Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kendi Dergimi Çıkartacağım Ama. . .

BaşlatanTayfun SeyyarTarih05/10/2011 02:22:27Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
kendime ait işyerim var. Herşey dahil 16 Yaprak 32 sayfa dergi çıkaracağım. dergi para ile satılamayan elden ele dağıtılan ve sürekli olarak yaymak istediğim bir dergi. malum içi reklam sayfaları da olan ve köşe yazıları ile birlikte komik yazı, internetten aldığım sağlık felsefe bilim ve teknik, vs .. yazılar var.

künyesini de yaptım. kimin yaptığı kimin bastığı felan gibisinden.

bu dergiyi bastırdım ve dağıtmam da sorun olurmu? çok acil yardım bekliyorum. yasal izin gerekirmi... bana aklıma gelmeyen sorular var ama siz genişli olarak cevap yazarmısınız...
Tayfun SEYYAR

Yerleşim Türkiye / MerkezMeslek Medya
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye83 yazı
Merhaba;

Basın savcılığına gidip izin almanız lazım. Derginin bir imtiyaz sahibi ve sorumlu müdürü olmalı (ikisi aynı kişi de olabilir). İmtiyaz sahibi şahıs ise sabıka kaydı, ikamet belgesi, nüfus fotokopisi, mal bildirimi belgeleri isteniyor. Sorumlu müdür için ise bunlara ilave olarak eğitim durumunu gösterir belge (diploma). Bu belgelerle birlikte savcılıktan alacağınız matbu dilekçeyi doldurup başvurunuzu yapmalısınız. İmtiyaz sahibi tüzel kişi olacaksa (şirketiniz mesela) bazı ilave belgeler gerekecek.

(İki yıl öncesine kadar dergi yayıncılığı yapıyordum. O zamanlar istenen belgeler bunlardı. Sanırım bir değişiklik olmadı.)

Saygılarımla,
Sinan Keskin
www.toptanistiyorum.com
www.ekisfikirleri.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye173 yazı
arkhe arkadaşın bilgileri tastamam doğru. herhangi bir değişiklik yok. bunları tamamlamadan dağıtım yaparsan başına iş açılabilir .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye235 yazı

Yalnız arkadaşımız para ile satılamayacağını söylüyor bence bunun dağıtım izni olmadan da dağıtım yapmak yasaldır.Konuya tam hakim değilim ancak okul da yapılan dergileri bastırıp dağıtıyoruz hatta belediyelere adliyelere de gönderiyoruz herhangi bir sorun çıkmadı bize şimdiye kadar.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Üye816 yazı
arkadaşlar aynı konu ama farklı biri tarafından yazılmıştı ben yine yorum yazmıştım burdada yazayım;

yıllar önce üniversite de dergi cıkaracaktık kültürel bir dergi olacaktı. aramızda( 20 kişi civarı) görev paylaşımı yaptık dagıtım la ilgili kitapevleriyle matbaayla anlaştık hatta ilk sayının taslagını ben hazırladım ilk sayı tam 16 sayfa elimizde hazırdı ama bir avukata soralım dedik gittik birine sorduk aman arkadaşlar öncelikle emniyette basın şubesi var oradan izin almadan birşey yapmayın yoksa illegal yayına girer dedi bizde okullar dergi basıyor dedik o ise okulların kurum kapsamına girdiği için meb genelgeleri var vs.. dedi.. neyse bizde 4 kişi emniyette gönderdik onlarda başınızı agrıtmayın okulunuzu okuyun dediler:)) velhasıl dergi maceramıza son verdiler..

arkadaşlar broşür insert vs.. dagıtırsın izin de almazsın ama kültürel,sosyal,siyasi spor gibi yayınlar izin kapsamına girer çünkü birinin yazısını izinsiz yayınlatırsan ayda birine hakaret edersen kime dava acılacak bende 32 sayfa dergi basayım herkese veriştireyim sonrada başka isimle 2. dergiyi çıkarayım ..

bunların olmayacagı için devlette buna göre tedbiri almıştır .
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Üye567 yazı
Kesinlikle basın savcısına istenen evrakları hazırlayıp vermeniz gerekiyor. Yoksa büyük cezası var. Dergiyi basan matbaacı savcılıktan size verilecek yayın izin belgesi olmadan nasıl basmış. Bunun 20 bin lira cezası var. süreli yayıncılık ciddi bir iş. Yoksa her önüne gelen dergi gazete çıkarıp ona buna hakaret eder. İnternetten kopyalayıp dergi çıkarmakta nasıl bir anlayış. Emek vermeden ordan burdan araklamak dergicilik değil.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?
Üye816 yazı
erkantekin ;
bırakın basın diyecegim en kral dergi Türkiye penguen yada leman dergisi 10-12 bin satıyor şamdan veya benzerleri 3 bin satıyor ama bu arkadaş para için değil hayrına dagıtacak 1000 derginin maliyeti 3-4bin eder en kral reklam toparlayamaz en fazla 2 sayı basar o kadar eminim..

Bağlı bulunduğun ilin basın savcısına "mevkude" vereceksin. (Genellikle matbu olur, orada doldurursunuz. Söz konusu mevkude valilik ve emniyet müdürlüğü tarafından onaylanacak.)
Bir imtiyaz sahibi ve sorumlu müdür belirleyeceksiniz. (İki görevi bir şahıs yapabilir yeter ki asgari lise mezunu olsun.)
Onun dışında yapılması gerekenler, herhangi bir ticari işletme açılrken yapılacak prosedür ile aynı. (Vergi levhası, maliye kaydı, vb. )

ama mademki bir soru sordu bize de cevaplamak düşer bizde yapıyoruz da seninde dediğin gibi yerel ve yaygın süreli kavramlar var bunuda yerel süreliye girer kesinlikle matbaa lar izinsiz insert,broşür dışında birşey basmazlar bastı diyelim çok büyük paralar verecek ayrıca internetten indir kopyala yapıştır ne kadar ahlaki olur oda onun sorunudur ama en fazla 2. sayıda reklamsızlıktan kapatır çünkü her esnaf rastgele reklam vermez ha bunlarıda aştı basın şubesi kapısına dayanacak matbacıda artık br daha mataba izni alamaz buda yüksek meblaglarda ceza yer ..

1. birde yayınlanan resim ve yazıların başkasına ait oldugu takdirde ödenecek telifler

dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye83 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahmetkerimsen
Yalnız arkadaşımız para ile satılamayacağını söylüyor bence bunun dağıtım izni olmadan da dağıtım yapmak yasaldır.Konuya tam hakim değilim ancak okul da yapılan dergileri bastırıp dağıtıyoruz hatta belediyelere adliyelere de gönderiyoruz herhangi bir sorun çıkmadı bize şimdiye kadar.

Okuların statüsü farklı. Ayrıca Basın Savcılığı sizin dergiyi satıp satmayacağınıza, üzerine fiyat basıp basmayacağınıza bakmaz. Savcılık için önemli olan yaptığınız şey DERGİ mi değilmi. Yani Insertler dergi tanımına girmez ve izin almanıza gerek yok. Ama basılı yayın tanımına giren her türlü yayın için (günlük, haftalık, aylık, yıllık gazeteler, dergiler vs) izin almalısınız.
www.toptanistiyorum.com
www.ekisfikirleri.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye292 yazı
izin alcaksin incelencek sonra onay verilince cikartabilirsin.
www.kadinforum.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Üye193 yazı
arkadaşım git bi reklam ajansına onların adına çıkar kimlik kısmına yani imtiyaz sahibi ....... onların adını yaz. okadar. içerisinde tc cumhuriyetine ters düşen bi yazı veya kaynak gösterilmeden alınanan bir yazı yok ise her ajans bunu kabul eder. boşuna savcılıkla cartla curtla uğraşma. hee ben izinsiz 17 sayı çıkardım allahın bir kulu gelip bana bu nedir demedi.
Eğrinin gögeside eğridir

Yerleşim Türkiye / K. Mara?Meslek Di?er