değerli yorumların için teşekkürler akın.
Aslında giyim konusunda beni cezbeden noktada aynen senin dediğin gibi.Neticede bir taraftan da hayatın tadını çıkartma şansın var.
-Ha bu arada benim derdim %40 paraysa %60 başarı.Dolara yatır.Ev al falan gibi laflar soylemediğin için sağol akın:)
Peki onda yoğunlaşalım o zaman. (yer olarak asortik gelir düzeyi yüksek yer olarak düşünebiliriz)
düşüncelerimi numaralandırıyorum, üşenmeyip yorumlarını sende aynı numara baslığından yollarsan beni mutlu edersin akın arkadaş.
1) Dükkanın 50mk olduğunu dusunursek.Ana cadde uzeri en az 5 diyelim.Ana caddeye yakın sokaklarda 1-5 - 2 diyelim.(gayet iyi semtlerde) 3-5 beni korkutuyo be üstat.maksimumum 1.200 1.500 girebilirim. Fikrin?
2) İhraç fazlası-sahte-defolu ( belli olmayan .ok hafif defolu) mallar alacağım.İst. merter vs.den temin edeceğim. Peki bu sahte mallardan başım yanarmı? yani bi işi yaptınmı rahat huzurlu yapacaksın be arkadaş. fikrin?
3) Sence kaç kişi çalıştırmalıyım. ben 1 hatta en fazla 2 düşündüm.Bayan. Fikrin?
4) diyelim 25 bin düşünüyoruz. dekorasyona abanmakmı lazım.(Tavan - komple kırıp açık vitrin - yerler vs.) Yoksa onu hafif tutup mala ağırlık vermek fikri.. % versen mal-dekorasyon ikilisine 25bin uzerinden veya 30bin uzerinden ne % verirsin?
5) 1 eleman(bayan olabilir buda) tutmak.Sırf reklam.İşi reklam yapacak ( broşür dağıtmak-mağazamızın anketi) işi sadece bu! aylık 600-800 lira. ne dersin?döner mi bize? (bu işleri dükkan çevresinde yapacak)
6) Açılışta bi bomba lazım diye düşünüyorum.Bu bomba ne olmalı acaba:) bak şimdi akın.dükkanın onunde şoyle bir yazı düşün üstat. 'kefilsiz kredi kartsız kimliğiniz yeter.yarısını şimdi öde yarısını 1 ay içinde' ! zaten sen ilk taksitte %15-20 de olsa bi kar ayarlayacaksın.İkincisi de cabası.Kimlik fotokopi-dukkanı arattıracaksın (tel no almak için) bide bi sozleşme gibi kağıda imza.(bunun hukuksal bi şartı varmı bilmiyorum) vereceksin usta malı. Bizim millet sever.
Üstat bomba arıyorum bu aklıma geldi:)A.ılıştada %50 indirim yapılmaz ki.. Fikrin?
7) Gelen tum musterileri uye yapacaksın.uyelere 24/7/365 tum urunlerde %10 indirim.Bide kart makinesi.Hesapladım kart makinesi 50-100 civarı.Bir kartta 2 liraya geliyor. Fikrin?
8) Aşağıdakileri sıralasan ( 1.2.3...) nasıl sıralardın? ( sınav gibi oldu :) )
-ürün -yer -dekorasyon ( sanırım bence 1.yer 2.ürün 3 dekorasyon diyeceksin:) )
9) Müşterilere sattığın ürünü
-emitasyon ama 1 e 1 diye mi?
a) %100 orjinal diye mi?
b) %100 orjinal ihraç fazlası diye mi?
satacaksın?
10) Ürünlerin etiketlerini kesmek müşteriye ne hissettirir?
a) Marka değerini düşürür.. kalitesiz dükkan çağrışımı
b) Ucuz kaliteli ürünü kurnazca alıyorum çağrışımı mı:)
akın arkadaş biliyorum test gibi sorular oldu.Bide numara vererekcevaplarsan senin için işkence olabilir:) içinde geliyosa cevaplarsın.
Saygılar...