Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Dalış Okulu Hakkında Bılgı

BaşlatanredpoverTarih30/09/2011 12:10:52Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye97 yazı
Merhaba arkadaşlar.Konu ile ilgisi ve tecrubeleri olan arkadaslarin fikirlerini almak istiyorum.Mersin de bir dalis okulu acip emniyet mudurlugu,özel guvenlik firmalari vs ile anlassam bu is tutar mi? Asagi yukari ne kadar sermaye gerektirir?
İbrahim KIZILIRMAK

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Editör5590 yazı
Bu işi yapanların kurumlarla ne kadar pazar alakaları vardır bilmiyorum ama zaten sivil müşteriden kazanıyorlar. Tur firması gibi çalışıyorlar. Konya da bile bir sürü var. Hafta sonuna denk getirilen turlar düzenliyorlar müşterilerine Kaş, Anamur kıyıları, Manavgat gibi yakın yerlere. Dalış dersleri burada denizde veriliyor. Sonra bir otelde konaklanılıyor. Teorik derslerde kendi binasında veriliyor. Hem eğlence hem ders gibi. baya da müşterileri oluyor. örneğin, macera arayan sıkılmış esnaflar çok ilgi gösteriyor. Turun biri kişibaşı 150- 350 TL arası rakamlara mal oluyor.

Sadece tanıtım pazarlama cazibe yaratma gerek.

Sermaye olarak bir sürü dalış takımı ve bazı brövelere ihtiyaç olur. Bir yer kiralanır. Müşterilere bu dalış takımları kiraya veriliyor. Müşteri elini kolunu sallayarek geliyor. Sadece cebine parasını ya da kredi kartını koyuyor.

Ancak kaliteli bir dalış takımı tüple beraber 1000 lirayı bulur. Elbiseleri en ucuzundan bulsanız bile tüpleri dedantörleri dolum aksamlarını kaliteli almak zorundasınız. 2. el bile sıkıntı yaratabilir. 7-8 metre suyun altındaki acemi bir müşteri çekerde nefes gelmezse çok baş ağrır çünkü.

Ancak güzel ve çok popüler bir iş. 40-50 binle altından kalkılmaz kanaatindeyim. Belki 70-80 iş görür.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye508 yazı
redpover dalış eğitimi verebilecek misin? Veya dalış eğitimi verebilecek iyi bir hoca tanıyor musun?

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret