Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kurnaz Ticari Zekası Olanlardan Yardım

BaşlatannosaleTarih01/10/2011 22:59:54Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye30 yazı
Hepinize selamlar.. Başlıkta 'Kurnaz ticaretçiler' dedim.Çünkü onlardan destek-derman alacağıma inanıyorum.Ben 17-18 yasında Haluk leventinden mustafa sandalı ankaraya getirtmiş 500 uzerinde parti yapmış(bir eğlencemde en az 700u buluyodum) rainbow (halı supurgesi) firmasında dereceler almış bi adamım.. Ama gel gorki şimdi sermayem var ama tıkandım be arkadaş.. Askere gec gittim geldim.Uzağım hayattan dışarıdan.Bi güvensizlikmi desem tırsmamı desem korkumu desem.. Yani taş gibi dusunen biri değilim su anda.. Belki guzel-çirkin 1 kelamınız benim ufkuma açar.. Yorumlarınızı mutlak bekliyorum..
Size kısaca durumumu anlatıyım..
elimde 70-80 bin sermaye var.Çok zorlasam 100binide bulabilirim ve bu ay artık işimi kurmam lazım.fikirlerim:

1)ihraç fazlası ürünler satmak.
-ortalama maliyet dolu dükkan (30bin)
-İş rahat.Zevk alacağım bi iş.
-sermayemin buyuk bolumu kalıyo
-Dükkan 50mk olsa yeter.Dolayısıyla kirada ucuz olabilir.

2) 2 koylu kadın tutup.Beyaz yazmalarını giydirip.ciks bi yerde otantik şeyler tutar düşüncesiyle ..onlara gozleme mantı yaptırıp lokantada satmak.Bitane kamerayı yerleştirip onların bazlama acısını 1 cama(dısarıya) 1 dukkanın içine (musterilere) izlettirmek.. 2 kız garsonada bindalli giydirip servis yaptırmak. : hijyen ve köy havasını herkese hissettirmek.

- Dükkan en az 100mk. Bahçe olursa süper olur.Yani kira fazla
- İşi hiç bilmiyorum:) yani diğerinde al merterden sat burada 1 kazıklanırız sonra kaparız.. Ne biliyim
-Çalışan sayın artıyo
-Tutarsa diğerinde(giyim dukkanı) x2 olursun.Ama bunda x10a kadar yolu var.

Aslında fikir çok.Ama gıdamı diğerimi..? ve neden?
Pazarlamam süper.bişeyin bayiliğinimi alsam?
ben paranın %30-40 ını harcayım en fazla diyorum.. fikriniz?
aslında yazmak istediklerim çok ama.. ayıp olur 10 sayfa yazmayalım.. soru gelirse tamamen açık ve bol yazarım..

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.ALLAH herkesin gönlüne göre versin inşALLAH

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Hazır giyim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Editör5590 yazı
1. fikir daha iyi. 2. yi boşver. kimsenin bu otantikliğe takıldığı falan yok benim gördüğüm kadarı ile. Fiyatlar, davranış, mekanın rahatlığı vs. şeyler insanları daha çok ilgilendiriyor. Senin otantizm için harcadığın enerjinin bir gramını harcamamış robocop gibi başka bir lokanta tek bir doğru yaptığı işten dolayı cironu ona katlar neden böyle oluyor bir türlü çözemezsin. Lokanta dekarasyonuna hiç masraf yapmamıştır ama lezzetli bir yemeği çok makul bir fiyata istikrarlı şekilde sunabiliyordur. Otantizm sihir değil yani. Belki destekleyici bir unsur. Ama bana göre son sıralarda bir destekleyici unsur olurdu. Yemek işlerinde ustaya garsona günlük takip edilecek işlere çok daha fazla bağımlısın. Karlı olabileceği çok durum var ama elbise ayakkabı vs. magazasının ceremesi biraz daha az olur.

Kolay gelsin.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye30 yazı
değerli yorumların için teşekkürler akın.
Aslında giyim konusunda beni cezbeden noktada aynen senin dediğin gibi.Neticede bir taraftan da hayatın tadını çıkartma şansın var.
-Ha bu arada benim derdim %40 paraysa %60 başarı.Dolara yatır.Ev al falan gibi laflar soylemediğin için sağol akın:)

Peki onda yoğunlaşalım o zaman. (yer olarak asortik gelir düzeyi yüksek yer olarak düşünebiliriz)
düşüncelerimi numaralandırıyorum, üşenmeyip yorumlarını sende aynı numara baslığından yollarsan beni mutlu edersin akın arkadaş.

1) Dükkanın 50mk olduğunu dusunursek.Ana cadde uzeri en az 5 diyelim.Ana caddeye yakın sokaklarda 1-5 - 2 diyelim.(gayet iyi semtlerde) 3-5 beni korkutuyo be üstat.maksimumum 1.200 1.500 girebilirim. Fikrin?
2) İhraç fazlası-sahte-defolu ( belli olmayan .ok hafif defolu) mallar alacağım.İst. merter vs.den temin edeceğim. Peki bu sahte mallardan başım yanarmı? yani bi işi yaptınmı rahat huzurlu yapacaksın be arkadaş. fikrin?
3) Sence kaç kişi çalıştırmalıyım. ben 1 hatta en fazla 2 düşündüm.Bayan. Fikrin?
4) diyelim 25 bin düşünüyoruz. dekorasyona abanmakmı lazım.(Tavan - komple kırıp açık vitrin - yerler vs.) Yoksa onu hafif tutup mala ağırlık vermek fikri.. % versen mal-dekorasyon ikilisine 25bin uzerinden veya 30bin uzerinden ne % verirsin?
5) 1 eleman(bayan olabilir buda) tutmak.Sırf reklam.İşi reklam yapacak ( broşür dağıtmak-mağazamızın anketi) işi sadece bu! aylık 600-800 lira. ne dersin?döner mi bize? (bu işleri dükkan çevresinde yapacak)
6) Açılışta bi bomba lazım diye düşünüyorum.Bu bomba ne olmalı acaba:) bak şimdi akın.dükkanın onunde şoyle bir yazı düşün üstat. 'kefilsiz kredi kartsız kimliğiniz yeter.yarısını şimdi öde yarısını 1 ay içinde' ! zaten sen ilk taksitte %15-20 de olsa bi kar ayarlayacaksın.İkincisi de cabası.Kimlik fotokopi-dukkanı arattıracaksın (tel no almak için) bide bi sozleşme gibi kağıda imza.(bunun hukuksal bi şartı varmı bilmiyorum) vereceksin usta malı. Bizim millet sever.
Üstat bomba arıyorum bu aklıma geldi:)A.ılıştada %50 indirim yapılmaz ki.. Fikrin?
7) Gelen tum musterileri uye yapacaksın.uyelere 24/7/365 tum urunlerde %10 indirim.Bide kart makinesi.Hesapladım kart makinesi 50-100 civarı.Bir kartta 2 liraya geliyor. Fikrin?
8) Aşağıdakileri sıralasan ( 1.2.3...) nasıl sıralardın? ( sınav gibi oldu :) )
-ürün -yer -dekorasyon ( sanırım bence 1.yer 2.ürün 3 dekorasyon diyeceksin:) )
9) Müşterilere sattığın ürünü
-emitasyon ama 1 e 1 diye mi?
a) %100 orjinal diye mi?
b) %100 orjinal ihraç fazlası diye mi?
satacaksın?
10) Ürünlerin etiketlerini kesmek müşteriye ne hissettirir?
a) Marka değerini düşürür.. kalitesiz dükkan çağrışımı
b) Ucuz kaliteli ürünü kurnazca alıyorum çağrışımı mı:)

akın arkadaş biliyorum test gibi sorular oldu.Bide numara vererekcevaplarsan senin için işkence olabilir:) içinde geliyosa cevaplarsın.

Saygılar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye23 yazı

slm
öncelikle sizi takdir ederim yaptığınız işlerden dolayı
gelelim şimdi iş yapmanın altın kurallarına
doğru zaman
doğru mekan
doğru insanlar
doğru iş
zaman bence en uygun zaman ticaret için
mekan hangi işi nerde yapacağınız çok önemli
anlamadığın işlerde yanına doğru insanlar bulman
benim hayalim ist bahçeşehirde güzel otantik bir kahvaltı salonu
ama aslında kahvaltı salonundan kazanacağımın 10 mislini orada tanıştığım insanlardan kazanmayı tasarlıyorum.
eminim siz bunu insanlarla kurabildiğiniz iyi iletişimle benden daha iyi yaparsınız.
size bol şans

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye30 yazı
teşekkürler fırat arkadaş.
Senin yazdığın gayet doğru olan alın kurallara katılıyorum.Hatta onlarıda bölüp diplerine gitmeye çalışıyorum.

Umarım istediğin işi açıp planın olan 'insan kazanma' düşüncesini eyleme geçirirsin.
ALLAH herkesin gönlüne göre versin

Üye1359 yazı
organizasyon işi hakkında daha da yoğunlaşmalısın. bulunduğun şehirden başka şehirlere kültür, turistik, dini vs geziler düzenlemen daha mantıklı gibi geliyor. üniversite varsa işin daha da kolay.. okan bayülgen beyaz show ve diğer programlara günübirlik g ötürürsün gençleri.. hatta şehrindekileri kadın programlarına evlendirmelere felan taşırsınız meraklısı inan gerçekten çok var izletmeye...diğer alan tamamen uzak olduğun bir alan. üstelik altyapın da var.. tekrar başka bir alanda deneme atışı yapmana bence hiç gerek yok. üstelik elindeki parayı kendine sigorta gibi görürsün sermayenin de pek çoğu cebinde kalır altın/dolar/hisse senedi ya da vadelide tutup işinin gerektirdiği alanlarda sermaye için kullanırsın... tabi şirketleşmen sana avantaj ve güven verecektir işin konusunda
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye163 yazı
Arkadaşım , organizasyon konusunda belirli bir düzeyde alt yapın ve tecrüben olduğu aşikar,bu artı değeri kullanmanın senin açından daha faydalı olacağını zannediyorum, nasılmı ?

İştigal konusu organizasyon ve event management olan bir ticari kimlik kazan öncelikle yani ister şahıs ister ltd ol.
Üniversite ögrencilerine ait networklara gir veya çevre edin ayrıca bu işlere girerken ağzı laf yapan tuttugunu koparacak en az iki arkadaşı yanına al çünkü herşeye sen yetişemeyeceksin ilerleyen süreçte.
TCDD ye başvur birkaç vagon kirala ve ögrenciler arasında en favori grup ,şarkıcı vs.kişileri tespit et menejerleriyle görüş az çok bu işlerde tecrüben var senin ve son noktayı koy.

Flyer ve posterler bastır tüm arkadaş ve ögrenci kanallarına dağıt ön reklama başla bir internet sitesi yaptır ,duyurularını geçmiş eventleri ve merchandising (t-shirt -hediyelik eşyalar-cd vs) buradan pazarla bu piyasada bilinen ve anılan bir marka ol herkez bu eventleri yakından takip etsin.Ayrıca enerji içecegi,sigara ve bira firmalarıyla kontak kur sadece onlara ait ürünleri satacağına dair kısa süreli sözleşme imzala sponsorluk bedeli al.Bir radyo ile anlaş 3-5 kişiye bu eventlere bedava bilet ver bu senin için en ucuz maliyetli reklamdır.

Ve sonuç. Ankara -Eskişehir -İstanbul demiryolu ...... happy vagon konserleri !
mesela...Ankara istanbul-Teoman dönüş ......istanbul Ankara -Şebnem Ferah vs. vs.

Bol şans.
Laser shop 4 sale !!

Yerleşim / The Planet EarthMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Verdiğin kiranın 3 katı cebine kalmıyorsa kira pahalıdır. Dükkan sahibine çalışacağın bir yeri kiralamamalısın. 30-40 binlik sermayeye 1500 maksimum rakam gibi düşünülebilir.

Merterden tüm Türkiye mal alıyor. Herkese yarayacak mal var. Tedarik zor iş. Başının ağrıyacağı mal bulmak mümkün tabi ama tekstil ayakkabıdan daha rahat. Taklitte ayakkabı ve çanta giyime göre daha çok sıkıntı içeriyor. Huzurlu mal satmak tabiki en güzeli ama para tatlı mutlaka ufak tefek kaymalar olur. Ayrıca en yasal dükkan bile mutlaka bazı sıkıntılar yaşar. Yüzlerce kalem malın onlarca tedarikciden temin edildiği döneri iyi bir dükkanda hiç bir sıkıntının yaşanmaması pek mümkün değil. Sıkıntıların belli bir sınır içinde tutulabilmesi önemli olan.

50 m2 de 2 kişi yeterli olmalı. Hiç kimse çalışmadan dükkan dönmez. Her eleman da yeni sıkıntı demektir. İyisinden bir iki kişi bulmak istikrarı sağlamak dükkancılığın püf noktalarından biri zaten.

Dekorasyona kiralık yeni dükkanda yüklenmemek lazım. Dükkana minumum bakımla başlamak kasa doldukça ileride düşünmek lazım. 25 veya 30 bini dekorasyon mal şeklinde oranlamak dekorasyona çok yüz vermek anlamına gelir. Dekorasyon olabilecek en düşük rakamla yapılmalı. Mala yüklenmek daha doğru. 30 bine göre mümkünse 2-3 bini geçmemeli yeni dükkanda. Çok şartsa 5 bin. Daha büyük bir dekor şekli gerekiyorsa 30-40 binden daha büyük bir magazaya döner iş. Başlangıç için basit bir düzen düşünmeli. Sonra şık dekorlara gidilebilir.

Sırf reklama adam almak gereksiz. Elemandan olabilecek en verimli şekilde yaralanmak lazım. Bir reklam gerekli kağıt dağıtmak, uygun yerde billboard reklamı, posta kutularına çalışmak hepsi olabilir. Bölgesel mail, facebook sayfası aktif yayın. Bilemiyorum ama reklam çok saçma yapılmamışsa mutlaka döner. Eleman ücreti bu işlerde asgari ücret ama değerli birini bulursan da gayri resmi besle derim. Bayan eleman cazibedir ama asıl olan işi hakkıyla yapabilmektir. o kadar kaşarlanmış bayan zor çıkar. Erkek elemanın iyisi daha bol bulunur. Sokağa daha erken çıkıyorlar hem kemale ermiş hem cingöz erkek daha kolay bulunur. Böyle vasıflı bir bayan bulabilirsen işe yarar tabi ama zor. Bayana bel bağlamak yerine bayan erkek iş bilene bel bağla.

Açılış yapmak çiçekler gelmesini sağlayıp bir kaç saat de olsa pasta kek ikram etmek bu açılışa şekilli bir kaç insan gelmesini sağlamak birinci paragrafı vurucu yazabilmiş olmak anlamı taşır. Her şeyden önce kendisine müşteri lazım bir dükkananın sessizce açılmasından daha sakıncalı bir şey olamaz. Camda bir kampanyayla başlamak da çok ideal bir yol. Kart üyelik bunlar harika fikirler yalnız altından kalmak lazım. Takip edip canlı tutmak lazım. Dükkanın içi bu kampayaları teyid eder nitelikte dolu ve canlı olmalı. Bir ayağı havada faaliyetler insanları bir milim etkilemez. hayatta yemezler en akılsızı bile. Çünkü içgüdülere hitap ediyor olacaksın, iç güdülerin tahsili kariyeri cinsiyeti akıllısı cahili olmaz. Bir köpeğe komuta uymayı şeker verip aynı işi aynı mizansende defalarca yaparak öğretiyorsun. Her seferinde kalıp aynıysa hayvan ne yapması gerektiğini anlıyor bir kez anladımı hep uygular. Müşteriye şu kalıba gir hesaplı kaliteli işine yarar mal bul diyorsun. Ama şekeri vermiyorsun. Müşterinin bilinçsiz iç benliği bir şeker yediğini hissetmiyor. Bu kampanyayı Boyner yapsa tutmaz. Müşterine hitap eden yeterli uygun mal, düzgün hakkı verilmiş mekan( pahalı olmak zorunda değil tel maşa şeylerden de güzel mekanlar çıkar) takip edilen ve vaad ettiğini veren kampanya.

Etiketi kselmiş ürün müşteriye sadece bir olumsuzluk hissetirir. Kendisi iyi bir malı ucuza alıyor olsa bile iyi bir yol değil. Müşteri etiket okumak ister. Grekirse başka etiket diktir ama müşteriye uzun uzun inceleyebileceği etiketler sunmayı ihmal etme.

Şimdi bu işlerde emitasyon, orjinal kavramları birbirinin içine öyle bir girmiş durumdaki kimsenin 40 yıl önceki marka değerleri ile çalışması mümkün değil. Marka artık bir sembol. Kanunlara riayet ederek müşteriye iyi bir malı hesaplı ver. Adamı kandırıp yanıltıp kazıklama. Gerisi hikaye. Piyasanın gereklerini yerine getir müşteriye duymak istediği hikayeleri anlat. Senin işin belgesel çekmek değil magazin programı yapmak.

Keşke herkes senin gibi analizler yaparak dükkan açsa.

Dükkandan kazanacağın para sana emekli maaşını alıyormuşsun gibi hissettirecek. Konser işleri çok curcunalı 2 saat sonrası muallak işler. Kafa çok yorulur. Magaza işleride sıkı takip gerektirir ama magazacılık sanırım ki organizasyon işinin yanında emeklilik gibi gelir.

Kolay gelsin.
tamnland.com

Yeni Üye30 yazı
Bartoloucci arkadaş yorumların için teşekkürler.
Beyaz diyosun ya.. Ben 15 sene olmuştur beyazdan bi para kazandım. Barda çıkıyodu. Şovunu yaptığı koltuğun altına birkaç tane(sanırım 4tü) reklam aldım.koltuğun altına yazdım isim logo.Sadece bu.İnan tek elle tutulmayacak bir tomar kazanmıştım.
Amma Amma velakin..Ben 31 yaşındayım organize işi için yıllar geçti.Gezi düzenleme falan demişsin.Dostum o işlerde müthiş para yoktur.İçkili organizelerde katlarsın karını.Ben işime içki katmayacağım artık.
Aartı organizasyonlarda çook onemli olan bişey vardır.
Ufakta olsa bir 'kitle' ye sahip olman şarttır.Rahat çalışırsın.Kitleyi 6 ay bırak(15 sene geçti :) ) müthiş bi hızla püff dağılırlar.

Sanırım yazdıklaırımda şu anlaşılmamış.Ben organize olayını ve satış olayını : ahmak düz mantık korkak bi yapıda adam olmayıp sadece dönem olarak verimsiz olduğumu anlatmak maksadıyla yazdım.
Yapacağım iş akın la yoğunlaştığımız 'giyim' sektörüdür.
Ama tabiki teşekkür ederim yorumların için o ayrı..
İnan birilerinin görmesende tanımasanda 'benim ilgilendiren bi konuyu' konuşması çok önemli..
teşekkürler

Yeni Üye30 yazı
Purpose arkadaş yorumların için teşekkürler.
Ah arkadaş flyer dediğinden 50bin bastırdığımı bilirim.Ofsetten.Bide o zaman pahalıydı bu matbaa işleri:)
Ama geldi geçti. Organize ole bişeydirki , Bi organize eylemindeyken işiniz sadece odur.Başarırsan keyiften doruklara çıkarsın.Ben unideyken ( amasya) sırf bu dürtümü yenmek için dans yarışması ..erkek güzellik yarışması yaptım.:)
Aamasya ili olayı baya ciddiye almıştı:) Kazandıkları hediyeleri çuvalla verdim.Esnaf yağdırdı.Hatta bi tartı firması 'usta tartı verelimi sanayi tipi' demişti. :) Güzel ama geçti.
Vagon olayı güzel.. ben onu yapsam her gar'da 30 dakika mola verdirip orada da doruk yapardım milleti:)
Teşekkürler

Yeni Üye30 yazı
Akın arkadaş.. Tek kelime: Döktürmüşsün :) Desteklerin için teşekkürler.Senin beni anlayıp aynı kanalla bana aktardıklarını emin ol dibine kadar faydalanıyorum.
E tabiki süzgeçe takılan bir kaç konum ve yeni eklenen elenmesi gereken konularım var:) Dükkanı açmadan sana rahat vermeyeceğim:) Evet yine numaralandırıyorum..

1) Sırf reklam için eleman gereksiz lafını düşündüm ve küçük bir reformla geri döndüm. Toplam 2 eleman alacağım.1 tanesi sahada 1 tanesi dükkanda.Devamlı değişecekler.
saha: Misal dışarıda anket yapacak.Elbise resimlerinden hangisi güzel?(Elbiseler bizim elbise) vs. sorular.Tabi soruların sonunda bizim dükkanı biliyomusunuz.. İşte yeri şurada ! Bakınmak istermisiniz.. (örnek verdim) tüm gün üstat! 5-10 arası müşteri yollasa ve diğerlerinde de marka ismi anımsatsa..yada oradan geçerken anımsasa.. Nasıl?
2) Üstat bu 'içgüdü' olayına bayıldım.%100 anlamak için birdaha döneceğim yazdıktan sonra
3) bu pasta börek çiçek mutlaka olur.Fakat dediğim gibi bana açılışta bomba lazım. Bir kere ' A AAAA' Deseler bende şevke geleceğim.Aama ne? düşünmekteyim
4)''Senin işin belgesel çekmek değil magazin programı yapmak. '' Usta buna yarıldım:) 10 numara.. !

Evet şimdi gelelim haberlere:)
hocam bi dükkan buldum.Özellikleri...
1)Ankarayı biliyosan 'esat caddesi üzeri' :Burası bi tunalıhilmi kızılay olmasada kendine has güzel caddelerden biridir.Semtte genç sayısı azdır.Ama olan gençlerde hanımlarda gayet cikstir.. Yani fokur fokur olmasa da gayet kendine yeter insan-araç trafiğinin olduğu bir caddedir.
2)Köşebaşı
3)30-32 metrekare
4)İçi tamamen duvar.Ne tavan ne yer .Sıfır dekorasyon ve altyapı.
5) fiyat:2000lira.. müstakbel komşularıma sordum onlarda o civar bişey veriyolar.Bizimki biraz daha buyuk(2-3mk) ve kosebası.
Üstat tüm gün düşündüm.
kira:2000 eleman:1500 stopaj-vergi-evrak işleri-aidat-yeme içme: 1000 elektrik-tabela vergi-mal alımı masrafı-yol:1000 ıvırzıvır:1000 ettimi sana 6500. E ben bu 6500 için hadi %100 kazandım 13.000 cira yapmam lazım ki kafa kafaya çıkıyım.
13-000 / 26(gün) 500lira gunluk ciro.. Biliyorum gider hesaplamalarım belki şişirilmiş biraz. Ama ben 500ciroyu düşünüyorum.Ki kafa kafaya olacak... Bi söyle bakıyım yorumunu usta.Merak ediyorum ne diyeceksin.

Şimdiden teşekkürler akın arkadaş.

Üye398 yazı
merhaba .

1)ihraç fazlası ürünler satmak.
-ortalama maliyet dolu dükkan (30bin)
-İş rahat.Zevk alacağım bi iş.
-sermayemin buyuk bolumu kalıyo

demissin. bu isi ukraynada yapmaya ne dersin.
asil is:ihrac fazlasi urun satmak
ortalama maliyet: 30 bin
is: rahat ve zevkli
son: sermayenin buyuk bolumu cebinde kaliyor.

cosmostextil@hotmail.com

tel:+380937411834
00380677502032

Yerleşim Ukrayna / OdessaMeslek Esnaf
Yeni Üye30 yazı
gama arkadaş.. dükkanı bugün tuttum, önümüzdeki ayın 25i gibide açılış olur:) üzgünüm..

akın üstat ? biz dükkanın içini malınıda beraber alırız sonrada açılışta resmi sana yollardım diyordum ama senden son mesajıma yorum gelmemiş.. yani yordum seni gerçide.. sende haklısın..

Üye398 yazı
hayirli ugurlu olsun. ALLAH tan sana bol kazanc nasib etmesini dilerim.
cosmostextil@hotmail.com

tel:+380937411834
00380677502032

Yerleşim Ukrayna / OdessaMeslek Esnaf
Editör5590 yazı
İstanbul' u yenice tetkik ettim. Herşey yerli yerinde duruyor. İstiklal ve ara sokakları.

Mal almaya beraber gidemeyiz ama Esat a sana çay içmeye geliriz.

Hayırlı olsun.
tamnland.com

Üye256 yazı
üstat hayırlı olsun. allah utandırmasın.nacizane fikrim dukkandan plazmayı eksik etme. ne alaka deme. koftidende olsa şık görünen bi plazma temiz ve şık bi dekorun ortasında dışarıdanda bakıldığında görülecek bişekilde.bide ışıklandırma. ankara karanlık olur artık erkenden ama senın dükkan aydınlık temız temız parlasın. sakın loş bbırakma gunun hı. bi saatınde. bide hafiften hareketli müzik ver dışardanda az çok duyulacak şekilde. iyi olur die düşünüyom. yine de sen blrsn. hayrlısı olsun.
siz ha iseniz bizde ha yız. biz hu isek sizde hu sunuz. ha'ydan gelen hu'ya gider

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Üye118 yazı
Son yıllarda büyük perakende mağazaları açılışa özel indirimler yapıyor o kadar çok indirim yapıyorlar ki geceden insanlar kuyruğa giriyor mağazanın kapıları kırılıyor haberlere çıkıyor bu mağazalardan birine gittim geçen de scart kaplosu ve 3lü 2mt uzatma kablo alacaktım aşırı derece de pahalı üstelik
ama zihinler de hesaplı indirimli diye kaldı bir kere tabii bu mağazalar dünyaca ünlü Ben olsam reklam için harcayacağım bütçeden bir miktarını açılış için ürünler de tek seferlik indirim de kullanırdım. Allah yardımcın olsun Hayırlı kazançlar dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye31 yazı
Nosale, Ben Ankara'dayım. Açılışa davet bekliyoruz :)
Hadi bakalım, Allah utandırmasın...
Bol kazanç versin...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye30 yazı
Sağolun arkadaşlar.ALLAH inşALLAH utandırmaz dediğiniz gibi.ALLAH size daha iyilerini versin.Gönlünüzde ki , sizin için hayırlı olacak , huzurlu bir iş nasip etsin yeni girişimci arkadaşlara.

Açılışta bi bomba buldum arkadaşlar.Eğer işi bitirirsem söyleyeceğim buradan.

açılışada keşke ank.lı arkadaşlar gelse.

akın arkadaş ben beraber alırız yaparız dediğimde.fiil olarak gitmek değil, senin değerli katkılarınla ilerlemekten bahsetmiştim.

Senin bende hakkın var.Açılsın bi çayımızıda içeriz yemeğimizide yeriz sohbetimizide ederiz akın üstat.

Yeni Üye59 yazı
hadi hayirli ugurlu olsun bakalim nosale usta, acinca dukkaninin resimlerini buraya koyarsin bi gorelim, merak ettim bende, sen bu isi goturursun, akilli adamsin, inaniyorum ben sana .ALLAH yar ve yardimcin olsun, kolayliklar dilerim

Yerleşim Belçika / BelcikaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye709 yazı
sayın nosale kardeşim;
bütün yazılarınızı okudum gerçekten analizlerin güzel herşeyi düşünüp tartmışsın. başarısız olabileceğini düşünmüyorum. Esnaflık tam senin gibi insanların yapacağı bir iş çünkü azimlisin araştırmacısın artıyı eksiyi sürekli analiz ediyorsun ne diyelim ALLAH utandırmasın hayırlısı ile açmanı diliyorum
ALLAH yardımcın olsun..
MEHMET TEKSTİL
umt60@yahoo.com.tr
umt60@hotmail.com
gsm : 0 542 552 07 09

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Tekstil
Üye114 yazı
yurt disinda eglence sektorü yenilik ariyor eger istersen boyle birsey irtibata gecebilirsin benimle onurtangur@gmail.com
ONMAR

Yerleşim / BelgradMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye30 yazı
umt60 ( bu arada benimde adım umut) karaelmas arkadaş söyledikleriniz beni onurlandırdı..

ama daha sorularım bitmedi.. yarın kafama takılan diğer sorularımı sorduğumda umarım cevabını alırım.