Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Akaryakıt İstasyonu Market Pazarlaması

BaşlatancellmanTarih27/09/2011 11:30:24Yorum6

İlk mesaj
Üye123 yazı
Öncelikle herkeze merhaba
Elimde özellikle benzin istasyonlarının marketlerinde satılacak bir ürün var .. pazarelamasını direk kendim yapmak istiyorum nacizane fikrinize ihtiyacım var .Daha önce hiç bu tarz pazarlama yapmadım , çalışma şekilleri nedir ortalama ne kadar kar la satmak isterler ödeme konusunda güvenilir mi? malı satıncamı parasını öderler (konsinyemi alırlar)? kısaca hiçbir bilgim yok yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler ..

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek İnternet
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye4 yazı
Merhaba;

Bu işi önceden yapmış biri olarak benzin istasyonları çok ihtiyaçları olabilecek bir ürün bile olsa öncelikle konsinye olayına sıcak bakmaktadırlar. Direk satın almaları çok zor bir ihtimal, siz ürünü tanıttıktan sonra onlar eğer ürünü beğenirlerse size direk ''konsinye verin deneyelim, bakalım satılıyormu'' tarzında yaklaşacaklar. Ancak ürün tutulsa bile ilk süreçlerde (en azından verdiğiniz adet bitene kadar) konsinye olarak almak isteyeceklerdir. Daha sonra zamanla ikili ilişkilerinizle satış sağlayabilirsiniz ancak tekrar uyarıyorum bu konsinye süreci ürün satsa dahi çok uzayabilir..
Bence kar ınıda kendin belirle ve o şekilde yönlendir. Benzin istasyonları satarken çok kar yapmayı öncelik olarak görmüyorlar, gördükleri öncelik ürün çeşitliliği sağlamak. Kar sonra geliyor çünkü market içerisindede ana hedefleri yan ürünler satmak değil.
Kolay gelsin..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye13 yazı
ne tur bir urun oldugnu soylersen bende bir benzinci oldugum icin sana yardimci olurum

Yerleşim Fransa / ColmarMeslek Di?er
Üye123 yazı

sayın ccc yorumunuz için teşekkürler

Konsinye ürün ödemesini nasıl yapıyorlar peki örneğin konsinye malı bıraktım 1 hafta sonra 10 adet satılmış ve mesela 100 TL tuttu onun ödemesini alabiliyormuyum hemen ? tabi firmadan firmaya değişir ama ödeme konusunda sıkıntı yaşanıyormu

değerli yorumlarınızı bekliyorum iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye4 yazı
Merhaba;

Ödeme konusu dediğiniz gibi firmadan firmaya değişiyor, ancak genel olarak belirli ödeme günleri vardır, ayda 1 kere, o ödeme gününde ödemenizi alabilirsiniz.
Ödeme alma konusunda genelde sıkıntı yaşamazsınız. Sadece işin başında max 2-3 ay konsinye olarak verebileceğinizi daha sonra çalışmaya devam etmek isterlerse mutlaka ürün alımı gerçekleştirmeleri gerektiğini belirtmenizi tavsiye ederim. Tabi bu sadece bir tavsiye, zamanla

Rica ederim umarım başarılı olursunuz.

Saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye255 yazı
Kardeşim ha benzinlik ha market ha büfe hiç farketmez. Ticaret yapcaksan mal seninse iş seninse kendi kuralını kendin koyacaksın. Bu işler haftalık döner. İlk etapda açık hesap mal isterlerse bırakırsın malını kendi kafandaki miktara göre birazda benzinliğe bakarsın az çok kendini belli eder iş olarak. Gidersin haftaya ödeme alırsın. 300 almazsın ama 100 alırsınn bir şekilde döndürmen lazım. Öyle yok ayın 1 günü gel ödeme al yok öyle birşey. Kendi ticaretinin kuralını kendin koyacaksın.
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
ne tür bir ürün olduğunu söylersen ben sana yardımcı olabilirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat