Ana içeriğe geç

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık - Özel

Kestane Şekeri - Kurupasta

BaşlatanruffrollerTarih19/12/2007 13:45:44Yorum24

İlk mesaj
Yeni Üye17 yazı
Arkadaşlar, Edirne'de bir market işletiyorum..
Şuan için Edirne piyasasında çok revaçta olan birkaç ürün var.
Eğer diğer illerde inceleme yaparsanız ve kafanıza yatarsa ( bu ürünlerin o piyasada olmaması gerek tabi ) çok güzel gelir getiren bir iş..

1. Ufak tane kestane şekeri - Satışı 1 YTL, bayiye 0.75 ykr veriyorsunuz, heralde bunun toptancısıda size 0.50ykr e verir. Kar marjı %25 sizin %25 bayinin (market-büfe)
Hem size çok iyi bir gelir, hem bayiye.
Bir kolisinde 54 adet var.
Yaklaşık olarak günde 10 tane satsanız. Ki bu 100lerce market ve büfe olan yerlerde çok komik bir rakam.
Biz en kötüsünden düşünelim 10 tanesinde günlük karınız 135 YTL aya vurursanız, 4000 YTL yapar.
Bu ürünü özellikle kasa önünde satışa sunmasını isteyeceksiniz. Benim marketimde haftada 3 koli gidiyor. Düşünün Edirne'de de en az 250 ile 500 arası irili ufaklı market-büfe var. Bu iş ufak gözükmesina rağmen deli bir para ve kar oranı var. Riskte 0.
Bana getiren çocukla konuşuyorum, kendisi spotcu istemeyerek -hatır kırmamak- için 2 koli ile başladığını, fakat inanılmaz bir satış yakaladığını söylüyor. Şimdi yeni Transit tarzı araba aldı - 30 çeşide yakın ürününü ile piyasaya girmeye hazırlanıyor :)
İsteyen arkadaşlara bir kaç firma adresi verebilirim.
Dediğim gibi ilk önce 10 koliyle başlayın, bakın görün..

2- Kurupasta satışı, şeffaf kutularda keçecizade, ezmecizade gibi çeşitli kurupasta satışları, bunların satışları da gayet iyi.
250 gr ve 500 gr olan 2 paketlerde bulunup 20-30 çeşidi bulunuyor. Peşin para ile satış yapıyorsunuz yahut kredi kartı, çevrenizi inceleyip bu gibi satışlar yoksa hemen almanızı öneririm.

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Yeni Üye41 yazı
Selamun aleyküm kardeş. Bu ürüntedariki konusunda üreticisi toptancısı veya bayiliği kimdedir nasıl alınır nasıl pazarlanır detaylı bilgiyi kimden alacagız , bu konuda bizi aydınlatırmısın.
Zafer BAYRAKTAR

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye162 yazı
ruffroller kolay gelsin hayırlı işler şu işi bana maille iyice açarsan çok sevinirim.kestane şekerinin bakkalda açık olarak satmanın cezası varmıdır?çünkü açık bir ürün sağlık müd. veya zabıta ekipleri geldiğinde hem sana hem toptancıya ceza yazabilirlermi?bu toptancı arkadaş ürünleri nerden alıyor kimlerden getirtiyor?kalite bakımından nasıl?rafta kaçgün bekliyobiliyor kestane şekeri bozulmadan?bozulduğunda toptancı geri alıyomu?toptancı geri alıyosa aldığı yer birebir değişimini gerçekleştiriyomu?firma adresi verebilirim yazmışsınız firma adreslerinide alırsam çok çok sevinirim.kafama yattı?epolat84@mynet.com şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım iyi bayramlar

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye17 yazı

Şimdi daha detaylı yazayım;
Bir koli koli demeyimde bir kutu da 54 adet kestane şekeri bulunuyor.
1 kutusu : 54tane x 750ykr = 40.50 YTL satıyorsunuz.
Pazarlama konusu size kalmış, ama genellikle peşin çalışılıyor. Fakat benim malı alıp 2-3 gün sonrada verdiğim oluyor. Çünkü 3 koli birden alınca 120-130 heran olmuyor kasamda.

-----

Kestane şekeri açık değil, paketlenmiş tek tek. Üstünde son kullanma ve üretim tarihleride var.
Ürünün tarih geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz, satılmazsa bile emin olun verdiğiniz bayi yer :)
Kalitesi, gayet iyi. Bu kadar çok satıldığına göre tadı nasıl diye bir tadayım dedim. 2 günde 8. paketi bitirdim.
Ayrıca bir bayi birgünde 30 küsür tane yediği için sırf bu yüzden bu artık bu ürünü almamaya karar vermiş. O derece iyi yani.

Kardelen Çikolatalı Kestane Pastası olarak geçiyor.
Mesela bu hafta gelen ürünün üzerinde 28/01/2008 SK tarihi var. İmal tarihinden itibaren 30 gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir diye bir ibare var.
Adres : İLKA LTD. ŞTİ
Adalet Mh. Adalet Cd. No : 64/1 Bursa
TEL : 0 224 245 08 85

Bu arada ürün mevsimlik diyebiliriz. Yazın anca buz dolabında satışı yapılabilir. Soğuk hava koşullarında gayet iyi.

Buda firmayla ilgili bir haber;
http://www.haberler.com/kardelen-kestane-bu-yil-400-ton-kestane-sekeri-haberi/

Üye162 yazı
ruffroller kolay gelsin hayırlı işler şu işi bana maille iyice açarsan çok sevinirim.kestane şekerinin bakkalda açık olarak satmanın cezası varmıdır?çünkü açık bir ürün sağlık müd. veya zabıta ekipleri geldiğinde hem sana hem toptancıya ceza yazabilirlermi?bu toptancı arkadaş ürünleri nerden alıyor kimlerden getirtiyor?kalite bakımından nasıl?rafta kaçgün bekliyobiliyor kestane şekeri bozulmadan?bozulduğunda toptancı geri alıyomu?toptancı geri alıyosa aldığı yer birebir değişimini gerçekleştiriyomu?firma adresi verebilirim yazmışsınız firma adreslerinide alırsam çok çok sevinirim.kafama yattı?epolat84@mynet.com şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım iyi bayramlar

Üye162 yazı
kestane şekerinin markası fabrikası ve telefonunu veririm demişsiniz alabilirmiyim bir araştırma yapıyım bakıyım inşallah olur teşekkürler ruffroller

Üye162 yazı
KARDELEN KESTANE PASTASI KALEM 40 Gr. KARDELEN KESTANE PASTASI KALP 50 Gr. KARDELEN KESTANE PASTASI DAiRE 50 Gr. KARDELEN KESTANE PASTASI GOLF 50 Gr KARDELEN KESTANE PASTASI ÜÇGEN 50 Gr. KARDELEN KESTANE PASTASI KORNETTO 100 Gr KARDELEN KESTANE PASTASI KARLIDAG 100 Gr. KARDELEN KESTANE PASTASI SiLiNDiR 100 Gr. KARDELEN KESTANE PASTASI RULOKAT 100 Gr. KARDELEN KESTANE PASTASI MEKiK 100 Gr. BATON KESTANE PASTASI 100 Gr. rufrooler çeşitleri bunlar sence hangisi daha çok tutar int. adresi http://www.kardelen.us/content/view/16/33/lang,8859-9/ bu incelermisin incelemediysen tabi fikrini bekliyorum çeşidi çok görünce kafam karıştı ee tabi saatte 03.30 hak ver bana dimi yanii :))

Yeni Üye17 yazı
KARDELEN KESTANE PASTASI KALEM 40 Gr. sizin alacağınız ve bizimde sattıklarımız bu..
Eskişehirde, öğrenci memleketinde, eğer bu işe el atan olmamış ise size garanti veriyorum. Aylık karınız en az 10.000 YTL'dir.
Hemen değerlendirmeye alınız.
Siz 40 grlik ile işe başlayın, gerisi zaten çorap söküğü gibi gelecektir.
Fabrikanın şartları varsa -ağırsa-, bölge bayileri ile iletişime geçin.
Dediğim gibi 0 Risk ile işe başlamak istiyorsanız, evvela sattıklarımızla piyasayı ölçün.
İSTANBUL BÖLGE BAYİ Selimiye Mah Dayankadin Sok. No:37/A Üsküdar
0 216 391 90 65

İZMİR BÖLGE BAYİ Izmir Gida Çarsisi 0 232 459 91 90

Üye162 yazı
çok teşekkür ediyorum allah razı olsun diğer taraftanda yazı yolamışsın freşa kola capy özel mesajmı mailmi ne bişey attım ondanda cevabını bekliyorum.çok teşekkürler isminizi bilmiyorum ama ruff abi diyorum adetleri belirttim hayırlı geceler

Yeni Üye17 yazı
pcked, bu dediğim olay tamamen bakkal - kuruyemiş - tekel bayii ve büfe üzerine kurulmuş.
Tatlıcı ekstradan bir olay.

Üye152 yazı
selamün aleyküm. cümleten hayırlı bayramlar...

bi kere ruffroller seni kutluyorum. şu arayın bilgi alın yazan arkadaşlara en iyi cevabı verdiğin için..bi fikrin varsa yaz ayrıntılarını genele insanlar okusun faydalansın. isteyen ,ilgisini çekende yorumunu gene genelden yapsın ki, herkes faydalansın...

pcked, ruffroller,aspirin, zaferbayraktar....................HEPİNİZİ KUTLUYORUM.

yamyamca sadece ben yapıyım, ben faydalanıyım demeden, özelden yazışalım geyiğine girmeden açıkça yorumlarınızı yazdığınız için sizi kutluyorum.

iş konusuna gelince. eğer ruffroller(çok zor yaw nickin , anlamı ne? :)..) gibi markeleri bağla**** belirli günlerde pazarlama turlarına cıkıp satış yapılabilir diye düşünüyorum.

ben çevremi bir araştırıp o şekilde yapmayı planlıyorum. zaten 1 senedir şekerleme üzerine bir dükkan açmak istiyordum. buda başlangıç olur hayırlısıyla. ben avm de açmak istiyorum. şekerleme dükkanı açarsam (ki şu an city'nişantaşı,astoria,fatih avm,tekira avm,çorlupark ile görüşmelerim devam ediyor.) hepinizi davet ederim ALLAH İZİN VERİRSE

dua edin inşallah

görüşmek dileğiyle...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Yeni Üye17 yazı
imkanı ve iş için yatırım yapmak isteyen arkadaşlara kolaylık sağlayabildiysek ne mutlu, bir hayır duası bile yeter.

dediğiniz gibi bıraktığınız noktalara günlük periyodlar halinde uğramanız yeterli. Haftada 1-2, herneyse.
Özellikle Universite kantinleri bu iş için uygun, istanbullusunuz eğer okul kantinlerinde bu ürünü görmesseniz hemen ısrarcı olun ve bu ürünü koydurun.
Piyasaya yeni giren mal için genellikle olumsuz bakılır, gerekirse veresiye şeklinde çalışın, nasıl olsa 3 gün sonra yetkili sizi arayacak, kestaneler bitti diye :)
Demek istediğim insan -potansiyel- olan yerde bu ürünün gitmemesi imkansız.
Olayı daha da indirgeyelim. En kötü ihtimalleri düşünelim.
250 tane yer belirlediniz kendinize, ayda 1, yazıyla ''bir'' kere uğradınız her noktaya ve toplam 250 paket bıraktınız. Kar marjlarından emin değilim fakat %25 garantisi vardır.
250 kutu x 13.50 YTL = 3.375 YTL kar yapar. En olmadı ek iş olarak yapılabilir. Fakat işi sıkı takip etmenizi tavsiye ederim niyetiniz varsa, çünkü piyasayı kaptırabilirsiniz ufak bir boşlamanızda.
Gerekirse günlük 20 YTL bir adam tutup çalıştırın.

Ben 40gr dışında 100grlik paketlerden de satmaya başladım.

ozoz, inşallah herşey gönlünce olur. Şekerleme tarzı birşey düşünüyorsan kesinlikle a dan z ye tüm çeşitleri bulundurmalısın bence, tabi önemli olan sermaye.
Yardımcı olabileceğim başka bir konu yahut sorunuz varsa seve seve.

Aklıma gelmişken bu ürünü bana getiren adam, su bayiliği-toptancılığı ve kuruyemiş işini yapıyor bunun yanında.
Şöyle birşey demişti günde 10 koli su satacağıma 1 paket kestane şekeri satayım, yeter diye.
Ufak bir hesapla 10 koli suyun kapladığı alan, bunun hamallığı, piyasada rekabetçisi gibi etkenler gözönünde bulundurulduğunda inanın kaçırılmayacak bir iş.
Kendimi bu işin pazarlamacısı gibi hissettim :) Para verseler bu kadar reklam yapamam he

Üye152 yazı
sevgili ruffroller kardeşim şu an işleri yürütmekle beraber 9 yıldır su istaasyonu işi yapıyoruz. ben şu an özel bir şirkette iyi bir pozisyonda çalışmaktayım. 1 senedir de avm içerisinde bu şekerci işini kovalıyorum. tüm ürün gamım hazır. hatta ingiliz kraliyet ailesinin içtiği özel sular, hollywood yıldızlarının yediği şekerlemeler, özel minaralli ve sadece çok özel otel ve restaurantlarda bulunan sularda olacak standımda Allah ızın verırse.

şimdik tek eksiğim avm den yer kiralamk kaldı. yazdığım az evvel yazdığım avm'lerden bırıyle anlastım. maert ayında acılıyor inşallah. diğerleriyle anlaşmak zor. çünkü ilk defa bu piyasaya girenleri zorluyorlar. ama tüm avm2lerdeki tüm şekercilerle ahbabım. bu ürünü orada pazarlamayı planlıyorum. aynı zamanda kardeşimde su sattığı market, büfe ve bunun gibi yerlere bırakıra iyi olur diye dusunuyorum..

Allah razı olsun..ben çanakkaleye yılbasından sonra gıdecegım. ayrıca tekirdağda ve corluda acılacak avm'ler için geldiğimde sanada ugramak ısterım.... sende ıstanbula gelirsen gelmeden yaz görüşürüz Allah ızın verırse..

ha aklıma gelmısken ben dırek bursa ıle mı ırtıbata geceyım..

Yeni Üye3 yazı
istanbul böge bayiliğnin adresi ve telefonu değişmiş bulunmaktadır. mehmet akif mahallesi ulubatlı hasan cad. papatya sokak no:46/a çekmeköy ümraniye /ist
tel:0216 641 47 20 reklamın iyisi kötüsü olmaz derler:=)))
ssaver

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye162 yazı
ARKADAŞLAR DOĞRU SÖLEYİN AMA REKLAM STRATEJİSİ UYGULAMIYOSUNUZ DEĞİLMİ?SANKİ BANA ÖLE GELİYOR. BEN PLASİYERİM GİTTİĞİM NOKTALARA BU FİKRİ SÖLÜYORUM BÖLE BİR ÜRÜN OLDUĞUNU YALNIZ 40.05YKR ÇOK DİYORLAR.1YTLDEN KİM ALICAK ÜZERİNE Bİ 1 DAHA KOYAR MAGNUM ÇİKOLATA ALIRIZ DİYE BİR TEPKİ GÖSTERDİLER.BİLMİYORUM KAFAM KARMAKARIŞIK?FABRİKAYADA MAİL ÇEKTİM 2 DEFA, DÖNENDE OLMADI ANLAŞILAN KARINLARI PEK TOK İHTİYAÇLARI YOK MAL SATMAYA ....

Yeni Üye17 yazı
Reklam stratejisi ne icin uygulanır? Malı satmak icin, mali satcak olan kim? Fabrika, 2 kere mail cektigini ve geri donmediklerinizi soylediginiz halde -nasil- bir strateji oldugunu aciklarmisiniz?

Gittiğin noktalara diyeceksin ki, abi sen kafanı yorma ben bu ürünü koyayım kasanın önüne.
Satınca parasını alırım alırım sizden yani sizi etkileyecek bir durum yok, aksine tutarsa bundan para kazanacaksınız. Sonuçta parasını yatırmadığı birşeye bayinin hayır demesi pek mantıklı değil?
Üstelik buda kestane şekeri fiyatının ucuz olmasını beklemek abest biraz. Ben tavsiye ettim, denemesi size kalmış.

Fabrika dönmediyse, telefonlarınıda belirttik, sitesindede var bir zahmet arayın.
Bu işi ben yapmadığım için bilemeyeceğim, nasıl çalışılıyor, kimle irtibata geçiliyor vs.

Üye639 yazı
Arkadaşlar 3 hafta kadar önce bu soğuk havada 20 günlük bir fuar düzenlediler.
Bu fuardan ben almştım şöyle parmak kadar tek pakette kestane şekeri 1 ytl idi.Haberiniz olsun istedim.
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
arkadaşlar ben kendim toptancıyım arkadaşın fikri cok güzel ama her şey agızla konuşmak gibi olmuyor evet şukadar satarsan şukadar kazanıyosun deniyor ama işte öle olmuyor ilk etapta güzel para kazanırsın ondan sora seni bakkallar iceri attımı işin icinden cıkana kadar mazot yakarak ettigin karlarda gidiyor malum piyasalar cok kötü bende en az 300 ceşit ürün var bıakmayı düşünüyorum ve ürünlerde mükemmel satıyor para dönmüyor arkadaşlar sizlerin ümitlerini kırmak istemem ama dikkatli olun ben 20 yıldır esnafım bilgiliyimdir insanlara yardımcı olmayı severim bu arada risksiz hic bir işolmaz bilginize
reca

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Esnaf
Üye639 yazı
RİSK:SINAVDA RİSK NEDİR SORUSUNA,SINAV KAĞIDINI BOŞ VEREREK RİSKİ İFADE EDEBİLMEKTİR.
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Üye152 yazı
arkadaşlar ben aradım görüştüm. istanbulda distribitörlük kanalı ile çalşıyorlar. kardeşim su istasyonu var onun yanında bu tarzda yapabilir maksadıyla görüştüm.

mayıs ayında sezon bitermiş, sezon sonundada kim toptancılık yapmak istiyorsa onlar gidip görüşüyormuş ve yapabilirliğine bakaraktan bursadan gelen malları alarak kendi bölgelerinde satıyorlarmış. çok profesyonel bır yapı yok. istanbul distribitörü çok sıcak bir insan. bölge koruması yok. bu kötü. ben kardeşimle konustum, neden olmasın dedi. ama bakalım, bölge koruması olmaması sorun çıkartıyormuş.

durumlar bundan ibaret.

hayırlı günler

Yeni Üye2 yazı
Arkadaşlar Merhabalar, Firma ve ürün hakkındaki enteresan sohbetinizi hayranlık ve memnuniyetle takip ediyorum.Bütün sorularınızı direk bana sorabilirsiniz.
Deniz Utku Özdemir , Kardelen Kestane Şekeri Ticaret Müdürü.
224/482 44 77

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Yöneticilik
Yeni Üye2 yazı
Arkadaşlar yazıları tekrar inceledim. Biraz açıklık getireyim. Firmamız 2008 sezonu için başlıca Eskişehir ve Samsun'da sözleşmeli dağıtıcı bayii aramaktadır. Dağıtım sadece çikolatalı kestane pastasından ibaret olmamakta ve 12 aydır. Sadece bahsettiğiniz ürünlerin arzı Mart'a kadardır. Sözleşmeli bayiler fiyat ve vilayet/bölge bazında korunurlar-sanırım İstanbul bayimiz ile görüşen arkadaş yanılgıya düşmüş. Ayrıca bunun dışında Sözleşmeli satış noktası(perakendeci olarak her türlü ürünün yanında kestane şekeri satmak isteyenler) ve Sözleşmeli Perakende Bayii(Sadece Kardelen ve yan-mamül satmak isteyenler) olan 2 farklı fiyat ve mevkii korumalı bayilik yöntemimiz var.
Mevcutta Güney Marmara,Trakya,Ege&Akdeniz,Batı Karadeniz bölge bayilikleri, Ankara,Konya,İstanbul,Malatya ve Sivas vilayet bayiliklerimiz var. Benimle her zaman irtibata geçebilirsiniz. Bir arkadaş "fabrikanın karnı tok sırtı pek cevap veren yok" demiş ama beni arayan veya bana e-mail gönderen kimse olmadığından eminim :)
Deniz Utku Özdemir-Kardelen Kestane Şekeri Ticaret Müdürü
utku@kardelen.us
224/482 44 77

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Yöneticilik
Yeni Üye3 yazı
Arkadaşlar 2008 yılı tüm ticaret erbabı esnafımıza bol kazançlı olmasını dilerim.
Bu güzel yazılarınızla ilgili konuları keyifle izliyorum.Gerçekten ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler.
Kardelen Kestane Şekeri ve Ürünleri Trakya Bölge Bayii Ferah Gıda olarak her konuda yardımcı olabiliriz.
İrtibat yerimiz Çorlu ve Çerkezköy'dedir.Edirne ve ilçeleri,Çorlu,Çerkezköy ve civarı ile Lüleburgaz,Kırklareli ve ilçeleri rut olarak sıcak satış yapan plasiyer eleman ve araçlarımız mevcuttur.Özel görüş ve düşünceleriniz için direk Bölge Bayi ile 0 532 2834860 nolu tel.den yardımcı olabiliriz.
Bol kazançlı günler dileriz.Saygılarımızla..

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Yeni Üye4 yazı
iadesi fazla olan bir ürün.bu işe gireceklere tavsiyem önüne gelen her bakkal ve marekete ürünü aşırı stoklu vermemeleridir.işi anlatan arkadaşında dediği gibi sıcak havalarda hızlı bozulan bir ürün.ana arterleri bulmak gerekiyor.yapıcak olan herkeze bir uyarım olsun dedim.
hayırlı işler bol kazançlar.
kabuklu fındık, kavrulmuş iç fındık kendi bahçemizden uygun fiyata temin edilir.

Yerleşim Türkiye / OrduMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
son yorum yapılalı aradan aylar geçmiş, fakat tekrar bu konu ile alakakalı araştırma yapan arkadaşları acizane aydınlatmak amacıyla bu yazıyı yazmayı kendime borç bildim. neden; çünkü biz kardelen firmasıyla görüşmek için randevu aldık, adapazarından gittiğimiz için randevu saatimizde yetişemedik. bir hayli yoğun olduğu halde deniz utku bey bizi sabırla bekleyip metanetle karşıladı kendisi çok genç fakat konuya tam anlamıyla hakim, bizi çok iyi karşıladı çayımızı içerken kestane şekeri ikram edildi bunun yanında yanımıza kutu kutu kestane şekeri hazırlattı kalite olarak ilk kafkas akla gelse bile kardeleni gerçekten tek geçerim mükemmel kalite şu anda ne kafkas nede kardelen başka bir firmayla çalışıyoruz, hem dağıtımını hemde satışını yapıyoruz .neden kardelen değil , çünkü kar marjı olarak bizim beklentilerimizin bayağı altında tamam kalite anlamında bir hayli yukarı olabilir ama ticaret taktir ederseniz para için yapılır birde kardelen kendini ispat etmiş bir firma olduğu için tabela ve dolap konusunda pek ılımlı yaklaşmadılar.sözün kısası ben kaliteyi satmak isterim bana az bıraksada diyenler deniz utku beyi arayıp çok rahat bir şekilde görüşürler ve istedikleri ilgiyide görürler ama ben işin parasına bakarım diyenleri ayni sıcaklıkta karşılıyacak dolabını tabelasını temin edecek ve kalite bakımından gayet iyi fakat yeterince markalaşamamış firmalar var(dağlı, levent dağlı) ismini yazmayı düşünmüyordum ama levent beyinde hakkını yememek lazım tam bir fukara babası derler ya işte o. saygılarımla....

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Saty? / Pazarlama