İşte sizleri uyarmak istediğim yer burası "Katil Dükkanlar" , eğer iyi bir gözlemciyseniz bunları çevrenizde görmüşsünüzdür.Belli aralıklarla kiralık yazısını üzerlerinde görürsünüz , bazende tutulurlar içerde çalışan insanlar görürsünüz içiniz cızz eder.İnşallah bu adamlar tutturur dersiniz ama genelde duanız kabul olmaz.Pırıl Pırıl yapılan dükkan 2-3 ay içinde tekrar boşalır.
Buralar için bazı temel kriterler vardır , genelde sahipleri çok hırslı ve uyanık tiplerdir.Uzun süre boş kalırlar ve istenen kira çoğu zaman yüksektir.Normal bir dükkan sahibi sizin yapacağınız işi duyunca sizi uyarır bunların sahiplerinden böyle birşey bekleyemezsiniz.Hatta çoğu zaman bir önceki kapatan kişinin bıraktığı ekipmanıda cazibe unsuru olarak kullanıp size verirler dükkanı.
Mesela benim gözlemlediğim 4-5 yer mevcut : Bir tanesi son iki senede sadece benim görebildiğim : Döner salonu , Edirne Ciğercisi , Büfe , Erzurum Çağ Kebapcısı , Balıkçı şeklinde gidiyor.
Lütfen bir iş yeri tutmadan çevrede bir kaç esnafla konuşun fikirlerini alın , illaki ben burada yaparım diyorsanızda kendinize bunlar ve benzeri soruları sorun "Benim daha öncekilerden farkım ne ? Neyi farklı yapacağım ? Onların hataları neydi ?"
Projenizi oluşturduğunuz zamanla denk bir zamanıda buna ayırın benide , sevdiklerinizide üzmeyin.