Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tadilat, Dekorasyon İşi İle İlgili Yardım Ve Öneri

Başlatanturk3458Tarih06/09/2011 13:31:52Yorum25

İlk mesaj
Üye277 yazı
Merhaba Arkadaşlar
Sizden yardımınızı rica ediyorum. Şimdi konu şu arkadaşlar
Ben yeni bir fikir aramıyorum, icat yapma peşinde de, hayalinde de değilim. Tek istediğim yapacağım iş kendimin olsun ve şuan olan yaşamdan daha iyi bir yaşam versin.
Yapmak istediğim şu;
1. Pen profil üretici firma ile anlaşarak ölçüsünü aldığım penleri ondan alıp montajını yapmak.(eski çalıştığım firma imalatını yapıyor ama üretim kısmına girmek istemiyorum sermayeden dolayı)
2. Söve vs imalatını yapan bir firma ile anlaşarak bunları da ondan temin etmek
3. dış cephe giydirme için alüminyum levha vs imal eden firma ile anlaşarak onlardan temin etmek (yine eski çalıştığım firma bunların imalatını yapıyor)
4. Çelik kapı, amerikan kapı vs imal eden firma ile anlaşarak bunları da onlardan temin etmek.

Yukarıdaki maddelerden de anlayacağınız gibi ben uygulama kısmını yapmak istiyorum.
Gelelim neler bildiğime ve ihtiyaçlara
1. Yukarıdaki saydığım işlerin uygulanması ile ilgili pratik uygulama tecrübesine sahip değilim. Dolayısıyla en azından ilk etapta anlaşacağım ustalar ile yapacağım.
2. yine boya, fayans, sıhhi tesisat konularında ise bilgim olmakla birlikte ben bu işi yapıyorum diyebilecek kadar değilim. Bunları da ilk etapta ustalar ile yapacağız. Ancak sıhhi tesisat ve elektirik tesisatlarını aile içinde halledeceğiz
3. Sıva, söve, cephe giydirme konularında hiçbir bilgim yok bunları ustalar yapacak.(sadece nasıl uygulandığını bilgi olsun diye internetten araştırıyorum) Bunların yanında ilk seferler hariç bir süre sonra kapı pencere montajını halledebilirim diye düşünüyorum.

Amacım işlem yapılmamış kaba bir daireyi, tadilat yapılmak istenen daireyi, binaların ısı yalıtım, cephe giydirmesini, sıva, boyasını, tesisat işlerini yaparak sahibine oturacak halde teslim edebilmek.

Gelelim sermaye durumuna.
Nakit olarak şu an elimde 20 bin tl mevcut. İhtiyaç durumda ise 15 bin ziynet eşyam ve çok sıkıştığımda müracaat edebileceğim eşe dosta verdiğim 8-9 bin tl tutarında alacaklarım var.
Toplam da 40–45 bin ama 20 binle başlamak istiyorum ilk etapta.
Şu an bir firmada kalite güvence üzerine çalışıyorum asıl mesleğim muhasebe ama hiç yapmadım. Aldığım eğitim ve şu an yaptığım işle alakalı her ayrıntıyı düşünen titiz düzenli çalışan biriyim. Hesap işleri kaçmaz.

İlk etapta yukarıda saydığım şartları oluşturup çalışırken şahıs firması kurmak ve iş aldıkça belki ben de izin alarak belki de oluşturduğum ekibe işi bırakarak bir süre yürütmek istiyorum. İş yürürse daha doğrusu kıvırabilirsem işi bırakıp sadece bu işi yapmak istiyorum.

Yukarıdaki şekilde bir modelle para kazanılabilir mi, çok mu amatörce veya bize bir şey kalmaz mı ya da bu piyasanın artık doyduğunu mu düşünüyorsunuz. Bu konularda fikrinizi ve önerilerinizi söylemenizi rica ediyorum. Benim atladığım bir şeyler var mı acaba. Mesala sermaye yeter mi?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İnsan kaynakları
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorum
Üye277 yazı
Başlığa 500.000 bin lira sermayem var, bi halt ettim kazandım ama parayı ne halt edeceğim diye yazsaydım yorum üstüne yorum yapılırdı.
ama miktar küçük olunca iştahta açmıyor değil mi

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynsan kaynaklary
Üye241 yazı
Merhaba senin dediğin işi kuzenim yapmaya başladı. Kendisi parke ustası, abisi inşaat ustası bir küçüğü ise tesisatçı...

Bunların her biri ayrı yerlerde çalşıyordu bir ara bunlara gaz verdim abi bu işi yaparsınız neden yapmayasınız ne olacak ki....

bir süre ısrarlarım sonucunda ben bunlara mantıklı raporlar çıkardım gelir gider vs.. ile ilgili ( bende tic. lis. mezunu olduğumdan muhasebe özetleme iyidir :) ) akıllarına yattı...

1,5 sene önce sadece bir dükkan açtılar 5-6 bin lira ancak gitti şimdi ise bir hyundai starex almışlar...

İş her zaman olur aslolan gözü karartmak...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye17 yazı

merhaba arkadaşlar turk3458 kardeşimizin hiçbir işte ustalıgının olmadığını anlıyorum buna rağmen tadilat işi yapmak istiyorsun.Bence bu iş için çok acele etme
tadilatı önce kendin bileceksin o işin tozunu yutacaksın çıraklığını yapacaksın.birsürü şey yazmışsın pencere,söve,dış cephe,çelik kapı diyorsun bide elektirik tesisatı, su tesisatından bahsediyorsun bunlar başlıbaşına bir meslek ve birbirinden alakasız.sana taviyem bunlardan birini kendine meslek edin şunu de mesela ben su tesisatını 5 yıl çalıştım bu işi ögrendim de.sonra piyasaya çık işler kendi kendine gelir.sen tadilat işi yapacam demeyle olmaz.işe gelince inşaat sektöründe hep para var ama merdiven gibi basamakları çıkmalısın birden olmaz zamanla.
tolga

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Üye277 yazı
su ve elektiriği aileden yapacak var dedim. diğerler söylediklerinizde pen ve kapı, söve de hazır alınacak zaten hepsini üretmek mümkün olmaz tabi. bunları uygulayacak ekibi kurmak önemli. ama dediklerinize katılıyorum en az 1-2 tanesini bilmek gerekir hem kar açısından hemde işlerin yürümesi açısından. Ancak ben şu an çalışıyorum yaşım gelmiş 30 a kim beni işe alırda full veya part time bu işleri öğrenmeme vesile olur ki. Nasıl bulacağım beni çalıştıracak adamı. Ama bir ikisinin kursu alınabilir tabi bulunabilirse ısı yalıtım, sıva, belki su tesisatı kursu biraz işe yarayabilir.
bilmiyorsan olmaz diyorsunuz yani

Yeni Üye45 yazı
Arkadaşım showroom tarzında yap iyi bir caddede dükkan tut sadece konsinye bulundur.. Dükkanında insanlar gelsin beğensin sen git ölçü al sonra uygulamaya koyul ilk etapta taşeron iş yapanlarla anlaş sonra ekip kurulur .. Hem üretimi hem montajı aynı yere yaptırırsan çok kaybedersin gerek yok .. Bir tane pick up araç al arabayada para verme..

Nacizane görüşlerim .

Saygılar..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Üye277 yazı
eyvallah sağolasın. bu işleri az çok yapan arkadaşlar kar marjları ve kazanç durumları hakkında bilgi verseler iyi olacaktı ama

Üye277 yazı
önerisi, bilgisi, bu konularda tecrübesi olan yok mu.
tadilat yaptırmak istiyorum diye konu açsam onlarcası bilsin bilmesin yapayım diye mesaj yazar. İnsanlar bildiklerini paylaşmaktan kaçınıyor sanırım

Yeni Üye3 yazı
Arkadasim yazini okudum cok güzel bir fikir,sistemli bir sekilde hareket edersen fazla bir sorun yasamassin ikincisi kaybedecek biseyin yok cünki elinde stok bulunmayacak yani önce isi alicaksin sonra anlasmali oldugun firmalara siparisini vericeksin bir yerden alip bir yere saticaksin yada söyle diyebiliriz ham maddeyi alip isleyip saticaksin her isten anliyacam diyede bisey yok mesela benim meslegim manavlik diyelim bi ev yaptirmak istiyorum su tesisatindan elektirik tesisatindan anlamammi gerekiyor benim isim fiyat arastirmasi ve en uygun fiyati verene isi yaptirmak seninkide ayni bu sekil fiyat arastiracaksin kim ne fiyat vermis not ediceksin onlarin vermis oldugu fiyat dogrultusunda sende kar edicek sekilde ev sahibine fiyat vericeksin allah yolunu acik etsin

Yerleşim ALMANYA / AachenMeslek Esnaf
Yeni Üye17 yazı
Yaklaşık 15 yıldır bu işin içindeyim. İşi alırken yapacağınız tespit ve analizler doğrultusunda vereceğiniz fiyat teklifi kar marjınızı doğrudan etkileyecektir. Maliyetlerinizi çok iyi hesaplayın, özellikle işçilikler. Bina ve daire dekorasyonunda alçı sıva/boya, kırım işleri zemin döşeme işleri kar marjı yüksek işlerdir pek tai doğru fiyatı verirseniz. Sıradan bir dekorasyon dükkanı gibi bir işletme açmayın. yaklaşık 70-80 m2 lik br işyerini, oldukça modern çizgilere dekore edin, müşteriyi etkileminiz yönünde faydası olacaktır. 20000 tl niz yetmeyebilir, parayı işyerinize harcamalısınız öncelikle. ve min. 6 aylık kira bedeliniz cebinizde olmalı. ekip konusunda titiz davranın, ekipmanınızı geniş tutun (el aletleri vs.)
k_e_M_a_l

Yerleşim Kazakistan / AstanaMeslek Di?er
Üye277 yazı
teşekkür ederim arkadaşlar önerileriniz için. Showroom için söz ettiğiniz kadar paranın harcanması gerekli mi acaba.

Üye116 yazı
arkadasım uygulama konusunda mantolama celik kons.ve diger işlerinle alakalı olarak sürekli ekip verebilirim.
elinde iş varsa fazla sermaye baglamadan bu işi yapabilirsin.
ilgilenirsen detaylar için özelden cevabını beklerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye20 yazı
guzel kardesim soyle dusununce cok guzel bir proje ancak benim kayin pederim bu isi 30 senedir yapiyor ancak kan agliyor girdi piyasaya simdi istesede cikamiyor isin icinden sen istersen piyasayi gez dolas bu isi yapan esnaflarla konus danis sonra kararini ver derim ben

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye277 yazı
doğru söylüyorsunuz işin o tarafı da var. ancak inşaat sektörünün ülkede en fazla büyüyen sektör olduğunu düşünürsek kar marjlarının da yüksek olduğunu düşünürsek bir şeyleri doğru yapınca kazanılabilir diye düşünüyorum. Ancak yukarıda saydığım işleri düşünürsek bunun altından kalkmak zor oalcak. Daha dar alanda daha az hizmet mi vermek gerekir acaba. Mesala parke işi. Çevremde dükkanları görüyorum. bu sektörde sadece parke satış ve uygulaması yaparak ayakta kalabiliyorlar. Böyle bir dalı seçip üzerinden genişlemek daha mı kolay olur acaba

Yeni Üye17 yazı
karamsar olmayın, piyasada şu anda hiçbir sektör yok ki para ve mutluluk saçan. mesele az sermaye ile bağımsız çalışarak geçim sağlamak. dekorasyon işinin tamamı ile bir organizasyon ve ekip işi olduğunu gö< önünde tutun. iyi ekipler ile başarılı işler çıkardığınızda güzel projeler eldeedebilirsiniz. zamana ve sabıra ihtiyacınız olacak. ben bu işi 15 yıldır yapıyorum. allaha şükür olsun sıkıntısını yaşamadım. hayırlı işler
k_e_M_a_l

Yerleşim Kazakistan / AstanaMeslek Di?er
Üye277 yazı
kemal kardeş bu işin püf noktalarını bana yazabilirmisin. neye dikkat etmeli nerden başlamalı. önceliği nelere vermeli vs.

Üye277 yazı
iki ay olmuş son yazıdan sonra. bu arada neler yaptıklarımı yazayım.
öncelikle henüz dükkan yok, ekipte kurulmuş değil tam olarak.
Ama bu arada 3 daire tadilat uygulaması, bir yeni bınada açılacak dükkan uygulaması yaptım.
Daha doğrusu bunların "elektrik tesisatı" kısmını üstlendim ve diğer aşamaların da nasıl kimler tarafından aşağı yukarı kaça yapıldığını izleme şansını buldum.
1. şekli ile: arkadaşın elektrik dükkanı var ama elektrikten anlamıyor küçük arzalar haricinde. Anlaşmalı olduğu mimardan elektrik tesisatını 1000 tl ye alıyorsa, kendine kar alıyor + malzemeyi alıyor işçilik kısımını bize paslıyor
2. şekli ile: tanıdığımız ve anlaşmalı olduğumuz mimardan direkt elektrik tesisatı işini alıyoruz malzemeliveya mazlemesiz. Yine su tesisatı işin alıyoruz. Elektrik işini ben ve işi bilen akrabam ile yapıyoruz, su tesisatı işini de 1. örnekte dükkanı olan elektrikçinin yaptığı gibi karı aldıktan sonra bu işi yapan arkadaşa paslıyoruz.
3. şekli ile: henüz yapmadık ama boya ve fayansı yapacak ekip arkadşlarımız hazır.
4. şekli ile: bütün inşaat işlerini yaptığımız dükkan dairelerin inşaat sonrası temizlik işini ben kimseyi karıştırmadan alıyorum. Elaman ayarlıyorum, yanında ben yapıyorum.

Gördüğüm şu, yaptığımız daireler kadıköy bağdat caddesi çevresinde veya o bölgelere yakın. Gerekli hassasiyeti gösterirsen devamı geliyor ve memnun oluyor insanlar. Mesala yamuk bir elektrik prizi için bile sizi çağırıyorlar veya paraızı düzeltmeden vermiyorlar. Onun içindir ki her bir ayrıntıyı terazi ile yaptık.
Bunun yanında buralarda olduğu gibi eski binalarda proje falan yok. Mimar daire sahibinin isteğine göre kafasında şekillendirdiği şeyleri sana aktarıyor sende yapıyorsun. mesala her odada anten girişi telefon girişi olacak gibi. Bu işler mimar aradan çıkarılarak daire sahibinden direkt alınabilir ama yine anlaştığınız mimar gözetiminde olması iyi olacaktır.
Elektrik tesisatı 1 günde bitirilebiliyor, montaj için boya vs işlerinin bitmesi bekleniyor bir günde o 2 gün de bu iş tamam
Su tesisatı 1 günde bitirilebiliyor
Fayans eski dairelerde kırma olacağı için 1 haftaya kadar uzayabiliyor.
Boya alçısı, boyası s derken 1 hafta sürüyor.
Şimdilik gözlem ve tecrübelerim bunlar. Bu sözünü ettiğim işleri aracı ile ve bu işlerin bir kısmını alarak gerçekleştirdim. Önemli olan bundan sonra direkt müşteri bularak anlaşmak veya direkt mimar bularak anlaşmak (çevre ve tecrübe edinene kadar en iyi yol olduğunu düşünüyorum)
ne dersiniz arkadaşalr bundan sonrası için önerisi olan var mı. müşteri bulabilmek için neler yapmalıyım. Ne tür hareket tarzı belirlemeliyim

Yeni Üye13 yazı
merhabalar.
bence biraz daha işin tozunu yutun. bu işlerde en büyük sorun çalıştığınız ustalardır. ustalarınız kaliteli işçilik yapmazsa reklamınız kötü olacaktır ki başlarında durarak gerekli özeni gösteriyorum diyorsunuz bu sizin için artı değer. başlangıçta mimarla çalışmanız sizin için bulunmaz nimettir. ilk etapta müşteri değil mimar bulmaya çalışın. hizmet verdiğiniz semtler de kalbur üstü yerler. dolayısıyla iş yaptıkça tanınırlığınız artar, ampul değiştirmeye küçük rütüş yaptırmaya vb küçük işlere dahi sizi çağırırlar. bu iyi bişeydir. bundan sonrası fishing olacaktır. yani müşteri müşteriye tavsiye edecektir. onlar da memnun oldukça tanıdıklarına. ama unutmayın. başlangıçta olduğunuz için bir mimarın verdiği fiyatı siz verdiğinizde abes karşılanır ve genelde red edilir. ya da fiyat kırılır. naçizane.

başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye277 yazı
teşekkür ederim yorumun için. zaten bende sizin gibi düşünüyorum. nedeni şu; mimar pastanın büyüğünü kendine alsa da proje çizilecek yerlerde projeleri çizme ve onay işini halletmiş oluyor ki bana sadece projeye göre uygulama kalıyor. İkinci kısmı sorumluluğu o alıyor ki işin başalrında iken hatalara karşı kendimi korumuş oluyorum.
Sonraki aşamada da zaten mimarsız iş yapmam. İşi ilk elden ben alsamda anlaştığım mimara proje çizme ücretini verir, uygulamanın da ara kontrollerini yapmasını sağlarım. Bakalım ne olacak. Önemli olan dürüst, işini bilen mimarlara ulaşabilmek. Keşke aramızda bu işlerle ilgilenen bir kaç arkadaş olsada paslaşsak.

Yeni Üye13 yazı
Gorusmek isterseniz her zaman cayimiz kahvemiz var :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye55 yazı
benim çevremde gördüğüm bu zamanda sadece parası olanlar (sermayesi) para kazanabiliyor hatta piyasada o kadar çok parası olan insanlar hangi işi yapacağını şaşırıyorlar mesleğiyle alakasız işlere atlıyorlar ne yazık ki kar ediyorlar ne yazık ki dedim adam avukat senede 7-8 araba alıp satıyo kimisini eşinin üstüne kimisini babasının üstüne alıp satıyo bu işe emek vermiş insanlar var oto alım satımcı adı altında vergi veren sizce bunların hakkını yemiyor mu? ben çevremde alışveriş yaptığım insanların sosyolojik durumunu göz önünde tutarak alışveriş yapıyorum mesela beni ipten alacak tek avukatın o olduğunu bilsem başka avukata iş veririm ona vermem :) kaç kişi benim gibi düşünüyor? arkadaşım senin yaptığın işi senin özelliklerinin hiç birisine sahip olmadan bir tekel büfe işletmecisi olarak yapabilirim 100 bin tl para olsa yaparım gider vasat bir daire alırım hiç bir özelliği yok ordan kırarım burdan düşürürüm malı kötüleye kötüleye borç harç içinde ki adamın dairesini fiyatı beni tatmin edecek cazip bir fiyata alırım her odasına laminant parke döşerim yoksa kalorifer tesisatı döşerim plastik pencere cam yaptırırım dış cephelere iç kapılar amerikan kapı mutfağa granit banko şık dolaplar vs vs. hepsine yap işi para peşin der baştan pazarlığımı yaparım sora sora en ucuzunu bulurum sonra tapuda yaptığım masrafdan tut marangozun yanına gittiğim km nin benzin parasına kadar hesaplarım ben %5 karla sigara satan adamım önemli olan tüm bunların ne kadar sürede gerçekleşmesidir benim için, birde yaptığım kar tüm bunları 1 ay içinde yapayım (ki peşin para 10 günde yaptırır) satması alıcının bankada kredi işlemleri vs toplam 60 gün olsun o kadar emeğe karşıda 6.000 tl kar edeyim 100.000 tl ile farzet benim 1 trilyonum var 100 bin tl ile de oto alımı satımı yaparım kaldı 800.000 tl uzun lafın kısası parası olan parasına para katıyo keşke saydıklarının hiç biri olmasa sermayen olsa arkadaşım

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye41 yazı
eğer işi biliyor iseniz inşaat işi her zaman kazandıracak bir sektördür.yanlış anlamadıysam siz malzemeli dekorasyon işi yapmak istiyorsunuz ki bu kârlı bir iş,hem malzemeden hem de işçilikten kazanacaksınız.ama ilk etapta çalışacağınız ustaların işinin ehli kişiler olmasına çok özen göstermelisiniz çünkü alacağınız işte karşı tarafın tek muhatabı siz olacaksınız,çalıştığınız ustaların baştan savma işler yapması baş ağrıtabilir.bu işi aile içinden farklı dallarda uzman kişilerle yapmak sizin için daha avantajlı,aldığınız bir dairede dışarıya iş vermemiş olursunuz.
anotherpoint arkadaşımızın dediği gibi önce kendinizi daha fazla geliştirin.şimdilik uzman olduğunuz konularla başlayabilirsiniz zamanla diğer alanlara yönelebilirsiniz.başarılar...

