Slm,
Kurumlara yönelik temizlik mazlmelerleri derken, eğer dezenfeksiyon ve hijyen anlamında örneğin gıda üretimi yapan meyve suyu üreticileri, et, sucuk vs hedef alacaksanız size bilgi verebilirim.
Bu tür üreticiler için özel kimyasallar vardır, el dezenfekiyonu, tank yıkama klorlama, band kaydırıcı, etanol bazlı kimyasallar vb, şu anda johnson diversey ve ecolab bu işin baya bi yüzdesini karşılamakta, hangi şehirde düşünüyorsanız mutlaka j. diversey veya ecolab bayisi olan, bu firmaların ihtiyacı olan kimyasaları karşılayanlar vardır, siz başlangıç olarak bayi altı yani alt bayi olarak başlayabilirsiniz,
Bayi olan firma zaten büyük bilinen fabrikalara bu ürünleri temin etmektedir, siz daha bakir olan yerleri düşünmek zorunda kalırsınız, gidilmeyen ziyaret edilmeyen belki alımı daha düşük imalat haneleri ziyaret ederek iş hacmini büyütüp zaman içerisinde alt bayilikten , bayi olma yoluna ilerlemeniz mümkün ama bu iş hacmiyle alakalı, ayrıca alt bayi olarak ana distirübütör size %10-15 bidon başı kar edeceğiniz bir fiyat listesi verir. Fakat bayisine % 20-30 civarında fiyat listesi sunar, zaten ürünler size bayiden gelir, kısacası hiyararjik bir durum söz konusudur.
Bu bahsedilen özel kimyasallar tanıtımını yapmak için bu bahsediğim ana dağıtıcı firmalar(Johnson diversey) eğitim vermektedir, sonuçta siz yeni başlıycaksınız bayilerin pek önemsemediği ama başlangıç alarak sizin için çok önemli olan küçük işletmeler olsada bu ürünleri gidip tanıtmak, yerinde uygulamak karşı tarafı ikna etmek için sizin alt bayiden bayiliğe terfiniz için önemlidir.
Ana Dağıtıcı yani bayisi veya alt bayisi olan olduğunuz hijyen grubu sağlayıcınız sayesinde, üretim fabrikalarına büyük hijyen sistemleri kurarak karşılığında onlardan sizden ayda belli bir miktar karşılığında ürün alabilirler bu şekildede ilerlemek mümkündür. Tabi bu bütün sölediklerim büyük ana dağıtıcının bayisi olduğunuzda geçerli. Tabi daha ulusal anlamda olmayıpta küçük ölçekli hijyen kimyasalları üreten firmalarda vardır, bu firmalarla hiç çalışmadım, çünkü dediğim gibi 2-3 tane profesyonel dağıtıcı var genelde gıda üretimi yapan firmalar bunlarla çalışmaktadır.
Faydası olması dileğiyle
saygılar