
Yeni Üye9 yazı
ersanayaz arkadaşım galiba yaptığım yorumu yanlış okudun yada başkasının yaptığı yorum aklında kalıp benim adımı yazdın. ben 2.el piyasası öldü diye bi tabir kullanmadım. sıfır arabalar çok uygun artık düşük krediler ile alınıyor diyenlere yanlış düşündüklerini ve 2. el piyasasının daha çok rağbet gördüğünü anlattım. 2. elde para var ama 50 bin tl ile bu işi büyütmek biraz zor olduğunu anlattım. yaptığım yorumu biraz daha dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.
Dedemin dediği gibi "oğlum ortaklık iyi bişey olsaydı 1 karıyı 2 erkek kullanırdı"
V
Yeni Üye3 yazı
merhabalar arkadasim.50000 tl paran varsa rusyaya gel,burda bir pastane acalim,sana sunun garantisni verebilirim ki ayda en az 5000tl sana 5000 tl bana kalir.dusnursen eger rusyada is yapmayi bana facebooktan ulasabilirsin,volkan deynekli yaz.rusyanin penza sherindeyim
L
Üye473 yazı
aktuel
I
Üye137 yazı
AL SAT PARA KAZAN İNSANLAR PARAYI BULUNCA ÖNCE ARABAYA GÖZ DİKİYOR
H
Yeni Üye50 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - mythrill Son dönemde bankalar peynir ekmek satar gibi kredi dağıtmaya başladı.Bu yüzden galericilik/al-satçılık işi ölmeye yakındır malesef.Bu işi yaptığımız için bunu çok açık bir şekilde görebiliyoruz.2009 aralık ayında(2. el otonun en ölü ayı) 34 tane araç satmışken 2011 nisanda(2.el otonun canlı olduğu ay) 26 tane araç sattık. Hesabı siz yapın. |
Yanlış anlamayın,söz meclisten dışarı dürüst esnaf tabiki vardır ancak galerilerin araç satışlarının azalmasında yaptıkları dolambaçlı hareketlerin de payı olduğunu düşünüyorum.Şahsen ben galeriden araba almam eşime dostumada aldırmam
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz