Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Temizlik Kimyasalları & Malzemeleri

BaşlatanalbatroTarih31/03/2010 12:26:29Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
Bircok arkadaşın yaşadığı ( allah kimseye yaşatmasın ) iflas kabusunu maalesef kısa bir dönem önce bizde yaşadık. Gercekten zor zamanlar. Ancak allaha sukurler olsun ki herkese borcumuzu son kurusuna kadar odedik,oturdugumuz evde dahil herseyimizi satmak zorunda kaldık ama neticede kimsenin karşısında boynumuz bükük kalmadı. Şu an bir şirkette çalışıyorum,fenada bir maaşım yok fakat sizde takdir edersiniz ki bugune kadar kendi işini yapmış birisinin yöneticilerin emrinde başkalarının kurallarıyla çalışması cok zor oluyor.Bu nedenle ufak ufak tekrardan ticarete girmeyi planlıyorum. En azından yapacağım iş bir düzene girene kadar mevcut işimle birlikte yürütmeyi deneyeceğim.Cunku su an işimden ayrılma luksum yok.
Neyse lafı cok uzatmayayım, Kurumlara yönelik temizlik kimyasaları & malzemeleri satışı yapmayı planlıyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica edeceğim.
Üreticiler ortalama kaç gün vadeli mal veriyorlar,Bu işi yapan Toptancı/bayilerin ortalama kar marjları nedir,piyasada ucuz ürün mü, kaliteli ürün mü daha cok rağbet görüyor ? Bunların dışında bilinmesi gereken başka konular varsa onlar ile ilgili görüşleriniz ve fikirlerinizde benim için gercekten önemli.
Simdiden tesekkurler.
Hiçbir risk hayallerine ulaşamadan ölmek riskinden daha büyük değildir.

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye28 yazı
Slm,

Kurumlara yönelik temizlik mazlmelerleri derken, eğer dezenfeksiyon ve hijyen anlamında örneğin gıda üretimi yapan meyve suyu üreticileri, et, sucuk vs hedef alacaksanız size bilgi verebilirim.

Bu tür üreticiler için özel kimyasallar vardır, el dezenfekiyonu, tank yıkama klorlama, band kaydırıcı, etanol bazlı kimyasallar vb, şu anda johnson diversey ve ecolab bu işin baya bi yüzdesini karşılamakta, hangi şehirde düşünüyorsanız mutlaka j. diversey veya ecolab bayisi olan, bu firmaların ihtiyacı olan kimyasaları karşılayanlar vardır, siz başlangıç olarak bayi altı yani alt bayi olarak başlayabilirsiniz,

Bayi olan firma zaten büyük bilinen fabrikalara bu ürünleri temin etmektedir, siz daha bakir olan yerleri düşünmek zorunda kalırsınız, gidilmeyen ziyaret edilmeyen belki alımı daha düşük imalat haneleri ziyaret ederek iş hacmini büyütüp zaman içerisinde alt bayilikten , bayi olma yoluna ilerlemeniz mümkün ama bu iş hacmiyle alakalı, ayrıca alt bayi olarak ana distirübütör size %10-15 bidon başı kar edeceğiniz bir fiyat listesi verir. Fakat bayisine % 20-30 civarında fiyat listesi sunar, zaten ürünler size bayiden gelir, kısacası hiyararjik bir durum söz konusudur.

Bu bahsedilen özel kimyasallar tanıtımını yapmak için bu bahsediğim ana dağıtıcı firmalar(Johnson diversey) eğitim vermektedir, sonuçta siz yeni başlıycaksınız bayilerin pek önemsemediği ama başlangıç alarak sizin için çok önemli olan küçük işletmeler olsada bu ürünleri gidip tanıtmak, yerinde uygulamak karşı tarafı ikna etmek için sizin alt bayiden bayiliğe terfiniz için önemlidir.

Ana Dağıtıcı yani bayisi veya alt bayisi olan olduğunuz hijyen grubu sağlayıcınız sayesinde, üretim fabrikalarına büyük hijyen sistemleri kurarak karşılığında onlardan sizden ayda belli bir miktar karşılığında ürün alabilirler bu şekildede ilerlemek mümkündür. Tabi bu bütün sölediklerim büyük ana dağıtıcının bayisi olduğunuzda geçerli. Tabi daha ulusal anlamda olmayıpta küçük ölçekli hijyen kimyasalları üreten firmalarda vardır, bu firmalarla hiç çalışmadım, çünkü dediğim gibi 2-3 tane profesyonel dağıtıcı var genelde gıda üretimi yapan firmalar bunlarla çalışmaktadır.

Faydası olması dileğiyle

saygılar

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Mühendis
Yeni Üye8 yazı
Dean verdiğin bilgiler için cok tesekkur ediyorum. Endüstriyel temizlik kimyasalları da benim aklımdaki konulardan birisiydi. ve gercekten herkesin faydalanabileceği bilgiler bunlar.Ancak benim ilk etapta yogunlaşmak istediğim, hotel, restaurant, hastane gibi yerlerin temizik ürünleri ve malzemelerinin satışı.
Hiçbir risk hayallerine ulaşamadan ölmek riskinden daha büyük değildir.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye37 yazı

Aynen oyle kardesim, asla yiilmiycaksin. Allah calisanlari ve ozellikle sabredenleri sever. Onun icin sabirla calish.
Genc girisimci.
Her sektorde (Medeni ve kanuni) calisan firmalarla is birligi yapib eksiklerini tamamlaya, ve her ikimizin kazanmasini saglaya bilirim
Eldar-94@box.az
+994 55 606 4192
[Azerbaycan/Baku]

Yerleşim Azerbaycan / BakuMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye16 yazı
selam ben yıllardır temizlik urunleri satıs ve pazarlamasını yapıyorum.10 yılı askın bır zaman oldu bu sektordeki emeğim.son 1 yıla kadar evsel urunlerı bakkal ve marketlere pazarladım ama ınan sadece kendı yagımda kavrulup durdum.vadeler uzun fakat sen satarkende uzun haftalık bellı bır rutta dolasıyorsun ve 1 defa mal satıp 10 defada tahsılat yapıyorsun.aldıgın para yollarda erıyor gıdıyor.sana tavsıyem ki bende son 1 yıldır onu uyguluyorum.konsantre teknik bakım ve koruma kımyasalları uzerıne yogunlasmandır.bu tarz malzemeyı son tuketıcı senden alır ve kullanır.fabrıka sanayı dukkanları okul hastane lokanta cafe vb.bırcok alan musterı kıtlendır.uretıcı fırmalar senın onlarda verdıgın guven netıcesınde 90-120 gun vadelı calısabılır veyahut sen hıcbır sermaye derdıne dusmeden sadece urunlerın pazarlamasını ve satısını gerceklestırıp uretıcı fırmanın urunu kargoyla musterıne ulastırmasını da saglayabılırsın buda sana vergı stok vb.zorunluluklardan kurtarır ki sektorun buyuk kısmı bu sekılde calısmaktadır.sen sadece komısyonu nu alırsın.komısyon oranları yaklasık %30 gıbı rakamlardır.urunler konsantre oldugu ıcınde satıs anında yekun tutmaktadır.ornek verecek olursam en cok satılan urun agır yağ cozucu maddedır sanayı kesmı kullanır kg fıyatı 14 tl dır 30 kg ambalaj fıyatı 420 tl + kdv yapar.burdan %30 unu alırsın.merak ettıgın bır seyolursa sana seve seve yardımcı olurum. satisvepazarlama@hotmail.com msn facebook bu adresten ulasabılırsın.....saygılar
UMUTLARINIZI TACİRLERİN İŞTAHLARINA KAPTIRMAYIN.UMUT TACİRLERİNE GÖZ ACTIRMAYIN...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
selam arkadaşlar ben endüstriyel bakım ve temizlik kimyasalları işine yeni atılmış biriyim ocaktan beri koşturuyorum ve bayi mantığıyla çalışmaktayım fakat pek tatmin edici olmuyor durum tüm masraflarıma karşılık eğer liste fiyatından satış yaparsam %25 alıyorum ve çalıştığım kişi maliyet ve kargo masraflarını üzerime yıkmaya çalışıyor sistem bu şekilde mi işlemekte bana biraz bilgi verir misiniz?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Üye335 yazı
milletin malını satıp,
para kazanmak zor,
çünkü malın asıl sahibi sizden para kazanmaya çalışır,
bide siz bu durumu kendinize para kazanma olarak görürseniz,
siz hesaplayın ne kadar karlı olur bu durum,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye3 yazı
benim pazarlamasını yaptığım ürünler piyasaya göre ve hatta ecolab diversey universal gibi firmaların ürünlerine göre ciddi anlamda fark yaratacak kadar iyi kaliteli konsantrasyonu yüksek yani ürünlere güvenim sonsuz fakat çalıştığım kişi bursadan malı getirtiyor ama müşteriye değil kargo şirketi merkezine ordan kendi alıp beni de yanına alıp müşteriye kendimiz herhangi bir arabayla ***ürüyoruz va kargo masrafını da benden temin etmeye kalkıyor hatta daha önce de bahsettiğim gibi ürün maliyetlerini de yüklemeye uğraşıyor ve bu beni hem yoruyor hem de demoralize ediyor sonuçta yol yemek iş gücü gibi masraflarla zaten boğuşuyorum yaptığımız sözleşme gereği kdvsiz satış tutarından %25 bana ödeme yapması gerekir ve sözleşmede maliyet ve diğer masraflardan bahsedilmedi başkasının malını satmakla para kazanılmıyor biliyorum ama sonuçta ben üretim yapamam şu an o yüzden yapacak başka bişey yok ama ürünlerin kalitesini görmenizi isterim bu yazıyı okuyan ve firmasında sıvı sabun dezenfektanlı genel temizlik yağ çözücü kireç çözücü endstriyel temizleyiciler solventler alkaliler asidikler gereksinimi olan varsa bana ulaşsın demo için gelelim ve biraz ticaret yapalım
tkalender

Yeni Üye3 yazı
ilgilenen olmamış şaşırdım valla ne desem bilemedim herkesin ihtiyacıdır temizlik ve bakım kimyasalı yalan değil
tkalender

Yeni Üye1 yazı
Bircok arkadaşın yaşadığı ( allah kimseye yaşatmasın ) iflas kabusunu maalesef kısa bir dönem önce bizde yaşadık. Gercekten zor zamanlar. Ancak allaha sukurler olsun ki herkese borcumuzu son kurusuna kadar odedik,oturdugumuz evde dahil herseyimizi satmak zorunda kaldık ama neticede kimsenin karşısında boynumuz bükük kalmadı. Şu an bir şirkette çalışıyorum,fenada bir maaşım yok fakat sizde takdir edersiniz ki bugune kadar kendi işini yapmış birisinin yöneticilerin emrinde başkalarının kurallarıyla çalışması cok zor oluyor.Bu nedenle ufak ufak tekrardan ticarete girmeyi planlıyorum. En azından yapacağım iş bir düzene girene kadar mevcut işimle birlikte yürütmeyi deneyeceğim.Cunku su an işimden ayrılma luksum yok.
Neyse lafı cok uzatmayayım, Kurumlara yönelik temizlik kimyasaları & malzemeleri satışı yapmayı planlıyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica edeceğim.
Üreticiler ortalama kaç gün vadeli mal veriyorlar,Bu işi yapan Toptancı/bayilerin ortalama kar marjları nedir,piyasada ucuz ürün mü, kaliteli ürün mü daha cok rağbet görüyor ? Bunların dışında bilinmesi gereken başka konular varsa onlar ile ilgili görüşleriniz ve fikirlerinizde benim için gercekten önemli.
Simdiden tesekkurler.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama