Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

3500 Tl Kirası Olan Bi Cafe Karlı Bır Yatırım Mı ?

BaşlatanbilgeliksevdalisiTarih11/09/2011 23:39:55Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye15 yazı
Sevgili Okuyucular ben Giresun da ikamet etmekteyim
Burada populasyonun yuksek oldugu bir yerde 3500 kira denilen ve içinde full donanım malzemeleri olan bir cafe var ben buraya talibim.Elimde 8.000 lira para var ve bıraz ozet bir anlatım oluyor ama yeni bir yatırım yaptım su an cateringle ugrasan bir fırmam ve gozleme için bir fast food dukkanım var sizce 3.500 kıra verip bir cafeyi işletebilirmiyim degerli fikirlerinizi bekliyorum cafe fast food tarzı işletilebilir bir yerde :)

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Editör5590 yazı
Giresun merkezde nüfus 100bin. Bu nüfusdan bir cafeya düşen toplam miktar 10 bin. 10 bin den sizin cafenin oraya yolu düşen miktar kaç bin ? Bence elinizde bin kişilik bir populasyon var. Kaçı size gelir para harcar ?
kirası 3500 olan o cafenin önünden günde geçen kişi sayısı kaç ? Çocuk büyük bayan erkek işci memur hepsini sayın. Bin rakamı bile çıkmayacak.

3500 lira fazla. Cafe işi tutar belki ama 3500 fazla. Her gün 180 lirayı kira için kazanmalısınız. Hepsi kar olan tanesi 1 liradan 180 bardak çay satmalısınız. Yani her 4 dakikada bir bardak çay. 12 saat sürekli çalışmak kaydıyla. Tostu dondurmayı gazozu ayranı bırakın sizi porsiyonu 10 liradan İskender bile kurtarmaz.

Populasyona fazla güvenmeyin. Nüfusu 1 milyon olan ilde bile 3500 lira kiraya sıradan bir cafe açılamaz.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye277 yazı
İş yerini sıkı takibe al, aldır. Sen, kardeşin veya bir akraban falan varsa dükkanı izle, gözle. Acep kirayı çıkaracak sirkülasyon oluyor mu? 3500 çok para, elinde nakit paran da azmış. Sonra başın yanmasın derim.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye15 yazı

Her şeyi özetlemiş.iyi düşünmeklazım

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - munen
İş yerini sıkı takibe al, aldır. Sen, kardeşin veya bir akraban falan varsa dükkanı izle, gözle. Acep kirayı çıkaracak sirkülasyon oluyor mu? 3500 çok para, elinde nakit paran da azmış. Sonra başın yanmasın derim.
sermayemiz, dürüstlüğümüz olsun

Yerleşim Türkiye / Kmara?Meslek Kamu sektörü
Yeni Üye15 yazı
arkadaşlar çok teşekkur ederım paylaşımlarınız için bende sizin gibi düşünüyorum cafeyi takip halindeyim surekli ama bu miktarda bi satış hıc gormedim.Bazen bir işten vazgecmek daha karlı olabilir kanaatindeyim... Ama mekan beni hala cezbedıyor işletmeciliğime guveniyorum ama o fıyata sadece mal sahıbıne calışma fıkrı benı delı edıyor. İyi Gunler Ben cateringciliğe devam edip biraz sermaye biriktirmeye devam etmeliyim :))

Üye816 yazı
arkadaşlar diyarbakır nufusu 1700000 şehir nufusu 780bindir şehirde günlük yabancı asker memur turist vs.. günlük 20 bin kişi merkez olan ofis semtini geziyor ve orda yaklaşık 40 kafe var kiraları ise 100 binlik giresun gibi 3500 Tl değil 1000 ile 3000 arasıdır.. ve 2-3 kafe dışında ( asmin,huner ,matahari) hariç diğerleri yılda 2-3 kez el değiştiriyorlar..

akınselçukun analizlerini ve diğer arkadaşlarınıda görüşlerini dikkate alarak sana bir örnek vereceğim..
3 ay önce bir arkadaş ilçeden geldi kendini tanıttı ( bir dostumun kardeşiymiş) ofiste bir yerde cafe devir alacagım ve devir fiyatının 28 bin e kadar indirdiğini kirasının 3000 lira oldugunu söyledi .. Bende ona cevren varmı kafede görüşürken kaç müşteri oldugunu sorunca arkadaşta merkezde cevresinin olmadıgını ve sadece bir masada 2 kişi oldugu söyledi ..

bende ona eger ki adam ın işi olsa neden devretsin bari görüşmede arkadaşlarını cagırır kalabalık yaratıp bol müşteri görünümü verdirir söyledim ve bu kafe için 2ayda kira toplamda 36-37 bin liranı çöpe atacagına parayı fakir fukaraya dagıt bari dua alırsın dedim..
arkaadşa kafenin günlük kirası artı masrafı 150 lira gidecegini çay ın bardağı 50 kuruş oldugu ve hergun çayı bedava imal ederse 300 çay satmasını söyleyince oda maksimum 100 çay satılır dedi .. ve hemen oalyı anlayıp sogudu..

giresunlu arkadaş;
herkes iyi analiz etmiş eger ki çevren yoksa ve kira makul degilse hiç girme.. kız-erkek gelip oturur gözler eller buluşur kalkınca anca 2 çay nezaketen içerler:)
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye6 yazı
kirasi cok,,,ve seninde fazla paran yok,,,,mevcut olan isini büyütmek icin birseyler düsün,,,,,,
kamilyildiz

Yerleşim ALMANYA / LörrachMeslek Di?er
Yeni Üye45 yazı
arkadaşım anlayamadığım bir nokta var kira 3.500 tl tamam da devir parası hava parası türü bir bedeli yok mu? sadece içinde ki eşyalarıyla 3.500 tl ye kiralıksa şayet eşyaları satın alırsam kira kaça düşer diye sor içindeki müzik tesisatı, tv, tası, tabağı nedir ne değildir yer kaç m2 dir bunları sen analiz edebilirsin nüfusa göre cafenin işleyip işlemeyeceği kar edip etmeyeceği tesbit edilmez ben köyler hariç ilçe nüfusu 45.000 olan bir ilçede 2007 de 2.500 tl kira ile başlayıp halen faliyette olan cafe biliyorum (tahmini şu an kirası en az 3000 tl) yanlış duymadın 45.000 nüfuslu bir ilçe istersen özelden bana ulaş adresi veririm kendin gör sürekli bir moto kurye pizza, hamburger servisi yapıyor süt tatlılarından tutun dondurmaya kadar yok yok wirelles bağlantısı saati 1 tl den laptop kiralama ya kadar düşünülmüş catering, gözleme, fast food alanında biri isen işletmenin m2 si genişse düşün bence işletmecilik çok farklı birşeydir. bu sitede işletmeci yok diyemem ama garanti paracı çok devreden adam zarar edebilir bu seninde zarar edeceğin anlamına gelmez devreden adam kar edebilir bu seninde zarar etmeyeceğin anlamına gelmez
Küçüktüm, küçücüktüm,
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.

Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.

Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.

Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye15 yazı
mekanla ilgili Biraz bilgi verim isterseniz burası giresunun en işlek caddesinde eskıden piccolo cafe ismiyle hizmet veren bi cafeydi isteyenlere mekanın website adresini verebilirim.eskiden luks bi mekandı ancak kapalı alan muhabbetı baslayınca ıslerı duzelemedı ve sonunda devroldu bı fast foodcuya o fast foodcuda kokorecten tutunda cubukta patatese kadar bı cok sey denedı ama tutmadı.
benım projem ise bu alanda el yapımı ozel tarıflerı olan muffin cookie havuslu tarcınlı kek ve browni satmayı planlıyodum.daha sonra bu urunlerı paketleyıp otobus fırmaları ıkram servısı veren fırmalara satısını dusunuyodum... ama 4 urunle burayı donderemem ya da bana oyle gelıyor.fikir tatlı şeyler atolyesi diye bi firmadan aldım bu fırma ıstanbulda webadresleri var acayıp guzel seyler yapıyolar bende arastırdım amerıkaya bıle gıttım bu tarıfler ıcın ve buldum ama gıresunda bunu tanıtmak cok kolay olmayacak...konu bıraz kapsamından cıktı ama kusura bakmayın

Üye816 yazı
ARKADAŞIM eger bu işyeri 2 kereden fazla devredilmişse altın satsan satamazsın artık kafanı boşuna yorma keşke ilk başta yazsaydın da başta derdik.. çok devredilen yada boşalan dükkanlar tutulmaz..

ayrıca mülteci adlı arkadaş 45 nufusluk örnegi vermiş ama bunuda gözardı etmesin ege bölgesiyle akradenizi karıştırmasın örnegin güneydoğu bölgesi doğu anadolu ve karadenizden daha çok para harcıyor artık benim karadenizli arkadaşlarım var bölgeyi de az çok biliyorum karadeniz yoksul bir bölgemizdir kafa işi dikkat edilmesi gerekir..
örneğin 2002 mali krizinde insanlar sinemayı yani kültür faaliyetlerini kısıtladı giyim kuşamı kısıtladı gıdaya fazla karışmadı iyi okursan koniksteki yazarlar genellikle gıda iişini övüyorlarda.. ama karadeniz bölgesi gıdayı bile kısıtlamıştı tuik verilerine göre..

sana 2 önerim.. çok devredilmişse boşver kafanı yorma.. ikincisi de sen giresunlu oldugundan sen daha iyi bilirsin şehrinizin kültürel faaliyetlere yani sinemaya kafelere para ahrcama olayı nasıldır.. bölgenizden bir örnek vereyim samsun gibi olurmu..
dortler

Yeni Üye15 yazı
tuik verilerini bende dıkkate alıyorum ve insanımız 5 lıralık yemek ıhtıyacını bıle daha ucuza halletmeye calısırlen 2 lıraya cay ıcmeyecektır luks tutturmak ıcınde sermaye gucu ve dırenme gucum yok bu sehırde 2 yıldır en uygun fıyatı bıle versem kampanyaya karsı talep toplayaymadım degerlı yorumlarınız için teşekkur ederım ...

Üye816 yazı
asıl ben teşekkür ediyorum insanların yorumlarını dikakte aldıgın için.. ayrıca bizde çay esnaflara 30 kuruş kafelerde 50 kuruş en pahalısında 1 lira.. sende zaten olumsuz bakmışsın ama 2 liraya çay satarsan bile adam sevgilisiyle gelir 3 saat oturur 2 çay içer :)))
dortler

Üye468 yazı
akin selcuk bey in yorumlarina katiliyorum

Yerleşim ALMANYA / MunihMeslek Serbest meslek