Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bilgisayar Programları Eğitimi İçin Şirket Kurma

Başlatantermi53Tarih20/07/2011 04:59:47Yorum45

İlk mesaj
Yeni Üye44 yazı
merhabalar , sayın üyeler bilgisayar eğitimi için tek kişi nasıl bir şirket kurmalı ve bu şirketin kurulma aşamaları nelerdir? bu konuda bilgilendirebilir misiniz?birde şunu sormak istiyorum yasal bir işi şirket kurmadan yapabilir miyiz işler büyüdükten sonra mı şirket kurulmalı?herkese saygılar, iyi çalışmalar..

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
45 yorum
Üye131 yazı
Selamlar,

içinde "eğitim" ve "öğrenci/kursiyer/eğitimci" geçen her faaliyetin denetleme mercii Milli Eğitim Bakanlığıdır. Mimarlar Odası ancak ilgili programın doğru çalışıp çalışmadığı konusunda ancak fikir verebilir. Bu nedenle eğitimden bahsediyorsanız yukarıda bahsettiğim hususları aynen geçerli kabul edin. Bunun dışında kurstaki eğitimin içeriği eğer başka bir örneği yoksa Milli Eğitim tarafından denetlenip onaylanmalıdır. Aksi takdirde bu hizmetin resmi sertifikasını veremezsiniz.
Eğer eğitim içeriğinin çok spesifik ve özel olduğunu düşünüyorsanız daha önce bahsettiğim gibi bunu bir tür seminer ya da danışmanlık hizmeti kapsamında verebilirsiniz. Bu şekilde ilerlerseniz prosedürlerle ve denetleme mekanizmaları ile uğraşmazsınız ama sertifika da veremezsiniz. Ayrıca bir derslik sistemi de kuramazsınız.

Kolay gelsin,
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye44 yazı
teşekkür ediyorum.. şu aşamada sertifika boyutuyla ilgilenmiyorum işin dediğiniz gibi danışmanlık boyutu olacak.. o zaman kuracağım şirket program danışmanlığı şeklinde mi olacak?birde sertifika vermemek ilk aşamada engel değilse sonradan engel çıkaracak gibi duruyor önceden de dediğimi gibi eğitmenlik ve programı öğretme konusunda kendime güvenim fazla ve insanlara faydalı olmak niyetindeyim benim çektiğim zorlukları çekmemesi için işin püf noktalarına kadar öğretmeyi düşünüyorum birde sesli ve gerçek verilen eğitimin daha kalıcı ve etkili olduğu kanısındayım..size şunu sormak istiyorum bu işin milli eğitim boyutu işlemlerini tamamlamak için(ilerde derslik açabilmek için) nasıl bir süreç bekliyor ve maliyeti ne kadardır? sağlıklı bilgiye nereden erişebilirim?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?renci
Yeni Üye44 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - idemirci
Selamlar,

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı herhangi bir kursa giderseniz size yardımcı olurlar. Siz eğitim için kendinizde eksik olan hususları giderdikten sonra broşür ve diğer konulara yoğunlaşmalısınız. Bu aşamalardan geçmeden diğer şeyleri düşünmek hem sizi yıpratır hem de asıl odak noktasından uzaklaştırır.

hocam bu eğitim için herhangi bir kursa gitsek olur mu? mesela bu mimari eğitimlerin verildiği kurslarda bu dediğiniz operatörlük işlemleri yapılır mı?birde izmirde veya istanbulda önerebileceğiniz merkezler var mıdır?

Üye131 yazı
Selamlar,

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki kurs açmak için gerekli sürecin hayli uzağındasınız. Haliyle bu aşamada bu konudan önce kendi eksikliklerinizi tamamlamanıza yoğunlaşmnanız daha uygun olur. Kurs açmanın prosedürlerini ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın herhangi bir şubesine (İl/İlçe Milli Eğitim müdürlüğü) Özel Eğitim Şubesi'ne başvurarak öğrenebilirsiniz. Bununla ilgili bir takım özet dokümanlar vardır. Bu dokümanlara bakınca neden henüz sizin ilgi alanınızda olmaması gerektiğini anlarsınız.

Kendinizi eksik gördüğünüz konulardaki eksiklerinizi gidermek için ise herhangi bir bilgisayar kursuna gitmeniz yeterli. İzmir ya da İstanbul'da bir tavsiyem yok maalesef. Bu konuda çevrenizdekilere danışabilirsiniz. İyi bir kurs süreci için gerekli olanları zaten biliyorsunuz, siz de bir iki kursa gidip ön bilgi alma safhasında karar verebilirsiniz.

Bunlardan sonra kuracağınız şirket ise bilişim şirketi olmalı ki bilişim danışmalığı faturası kesebilesiniz.

Kolay gelsin,

Yeni Üye44 yazı
hocam teşekkürler çok yardımcı oldunuz forumda size rastlamak benim için bir şans.. dediklerinize katılıyorum şu an için zaten 5-10 kişiyle bu kursu verebilirim dediğim gibi program bilgim var ve programların ayrıntılarını ve işin püf noktalarını biliyorum ve bunu da diğer arkadaşlara yardımcı olmak için böyle bir hizmet vermeyi düşünüyorum eğer gelişirse yaza doğru işlemleri yapmayı düşünüyorum biraz sermaye desteği sağlayabilirim sizce yaza doğru bu şirketi kurmak ve işletmek erken mi? yazın açarsam böle bir kurs en azından 5-7 arası bir program vermeyi düşünüyorum içinde hem mimari hemde inşaat programları olacak? sizin tecrübelerinizle erken mi başlamış olurum? iyi çalışmalar,saygılar...

Üye131 yazı
Selamlar,

siz hele bu şekilde başlayın. Zamanının gelip gelmediğini siz de anlarsınız. Tek söyleyebileceğim acele ve riskli bir başlangıç yapmaktansa geç olsun güç olmasın demek evladır.

Kolay gelsin.

Yeni Üye44 yazı
merhabalar, dediğiniz gibi bu şekilde başlamayı düşünüyorum.. bilgiyi faydalı amaçlarda kullanma taraftarıyım fakat insanın önüne bir sürü mevzuat ve daha başka şeyler çıkartıyorlar ve bunların çoğunu iş kuracak, girişimci olacak insanlar maalesef bilmiyor bu mevzuatları öğrenilmesi gerekli.. ben şunu sormak istiyorum bu eğitimler için sertifika gerekli midir ve bu tip kurslarda eğitmenlik sertifikasını nereden almam gerekiyor? ben şimdi bu programları anlatabilecek şekilde iyi biliyorum ve kendime güveniyorum iş kurarken sertifika gerekli mi? bir kaç kursa gitmiştim ve daha sonra da kendimi geliştirerek programları iyi bir şekilde öğrendim bundan sonraki aşamada ne yapmam gereklidir? iyi çalışmalar,saygılar..

Üye131 yazı
Selamlar,

bu tür kursları verebilmek için "usta öğretici" olmak yani belli bir sayıda dersi tamamlayıp sertifika almak ya da üniversitelerin eğitim ile ilgili bir bölümünden mezun olmak gerekiyor. Zaman içinde mevzuat değişiklikleri olduğu için yine son güncel bilgi için Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurmanızı öneririm.

Kolay gelsin,

Yeni Üye44 yazı
merhabalar,
hocam bilgiler için teşekkürler en yakın zamanda ilçe milli eğitime gideceğim şunu sormak istiyorum öğrenci olmam şirket kurmada sıkıntı olur mu?şirket sahibi olabilir miyim? şu anda gider hesabı yapıyorum ve talep içinde gerekli girişimleri yapacağım ..zaten şu zamanda kurmayacağım şirketi belli bir zaman sürecine yayıyorum çevrede bu işi iyi yapan olarak gösterilip belirli bir talep olursa bu şirket işine girip işi resmileştireceğim.Birde bu noktada girişimcilere destek olacak yerler var mıdır? sonuçta üniversite öğrencisiyim ve belirli bir altyapım var.. devlet bazen çok şey istiyor gibi geliyor veya yeterince bilgilendirilmiyoruz maalesef.. sizin bu noktadaki görüşleriniz nelerdir? iyi çalışmalar diliyorum, sağlıcakla kalın..

Yeni Üye44 yazı
hocam forumdaysanız konu ve sorularım güncel değerli fikirlerinizi bekliyorum yol gösterirseniz çok müteşekkir olurum..iyi geceler..

Üye131 yazı
Selamlar,

18 yaş, her türlü resmi iş için yeterlidir. Girişimci desteği için bu forumdaki açılmış bir çok başlık var. Fakat işinizi resmi olarak başlatmadan önce hiçbirinden yararlanamazsınız. Milli Eğitim'den bilgi aldıktan sonra tekrar görüş alışverişinde bulunabiliriz. Buna mukabil forumun ilgili alanlarında firma kurulumundan desteğe kadar her türlü bilgiyi fazlasıyla bulabilirsiniz.

Kolay gelsin,

Yeni Üye44 yazı
hocam tekrar merhabalar, iyi geceler diliyorum,
tesadüfen bir muhasebeciye uğradım (serbest muhasebeci) ve bilişim danışmanlığı adı altında şahıs şirketi kurma talebimi ilettim ve en sonunda şöyle bir masraf çıkardı hiç iş yapılmasa bile yılda 1000 tl devlete gideri var dedi bu konuda bilginiz var mıdır? birde öğrenci olunduğunda daha az vergi dairesinden vergi alınıyormuş.. birde bu giderde muhasebe ücreti dahil değil affınıza sığınarak acemiyim ve hata yapmak istemiyorum size de bu forumda ısındım ve görüş ve bilgilerinizi bekliyorum.. cesur davranıp kazık yemek mi iyidir yoksa her şeyi sorup soruşturup temkinli yaklaşmak mı? kafamda bu sıralar faklı sorunlarda var ve yoldan geçerken gördüm sebest muhasebeci yazısını uğrayıp sorayım dedim.. siz ne dersiniz?

Yeni Üye44 yazı
değerli üyeler bir hayli zaman geçti ama fikirlerinizi bekliyorum konu günceldir..

Yeni Üye44 yazı
konu güncel.. görüş belirtmek isteyenlerden ilgilenmelerini rica ediyorum..

Yeni Üye44 yazı
konu güncel.. ilgilenen yok mu? bu iş için eğitici sertifikası almam gerekli meb den veya başaka bir kurumdan bilgisi olan var mı?