Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İcra İhalelerinden 2. El Araç Almak Karlı Mı?

BaşlatanTüreliTarih08/09/2011 09:28:50Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Herkese merhaba...

İşimin yanı sıra ek gelir elde etmek istiyorum ve bu konuda verilen bir fikir de icra ihalelerinden araç almak ve onları kar ile satmak oldu. Bu konuyu biraz araştırdım ve aklıma takılan pek çok soru oldu. İnternet üzerinde bu ihaleleri takip edebilmeniz için pek çok aracılık yapan ek ücret karşılığında isterseniz sizin için ihalelere katılan firma mevcut.

Bu firmaların aracılık hizmetlerini almak için sizce üye olmalı mı? (bütün firmalar ücret talep ediyor)

Bu sitelere üye olmadan icra ihalelerini takip etmenin bir yolu yok mudur?

2. el araç ihaleleri her zaman karlı fiyatlardan mı satılıyor yoksa oradan aldığımız araçlardan da zarar etme ihtimalimiz var mı?

Araçları satmadan önce nasıl bir muayeneden geçiriyorlar, anahtarı olmayan araçlar mevcut, bunların motorunda bir problem olup olmadığını bilmek mümkün mü?

İhalenin yapıldığı alana gidip sadece izlemek mümkün mü? (Deneyim kazanmak için.)

İhalede ödenen para haricinde bu aracı satmadan önce ne gibi masraflar çıkıyor. (Bu masrafları da satış fiyatımıza eklemek lazım ki zarar etmeyelim)

Bu konuda deneyimleri olanlar varsa paylaşmalarını rica ediyorum. Bilgilerini paylaşan herkese şimdiden çok teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Sanatçı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye16 yazı
Merhaba..icradan mal almak duygusal olarak sıkıntıdır..Eğer vicdanlı iseniz aldığınız her malın acısını hissedersiniz..taş kalpli iseniz , evet para kazanırsınız..selamlar.
pawri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye300 yazı
merhaba,

Bu forumda icra ile ilgili arama yaparsan, tecrubelerimi yazdim bir kac konuya.Bu arada ustde yazan arkadasa ithafen, arac ihalelerinde icra dairesine onceden para yatirman gerekmiyor.ihale gunu cebinde teminat tutari meblayla gidiyorsun, memurun masasina kimliginle beraber koyuyorsun, para sayilmiyor dahi.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek