10 yıla yakın süredir Kırtasiye işletmeciliği yaptım.Son 2 yıldır bu işi bitirmeyi düşünüyordum.Ve nihayetinde finalı yaptım işi bıraktım.Elimdeki ürünlerin tamamına yakınını toptan olarak sattım.
İşi bırakmamın nedenleri;
1-Daralan pazar nedeniyle,okul ihtiyaçlarının ötesinde farklı ürünleri bulundurarak(aşırı çeşit kirliliği)
2-Denetlemesiz bir sektör oluşu,elimdeki sertifikalar,satış izin belgeleri v.b belgelerin hiçbir değerenin olmadığını gördüm.Önüne gelen bu işi yapıyor (ucuzluk pazarları,pazarcılar,bakkallar v.b)Durum böyle olunca pasta sürekli bölünüyor,rekabet artıyor....ekonomik olarak zayıflama...
3-Dışarıdan bakıldığında rahat bir iş olarak görülüyor.Fakat çocuklarla ve gençlerle uğraşmak zaman içerisinde insanın sinirlerini aşırı yıpratıyor.
Şahsım adına bu maddelerin haricinde birçok olmusuz nedenlerden dolayı...
ESKİ BİR KIRTASİYECİ OLARAK YAŞAMIMA DEVEM EDECEĞİM...
SİZ DEĞERLİ KONİKS ÜYELERİYLE BİR FİKİR ÜZERİNDE MÜZAKERE YAPMAK İSTİYORUM
FİKİR;
Belli bir ürünü stand haline getirip pazarlamak.....
ÖRNEK:
Kırtasiyelere ve buna benzer küçük işletmelere tercihen okul etrafında (bakkal,büfe...)
Takıları stand haline getirip, standlar halinde pazarlamak...
Gördüğüm kadarıyla çocuklara ve gençlere yönelik ucuz takıların (kolye) işletmeciye açık ve korumasız veriliyor..düzineler halinde...teşhiri zor bir biçimde...ki ürün zamanla yıpranıyor,çöp oluyor.
Bu takıları,kartlayıp sonra standlara yerleştirerek pazarlamak.(böylece göze hitap etmesi,minumum zarar ve buna benzer pozitif nedenler)
TAKI BİR ÖRNEK,FARKLI ÜRÜNLERDE OLABİLİR....
BU FİKİR HAKKINDA.SİZ DEĞERLİ KONİKS ÜYELERİNİN FİKİRLERİNİ RİCA EDİYORUM...
HERKESE BOL KAZANÇLAR...TEŞEKKÜR EDERİM...