Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Girişimciler Dikkat : Katil Dükkanlar

BaşlatanmgoraTarih18/03/2010 02:05:51Yorum27

İlk mesaj
Yeni Üye21 yazı
Harika bir hayaliniz var , projeyi olgunlaştırdınız , gece yarılarına kadar hesaplar yaptınız , hayalinizde en ince ayrıntısına kadar düşündünüz.Dekorasyonunu bile planladınız - sevdiklerinizle paylaştınız, İş yeriniz açılmadan kafanızda hazır şimdi bir yer bulmaya geldi.

İşte sizleri uyarmak istediğim yer burası "Katil Dükkanlar" , eğer iyi bir gözlemciyseniz bunları çevrenizde görmüşsünüzdür.Belli aralıklarla kiralık yazısını üzerlerinde görürsünüz , bazende tutulurlar içerde çalışan insanlar görürsünüz içiniz cızz eder.İnşallah bu adamlar tutturur dersiniz ama genelde duanız kabul olmaz.Pırıl Pırıl yapılan dükkan 2-3 ay içinde tekrar boşalır.

Buralar için bazı temel kriterler vardır , genelde sahipleri çok hırslı ve uyanık tiplerdir.Uzun süre boş kalırlar ve istenen kira çoğu zaman yüksektir.Normal bir dükkan sahibi sizin yapacağınız işi duyunca sizi uyarır bunların sahiplerinden böyle birşey bekleyemezsiniz.Hatta çoğu zaman bir önceki kapatan kişinin bıraktığı ekipmanıda cazibe unsuru olarak kullanıp size verirler dükkanı.

Mesela benim gözlemlediğim 4-5 yer mevcut : Bir tanesi son iki senede sadece benim görebildiğim : Döner salonu , Edirne Ciğercisi , Büfe , Erzurum Çağ Kebapcısı , Balıkçı şeklinde gidiyor.

Lütfen bir iş yeri tutmadan çevrede bir kaç esnafla konuşun fikirlerini alın , illaki ben burada yaparım diyorsanızda kendinize bunlar ve benzeri soruları sorun "Benim daha öncekilerden farkım ne ? Neyi farklı yapacağım ? Onların hataları neydi ?"

Projenizi oluşturduğunuz zamanla denk bir zamanıda buna ayırın benide , sevdiklerinizide üzmeyin.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
27 yorum
Yeni Üye76 yazı
EVet kayseride böyle bir yer var mesela. Yanındaki ve karşısındaki dükkanlar yıllardır sabit iken bu dükkan neredeyse 6 ayda bir el değiştirir.Üstelik kötü bür yerd de değil en işlek en merkezi denecek yerde neden böyle olmakta anlayamıorum :)
En son bu dükkan 2 ye ayrıldı ve ayrı ayrı kiralandı burayı gözlemliyorum ve bakalım ne olacak merak ediyorum.
by mer-zer

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ö?renci
Üye144 yazı
Sevgili mgora,

Aslında dükkanların hiçbir suçu yok tüm espri onu plansız programsız bir şekilde kafasında sadece kendi inandığı hayalin peşinde koşan katil girişimcilerde yatıyor.
Bakıyorum örneğin bizim caddede 150 metrelik bir yerde 3 tane nalbur var.Şimdi en son açılan yerdeki arkadaşa gidip sorsan ya güzel kardeşim senden 20 m ve 50 m ileride 2 tane daha var en azından bunları da mı görmedin insan bir gezer araştırır planlar analiz eder ,malesef böyle belki çok parası var ama hiç öyle birinede benzemiyor hadi o düşünemiyor etrafındakiler söylemiyormu aynı caddede 3 tane aynı işi yapan dükkan olurmu diye...Bizim orası her tarafı yeni inşaat olan bir yerde değil hani ihtiyaç olsada o kadar çok olsa hadi dersin....
Girişimci yada yatırımcılar malesef soruşturma araştırma analiz plan programdan yoksun yatırım yapınca sonuç böyle oluyor...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye53 yazı

Cemalerd arkadasım dediğinde bir nebze haklı olabilirsin ama birde şöyle düşünmek lazım.Aynı yerde aynı dükkanların olması ihtiyacı olanların ayı noktaya gelmesine neden olur.İşte burada olay ürün kalitesine ve esnaflık ilişkilerine kalır.X kısı fiyat alır birde gider diğer yerden fiyat alır hangisi uygunsa tercihini oradan yana kullanır.Buda bir ticari plandır.
Sen istanbullusun kadıkıköy'deki bilgisayar iş hanını bilirsin (isim vermedim)neden bu bilgisayarcıların hepsi bu bınada toplanmış.Onlar bilmiyormu başka yerde dükkan açmayı.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Halkla ili?kiler
Üye108 yazı
sanırım bu tür dükkanların sık kapanıp açılmasının nedeni yüksek kiralar ve maliyetlerden kaynaklanıyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye277 yazı
Mgora çok ilginç bir konuya değinmiş.

Bence bu yerlerin çabuk kapanmasının sebebi yüksek kiralar olabilir. Malumunuz bir işyerinin belirli bir müşteri potansiyeline ulaşması ve tanınması için 1 yıla yakın bir süre gerekir. Bu süre içinde kendini idare edecek kadar köşede parası bulunmayan müteşebbisler de kısa sürede iflas bayrağını çeker. Bu tip katil işyerlerinin kirası yüksek olduğundan aklı başında tüccar buralara yanaşmaz. Ancak toy müteşebbisler buraları yüksek miktarlar ile kiralarlar. Ayakları yere basmadığından da kısa sürede batıp işyerinin kirasını ödeyemeyip işyerini terkederler. Böylece de tecrübelerine bir tecrübe daha katmış olurlar. Malumunuz,

"Tecrübe, yenilen kazıkların ve yapılan hataların bileşkesidir".
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye144 yazı
sn.freesprit

İnsanlar kadıköde bilgisayar ve sarf malzemeleri almak için bu işhanına giderler,aynı durum karşıda sirkecide doğubank işhanı içinde geçerlidir beyaz eşya için vergisiz ilk el yerdir.Benim kastettiğimi siz anlamamışsınız,kenar bir mehallede hareketin ve çarşının olmadığı bir yerde 3 tane nalburu hangi akla hizmet açarlar? kadıköy gibi merkez olsa veya inşaatların çok olduğu yer olsa neyse derim ama bizim orada mümkün değil.1 a sonra mecburen kapatacak çalışmaz.
Aynı durum için bir örnek daha vereyim yine bizim sokakta karşımızda bir küçük market açıldı,yanında BİM var karşısında köşede ŞOK var 200 m ileride carrefour express var.Buyurun.
yani burada olay aynı malı farklı satmak değil aynı işi farklı yapmak da değil istediğin kadar farklı yap adam gider zincir mağaza dururken senden alırmı? ancak ekmekle gazete satıyor ondanda kalan %3 tür .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye21 yazı
Öncelikle yeni girişimcilerin hatalı seçim olarak bu tarz yerleri tutmalarının en temel sebebi zaten bu yerlerin asli özelliklerinde yatıyor genelde boş ve kiralanmaya hazır durumdalar.Burada girişimcilere düşen hayallerindeki işler için harcadıkları zamanın ve sabrın bir kısmını iş yeri tutarken göstermeleri , gönüllerince bir yer olana kadar beklemeleri , boş bir yer bulduklarında ne kadar süredir boş olduğu , daha önce ne sıklıkla kiracı değiştirdiği gibi konularda çevre esnaftan istihbarat yapmalarıdır.

Konuyla birebir ilintili olmasada 4 yıl önce bulunduğum cadde üzerinde bir işyeri gördüm , hani Barbar Conan'ın eski bir tapınakla kendini 20. yüzyılda bulması macerası gibi bir şey dekorasyon vb işyerinin bulunduğu muhit için fazla iyi ve çok özenli.Hatta arkadaşıma adamlar normalde Etiler'de açmaları gereken işyerini burada açmışlar diye espiri yaptım.Sonra kendileri ile tanışınca gerçekten önce Etiler'de uygun yer aradıklarını bulamayınca buraya geldiklerini öğrendim.Bu sene itibari ile kapandılar.

Yeni Üye21 yazı
Evet haklısınız ama bu aynı zamanda acele eden girişimcinin bu tarz hatalı dükkanları bulması ilede ilintili bence.Bazı dükkanlar konum vb özellikleri nedeni ile diğerlerinden daha az iş yaparlar bu doğaldır.Üzerine birde normale göre daha fazla kira vb etkenler eklenince iş dahada zorlaşıyor.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cemalerd
Sevgili mgora,

Aslında dükkanların hiçbir suçu yok tüm espri onu plansız programsız bir şekilde kafasında sadece kendi inandığı hayalin peşinde koşan katil girişimcilerde yatıyor.
Bakıyorum örneğin bizim caddede 150 metrelik bir yerde 3 tane nalbur var.Şimdi en son açılan yerdeki arkadaşa gidip sorsan ya güzel kardeşim senden 20 m ve 50 m ileride 2 tane daha var en azından bunları da mı görmedin insan bir gezer araştırır planlar analiz eder ,malesef böyle belki çok parası var ama hiç öyle birinede benzemiyor hadi o düşünemiyor etrafındakiler söylemiyormu aynı caddede 3 tane aynı işi yapan dükkan olurmu diye...Bizim orası her tarafı yeni inşaat olan bir yerde değil hani ihtiyaç olsada o kadar çok olsa hadi dersin....
Girişimci yada yatırımcılar malesef soruşturma araştırma analiz plan programdan yoksun yatırım yapınca sonuç böyle oluyor...

Yeni Üye12 yazı
çok dükkan gördüm öyle,bunun üzerine çalıştım bile diyebilirim:)) Aynı bu tip bir dükkan almıştık Sanayi de...Bizden önce marangoz,motor tamircisi,parçacı,motor kapak tamir ve tekrar parçacı olarak açılmış ve kapanmış..Biz dükkanın 6. yada 7. kiracısıydık.Biz tekel bayi açtık 8 sene işlettik ve sağlık sorunlarından çok güzel işleyen bir mekanı devrettik, devralan arkadaşta 8 yıldır çalıştırıyor tekel bayii olarak ve iyide iş yapıyor.Demem o ki; her yerde bir katil dükkan vardır, o dükkan orası için ideal yeri bekler taa ki ideal yer gelesiye kadar bütün açılan yanlış seçenekleri bir şekilde kapattırır.Önemli olan oradaki katil dükkan için doğru seçenek...;)
tarikgoral

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye21 yazı
Sayın Tarikefra elbette zaten farkınız ne vb sorularını sorun diyoruz ama bazı dükkanların olumsuz yönleri vardır yine benzer bir dükkan var gözlediğim.(Bu dükkanların bir özelliğide sahiplerinin işi bilmesidir bir anda dükkanı makyajlarlar önüne küçük bir bahçe yaparlar ve siz onun hayalinizdeki yer olduğunu sanırsınız).

Bu yerde sırf benim saydığım Parfümeri , Çelik Kapı Fabrika Satış mağazası , For you (tamam bunlar kendileri iflas etti ama iş yapmıyordu) , Kafe , Balık Restoran vb gidiyor.Dükkan insanların normal yürüyüş yoluna ters kalıyor , çok hareketli bir noktada olmasına rağmen.

Ayrıca yukarda yazılan bir işyeri var bölünen son seferde burayı böldüler ikinci parçayı alan 5 ay civarında dayandı.

Ben bu konuda ince eleyip sık dokuyun , bir dükkan uzun süredir boş ise çevre esnafa neden sorusunu , daha önce hangi işler yapıldı sorusunu sorun diyorum.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tarikefra
çok dükkan gördüm öyle,bunun üzerine çalıştım bile diyebilirim:)) Aynı bu tip bir dükkan almıştık Sanayi de...Bizden önce marangoz,motor tamircisi,parçacı,motor kapak tamir ve tekrar parçacı olarak açılmış ve kapanmış..Biz dükkanın 6. yada 7. kiracısıydık.Biz tekel bayi açtık 8 sene işlettik ve sağlık sorunlarından çok güzel işleyen bir mekanı devrettik, devralan arkadaşta 8 yıldır çalıştırıyor tekel bayii olarak ve iyide iş yapıyor.Demem o ki; her yerde bir katil dükkan vardır, o dükkan orası için ideal yeri bekler taa ki ideal yer gelesiye kadar bütün açılan yanlış seçenekleri bir şekilde kapattırır.Önemli olan oradaki katil dükkan için doğru seçenek...;)

Üye125 yazı
yukarıda yorum yapan arkadaşları gerçekten tebrik ediyorum. bu site de ilk defa böyle dolu bir fikirle yaklaşan insanlarda varmış diyebiliyorum.
yani şunu demek istiyorum yüzlerce yazı okudum bu site de her zman zamanımın boşa gittiğini farkediyordum.
ne den mi?insanlar kolay zengin olma planları üzerinde duruyorlar,çok toy insanlar;toy fikir ortaya atıyorlar,çok basit sorulara cevap bulmaya çalışıyorlar.Ve de egoist düşüncelerle kendi çıkarları için insanların zmanını çalıyorlar.tamam haklılar ama,en azından da farklı ve yeni iş kurma fikri olan insanlara da ,yardımcı olmak lazım değil mi.site pazar yerinden farklı değil.hiç fikir yok,kalıcı olarak,basit yazılar hep dönüp dolaşıp karşımıza geliyor.
Allah herkesin gönlüne göre versin,kimsenin işini düzenini bozmasın.
fen ve teknoloji

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Yeni Üye60 yazı
evet katil dükyanlar var bencede bu gibi dükyanlarda esnaflık yapmak daha zor .çünkü her işe uygun olmuyorlar genelde,ancak o çevreye uygun dogru işi bulursanız başarı şansınız var.

SIRADAN OLMAK EN TEHLİKELİSİDİR...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Yeni Üye98 yazı
Güzel bir konu olmuş gerçekten bir işyeri tutarken çevre esnafın bir ağzını yoklamak faydalı olacaktır ama genellikle sonradan ticarete girenlerde ben herşeyi hesapladım havası vardır pek fazla kişinin ders alacağını sanmam.

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye21 yazı
Cafe oldu yerimiz bu arada iki el değiştirdi , katil dükkanlar hala oralarda bir yerlerde sizi bekliyor.Ben size paranoyak olun cesaretiniz kırılsın demiyorum sadece araştırın-soruşturun diyorum.

Alıntı Yapılan Metin:
Mesela benim gözlemlediğim 4-5 yer mevcut : Bir tanesi son iki senede sadece benim görebildiğim : Döner salonu , Edirne Ciğercisi , Büfe , Erzurum Çağ Kebapcısı , Balıkçı şeklinde gidiyor.

Üye205 yazı
sayın mgora bu yazınızı ve yorumları daha önce okumuştum inanın zor tutum kendimi bir şeyler yazmaya ...ama şimdi bakıyorum siz güncelediniz konuyu ve hiç konuşulmayanı bir dile getirelim bu dükkancılık konusunda .

1 : günümüzde hiç bir şey eskisi gibi olmadığını halya icrak edemiyoruz...
2 : ben dükkan açtım demek için dükkan açılmaz ...
3 : hem evim olsun , hem arabam olsun , hem dükkanım olsun , hem yazlım olsun ....bizim dükkanımıza sermayemizin % 20 iş yapmaya kalkarız ....sermayemizin % 15 arabaya balamışız , % 35 eve balamışız , gayremülke , % 30 kalanını da kendi kişisel hür yaşatımıza .......böyle hiç ticaret yapılır mı ? yapılsa yapılsa dükkancılık yapılır işte !!!
4 : çarşı düzenini bozmaya bir biriz ....ucuzcu bir dükkanın bitişiğne pahalıcı bir dükkan açarız ... " ucuz malın yanında pahalı mal gidermi , satılırmı hiç ! "
5 : pahalı mal satmaya korkarız ....toptancımızdan mal secerken pahalı mal almaya çekiniriz - " kim alır bunu benden , kalır bu dükkanın demir başı " - deriz .
6 : bir dükkan açarız ve oraya konaklarız ....başka sektörlerden , başka işlerden ilgilenmeyiz ....çünkü sermayemizin % 20 iş yapmaktayız ...kendimizi geliştirmeyiz , a şu kavramı da çok sık kulanırız - " her insan bildiği işi yapar " ....bu olsa olsa dükkancılık olur .....ticaret değil !!!
7 : işletmemizle ilgili eşlerimizi , ailemizi muhatap etmeyiz .....biz herşeyi iyi bilir !!! Ailemizi ve eşlerimizi arka planda bırakırız , ama bir yerden de işte ileride açık veririz ....
8 : Biz halla - " Talep arttıkça arz çoğalır! " mentalitesi ile esnaflık yapmaktayız . Ekonomi ve ticaret bir sanattır. Arz etmeseniz ...talep yaratamazsınız , bu da sermayeye dayanır ....ama biz sermayemizin % 20 ile esnaflık yaparız .
Bizde dükkancılık en büyük sorun hala esnaf zihniyetiyle iş yapmalarıdır. Oysa dünyayla entegrasyonda bu bakış açısı artık sermayedar girişimci zihniyetine dönüşmelidir .

Evet , bunlar hiç konuşulmayanlar , ne olur böyle olunca .....kar dükkan sahiplerinin olur , bu düzende başka hesaplar devreye girer , uyanıklıla zemin azırlarız ...
Çok sevdiğim bir laf var - " Hayatta yapman gerekenleri yapmazsan ...yapmaman gerekenleri yapmak zorunda kalırsın " - Hayat boşluk kaldırmaz ...birileri doldurur , şeytanında bu zaten asıl işi !!!

Daha başka hiç konuşulmayanlarımızı konuşalım arkadaşlar , olmasın ki sonra , yazık mafolan aileler , dağlan yuvalar , günahsız çocuklarımızın geleceyi :

" Desene sen , sermayeyi kediye yüklemişin "

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Editör5590 yazı
''Katil dükkanlar'' güzel bir yakıştırma olmuş.

Fakat bir durum daha var. Katil dükkan sıfatına yakışan bir dükkan dönüp dolaşıpğ en sonunda doğru kiracısını buluyor. Bu tip dükkanlar bazen 10 bazen 50 esnafı geçirir dişlerinin arasından ama en sonunda aynı mal sahibi ile içine yıllarca çıkmayacak dükkanı değerli kılacak bir müşteri bulur.

Katili uykuya yatıran kiracı. Bazen bir banka, bazen o dükkana çok uyumlu bir iş sahibi, bazen parayı bir yerlere bağlamak zorunda zengin kişiye irtibat bürosu . . .

Fakat böyle katil dükkanlar gerçekten var. Genellikle sahipleri uyanıktır. Dükkanın sahip olduğu en az bir cazibe unsuru vardır. Büyüktür, yola bakıyordur, lüks görünüyordur, köşedir vs. bir cazibesi vardır. Asla kirası düşük değildir. Muhtemelen içinde bulunulduğu süre için bazı masrafları ilave olarak kiracısına yükler. Kombi, vitrin, çerçeve, taban döşemesi, özel bir dekorasyon vs. bir şeylere mutlaka para harcatır.

Bu tip dükkanlar genellikle para da kazandırır ama içindeki gene de batar. Dükkan katil ya.

Hani kız arkadaşının masrafına yetişmeye çalışan fakir çocuk gibi adeta . . .

Tabi ki, sonunda kız başkası ile evlenir.

Bu tip dükkanlara dikkat.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye205 yazı
" Katili uykuya yatıran kiracı. Bazen bir banka, bazen o dükkana çok uyumlu bir iş sahibi, bazen parayı bir yerlere bağlamak zorunda zengin kişiye irtibat bürosu . . . " - güzel bir paylaşım sayın akinselcuk .

Üye515 yazı
Ülkemizde maalesef girişimcilik danışmanlığı henüz gelişmedi.
Cebinde biraz parası olan herkes hala kendini en bilgili iş adamı sanıyor.
Acı bir durum.
batanlara yazık oluyor.
çıkanlar sa şanslı olanlar...

Avrupa'da devletler
bölge bölge ticaret potansiyeli ve sektör gereksinimleri raporları hazırlar
biri çıkıp boş bir dükkan tutar
o dükkanda ne iş yapacağını beyan eder ve ruhsat ister
eğer
o bölge için devletin hazırladığı raporda o sektöre ait iş potansiyeli yeterli değil sonucu çıkmışsa
o kişiye yapmak istediği iş le ilgili ruhsat verilmez
başka bir iş yapması istenir

bir de
kim ne iş yapacaksa o işle ilgili ehil olduğunu belgelemesi gerekir
normal şartlarda tüm birikimi bilişim üzerine olan bir kişiye
ekmek fırını açma ruhsatı verilmez

tüm bu konular için girişimciler öncelikli olarak
danışmanlık kurumlarına giderler
yukarıda bahsettiğim raporları ehil kişilerle birlikte incelerler
hangi bölgede hangi iş alanları için açıklar var bunları öğrendikten sonra
işyerlerini açarlar

devlet böylece vatandaşının yatırım sermayesini olabildiğince korur
iş kurduğunda batmaması için önlemler almıştır ve bunları uygular

potansiyeli olmayan bir bölgede 20m de bir nalbur dükkanı açılmasına izin vermez
girişimci batmasına
borçlarını ödeyememesine
icralık olmasına
canına kastetmesine
ailesinin perişan olmasına
eşinden ayrılmasına
çocuklarının psikolojik sorunlu olarak büyümesine
taa en başından
devlet engel olur.

İşte arkadaşlar buna Sosyal Devlet denir.
sözde değil gerçekte sosyal devlet böyle olur.

Bizim anayasamızda ne yazıyor.
T.C. Sosyal hukuk devletidir.
Peh peh peh.

gidip sosyal devlet görmesek inandıracaklar valla.

saygılar

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Üye205 yazı
inandırıyorlar doğrudur , veya öyle zanediyorlar , işlerine öyle geliyor ( menfatlar ve çıkarlar ).....ama bir hatta yaptılar ki bedeli kaç sene sonra ödenir ve neyle sonuclanır bilinmez - " o da ... Bill Gates' in şu koskocaman karanlık dünyayı bize küçük bir mahaleye çevirerek bizleri aydınlatması "

Aynı şeyleri , farklı uslupla konuşur olduk , bazı kavramlarımız anlamını yitirdi - " Cebinde biraz parası olan herkes hala kendini en bilgili iş adamı sanıyor. " - gibi , " Ben 15 Yılldır Ticaretle uraşıyorum , bu işler öyle kolay değil .... ama 15 yılda gıda toptancılarından başbakanla ulaşan girişimci örneyi de var bu Ülkede ".....bu bütün kavramlarımız anlamını yitirmedimi açaba ?
Allah dünyanın sonunu hayır etsin ! Şu Çılgın dünya !

Üye515 yazı
siyaset ve ticaret birbirleriyle çok acayip ilişki içindedir.

bir bakarsınız siyaset ve ticaret çok iyi bir ikili olur. Feci yükselme sağlar. Bir anda hayal edilemez varlık kazandırır.

bir bakarsınız biri birine yer bitirir. Siyaset ticareti öldürür ticaret siyasete engel olur. ikisi de hüsranla sonuçlanır.

evet örnek var ama bence istisnalar örnek olarak alınmamalı.

.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Üye205 yazı
Güzel bir toparlama sayın erokas

ülkemiz büyüme ivmesini makro reformlar ile ateşledi, bu geriye dönüşü olmayan bir durumdur , ancak büyümenin sürdürülebilir kılınması çoğu zaman ateşlemekten daha zor tarafı da….sisin açıkladınız gibi “ siyaset – ticaret “ balansı yapılması .

bu bağlamda da , ülkemizde istikrarlı bir büyüme ivmesinin devam edeceğini düşünüyorum. ...o yüzden devir – “ sen ağa – ben ağa , inekleri kim sağa “ devri değil de , kim ki dünya konfeksiyonunu ve ülkemizin yerini , büyüme ivmesini ve iyi okur …. küçük ve büyük fark etmeksizin başarı sağlar , başarı sağlar ama ekonomideki bütün oyuncuların aynı gemide olduğu gerçeğinden hareketle, topyekün büyüme ve kalkınmaya inanmak adına …..bu sitenin de önemi çok mu çok artmakta .

Üye300 yazı
Katılıyorum....
Bir pideci, lahmacuncu dükanı var karşı apartmanın zemin katında. Her 3 ayda bir el değiştirir. Alanlar para kazanamadığı için devreder. Ama ısrarla senede 4-5 kerede toz parasına devredilir :))
Hiç anlayamıyorum, burayı yeni devir alacak bir kişi, hiç mi sormaz be kardeşim niçin yılda 4-5 kere devrediliyor burası diye?
:))
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye410 yazı
sn arkadaşım çok güzel bir konuya deginmişsin,benim nacizane fikrim dükkan kiralarken dükkanın konumuna bakmak ne kadar dogru ise dükkan sahibinin karakteri, davranış biçimide o derece önemlidir,kira vereceginiz dükkanın kira bedeli yapacagınız ,kar beklentiniz ile orantılı olmalıdır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye14 yazı
bu konu çok güzel seçilmiş... öneren arkadaşa teşekkür ederim.
maalesef bu tür dükkanlar çok. bazısı borçla iş yaptığından, bazısı yüksek dükkan kirasından, bazısı da yer seçimi plan ve programsızlıktan.
ama en büyük sonun dükkan kiraları... Konya da Real avm karşısında yeni güya avm yapıldı. alt dış katlar fena değil ama ieçerisi ve bir üst katı tamamen plansız bir şekilde yapılmış .müşterinin üst kata çıkması için cazibe sağlıyacak hiç bir estetik ya da cazibe yok. üstüne üstlük kiralar da aşırı derece yüksek. bin - ikibin- üçbin gibi rakamlar la kiraya veriyorlar. tutan 3-5 ay dayanabiliyor. kira yüksek vergisi algısı bir de müşteri çıkmıyor. sonra kapat. biri kapatıyor diğeri açıyor. en büyük faktör kira . kira 300-500 olsa girişimcilerin önü biraz daha açık olur. yani burada katil dükkanlar , katil işverenlerden ziyade katil dükkan sahipleri oluyor maalesef...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye36 yazı
arkadaşlar bu dükkanların çalışmaması ve sık sık el değiştirmesinin sebebi bende bi dönem bu tarz bi dükkana girdim ve çıktığım bir oldu tecrübeyle bakidir dükkan sahibinin malında gözü olmasındandır yani iş yapsanız adama bak benim dükkanımda ne para kazanıyor diye göz eder en azından Kayseride böyle

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ticaret
Yeni Üye21 yazı
Bu arada örneklediğim işyeri 3 sahip daha değiştirdi , bu işten kurtulmanın en kolay yöntemi çevre esnafa danışmak.Birde kendimize sormak neyi farklı yapacağım şeklinde ?

Yeni Üye8 yazı
Arkadaşlar konu eski ama hortlatayım, çok güzel bir başlık, çok mantıklı fikirler beyan etmişsiniz. Ben de o halde bir soru sorayım.

Kendime ait bir dükkanım var, 100 m2. içi bölünmüş, 3 adet ofis yapma imkanı var, içinde wc var, + bir bölümünü de mutfak yapmayı düşünüyorum, Mutfak, çay kahve meşrubat vs için yeterli alan var. Gel gelelim bu dükkanın dezavantajına. Dükkan ana caddeye bakıyor ama ana caddeden 50 metre içeride, ön cephesi direkt caddeye bakıyor, diğer cephesi de sokağa bakıyor. Etrafta ailelerin oturduğu müstakil evler ve apartmanlar var.

Şimdi ben bir girişimci olarak Sigorta acentesi + 2 farklı sektöre daha gireceğim. Hepsi aynı anda olmayacak tabi ki yıl yıl zaman verdim kendime, 1 numaralı öncelik Sigorta Acenteliği. Dükkan kendime ait olduğu için kira derdim olmayacak ama yer olarak caddeden içeride olduğu için sorun olur mu? Zira ben ve çalışanlarım olacak, müşterinin bize gelmesini beklemeyip, biz müşterinin ayağına gideceğiz, bununla ilgili sağlam netleşmiş planlarım var, hal böyleyken ana cadde üzeri opsiyonu olmasa da olur diyorum. Çünkü ana cadde üzeri düz ayak giriş dükkanlar kiraları 2000 TL'den başlıyor (Onlar da leş dükkanlar tadilat vs istiyor ya da uygun fiyatlı olup ta 5 tane sigortacı olan yere 6.dükkan olarak gitmek istemiyorum) ana cadde üzerinde yerine göre kiralar 20.000TL'ye kadar gidiyor. Üst kat dükkanları da istemiyorum ofis olarak, kimse görmüyor. Boşuna kira vermek istemiyorum. Burada işler oturduktan sonra iyi bir bölgede uygun fiyatlı bir dükkan gelirse o zaman oraya taşınırım diyorum.

Siz ne dersiniz? Yukarıda yazılanları okudum, sağlam ve aydınlatıcı fikirler veren arkadaşlar olmuş. Değerli yorumlarınızı benden esirgemezseniz çok memnun olurum.