arkadaşlar aynı konu ama farklı biri tarafından yazılmıştı ben yine yorum yazmıştım burdada yazayım;
yıllar önce üniversite de dergi cıkaracaktık kültürel bir dergi olacaktı. aramızda( 20 kişi civarı) görev paylaşımı yaptık dagıtım la ilgili kitapevleriyle matbaayla anlaştık hatta ilk sayının taslagını ben hazırladım ilk sayı tam 16 sayfa elimizde hazırdı ama bir avukata soralım dedik gittik birine sorduk aman arkadaşlar öncelikle emniyette basın şubesi var oradan izin almadan birşey yapmayın yoksa illegal yayına girer dedi bizde okullar dergi basıyor dedik o ise okulların kurum kapsamına girdiği için meb genelgeleri var vs.. dedi.. neyse bizde 4 kişi emniyette gönderdik onlarda başınızı agrıtmayın okulunuzu okuyun dediler:)) velhasıl dergi maceramıza son verdiler..
arkadaşlar broşür insert vs.. dagıtırsın izin de almazsın ama kültürel,sosyal,siyasi spor gibi yayınlar izin kapsamına girer çünkü birinin yazısını izinsiz yayınlatırsan ayda birine hakaret edersen kime dava acılacak bende 32 sayfa dergi basayım herkese veriştireyim sonrada başka isimle 2. dergiyi çıkarayım ..
bunların olmayacagı için devlette buna göre tedbiri almıştır .