Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Babam Ambalaj Sanayi İşine Girmek İstiyor Ben İcra

BaşlatanersanayazTarih29/09/2011 02:38:44Yorum11

İlk mesaj
Üye192 yazı
Babam ambalaj sanayi işine girmek istiyor ben icra işine girmek istiyorum hangisi karlı?
Babamın bir arkadaşı varmış.O ambalaj işi yapıyormuş.Talep çok vs diye belki babamı kandırıyor olabilir.bazı firmaların ambalaj paketleme işini biz yapacakmışız.Ayrıca bu iş genelde vadeli.Biz vadeli mal aldığımız zaman karşı taraf bize ödememediği zaman biz dolayısıyla batanların kervanına katılacağız.Adım gibi biliyorum ama anlatamıyorum.200bin tl havaya uçacak...

Babama icra işini tavsiye ediyorum anlamıyorum.icrada bazı mallar ucuza gitmese de sürekli takip edilirse uygun fiyatlı çok kazandıracak menkuller taşınmazlar oluyor.araçların geneli pahalı.Taşınmazlar daha uygun fiyata gidiyor.Takip edilirse bu aracı kurumlarla çalışılırsa uygun fiyatlı araçlar ve evler mutlaka düşecektir.
Araştırdığım ve girdiğim taşınmazlarda
Rahat 70-80.000tl edecek ev ana cadde sultangazi ist semtinde 51000tl'ye satılmadı 2.satışa kaldı.
Rahat 5milyon dollar edecek maltepenin göbeğinde akaryakıt istasyonu 3.6milyon TL paraya satıldı kdv dahil.Açılış 1milyonların altındaydı.Emsalleri 10milyon dollara bile alıcı buluyor.

Size soruyorum hangisi karlı mantıksız mıyım ben?ambalaj sanayi hakkında yorum yapar mısınız?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye136 yazı
merhaba ersanayaz ambalaj ama ne ambalaj bir sürü ambalaj dalı war ne ambalajı yapmak istiyor babanız.icralık tabiki daha karlı bence ama icralık ta başın çok ağırır bence öyle merkez de bu kadar m2 ev bu kadar satıyorlar hadi gidip alalım değil ihale falan war ki senın gibi düşünen yüzlerce insan var yani bu devirde kolay lokma yok tabiki düşünncenız güzel ama çok yorar sizi bence.
bende ambalaj işi yapıyorum işimden gayet memnunum icralık işini 1 -2 sefer araştırdım işin içinden çıkamadım yıllardır hışır poşet imalatı yapmaktayım helalinden çorbam kaynıyor ewim arabam huzurum war yeter bana ...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye390 yazı
Bence siz sıfır risk bol kazanç istiyorsunuz (herkes istiyor)Sadece icradan değil topraktan girebileceğiniz mülklerlede para kazanılabilir ama babanız haklı.Üretimin keyfi ve kazancı hiç bir şeyde yoktur.Al sat bir yere kadar.Unutmayın ne kadar çok katılan olursa o mülke arttıran da çok olacak icrada ve kar düşecek.Algısı vergisi kiracıyı çıkart içine tadilat yap derken bazen umduğunuz gibi olmaz.Ben icradan alıp satıyorum ama çoğu kez daireyi göremiyoruz bile.Eski icralık olan mülk sahibi ve akrabalarıyla sorun yaşama konusu da bambaşka bir durum(bazen aile apartmanında çıkabiliyor mülk).
Ambalaj mı icramı yerine babanızın risklerini nasıl azaltacağı ve factoring firmalarıyla falan görüşüp alınan çeklerin piyasa durumu nedir ona bakmakda da fayda var.
iyi para kazandıran mülklerin çoğu 500.000 ve üstü ama almak da beklemek de babayiğit işi.Para babanızınsa denecek bişi yok mutlaka deneme yanılma yapacak ama sizinde payınız-tasarrufunuz varsa ayrı ayrı sepetlere bölünebilir.
Kolay gelsin
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye43 yazı

slm bence babaniz hakli bende almanyada arkadsimin önerisiyle bir senedir ambalaj isi yapiyorum cok zevkli bir o kadarda karli bir is ama biz cogu ürünleri uzak dogudan getiriyoruz hep toptan hem prakende satiyoruz ana ürün kalemimizde poset türkiyede hisir poset diyorlar gecen hafta istanbulda fuara katildik pek bisey bulamadik hemde fiyatlar cok pahalli en güzeli uzak dogudan getirip pazarlamak insallah yakinda türkiyeye poset ve redbull getirecemilgilenen arkaslar www.europaks bakabilirler
lokman kaymaz

Yerleşim ALMANYA / HamburgMeslek Ythalat / Yhracat
Üye192 yazı
icra işinde risk yok.biraz beklersin.uğraşırsın ama mutlaka bir getirisi olur.ayrıca aracı kurumlar uygun fiyata danışmanlık ve hukuki destek veriyor.Para olduktan sonra mutlaka bir getirisi olur.Emeğimin az-çok getirisini alırım diye düşünüyorum.

icra işini herkes yapıyor fakat imalat sanayi işini sabancı gibi yapanlar başarılı oluyor.bir sabancı gibi olma umudum da yok.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye73 yazı
Kardeş bende çoğunuğa katılıyorum ambalaj diyorum ne demek sabancı gibi yapanlar alakası bile yok millet mahalle aralarında fason üretim ile bi sürü para kaznıyor bunlarda imalat tmm enerji , finans gibi sektörlere girme ama ambalaj için büyük bir yatırıma gerek yok icra işinin helallik kısmında değilim ama icranın uzmanlığı ile mi geçiceceksin ambalaj sektörünün içinde pişmek daha sağlıklı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye192 yazı
diyanetten fetvası yayınlandı helal.zaten yasal ve helal olmasa devlet izin vermez.herkes doğru düşünüyor acaba ben mi yanlış düşünüyorum?
insanların forumda bana %40'ı katılıyor.diğerleri %60ı farklı işler yap vs diyor.
icra işi zor kavga ihtimali dövüşlü boğuşlu bir iş ama başka ne çarem var batmak her şeyimi kaybetmek istemiyorum?
psikolojim çok bozuk ben hep yanlış mıyım?
ben bu icra işine yatkınım başka iş yapamam.3 kuruşa sokakta dilenenlerden olmak istemiyorum şerefli bir şekilde vurulmak ölmek istiyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye170 yazı
Ersan Kardes..
Senın dusuncende olumlu, babanın dusuncesı de...Ama önemlı olan surdurulebılır bır iş yapmak ve buyumektır...Ambalaj sektoru ve Icra işi...

Ama bak sana cok basıt bır iş..

Kagıt Bardak sektoru.. Bır makıne dakıkada 60-90 adet bardak uretıyor... Bugun adet fıyatı mımum olarak 20 kurus... bır bardak ortalama 8 gr gelıyor... 210 gsm/m2 lık tek yon polıetılen kaplı karton kullanıyorsun... Ton fyatı Turkıye teslım 1500 USD... Cınden ıyı bır makıneyı ortalama 15-17 bın dolara mal edersin...

Aynı sekılde 25 000 dolara bır enjeksıyon makınesı alırsın... kalıpları ıle bırlıkte plastık catal bıcak tabak ıcın...

Kısacası anlatmaya calıstıgım.... İş dunyası 2 alanda faalıyetını surdurur.. Bırısı hızmet sektorudur... dığer uretım...Uretım de hızmet de bırbırınden ayrılmaz sektorlerdır.. Ama her durumda uretım berekettir.. Uretım ıstıhdam dır... Uretım cefa dır uretım sefadır... Uretım ıtıbardır... Uretım ıtıkattır...

Sahsı fıkrımı sorarsan...

Uretıcıyım demek Saygınlıktır... Hızmet sektorundeyım demek ıtıbardır... Ama Icra ihalelerine gırıyoruz demek.. Icralık mal alıyoruz demek....

Onemlı olan Dıyanetın verdiği fetvadan zıyade "Senın vıcdanının verdığı fetvadır"....
Senın vıcdanın dıyanetın verdiği fetvanın ardına saklanmadan "rahat ıse" ...Icra işi daha cok para kazandırır...

Para ıtıbarmıdır dıye sorarsan..............

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ymalat
Üye117 yazı
Bence önce icra işine başla biraz daha para yap, sonra da ambalaj işine de gir babanla beraber. Sonra da bakın hangisi en az vakit ve sermaye ile en cok karı veriyorsa ona devam edin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Üye136 yazı
ben erdoooo arkadaşımıza katılmıyorum eğer icra işine girip para kazanırsa icra işine devam etsin o zzaman ndn ambalaj işine girsinki?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye171 yazı
her mahalleye bir kasap lazım ama neden o sen olasın.

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Di?er
Yeni Üye98 yazı
Ben oyumu doğru yapılırsa ambalaj işine veriyorum , büyümeye açık ve zaman geçtikçe dahada fazla önem kazanıyor.

Yerleşim Türkiye