Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne Üretebilirim?

Başlatanotomot34Tarih29/09/2011 17:46:10Yorum18

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Merhaba arkadaşlar kendime ait bir üretim yerim var.Burada büyük şirketlerin isteklerine göre makine veya otomotiv parçası üretiyorum.CNC var.Kalıp yapıyorum.Ama şimdi kendime bir enjeksiyon makinesi alıp plastik araç gereç veya otomotiv ile ilgili inşaatta olabilir bir parça üretmek istiyorum.Ne üretebilirim.Plastik parça olarak.Fikirlerinizi bekliyorum saygılar.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Üye163 yazı
Semi treyler hava körükleri,otomotiv alanında kullanılan tüm körükler süspansiyon körükleri,havalandırma ve toz körükleri,hidrolik parça kullanılan araçlarda piston koruma körükleri, muhtelif metal bağlantılı lastik (kaucuk )parcalar ,vibrasyon ve sızdırmazlık takozları ,endüstriyel alanda kullanımı oldukça yüksek ORing imalatı ve kaucuk contalar.
Laser shop 4 sale !!

Yerleşim / The Planet EarthMeslek Di?er
Üye170 yazı
Arkadaşım ben yaklaşık 3 sene oyuncak sektorunde ıthalatcı olarak faaliyet gösterdim..
Turkıyede oyuncak sektorunun buyukluğu yıllık 200 mılyon dolar sevıyesınde ve yaklasık 180 mılyon dolarlık ıthalat yapılıyor... Ithalatın %95 ı Cınden...Ve son donemlerde kı gerek konjonktorden kaynaklanan kur dalgalanmalarından dolayı gerekse Her yıl arttırılan vergılerden dolayı ıthalat artık pek cazıp degıl... Gecen yıl sadece vergı artısından dolayı pıyasa yansıması 25% malıyet artışı ıdı, su an kurundan gecen yıla gore 30% arttıgını varsayarsak, su an Turkıyede oyuncak uretımı cazıp hale geldı... Sana tavsıyem Gereklı altyapın var olduguna gore, ve kalıplarını da kendın yapabıldıgıne gore ve enjeksıyon makınesı de alacagına gore senın ınanılmaz bır uretım altyapın var...

Sadece araba uret... Istersen ben sana pıyasa da en cok gıden modellerın resınlerını gondereyım...

Ortalama 60-120 gr arasındakı oyuncaklara yogunlaş.. Enjeksıyon ıcın kullanılan gerı donusum pp malzeme kullan... bugun toptan en ucuz plastık araba ortalama 100 gr lık 1,75-2 tl arası...

eger pp malzemeyı kendın ıthal edersen ozellıkle ıran veya taywandan 1300 -1700 usd arasını ton fıyattan alabılırsın...

Detayları konusmak ıstersen
ida_groupe@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye4 yazı

arkadaşlar üretebilecek imkanım var pazarını nasıl bulacağım nereye satacağım...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye170 yazı
Oyuncak sektorunde pazar sıkıntınız olmazz

Üye170 yazı
otomot34 yarın (cumartesı )gunu musaıt olursanız msn uzerınden bu konuyu goruselım

Üye420 yazı
arkadaşlar bu konuda (oyuncak üretimi) detay bilgisi olanlar varsa payllaşırsa sevinirim

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Mühendis
Yeni Üye28 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - IDA
Arkadaşım ben yaklaşık 3 sene oyuncak sektorunde ıthalatcı olarak faaliyet gösterdim..
Turkıyede oyuncak sektorunun buyukluğu yıllık 200 mılyon dolar sevıyesınde ve yaklasık 180 mılyon dolarlık ıthalat yapılıyor... Ithalatın %95 ı Cınden...Ve son donemlerde kı gerek konjonktorden kaynaklanan kur dalgalanmalarından dolayı gerekse Her yıl arttırılan vergılerden dolayı ıthalat artık pek cazıp degıl... Gecen yıl sadece vergı artısından dolayı pıyasa yansıması 25% malıyet artışı ıdı, su an kurundan gecen yıla gore 30% arttıgını varsayarsak, su an Turkıyede oyuncak uretımı cazıp hale geldı... Sana tavsıyem Gereklı altyapın var olduguna gore, ve kalıplarını da kendın yapabıldıgıne gore ve enjeksıyon makınesı de alacagına gore senın ınanılmaz bır uretım altyapın var...

Sadece araba uret... Istersen ben sana pıyasa da en cok gıden modellerın resınlerını gondereyım...

Ortalama 60-120 gr arasındakı oyuncaklara yogunlaş.. Enjeksıyon ıcın kullanılan gerı donusum pp malzeme kullan... bugun toptan en ucuz plastık araba ortalama 100 gr lık 1,75-2 tl arası...

eger pp malzemeyı kendın ıthal edersen ozellıkle ıran veya taywandan 1300 -1700 usd arasını ton fıyattan alabılırsın...

Detayları konusmak ıstersen
ida_groupe@hotmail.com

Merhaba Bende Sitenizi Yeni keşfettim . kendimde Kimyacıyım ve suan askerdeyim 29 yasındayım. DÖnünce bişeyler üreterek büyümek istiyorum. Ailemin inşaat Plastik doğrama sektöründe dükkanı ve Marketi falan var ama ben onlarla calısmaktan cok kendi düşündüğüm şeyi üreterek İhracata kadar gidebilecek bir yola girmek istiyorum.. Oyuncak konusu aslında cok kafama yattı .
vsvs..

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Kimyager
Yeni Üye8 yazı
Merhaba konu ilgimi çekti. Bizde de boşta duran bir enjeksiyon makinası var. Oyuncak konusunda bende birşeyler yapmak istiyorum. Piyasada en çok giden oyuncakların fotolarını banada göndermeniz mümkün mü acaba. Şimdiden teşekkür ediyorum.
e-mail: sinansinan27@yahoo.com

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Gyda
Üye136 yazı
eğer menmi eklerseniz size cok super pazarı gitikçe buyuyen bir sektör gösterebilirm beufendi beraber yapabilirsekde super olur

Yerleşim Türkiye / OrduMeslek Di?er
Yeni Üye33 yazı
Otomotiv sanayi için en iyisi vakumlu plastik üretimidir. Yedek parçacı ve yan sanayi üreticilerinden çevreniz varsa yapılabilir. Tabii enjeksiyonla da elektirikte kullanılan plastik parçaları üretilebilir. Isıya dayanıklı olursa çok daha iyi olur.

İnşaat işlerinde ise plastik dolap kolları, kapı kolları, mobilya ayakları vs. üretilebilir plastik dübel vs. Bunlar özellikle çok gidebilecek parçalardır.

Oyuncağı bilemem fakat, tahtakale ithalatçıları ile neler yapılabileceğini konuşabilirsiniz.

Semih

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Yeni Üye67 yazı
Türkiye ve özellikle istanbul çin malı motorsikletlerle doldu. Üretim çin olunca plastik aksamlarda yıpranma çok daha hızlı olduğundan, piyasada çin malı fiyatına yakın ama sağlam plastik aksam arayanlarla doldu.

Sirkecideki ve kadıköy kızıltoprakta ( Fenerbahçe stadının çevresindeki) bisiklet ve motorsiklet parçası satan dükkanlarla bir görüşmeniz menfaatinize olur.motorsiklet veya bisiklet parçası üretebilirsiniz.

Oyuncak üretmek fikride çok iyi. Eminönündeki büyük oyuncak toptancıları ilede anlaşma yapılabilinir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hukukçu
Yeni Üye4 yazı
Değerli arkadaşlar
Faydalı ve güzel bir konu oluşmuş. Tasarım üretim ve pazarlamanın buluştuğu bu forumda sinerji oluşturup dış tedarik parçaları ülkemizde yapabiliriz. Tasarımcı ve teknik ressam olarak farklı projelerde ve özellikle dışardan ithal edilen parçaların reverse engineeerig kısmını halledip yeni versiyon projelendirmesi işlerinde bulundum. Sermayem yetersiz olduğu için açılamıyorum ama teknik destek verebilirim. Tasarım-Üretim-Pazarlama ağında birbirimizi tamamlayabiliriz. Ne dersiniz
BİZ YAPARIZ
HEMDE ÂLÂSINI

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye2 yazı
SELAM ben yirmi yıldır formmetal marş dişlileri imalatında çalışmaktaydım simdi bu işyerinden ayrıldım marş dişlisini üretecek bilgi ve tecrübeye sahibim ben izmirde oturmaktayım izmirde bu işi yapacak birileri olursa karsılık beklemeden yardımcı olabilirim form metalın aylık satısı yurt içi ve yurd dışı ortalama yirmi yirmi beş bin civarında. gerekli makina parkı bir adet cnc torna. bir adet yüz tonluk hidrolik pres. biradet ersantrik pres. bir adet broş diş acma makinesi. biradet fello diş acma makinesi. bir köşe kırma aparatı.ismail 05358549835.formmetaldan başka türkiyede marş dişlisini üreten başka yan sanayi yok. ithal geliyor birde orzinnal parçalar var. buişi yapacak olana simdiden hayırlı olsun.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye146 yazı
Arkadaşlar pazar sorunu olmayan başka hangi yan sanayi ürünleri üretebiliriz. Özellikle türkiyede üretimi olmayan ürünler var midir. Yardımcı olursanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye146 yazı
Sayın Selimin marş dışlı araştırması yaptım internette fakat fommetal dışında ankara ve adapazarinda da iki üç tane daha üretici bulunmakta. Marş dişlisi üretiminin pazar durumu nedir bilgim olmadığı icin, marş dişlisi üretimindeki rakabet durumunu bilmek gerekiyor...

Üye146 yazı
Güncel....

Üye146 yazı
Güncel