Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bir Maaş Kadar Kazanacağım İş Kurmak İstiyorum

Başlatanugurcelik10Tarih19/09/2011 00:14:31Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye26 yazı
Arkadaşlar kiminize komik gelecek, kiminize hedefleri çok küçük olan biri, kiminize ironi gelecek ama artık yeter! İş kurup gerçekten uzun vadeli bir iş hemde çalıştığım yerde aldığım maaş kadar kazanmak istiyorum sadece! Çünkü bıktım artık, maaşı o verdiği için haklı patrondan, yetki verildiği için kendini padişah zanneden üstlerden, hmm bumu nede olsa işçi, yüklenelim gitsin diyen iğrenç müşterilerden, iki kez işe geç kalınca kanı yetiştiremedin hasta öldü muamelesi yapan hain insanlardan bıktım artık arkadaş. 10.000 tl param var bu saydığım hainlerin içinde yemeden içmeden kesip biriktirdim, artık ben kendi işimi yapmak istiyorum bu parayla ama bozulmadan! Değerli iş fikirlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum Teşekkürler.....

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Üye277 yazı
Biraz daha para biriktirip sermayeni artır ve kuruyemiş, küçük market tarzı iş yapan cirolu (min 750-1000 TL) ama işin zorluklarından dolayı (gece eve geç gelme, bayramda seyranda işyerini açık tutma, yaşlılık, sosyal hayatın bitmesi vs.) işyerini devreden birinden işyerini devir al.

10.000 TL biraz az sermaye için. Biraz daha sermayeni artır kardeş, sermayesiz iş kurmak zor. Düzenini hemen bozma.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye166 yazı
pazarda tekstil ürünleri satabilirsin üstelik o para bu iş için fazla bile

Yerleşim ALMANYAMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye99 yazı

ankara buyuk bır şehir ,bende senın gıbı dusunenlerdenım, benımde 10.000 tl ye az kaldı. bende bursaya donup sana anlatacagım işi yapıcam. gıdıp bursada bır halı yıkama fırmasıyla anlasıp sadece kendıme bır hyundaı h100 veya starex alıcam 2006 modellerı 9 bın 98 modelıde ısını gorur 7 bın lıraya sen kendı reklamını basıcan evlere dagıtacan ama bırbırıne yakın nufusu cok olan ve gelır sevıyesı yuksek olan semtlere cunku ankaranın bır ucundan sıparıs geldımı senın anca mazotunu karsılar. halı yıkamacılar 3 tl ye metrekare yıkarlar sen toptan anlasıcan 1-1.5 tl arası yıkıyolar ızmırde amcam bu ısı yapanlara hep yıkar boyle. bursada bende buldum bı kac yer. yanı sen taşeron oluyosun. her evde en kotu 20 metre kare halı var gunde 2 evden telefon gelse 40 metre kare sana kalan sende 3 tl den fıyat vereceksın metre karede 1.5 tl senın 20 tl mazotun gıtse 2 adresten 40 tl cepte ayda 1200 tl eder. hadı 1200 degıl 700 tl kazandın ama bayramda, yaz ve kış oncesi her zaman kat kat sıparıs alıcan. o senın zaten fazlasıyla tatmın edıcek tek sorun yılmadan bınalara kendı reklamını dagıtacan.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mühendis
Yeni Üye26 yazı
fikirleriniz için teşekkür ederim diğer fikirleri bekliyorum...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Editör5590 yazı
Sayın Ugurcelik10,

Bence iş kurmayı erteleyin. Mevcut işinize veya bulacağınız başka bir işe devam edin. Henüz almanız gereken bir yol var. Bizim buradan sizi tahlil etmemiz tam olarak mümkün değil belki ama bazen oldukca isabetli kişisel bilgiler çıkıyor yazılanlardan. İnsanın içini okuyabilen biri tarafından bakılan kahve falı gibi de adlandırmak mümkün. Grafoloji ve o bilimin yan kolları biraz ilgilidir belki de.

Aşmanız gereken en önemli engel kendinizle ilgili. İş kurmak yerine bazı kişisel gelişim seminerleri bulup katılın. İnternette bolca var. Ama ben size canlılarını dinlemenizi, hatta bizzat içinde yer alacaklarınızı tavsiye ederim. Bu motivasyonla bir anda dünyanız olumlu yönde değişebilir.

Elinizdeki kıt para, bu kırılmış kalp ve kontrolsüz hırs ile atılacağınız bir ticaret, muhtemelen hayatınızı olumsuz yönde bir değişime gotürecek.

Biriktirme işine devam edin ve kendinizi geliştirin. Hayatınızın fırsatını aramaktan vazgeçin hayata ve kendinize konsantre olduğunuzda fırsatın gelip sizi bulması daha muhtemel.

