İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Caresizlik Kadermi?
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorumB
Üye241 yazı
04/09/2011 : 13:10:09#1
Web sitesi
Alıntı
Foruma yazdığın bir kaç konuyu inceledim, elinde paran yok açıkçası, paranın olmadığı yerde de sağlam bir girişimci yapın olucak ki yoktan var edeceksin, yazdığın kadarı ile bu da var ise sen kendinde onu görmüyor ya da kendine o konuda güvenmiyorsun. Ben 28 yaşındayım, bir iş batırdım, tam olarak iflas demesemde bazı sebeplerden kapatmak durumunda kaldım öğrenimimi de yarıda bırakıp askere geldim, kaldı 53 günüm, benim elimde çok şükür ki bir mesleğim var ve girişimci bir yapım var, geçmişte yaşadıklarım bunların göstergesidir, sana önerim 24 yaş henüz çok genç bir yaş, eğer ben senin durumunda olsam birilerinden medet ummak yerine! ( burda forumdaki arkadaşlara danışmanı demiyorum ) giderim herhangi bir zanaatkarın yanında bir kaç sene yoğrulurdum, böylece öncelikle koluma altın bilezik takar meslek sahibi olurdum. Meslek sahibi oldunmu işinide severek yaptınmı girişimci olmasanda bir şeylere ister istemez girmiş olucaksın, emin ol 26-28 yaşlarına kadar durumun çok daha farklı olucaktır. Sana bir tavsiye... İnşallah o karamsarlığı atar ileride elde edeceğin daha güzel başarıları en kısa zamanda elde etmen dileğiyle....
Saygılar.
C
Yeni Üye7 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - Big Boss Merhaba kardeş, öncelikle karamsarlığın için üzüldüğümü belirtmek isterim, hayatta o kadar iç karartıcı zamanlar olucaktır ki buna rağmen hiç bir zaman bile karamsarlığa kapılmamışızdır, Şuan askerde olduğum için konuya askerlikle ilgili bir örnek vermek isterim. Nizamiyeden içeri ilk girdiğimizde içimiz kararır dimi, yahu bu 460 nasıl bitecek bitmezki!!! diye yakınırız ya da yakınırlar, ama bizim o kadar yakınmamıza ve karamsarlığımıza rağmen bak benim 460'ın 400'ü bitti... Demek ki karamsarlık hayatın en kolay kapılan ve en anlamsız hissiyatıdır... Foruma yazdığın bir kaç konuyu inceledim, elinde paran yok açıkçası, paranın olmadığı yerde de sağlam bir girişimci yapın olucak ki yoktan var edeceksin, yazdığın kadarı ile bu da var ise sen kendinde onu görmüyor ya da kendine o konuda güvenmiyorsun. Ben 28 yaşındayım, bir iş batırdım, tam olarak iflas demesemde bazı sebeplerden kapatmak durumunda kaldım öğrenimimi de yarıda bırakıp askere geldim, kaldı 53 günüm, benim elimde çok şükür ki bir mesleğim var ve girişimci bir yapım var, geçmişte yaşadıklarım bunların göstergesidir, sana önerim 24 yaş henüz çok genç bir yaş, eğer ben senin durumunda olsam birilerinden medet ummak yerine! ( burda forumdaki arkadaşlara danışmanı demiyorum ) giderim herhangi bir zanaatkarın yanında bir kaç sene yoğrulurdum, böylece öncelikle koluma altın bilezik takar meslek sahibi olurdum. Meslek sahibi oldunmu işinide severek yaptınmı girişimci olmasanda bir şeylere ister istemez girmiş olucaksın, emin ol 26-28 yaşlarına kadar durumun çok daha farklı olucaktır. Sana bir tavsiye... İnşallah o karamsarlığı atar ileride elde edeceğin daha güzel başarıları en kısa zamanda elde etmen dileğiyle.... Saygılar. |
teşekkür ederim düşünceleriniz için siz de taktır edersiniz ki 24 yaşındaki birini kim yanına alıp bir şeyler ögrenmesine yardımcı olurki ağaç yaşken egilirmiş hakkımızda hayırlısı...
B
Üye241 yazı
04/09/2011 : 13:29:05#3
Web sitesi
Alıntı
Bence öyle düşünme, işine sadık olduktan sonra bunu zaten o zanaatkar hissedecektir ve bildiklerini öğretmekten çekinmeyecektir, sana kısa sürede öğrenebileceğin ve bitmeyecek bir kaç meslek kolu önerebilirim...
Klima montaj işini öğrenebilirsin, malum adana sıcak yer...
Asansör işini meslek edinebilirsin, malum binalar uzun uzadıya dikiliyor...
Parkecilik işini öğrenebilirsin...
Elektirik tesisatını öğrenebilirsin...
Su tesisatını öğrenebilirsin,
bu saydıklarımın hepsi sat kurtuldan ziyade sat ve ardından müşteriye teknik destek ver işleridir ki bu işlerde de her zaman para olmuştur...
C
Yeni Üye7 yazı
E
Üye117 yazı
Kardeşim moralini bozma . Bence git pazaryerlerindeki satıcılarla tanışmaya çalış. Orada birşeyler alıp satmayı dene.
F
Üye125 yazı
Cral kardeşim,öncelikle bunalım işini bir tarafa bırak.Rızık seni bulur ama sen arayacaksın,"umduğun değil;hiç ummadığın yerden rızık gelir" Tavsiyem acizane şu; paranı harcama,hemen Erdoooo kardeşin dediğini yap .......pazaryerlerine git tanış pazarcı arkadaşlarla,çekingenliğini giderirsin.Piyasayı en iyi pazaryerinde öğrenirsin.Hem yemek paran olmaz,hem yevmiyen iyi olur..yaşın çok genç,daha çoook şeyler göreceksin hayatta..
kelebek etkisi;Hayatta yaşamak zorunda olduğumuz şeyler vardır. Ve bunları önceden bilemeyiz.
Rastlantıda olsa bizim seçimimizle de çıksa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Benjamin Button/ KADER http://www.vidivodo.com/video/benjamin-button-kader-/322349
Rastlantıda olsa bizim seçimimizle de çıksa yapabileceğimiz bir şey yoktur. Benjamin Button/ KADER http://www.vidivodo.com/video/benjamin-button-kader-/322349
F
Yeni Üye62 yazı
Hiç birşey yapamıyosan hurda topla. Pet şişeye yoğunlaş derim. Piknik yerleri plajlar falan gez paso. 20 kilo toplasan günde 20 lira yapar. İnsanlarla tanışırsın hurda ve geridönüşüm sektöründe bir çevren olur. Kafanda yeni fikirler oluşur. Geri dönüşüm önü açık bir iş.
M
Yeni Üye45 yazı
kardeşim önce üzerindeki çekimserliği atmanı öneririm bende tutucu çevrelerde yetiştim dukkanımıza bayan müşteri geldiğinde kekelediğimi heyecanlandığı yüzüme vurduklarında çok utanmıştım ama şimdi kendimi aştım :)) hiç kimseden çekinme utanma unutma karşındakide senin gibi etten tırnaktan insan. kendini açmak adına pazarlarda çalışıp ağız öğren git adana otogarına muavinlik yap değişik şehirler gör yırtık ol biraz girişken ol tanımadığın insanlara laf at hal hatır sor karamsarlığı bir kenara at tebessüm et çevrene olumlu sonuca sen bile şaşıracaksın olumlu düşün olumlu şeyler yaşa allah yardımcın olsun
Küçüktüm, küçücüktüm,
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.
Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.
Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.
Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi.
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.
Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.
Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.
Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz