Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fast Food Döner İşi Hakkında Görüşleriniz. . .

BaşlatanerokasTarih12/05/2010 16:59:39Yorum25

İlk mesaj
Üye515 yazı
.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorum
Yeni Üye63 yazı
arkadas şu çubukta patates işini de bir düşün derin, konuyla ilgili forumda araştırma yap, Engin Usta yazmıs, bence az bir sermayeyle tatlı para kazandırır gibi geliyor, yada sen yine dönerini yap ama yanına da ondan koy, bana farklı geldi bilmiyorum.Ha şu da var kaça satarım diye düşünmende lazım, ama bence lezzet olarak alternatif olur senin dönerin yanında.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Yeni Üye63 yazı
Bu arada internette dolaştım, patates işiyle ilgili, aynı yağda yapılan şeyin zevk vermediği, hatta ortalarıan gelince artık iyicene yerken baydığını da soyleyenler var.Tadına bakmak lazım karar vermek için tabi o kesin :)

Yeni Üye96 yazı

www.emekop.com a gir " pazarlama hizmetleri " logosunu tıkla orada ürün hizmetler bölümünde yapman gereken ekipman sistemini " fastfood dönerci proje örneği " adı altında göreceksin.mutfak ekipmanları olarak sana bu sistem lazım.
e.ylmz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye26 yazı
selam arkadaşım
benimde aynı meslek
bende kocaelindeyim(izmit merkez)
mail adresime gel konuşalım...!!!

snnylmn@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Kocaeli YzmitMeslek Gyda
Yeni Üye3 yazı
Kocaeli öğrenci potansiyeli yüksek olan bir şehir ve bence dönercilikten güzel para kazanabilirsin.
Aslında yapman gereken çok basit piyasadaki diğer dönercileri tek tek gözlemle; tercih sebeplerini araştır, birkaç müşterisi ile muhabbet et o döneri seçme nedenini öğren ve sende gerçekten tercih edilen dönercilerden yemek ye. Bu değerlendirmeyi birkaç gün sürdür ve neyi farklı yaptıklarını göreceksin. Daha sonra sen bunun üstüne ne koyabilirsin onu düşün. Mesela onlar döneri soslarken ne tür soslar kullanıyorlar ve sen nasıl bir lezzet yaratabilirsin. Onlar ekmeği fırından mı alıyor peki sen kendin özel ekmek üretebilir misin? yada bir fırın ile anlaşıp sana özel ekmek çıkartabilirler mi? Ayrıca mümkün olduğunca öğrenci mantığınla çalış gerekirse ilk zamanlar az kazan ama ilerde sürüm arttıkça kazancının artacağını unutma ve mümkün olduğunca bol kepçe ol ama ucunu kaçırma. Bu dengeyi sağladığın zaman zaten istediğin parayı kazanacağından eminim.
Kızartma olayına gelince, kuzey avrupa ve iskandinav ülkelerinden bizim ülkemize gelen yeni bir trend ama sonunu haşlanmış mısırdan öteye görmüyorum. Eğer düşünüyorsanız evet kurun sistemi insanlar bir anda talep yaratırlar ve bu talebin pik yaptığı noktada hemen iyi paraya sat çünkü anca o zaman güzel para kazanabilirsin...
Saygılar
Fatih ÇETİN
Antalya Girişimci İşadamları Derneği Proje Koordinatörü

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Yöneticilik
Üye515 yazı
İlgilenen ve cevap yazan tüm arkadalarıma çok teşekkürler.
Çok değerli bilgiler vermişsiniz herbiriniz.

engincan1976 - değerli görüşün benim için önemli. İzmit'te outlet center da çubukta patates standı görmüştüm daha önce. Söylediğinde haklısın tadına bakmakta ve değerlendirmekte yarar var.

emekop - söylediğin siteye girdim ancak projeyi bulamadım henüz, tekrar girip bakacağım ayrıntılı. Yönlendirmen için çok teşekkürler.

snnylmn - değerli arkadaşım msn'me ekledim seni. Mekanına gelmek ve tanımak görüş alıverişinde bulunmİzmit'ak isterim. İlgin için çok teşekkürler.

cetin_fatih - yorumunu okudum ve yaptığın tavsiyeleri aynen benimsedim. Çok yararlı olacaktır benim için. İzmit'te fast food döner işinde sanıyorum lider olan Katık döner diye iki yer var. Buralar açıldığından beri bu sektöre farklı bir biçim kattılar. Açık ara sektör de liderler diyebilirim. Tüm dönerciler Katık tan şikayetçiler, onlar geldi bizim işlerimiz yavaşladı diye. Katık dönerin iki şubesi de resmen her gün asfalt silindiri büyüklüğünde döner bitiriyor. Bunun sırrı ne diye çok düşündüm. Gittim geldim izledim ve hatta altım ve tattım.
Farkları:
1-Lavaş içinde döner diye başladılar. Bu İzmit için farklı bir yaklaşımdı döner işinde.
2-Lavaş ve sos eşliğinde patates turşu ve hatta soğan katkıları da var. Malzemeyi bol gösteriyor bunlar.
3-İşyerleri tam çarşının göbeğinde. Yüksek kira vermekten çekinmiyorlar. Kirayı kat kat çıkardılar ama ilk kuruluşunda aldıkları risk gözümden kaçmadı.
4-Açıldıklarının üzerinden sanıyorum 1-2 yıl geçti. Satışı yapılan ürün hiç değişmedi. Kendilerine ait tek bir ürün çeşidi oluşturup bunu marka haline getirmişler. Oraya giden müşteri sadece o ürünü yemeye gidiyor. Başka bir şey yemek isteyeni onlarda istemiyor mantığı var.
5-Eskiden restoranı olan bir arkadaşımla mali analiz çıkardık Katık Döner hakkında. En başta alınan risk büyük olmasına rağmen bu risk gerçekleşmemiş ve şu an feci kar oranıyla çalışıyorlar. Bir lavaş tavuk 3.25 TL. Bir lavaş et 3,75 TL.
6-Türkiye nin birkaç ehrinde daha Katık Döner şubeleri var. Zamanla büyümüşler ve gelişmişler anlamında doğrusal bir yön zaten. Ben olsam zamanla bende bu kadar büyürdüm.

Evet arkadaşlar size İzmit ' te bu sektörde örnek aldığım iletmeyi ve çalışma mantığını yazmaya çalıştım.
Ben daha işin en başında sektöre rakip olmak değil yenilik oluşturmak ve bir süre kendi kulvarımda büyümek fikrindeyim.
Şehirde bu sektörde neler yapılıyor örnek alınacakler neler uzak durulacaklar neler şeklinde analizlerim devam edecek. Bir yandan da maliyet çıkarıp duruyorum. Çünkü dediğim gibi sermayem çok az.

Bana,
döner işinde getirilebilecek yenilikler neler olabilir?
bulunduğunuz şehirlerde farklı olan işe yaramış örnekleri buradan paylaşabilirmisiniz?

Katkıda bulunan bulunmayan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Yeni Üye63 yazı
Bursa nın ilçesinde oturuyorum, bir kaç yerde ekmek arası şeklinde döner var, meydandaki donercimiz bir gün, ekmek arası degil de tombul ekmek dedikleri yuvarlak, yemesi ağızda dağılması cok hoş olan ekmeklere koymaya başladı döneri, çok beğendik bunu, hatta ben ki genelde evden getiririm yiyecegimi dükkana, yemek olmadıgı günler dogru giderdim tombul ekmek içi dedikleri o dönerden yerdim, sanırım fırına yaptırıyorlardı onu ama kısıtlı sayıda yapıldıgı için kısa zamanda tükenıyordu.Bazen gittigimde tükenmiş oluyordu kızıyordum bile neden daha fazla almıyorsunuz gibisine :) hatta o ekmek yoksa almıyordum geri geliyordum o derece yanı :) şuraya bağlamak istiyorum, işin üstadları daha iyi bilirler tabii ama bir müşteri olarak, insanlar evlerinde yemedikleri lezzeti arıyorlar, evde zaten var ekmek, adam ne yapmış adını tombul ekmek koymus, yumuşacık yuvarlak ekmek yaptırmıs fırına, onlara koyuyor doneri, gecende gittim, onlarda lavaşa koyuyorlardı ama, soguk lavaşa doneri koymuyor, tost makinasında ısıtıyor, oyle dolduruyor doneri,yada belki küçücük bir soru müşterinin kanına giriyor " ABİ YAĞINA BANAYIM MI EKMEĞİ ? " müşteri kendini ozel hissediyor, satıcının beğendirmek için uğraştığın görüyor..bir de yukarıda okudum cok doğru bir gerçek, her müşteri bol konan doneri daha çok sever :) bu denge de ayarlanınca ve temizliğe de önem verilince, en son soyledim ama en önemlisi tabii, kim tutar sizi derim :) Allah hayırlı müşteriler versin

Yeni Üye68 yazı
Büfecilik yaptım Rizede, tek öğrendiğim şey lezzet, kalite, temizlik ve ilgi alaka. Döner yapacaksan hazır almayacaksın kendin yapacaksın özellikle sosuna dikkat edeceksin o lezzeti bi yakaladınmı müşteri gelir. herzaman kaliteye önem vereceksin 10 kuruş diye ucuz alıyorsun diye kalitesiz mal kullanmıyacaksın. Temizliğe çok önem vereceksin özellikle çalışanların ve döneri kesen kişi elleri saçı sakalı tırnakları temiz olmalı devamlı günlük traş olmalı. Müşteriye ilgiyi alakayı iyi göstereceksin muhabbete gireceksin ilerde ahbap olacaksın yeri geldimi müşterine çay ikram edeceksin. Çeşite gelince fazla çeşitin olmayacak döner, köfte, tost, sosisli, ciğer, hamburger yeterldiir bence hamburger olayında ıslak hamburgeri tercih etmelisin diğeride olsun.İçecekler konusunda sıkma meyve suyu olayına ağırlık vereceksin hem müşteriye daha organik gelir hemde iyi para bırakır. Neyse ustam sana kolay gelsin Allah gönlüne göre versin. İnşanlah en yakın zamanda açarsın dükkanını.

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Serbest meslek
Üye515 yazı
çok teşekkürler arkadaşlar,
lütfen daha fazla yardımcı olacak bilgilerinizi
paylaşmaktan çekinmeyin arkadaşlar,

yorum yazmayan okuyuculara sesleniyorum,

lütfen 2 dakikanızı ayırın ve görüşlerinizi paylaşın, Akıl Akıldan üstündür.
Bakın ne kadar güzel fikirler ortaya çıkıyor.

Üye150 yazı
arkadaşım önce izmit de nerede açmak istediğin cok önemli.belsa nın önündeki dönercileri görüyorsun.adamlar çatır çatır döner satıyorlar (maşallah diyelim nazar degmesin).açacagın yeri tespit et.önünden aksama kadar kaç kişi geçiyor.ortalama yaş grup analizi yap.büyükşehir internet sitesinde ihaleler bölümü var.belki burada ihaleye verilen bir büfe işyeri v.s bir yer denk gelir takip et orayıda.
hüseyin

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Memur
Yeni Üye21 yazı
Merhaba kardeşim, hevesini kırmak istemem ama bu iş çok kısıtlı sermayeyle olmaz.Kısıtlı sermayeyle açacağın sokak arasında dükkandan hiç bir beklenti içine girme derim.Bu işlerde dayanma gücün olacak biraz(6 ay minimum)
Gıda işi sabır işi tutturdunmu sırtın yere gelmez ama madalyonun her zaman ters tarafı var unutma.Bence kısıtlı sermayenle 2 veya 3 kez dusun derim....

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye30 yazı
sayın erokas ın dedigine katılıyorum.katık döner .hatay dan yola çıktı.adanada da var.kimsenin fiyat olarak cesaret edemedigi yerde bir yıldır faliyette.inanılmaz kiralar veriyorlar.fakaat dahada meşhur olan var ve iki şubeli günde 2 kamyon lastigi büyüklügünde döner satıyorlar.satış yerine inanamassınız.zor bulunan yer fakat herkes biliyor.işin sırrı inanın ki ....lezzet

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Tekstil
Yeni Üye30 yazı
bu konuda size bir olayı paylaşmak isterim
ankara çankayada faliyet gösteren kısıtlı m2ile bir firma vardı. bir sebepten dolayı adana ya geldiler. ve yemek yediler 4gün üstüste aynı yerde aynı yemegi.ocakçıya iş teklifi yaptılar anlaştılar.ocakçı mekanı lezzet olarak öyle bir ün yaptıki şimdiden ramazam rezervasyonları full dolu. dedigim gibi işin sırrı lezzette.nerede olursan ol müşteri seni buluyor.

Yeni Üye55 yazı
arkadaşım bilmiyorum izmitte var mı? sucuk döneri yap derim farklı olmak için bulvar bir cadde de önünde park sorunu olmayan bir dükkan bul 7/24 çalıştıracak şekilde sabah kahvaltılık sucuklu kaşarlıyla kahvaltı menüsü öğleden sonra sucuk köfte, sucuk ekmek, sucuk döner hatta göveçte zeytinyağlı sucuklu veya pastırmalı kurufasülye de ekleyebilirsin gece alkol alıp evine dönen kitleden ciddi bir kazanç sağlarsın

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Üye192 yazı
-fast food'ta başarılı olmak istersen 300.000 dollar-500.000dolları basıp Mc Donald's veya burger king'i alıp istanbul-ankara-izmir'de en işlek caddede kiraya kıyıp yer kiralayacaksın.KESİN VE KESİN BAŞARILI OLUR.Günde 10.000tl-20.000tl belki daha fazla para topluyorlarmış.
-Buna gücün yetmiyorsa gene dediğim şehirlerde işlek bir caddede büyük bir lokanta açacaksın her şey üzerinde.Küçük bir yerde ya da ara sokaklarda açanlar batmaya mahkumdur ve batarlar da.
-Sen azla yetiniyorsan o başka derim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye151 yazı
erokas donerim cok iyi olsun diyorsan farklı olsun lezzetli olsun herkes begensin diyorsan sana tavsiyem
1- donerci ustan iyi olacak " donerin uzerinden aşagiya dogru kanlar akmayacak"
2- lavaşın guzel olacak "ince ve içinde sos olacak" beşamel sosu deneyebilirsin
3- lavaşa sardiktan sonra üzerine yumurta sarisi surup çöre otu serp ve fırına ver 2dk sonra cikart bak bakalim nasil olacak.
4- ben 22 yıllık fast food ustasiyim her hangi bir konuda fikir almak istersen yardimci olurum mehmet-ist-@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye151 yazı
millet akıl veriyor neymiş başarılı olmak istersen yok mc donald's yok franchise 30.000 $ yok 500.000$ isim hakkı icin ver adamın bütcesi kısıtlı zatten 300.000$ olan buraya gelipte kimseden akıl almaz elin gavurunada o paraları vermez!.

Üye192 yazı
mc'in isim hakkı alsa ve işlek caddede yer tutsa kesin başarılı olmaz mı?
en azından aşırı derecede işlek caddede tutsun para kazanmak istiyorsan gene para bırakır.ara sokaklarda iş yapanlar batmaya mahkümdur para kazanamazlar demek istedim.kötü bir niyetim yok olamaz da.ben isterim ki kazansın istiyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye151 yazı
arka sokaklarda isyeri acilmasina bende karsiyimda kişi diyorki "bütçem kısıtlı" nasıl mc bayiligi alsın?.

Üye488 yazı
döner işi bitti artık
doyum noktasına ulaştı
yapacaksanız ya ızgara köfte ekmek arası
yada dediği gibi sucuk ızgara yanında kumru
başarılı olur sanırım

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Yeni Üye30 yazı
fast food işi yapacak veya niyeti olan arkadaşlar adana hatay bölgesini görmeden incelemeden karar vermeyin derim.hergün yeni yerler açılıyor.lezzeti ve hizmeti otutturan iş yapıyor. tabiki kapatan da oluyor.hizmet yok-lezzet yok müşteri niye seni tercih etsinki.son bir yıldır bu bölgede pişirimcilik tekrar yogun olarak gündeme geldi.inanılmaz talep var.

Üye515 yazı
hatay bölgesinin lavaş döneri batı illerde çok moda. soslu karışık malzemeli döner hatay usulü lavaşın içine konuyor. lavaşa yumurta hafif sarısı sürülüp birkaç dakika fırınlanıyor. çok doyurucu ve lezzetli.
Katık Döner mesela bunlara örnektir.

Katık dönerin bazı şubeleri MCDonald's a Burger King'e kafa tutuyor. Buna şahit oluyorum.

Bence önemli olan sermaye değil, müşterinin seveceği ürünü satmak.

.

Üye151 yazı
erokas senin dediklerinle benimkiler aynı..

Yeni Üye12 yazı
arkadaslar bende bi yorum katmak isterim. kutahya da calıstıgım zamanlarda doy doy doner diye bi yer vardı. adamlar anlattıklarınızdan cokta farklı bisey yapmıyor aslında ancak lavası farklı genel de 2 kat lavas koyuyor ve lavaslar arasında acı sos var ancak acı sos bu burger kingteki gibi degil bildigimiz acı salca :) ince bi kat acı salca oluyo isteyene acı olmayanı da var. ve lavası da farklı bildigimiz uzun adana urfa lavası degil su sekilde anlatayım uzun lavasın yarısı ancak tam yuvarlak gibi dusunun o sekilde bisey. adam onu yaptıgında takriben 10 cm boyunda ama tıknaz bi durum oluyor. acaip doyurucu gozukuyor ve 2. sini yemek ciddi mide istio :) buda benim fikrim ki zira ben bu fikri istanbulda uygulamayı dusunuyorum. kim olursa olsun o aradaki acı veya tatlı biber salcası tadını isteyecektir diye dusunuyorum.isteyene domates salcası da verilebilir. ancak lavasta dedigim gibi olursa sanki daha degisik olur gibi. bu fikrimle ilgili yorumlarınızı bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Doktor
Üye151 yazı
olmayacak diye birsey yok degisik bir tat olabilir yani.