Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne Önerirsiniz?

Başlatankocak07Tarih07/09/2011 14:44:45Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Arkadaşlar merhaba,
Yaşım 50 ve şimdiye kadar mobilya üzerine(sipaiş usülü) küçük esnaflık yaparak geçimimi sağladım ancak artık dayanamadım ve iş yerimi kapatmak zorunda kaldım. Şu an bir sermayem yok ve çocuklarıma bakmak evimin geçimini sağlamak zorundayım.Acaba ufak tefek mobilya malzemesi yapıp karınca kararınca satmayamı çalışsam diyorum. Bir noktada yine sermaye gerekiyor veya ne yapsam rahat satabilirim diye düşünüyorum(düşük maliyetli) oda aklıma gelmiyor.Şu an ne iş yapacağımı şaşırmış ve aşırı derecede bunalmış durumdayım. Fikirleriniz benim için inanın çok önemli çünkü artık sağlıklı düşünemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Hayırlı günler.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mobilya
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye488 yazı
allah kolaylık versin

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Yeni Üye14 yazı
Önce moralinizi bozmayın,allah bir kapı daha açar inşallah.İş yerini kapatmışsınız,sermayeniz yok ,ufak tefek mobilya yapıp satsam mı diyorsunuz.Bunu yapabilmek için makine ve ekipmanlarınız duruyormu?Birde daha önce siparişle hareketli mobilyamı yoksa dekorasyon işimi yaptınız bilemiyorum ama, size naçizane tavsiyem ya çok ucuz herkesin alabileceği,ihtiyaç gören masa ,sehpa gibi kolay ve ucuz şeyler yapın, İKEA da 19,9 tl na çok hafif sehpalar var ,sürekli satılan.yada sunni deri ile kaplanmış ,yani boya cila derdi olmayan sehpalar,ve çeşitli boy ve büyüklüklerde masalar.yada ayakkabı dolapları vs.Yani belli bir ürüne odaklanın.İkinci olarakta ,eğer yapabilirseniz internette özel tasarım mobilya aksesuarları var,tek tek özgün modeller bulup kopya ederek imal edin ve bunları mobilya mağazalarına pazarlayın,tabi onlarda sizden 10 a alıp ,50 ye satarlar , yani farklı bir şeyler yapmayı deneyin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye180 yazı

sayin kocak guzel bir yerde yasiyorsunuz,kucuk bir ekip kurup direk ev sahiplerine badana boya ufak tefek tamirat isleri en az sermaye ile isin icinden kazanc elde ederek cikabilirsiniz ,eviniz kendinize ait ise ,Allah yardimciniz olsun ,fakirin ekmegi umit sabah erkenden kalkip isinizi kosturun derim.Kolay gelsin umitsiz kalmak en kotusu saglicakla kalin.
kartay

Yerleşim ALMANYA / Frankfurt Am MainMeslek Mühendis
Üye180 yazı
is arama konusunda aklima geldi sizi aydinlatmak acisindan en hazir is emlakcilardan cikar ev degistiren tasinanlara acil badana boya servisi ...kolay gelsin
kartay

Yerleşim ALMANYA / Frankfurt Am MainMeslek Mühendis
Yeni Üye59 yazı
Merhaba sayin kocak, once sunu hic aklinizdan cikarmayin; Allah, yarattigi butun mahlukatin rizkinin garantisini vermistir.Kesinlikle icinizde rizik kaygisi olmasin,rizkimizin garantisini yuce yaratan verdigine gore endiseye mahal yok.Goreceksiniz rizkinizi biryerlerden verecektir.

Moralinizi hic bozmayin, umutsuz, gayesiz bir hayat surmek kadar kotu bir sey yoktur.Altin gibi mesleginiz var,cevrenize soyle bir bakarsaniz yanip bitipte kullerinden dogan ne insanlar vardir.Umitle hayata sarilabilmek ne guzel, herseye ragmen pozitif dusunmeyi deneyin, goreceksiniz pozitif dusunceleriniz, size hep pozitiflikler yasatacak.

Ticari isletmelerinde ayni canlilar bir yasam suresi oluyor.Bir muddet sonra cesitli nedenlerden dolayi, isletmeniz omrunu doldurmus oluyor.

Wonder arkadasin belirttigi gibi, guncel piyasadaki trendleri, yenilikleri takip ederek ona gore bir seyler uretip satabilirsiniz.Tekrar belirtiyorum
moralinizi saglam tutun, aileniizi dusunun,hayata simsiki umutlu bir sekilde sarilin.

Allah yar ve yardimciniz olsun, hayirli kapilar acsin insaallah.

Yerleşim Belçika / BelcikaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye2 yazı
Arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun, makinalarım şu an duruyor hala, baraka tarzı bir yere taşıdım ancak iş yapabilirim. İnanın şu yazılanlar çok büyük moral oluyor bana. Kusura bakmayın dün tekrar cevap yazma imkanım olmadı. Tavsiyelerinizi değerlendirmeye çalışacağım inş. Aslında wonder arkadaşın dediklerini düşünmedim değil. Mevlanın inş. bi kapı açacağına inanıyorum. Hepinize çok teşekkürler. Hayırlı günler.
kocak

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mobilya
Editör5590 yazı
Mahalle arasındaki döşemeciler gayet güzel rızık çıkarıyorlar. Büyüğü var küçüğü var. Lüksü var salaşı var ama hepsi de bir iş yapıyorlar. Kumaşı eskimiş ama halen sahibinin ilk göz ağrısı olan koltuk takımları her zaman para kazandırır.

Sıradan ucuz bir dükkanda koltuk döşemesi kaplayan bir tanıdığım vardı. Şimdi üç katlı mobilya magazası var. Lüks ürünler satıyor. Mahallemde bir baba oğul var. 10-12 m2 gayet salaş bir dükkanda duruyorlar. Bir kaç işkence, bir kaç el aleti , bir kompresör ve ortada bir tezgahları var. Sandalye ve koltuk kaplayıp duruyorlar. Oradan iyi bir dükkana taşınmaları bence yakın.

Mecbur kalmadıkca makinelerinizi satmayın. Mal almanızı gerektirecek işleri şimdilik boşverin. Kolayca yapıp peşin parayı hemen elinize alacağınız işlere yönelin. Bir kaç kutu kartviziti çevrenizde dağıtmak posta kutularına atmak işinize yarar belki.

Sonuna kadar mücadele. Hayatın güzelliklerinden biri de bu aslında geride kalıp tekrar yetişmeye çalışmak. Yapabileceğiniz başka da bir şey yok. Arada bir kafanızın içini boşaltın.

Kolay gelmeyecek ama inşallah kolay gelir.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er