Saygılarımla.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye26 yazı
sayın akınselcuk

eleştiriniz için teşekkür ederim fakat farklı düşünüyorum sizinle.kişisel gelişim derken kastınız:yetersiz görmenizdi sanırım.bu konuda kişisel gelişim olarak herhangi bir eksiğim yok,ticari gelişim deseydiniz daha doğru olabilirdi olsun önemli değil.yinede teşekkür edeerim zaman ayırdığınız için...

Yeni Üye19 yazı
merhaba,
büyük bir alışveriş merkezi avm tarzı bir yerde yada işlek bir cadde de bardakta mısır işi yapabilirsiniz.aynı tezgahta çocuklara yönelik birkaç şeyler koyabilirsiniz.pamuk şekeri,çizgi film kahramanlarının balonları gibi.1-2 tl lik şeyler.günde 40-50 lira toplasanız ayda 1200-1500 tl yapar.ayrıca 10000 tl yatırım yapmanızada gerek kalmaz.fakat avm içi kiralar yüksektir.işlek bir caddede zabıtaları ayarlayabilirseniz neden olmasın?

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Elektrik / Elektronik
Editör5590 yazı
Evet kelimeyi fazla düşünmeden kullanmışım. Kişisel gelişimden kastım yakalayacağınız ticari ufuk idi. Gerçekten de bunu hissetiğim için yazdım. Buradaki bir pragraf yazıdan sizin kişisel özelliklerinizi çözmem elbette mümkün değil. Hatta büyük ukalalık olurdu. Kusura bakmayın.
tamnland.com

Editör5590 yazı
Ben öğrenci iken converse ler pek moda idi. başka da fazla spor ayakkabısı ortalıkta yoktu. Eminönü ne çakma converse almaya giderdik. Şimdi aynı hikayeyi Konya da görüyorum. Her markanın çakması var. Hatta bazen orjinalle çakma arasındaki farkı ancak ayakkabıyı ayağınıza giyince farkedebiliyorsunuz. Bazen bu fark bile ortaya çıkmıyor. Çakması 20-40 lira arasında iken orjinal diye satılanlar 100-150 lira arasında fiyatlarla satılıyor.

Burada sadece çakma satan dükkanlar var. 15 m2 dükkanda hiç durmayan bir satışları var. 15-20 dakikada bir ayakkabı satabiliyorlar. Bu dükkanlara ne zaman girsem bunu gözlüyorum. İşlek merkezi yerlerde olmalarıdır belki sebep. Ama ne dekorasyon ne de janjanlı bir dükkan. Sadece mala bağlanmış para ve kiraları var. Çoğu esnafa nasip olmayacak bu sirkilasyonun Ankarada yakalanması da mümkün olmalı.

Bu Vietnam malı spor ayakkabıları nereden temin edilir bilemiyorum ama sanki ithal bile değiller. Günde 10 lira karla satılan 20 ayakkabı ayda 5bin lira para bırakır. Bin liralık bir dükkanda eleman bile çalıştırma imkanı olur. Bu ayakkabıların İstanbul da bir temin merkezi vardır mutlaka.

tamnland.com

Üye144 yazı
Uğurçelik kardeşim seni çok iyi anlıyorum. Çünkü bende aynı durumdayım ve aynı şeyleri yaşıyorum. Senin en azından az da olsa sermayen var. Bende o da yok. Bence bekleme, çalıştığın ortam ruh sağlığını olumsuz etkiler. Bence elindeki para bir çok iş için yeterli. Zaten ufaktan başlamak daha manlıklı. Tecrübe kazandıkça büyütürsün işini. Benim aklıma ilk gelen parti malı tekstil ürünü alıp pazarda stand açabilirsin. Dükkan kirası ödemezsin en azından. İlerde büyütüp mağazaya dönüştürebilirsin. İyi düşün öyle karar ver. Allah yolunu açık etsin.

Yerleşim Türkiye / SinopMeslek Esnaf
Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Ben öğrenci iken converse ler pek moda idi. başka da fazla spor ayakkabısı ortalıkta yoktu. Eminönü ne çakma converse almaya giderdik. Şimdi aynı hikayeyi Konya da görüyorum. Her markanın çakması var. Hatta bazen orjinalle çakma arasındaki farkı ancak ayakkabıyı ayağınıza giyince farkedebiliyorsunuz. Bazen bu fark bile ortaya çıkmıyor. Çakması 20-40 lira arasında iken orjinal diye satılanlar 100-150 lira arasında fiyatlarla satılıyor.

Burada sadece çakma satan dükkanlar var. 15 m2 dükkanda hiç durmayan bir satışları var. 15-20 dakikada bir ayakkabı satabiliyorlar. Bu dükkanlara ne zaman girsem bunu gözlüyorum. İşlek merkezi yerlerde olmalarıdır belki sebep. Ama ne dekorasyon ne de janjanlı bir dükkan. Sadece mala bağlanmış para ve kiraları var. Çoğu esnafa nasip olmayacak bu sirkilasyonun Ankarada yakalanması da mümkün olmalı.

Bu Vietnam malı spor ayakkabıları nereden temin edilir bilemiyorum ama sanki ithal bile değiller. Günde 10 lira karla satılan 20 ayakkabı ayda 5bin lira para bırakır. Bin liralık bir dükkanda eleman bile çalıştırma imkanı olur. Bu ayakkabıların İstanbul da bir temin merkezi vardır mutlaka.

:))
sevgili akinselcuk bu nasıl fikir vermektir böyle? oldu olacak işyerine biraz da korsan kitap ve cd de koysun, onların da kar marjı iyidir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Editör5590 yazı
Ayakkabı ve konfeksiyonda fason üretimle çakma üretim iç içe girmiş durumda ayrıca orjinal adidas magazanda da vietnam üretmi yazan ayakkabıların 100 lira ortalaması ile satıldığı da tüm illerde bir gerçek. Bandrolsüz tescilsiz kitap ve CD kesin olarak yasak bir iş.

Ancak 40 liralık adidasla 100 liralık adidasın hangisinin gerçek olduğu nasıl anlaşılıyor ? Bunların bir bandrolü yok. Adidas magazasından 40 liraya alınabilecek bir adidasın 100 liraya alınması kazık yemek anlamına geliyor. Adidas bu işle ilgilenmiyorsa, sanayi bakanlığı bu işin bu şekilde yürüyüp gitmesine yaygınlaşıp yadsınmasına göz yumuyorsa bu işte bir yanlışlık yok demektir.

110 lira verip bir reebok aldım. Aynı marka ve model ayakkabı 2 dükkan yanda 55 liraya satılıyordu. Etiketlerinde aynı şeyler yazıyor. Her iki dükkanda da ayakkabının aynı ithalatcıdan alındığını gösterir alış faturası vardı. El ve göz muayenesi ile ayırt etmek imkansız. Ayakkabıların ikisinde de made in tahiland yazıyor. Reebok magazasındaki 110 lira digerinde her marka var ve aynı ayakkabı 55 lira idi. Her iki dükkan da maliye ve belediye tarfından düzenli denetlenen dükkanlar. Ayağımı içinde daha rahat hissettiğim için ben 110 liralığı aldım.

Burada yanlışı yapan kimdir ?

Ben.
Ucuz magazacı.
Reebok magazası.
Sanayi Bakanlığı.
Belediye Zabıta Müdürlüğü.
Rebook markasının sahipleri.

Kitap ve CD kopyalayıp satmaktan farklı bir durum var ortada. Kitap ve CD nin hangisi orjinal kesin olarak belli. Kopya alanda satanda suç işlemiş olur.

Ayakkabıda hangisinin orjinal olduğunun bir kanıtı yok. Çünkü artık orjinal dediklerimizde çakma aslında. Artık ayakkabıda iyi çakma kötü çakma var. Reebok ın orjinal olabilmesi için İngilterede üretilmiş olması gerekir. Made in UK yazacak ve bu yazı da gerçek olacak ! Ben İstanbulda bile etiketinde UK yazan Vietnam ı Malezya yı veya Tahiland ı karıştırmayan bir reebok görmedim. Yok artık piyasada.

Çakma tabirini biz yakıştırıyoruz. Yasal olarak çakma değiller. 100 liralık da 50 liralık da yasal. Bu bir piyasa oyunu. Markamı kasıp az satacağıma taklitimi de piyasaya kendim yayar daha çok kazanırım diyor markalar. Ayakkabı ve konfeksiyonda durum böyle.

Ama siz gider bir atölyede kalıp masrafına girer ve rebook ın bir modelini taklit eder ana ithalatcısının kanalları dışında kendiniz piyasaya sokarsanız o zaman gerçek çakma işi yapmış olursunuz. Yasal durum o zaman ortadan kalkar. Ana ithalatcıya gider ve benim kalıbım var size fason üreteyim derseniz o zaman piyasaya yasal bir Made in Turkey reebok ayakkabı çıkmış olur. Durum budur.

Aksi halde bu kadar ilde bu kadar dükkan 50 liradan reebok satmaya devam edemezdi.
tamnland.com

Yeni Üye26 yazı
arkadaşlar çok teşekkür ederim öncelikle hepinize.şöyle bir fikrim mevcut:

-500-1000 dkar olsa araba alıp satayım diyorum.
ayda iki tane satabilirsem iyi bir başlangıç olur diye düşünüyorum nedersiniz
başlamak için bişeylere nasıl bir fikir sizlerce?
teşekkürler...