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Di?er
Üye277 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - halil45
benim çevremde gördüğüm bu zamanda sadece parası olanlar (sermayesi) para kazanabiliyor hatta piyasada o kadar çok parası olan insanlar hangi işi yapacağını şaşırıyorlar mesleğiyle alakasız işlere atlıyorlar ne yazık ki kar ediyorlar ne yazık ki dedim adam avukat senede 7-8 araba alıp satıyo kimisini eşinin üstüne kimisini babasının üstüne alıp satıyo bu işe emek vermiş insanlar var oto alım satımcı adı altında vergi veren sizce bunların hakkını yemiyor mu? ben çevremde alışveriş yaptığım insanların sosyolojik durumunu göz önünde tutarak alışveriş yapıyorum mesela beni ipten alacak tek avukatın o olduğunu bilsem başka avukata iş veririm ona vermem :) kaç kişi benim gibi düşünüyor? arkadaşım senin yaptığın işi senin özelliklerinin hiç birisine sahip olmadan bir tekel büfe işletmecisi olarak yapabilirim 100 bin tl para olsa yaparım gider vasat bir daire alırım hiç bir özelliği yok ordan kırarım burdan düşürürüm malı kötüleye kötüleye borç harç içinde ki adamın dairesini fiyatı beni tatmin edecek cazip bir fiyata alırım her odasına laminant parke döşerim yoksa kalorifer tesisatı döşerim plastik pencere cam yaptırırım dış cephelere iç kapılar amerikan kapı mutfağa granit banko şık dolaplar vs vs. hepsine yap işi para peşin der baştan pazarlığımı yaparım sora sora en ucuzunu bulurum sonra tapuda yaptığım masrafdan tut marangozun yanına gittiğim km nin benzin parasına kadar hesaplarım ben %5 karla sigara satan adamım önemli olan tüm bunların ne kadar sürede gerçekleşmesidir benim için, birde yaptığım kar tüm bunları 1 ay içinde yapayım (ki peşin para 10 günde yaptırır) satması alıcının bankada kredi işlemleri vs toplam 60 gün olsun o kadar emeğe karşıda 6.000 tl kar edeyim 100.000 tl ile farzet benim 1 trilyonum var 100 bin tl ile de oto alımı satımı yaparım kaldı 800.000 tl uzun lafın kısası parası olan parasına para katıyo keşke saydıklarının hiç biri olmasa sermayen olsa arkadaşım

eee ne yapalım sermaye yok diye kenarda oturalım mı. bu sermayeyi oluşturanlar nasıl oluşturdu, hepsine mi miras kaldı. Sermayede bu şekilde oluşmaz mı çalışır didinir yavaş yavaş birikimini arttırırsın kaldı ki nakit paranın gücü kadar sizin itibarınız, tanınmışlığınız ve ticari birikiminiz de önemlidir. Adamın elinde 1 milyon var iş kuramıyor ama adamın beş parası yok iş kuruyor defalarca batıp çıkıyor. Nasıl yapıyor bunları ticari çevresi ve güvenilirliği ile.

Üye277 yazı
teşekkür ederim caner kardeşim.

Üye277 yazı
Elektrik Tesisatı
Su tesisatı
Merkezi uydu sistemi

tadilat veya sıfır daire işlerinde yapmaktayız.
bu konualarda ihtiyacı oaln arkadaşalrla birlikte çalışabiliriz. İstanbul
0554 794 12 26

Yeni Üye1 yazı
arkadaşım benim işim dekorasyon-tadilat. manisada işyerim. dilersen yardımcı olabilirim.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Mobilya