Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sizce Ne Yapmalıyım?

BaşlatanultrAykutTarih28/09/2011 15:59:13Yorum8

İlk mesaj
Arkadaşlar henüz 25 yasındayım. Ankara'da ikamet etmekteyim. Üniversite de Turizm okudum ama turizme devam etmedim. Şu anda kombi klima üzerine satış ve taahhüt yapan Ankara'nın sayılı firmalarından birinde müdür yardımcısı olarak çalışmaktayım. Belki erken ama bende kendi işimi yapmak, kendi paramı kazanmak istiyorum. Aklımda bir kaç tane düşünce var elbette... Bu arada eğer gerekirse kullanabileceğim 50000 tl de param var.

1) Gayrimenkul şirketi kurmak,
2) 50000 tl ile arsa alıp müteahhite verip bu parayı büyüterek sonrasında müteahhitliğe başlamak
3) Bankadan en az 400000 tl olmak kaydıyla kredi çekip direk müteahhitliğe başlamak.

Bana yardımcı olabileceğinizi düşünerek şimdiden teşekkür ediyorum...
ultrAykut

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
bana kalırsa halüsülasyon görmektesin dostum,şöyle bir silkelen kendine gel, ayaklarının üzerine bir bas derim,1 gayrimenkul şirketi kurmak ne demek? emlakçılıksa bu yetenege gözünün açık olmasına baglıdır ciddi bir sermaye gerekmez 2-50000tl ile nerede arsa alacaksın? senin düşündügünü mütahitler düşünmüyormu sanıyorsun? eger uzun zaman beklleyip deger kazandıgı zaman veririm diyorsan? bu ayrı ama iş degil 3- kredi çekipte asla iş yapma eger mütahitlik tecrüben yoksa varsa işini sen ayarlarsın ,benim bilgilerimi unutma sonra pişman olma ok?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
bence kulağının ve de paranın üstüne yat ve bekle.ama araştırmana da devam et.fakat böyle yüksek bütçe ve risk olan işlerden uzak dur.bak bende turizm ilt. mezunuyum.bende şu an işimi yapmıyorum.ama ankarada butik otel,butik rest,butik cafe açabilirsin.nasıl olsa hizmet işini biliyorsun.
müteahhitlik düşünüyorsan elindeki parayla natamam bir ev al.bitir ve sat.ama hep öyle git uzun süre.tabi alırkende evin konumunu iyi fizibilite etmen lazım.
YANMAZSAN YAKAMAZSIN....

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama

adalı1 - halüsülasyon gördüğümü sölemişsin saygı duyarım sadece. 50000 tl lik arsa cok yerde var emin ol. uzun zamandır bu araştırmaları yapıyorum. gayrimenkul şirketi için dediğin gibi fazla sermayeye gerek yok. ama onun da getirisi kısa vadede cok fazla olmayacaktır. müteahhitlik tecrübem elbette 10 tane bina bitirmiş bi müteahhit kadar yok fakat cok yakın müteahhit tanıdıklarım var ve bu konuda bana gereken desteği verebilecek kişiler.

verhamma - otel restaurant cafe gibi bi yer acmak cok içime sinmiyo açıkçası. dediğin gibi natamam ev alıp, içini yaptırıp satmakta aslında mantıklı. hatta daha bir kaç ay kadar önce bunu yaptım. ankaranın pursaklar ilçesinde içi inşatten kalma bi ev aldım 41000 tl ye içine 6000 tl harcadım. 1000 tl de alım-satım için gitti bana maliyeti 48000 tl oldu. o evide 55000 tl ye sattım. 50000 tl paramda ordan var zaten. ama daha büyük rakamlar ile böyle bir işe girip daha fazla kazanmak daha mantıklı gibi. şu konuda da haklısınız aslında kredi için 400000 tl az bi rakam değil. işlerin ters gitmesi durumunda bunun altından kalkmam cok ama cok zor.
ultrAykut

ultraykut öncelikle ne yaparsan yap işini bırakırsan kesinlikle çok pişman olursun.

Mütehaitlik yapmak istiyorsan güvendiğin tanıdıkların ile bu işe giriş, paranın hepsini kaybetsende sonuçta bir işin var ve kimseye muhtaç kalmazsın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
olsun.sıfırdan başlıyorsan en güzeli.yavaş yavaş büyümek.hızlı çıkışın hızlı düşüşü olur.her şeyi sindirerek ve helaliyle yaptıktan sonra bir seneye varmaz bir bakmışsın bina alıp tamamlayıp satıyorsun.Yeter ki doğru yoldan şaşma.
YANMAZSAN YAKAMAZSIN....

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
slm.NE kadar dogru ne kadar yanlıs bilmiyorum ama ben ve bi ortagım yurt dısında neyse bosver ortak lazımdı ama unut gitsin
savas oztrk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
aslında işini kendin bulmuşsun bile aynı şekilde 3-5 evi de o şekilde sat sermayeni arttır...o sırada tecrüben de artar... sırf bu işi yapan yüzlerce insan var...hatta yapmak isteyip de yapamayan (sermayesi yok) birçok kişi var.. ayrıca icradan da ev araba vs alabilir biraz masraf dekorasyon ile de satabilirsiniz.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - savas ozturk
slm.NE kadar dogru ne kadar yanlıs bilmiyorum ama ben ve bi ortagım yurt dısında neyse bosver ortak lazımdı ama unut gitsin

sen bi söyle bakalım savaş kardeşim elbet kafama uyan bişey olursa ortaklığıda düşünebilirim...
ultrAykut