Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Market / Kuruyemişçi Dükkanı Açmak

BaşlatanwordsmanTarih13/01/2010 08:16:49Yorum51

İlk mesaj
Üye150 yazı
Arkadaşlar öncelikle bu forumda iyi niyetle yorumlarını esirgemeyen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Sizlere danışmak istediğim bir konu daha var.

Şimdi ben daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi 1000 TL. maaşla özel sektörde çalışan biriyim. (sigorta vs.de var.) fakat gençliğim en verimli olduğum yıllar geçip gidiyor, çocuklar büyüyor geleceğe yönelik bişey yapamıyorum anca kendi yağımızda kavruluyoruz. (buna da şükür allah bu günlerimizi aratmasın)

fakat gelirimi bi şekilde artırmak istiyorum.

Şimdi benim kayınbirader askerde, 7 ay sonra gelecek kısmet olursa, şöyle birşey düşünüyorum. bir mahalle marketi açsak, 2 aile geçinecek kadar para kazanabilir miyiz?
20.000 TL. sermayemiz var. bu para yeterli olur mu?
forumda okuduğum ve araştırdığım kadarıyla bu market bakkal işinin genelde olumsuz yönü, tek başına yapılamayacağı, tatil, dinlenme vs. gibi olmadığı olumsuz yönleri onunda dışında para kazanma konusunda pek şikayetçi olan yok.
ayrıca oturduğum semtte de 8 senedir oturuyorum. bi çok mahallel bakkalıda ayakta duruyor.
oturduğum semt şu anda gelişmekte olan bir yer sürekli yeni yerleşim yerleri yapılıyor. yani düşündüğüm bu yeni yapılan yerlerde güzel bir yerde dükkan kiralayıp böyle bi işe bismillah deyip başlamak,
hem kendi işim olur diyorum hemde en az bugün kazandığımı yine kazanırım diyorum.

Yorumlarınızı fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
biraz uzattım hakkınızı helal edin.
saygılarımla,

son olarak bişey daha,
dükkanı devren almak mı mantıklı olur yoksa sıfırdan kurmak mı?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
51 yorum
Yeni Üye14 yazı
Arkadaşım selam, bu zamanda işyeri açmak vergi vermek belediyesiyle uğraşmak hepsi ayrı dert.Ama tabii ki hep olumsuz bakmamak lazım, markette tekel ürünü satacak mısın mesela?Parça kontör bildiğim kadarıyla çok kar bırakan birşey, yani senin o dükkanı çeşitlendirmen lazım yapabildikten sonra her işte para var.Devren dükkan daha iyidr tabii ama o dükkanın daha önceden sicili nasıl bilmek lazım, sahibi neden devrediyor iyice araştırmadan sırf kendi işim olsun diye girme derim.Unutma davulun sesi uzaktan hoş gelir.hayırlısı olsun, kolay gelsin...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye150 yazı
tekelden kasıt sigara ise evet satacağım fakat alkol düşünmüyorum.

Yeni Üye14 yazı

Anladım, peki çevren alkole nasıl bakıyor, muhafazakar bir yer mi satan varsa satışları nasıl, onlarda olmayan ne olabilir ki sen satınca sana kar bıraksın, ayrıca hangi ildesin?20.000 liraya nerede dükkan açmayı düşünüyorsun?

Üye150 yazı
evet muhafazakar desem yeridir sanırım. özellikle alkol satan yerler var tabi ama burda büyük marketler bile alkol satmıyor. örneğin kiler market ankara batıkentteki şubesinde alkol satıyor burdaki şubesinde (ankara sincan) satmıyor.

Üye277 yazı
Bence, yeni bir yer açmanın riskini almaktansa (çünkü tutup tutmayacağı belli olmaz), iyice araştırma yapılarak (ki zaten maaşla çalışıyormuşsunuz, müstakbel ortağınızın askerden gelmesine daha 7 ay var yani acelen yok) faal bir kuruyemişci devralmak daha iyi gibi. Almadan önce gerekirse kuruyemişçiyi 10-15 gün gözlersin.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye150 yazı
zaten şimdi değil dediğim gibi şu an planlama aşamasındayım. düşündüğüm bölge ankara sincan, etimesgut

Yeni Üye14 yazı
Munen arkadaşın dediği gibi hazır bir yeri almak daha mantıklı olur ama tabii sahibinin neden devrettiği de önemli mutlaka çok iyi incelemelisin...

Üye150 yazı
devren aldığımız zaman hava parası olayı oluyor galiba, çünkü ilanlardan incelediğim kadarıyla, dükkanın için de 5-10 bin liralık malzeme oluyor 30-35 bin lira para istiyorlar. genelde de devredenlerin devir sebebi yalnızlıktan, ( çalışma saatlerinin çok olması vb. gibi sebepler )

Yeni Üye14 yazı
Yanii hava parası oluyor tabii, veya adamla anlaşma yaparsın ödemeler konusunda düşünülür birşeyler...

Üye150 yazı
peki bu iş için izlememiz gerekn yasal prosedürler hakkında bilgisi olan varmı acaba?

Yeni Üye35 yazı
arkadaşım ben 4 yıl kadar market işletmeciliği yaptım ilk önce nasıl biryer işlekmi ona bak ben mahallede açtım veresiye falan kafamda saç kalmadı iyi düşünmen lazım adımını çok iyi at ve bu işi yapan birisinin görüşünü al vergiler falan

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Serbest meslek
Üye150 yazı
evet bu veresiye durumu önemli bir konu, yani hem müşteriyi küstürmemek gerekiyor hemde veresiye vermemek en kötü ihtimalle minumumda tutmak gerekiyor,
belki bunu önlemek için barkod sistemi kurulabilir ( veresiye veremiyor sistem müsade etmiyor gibi ikna etmek için)

Yeni Üye35 yazı
barkod sistemi de olsa farketmez kardeş insanlar zaten aç o sistemdede bilki senden veresiye isteyecekler ben derim ki eğer işlek biryerde açacaksan araştır ve sonra aç eğer mahalle bakkalı ise kesinlikle girme tavsiye etmem çünkü parası olunca gider büyük marketlerden alır sana gelir veresiye alır onu bırak paranıda alamazsın kendine problem yaparsın birde dükkanda sürekli duracak kişi işi biliyormu ve dayanabilirmi bunlara yarın ben bırakıcam derse ne yapacaksın o da var herşeyden önce iyi düşün hep araştır ve başka sana uzak olan marketlerin fikrini al kolay iş değil aklınıda çelmeyeyim

Üye150 yazı
işi biliyor mu dan kastınız tam olarak nedir? yani açıkcası daha önce böyle bir iş yapmadık. hani özel beceri gerektiren bi tarafı varsa paylaşırsanız sevinirim. sizin fikirleriniz ve yorumlarınızla kafamda şekillendirmeye çalışıyorum bazı şeyleri,
ben şöyle düşünüyorum, kendim büyük alışverişimi büyük marketten kredi kartımla yapıyorum, ama ekmekti sigaraydı, çocuğun istediği abur cubur şeyleri (yani 3-5 lira gibi şeyleri) bakkaldan alıyorum.
yani özellikle yer önemli, mahalle bakkalı dediğim,
açacağım yer
otobüs durağına yakın olmalı ki sabahları işe giden insanlara ego kartı, çay pohoça, sigara gibi şeyler satılabilmeli, günde 150-200 ekmek satılabilmeli gibi.

Yeni Üye35 yazı
hım evet anladım o zaman işlek biryer zannettiğim kadarı ile işi biliyormu derken bu işlere yatkınmı hesap kitap kısacası muhasebe bunlar önemli şeyler ben çalıştırırken çoğu malın ne kadar kaldığını beynimle takip ederdim yani bu tür şeyler dediğin gibi işlek yerde aise şansını dene ama araştırmadan yapma sakınn

Yeni Üye14 yazı
Esfroyt arkadaş doğru söylüyor, bu zamanda ticaret yapmak satranç oynamak gibi her adımını çok dikkatlica atmalısın ama ben derim ki daha önceden hiç yapmadığınız için bu işi önce birinin yanında biraz çalışın öğrenin yoksa dükkanı bir kere açtıktan sonra son pişmanlık fayda etmez...

Yeni Üye35 yazı
evet tabiki kesinlikle oturmakla da birşey olmaz kovalarsan yakalarsın sorarsan öğrenirsin koştur kovala arkadaşım manav reyonu düşünürsen sana meyve sebze bütün malları tedarik ederim aklına gelen bütün malları

Üye150 yazı
biraz bilgisayar işlerine kafam yatkın hesap kitap, para üstü türü şeyleri etiket sistemi, yada barkod ile çözerim.

Üye150 yazı
peki bir de şunu merak ediyorum. devir yapan insanlar gerçekten çok güzel cirolardan bahsediyorlar, bu kadar para kazanırken bu iş gerçekten bu kadar bezdiriyor mu bu insanları ( yani genel şikayet bu yönde olduğu için soruyorum )

Yeni Üye35 yazı
sana bazı fikirlerimi de sunayım yanlış anlama çok da tecrübeliyim demiyorum açacağın yeri belirle ilk önce ne kadar ne satabilirim kirası ne aylık gideri ne muhasebeci vergi v.b. eğer baştan açıcam devir almıyacam diyorsan raf kasa dolap gibi şeyleri taksitle almanı ve elindeki olan sermayeyi sürümü olan mala yatırırısan iyi olur ekmek kaç para diyelim 1 tl bunun sana gelişi 0,80 krş 0,20 krş getirisi var 150 ekmek günde 30 tl ekmek kazandırır ayda 900 yapar tabii bunları hep minumumdan hesapla kiranı çıkartırsın veya yarısını bu tür hesapları yap ve açacağın yerin yakınındaki dükkanlara git sor ama söyleme dükkan açacağını kimse aç işler iyi demez onu sen bir yoldan öğren

Yeni Üye52 yazı

şarküteri işini de bir düşün derim, aklının bir köşesinde bulunsun. Bu tip işlerde en önemli iki şey vardır, birincisi bulunduğun yer ikincisi de malı alışın. bunları çözersen sıkıntı pek çekmezsin. şöyle bir yorum da gelebilir, büyük marketler var zaten insanlar buralardan alıyor. ama nice örnekler var ki büyük marketlerden daha iyi iş yapan ufak marketler. insanlar mecburen bu büyük kmarketlerden alışveriş yapıyorlar. büyük marketler haricinde güvenilir kaliteli ürünler satan bir yer yaratsabilirsen kazanırsın. hizmet, kalite, güven, bu üçlemeyi iyi yaparsan kazanırsın..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye150 yazı
büyük market olayında haklısınız, yağ, şeker, temizlik maddesi gibi çok para tutan kalemler için büyük marketler tercih ediliyor. fakat küçük marketlerde sigaraydı, ekmekdi, ufak tefek abur cubur ciro yapıyorlar, özellikle bizim oturduğumuz yerde bi market var köy bakkalı gibi, çocukların ilgisini çekecek ne varsa var. kapı tarafınıza koymuş belki toptancıdan 0,05 tl.ye alıyor 0,25 tl ye satıyor.

birde şarküteri dediğiniz kahvaltılık türü ürünler mi?

Yeni Üye52 yazı
süt ve süt ürünleri, salam sucuk pastırma türü gıdalar, turşu, reçel, vb.. evet kahvaltılık ürünler..eskisi gibi şarküteri kavramı avm dışında çok fazla kalmadı, bu yüzden de insanlar bu ürünleri mecburen büyük marketlerden alıyorlar. buradaki fiyatlar da ürünleri çok yüksek miktarlarda aldıkları için uygun, uygun olmak zorunda çünkü hepsi rekabet halinde. ancak çok kaliteli ürünlerden ziyade marka ürünlerin olduğu yerler. kalite ürünleri de fiyattan dolayı çok fazla bulundurmuyorlar. bunlar benim izlenimlerim. yukarda dediğim gibi hizmet kalite güven üçlemesi olduğu takdirde kazanırsınız..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye150 yazı
bu üçlemenin içinde sanırım en önemlisi hizmet ve güleryüz olsa gerek,
zaten diğer kalemler heryerde aynı, sigara heryerdeki sigara, cola, cips, ekmek heryerdeki ekmek,
yani mesala şöyle bişey yapılabilir diye düşünüyorum,
dükkan otobüs durağı gibi insanların çok durduğu biryerse,
sabahları pohoça alan çay ikramımızdır diyebiliriz. çayı ücretsiz veririz. bence hem müşteriyi memnun eder hemnde satışı artırır diye düşünüyorum. hem böylece daimi müşteriler bile kazanılabilir.

Yeni Üye7 yazı
arkadaslar merhaba bu sıteye yenı katılan arkadaslardan bırısıyım bende market ısıne gırmek ıstıyorum.sitede bıraz arastırma yaptım ama ıstedıgım cevabı bulamadım marketlerde cironun yuzde kacı cebımıze kalıyor bunu ogrnmek ıstıyorum...orn gecenlerde bırısıyle gorustum ve gunluk 1000 ila 1200 arasında para kazanan bı yer var dedı bu cironun ne kadarı bıze kalıyor sımdıden tesekkur ederım bu arada konu acmayı bılmedıgım ıcın burdan soruyorum:D
yns

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye35 yazı
öncelikle merhaba kardeş bu sattığın malın kar marjına göre değişir örnek sigara ile ekmeğin veya ekmek ile bir temizlik malzemesinin karı aynı değildir

Üye124 yazı
Sİncan da gimsa varken marketcilik sadece hamallıktır.mahallelilinin buzdolabı olursun.Bundaki kastım,günlük süt yoğurt yufka ekmek sigara bunların aricinde ne satacaksın satsanda ne kazanacaksın.marketcilik güzeldir ama sincanda değil.Şuanda ankara da nekadar market varsa hepsi sincana saldırıyor.zaten gimsa faktörü yeter.Boşver bence sincanda ya başka bişey yap,yada illa marketçi olacam diyorsan başka bir semte bak.ben sincan da battım,5 tane marketim vardı.boşver.
Honoré de Balzac

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Üye150 yazı
evet sincanda gimsa gerçekten para basıyor. ya benim istediğim böyle daha çok yol kenarında sigara bisküvü dondurma, yani böyle daha kuruyemişçi türü gibi bişey istiyorum.

Yeni Üye7 yazı
ozamn sorumu şöyle değiştirim kardes bır markette en cok gıden urunler sıgara,bira bunun gıbı hızlı gıden urunler mesela bunların kar marjı ne kadardır...
yns

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye41 yazı
yüzde 10