Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bujiteri Mi Emkalçılık Mı

BaşlatanxprojeTarih02/07/2011 17:13:58Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye83 yazı
elimde çok az bir miktar para ve yığınla borcum var
bir yere girsem ancak evime yeter borçlar gırtlağıma kadar zaten
beceri olarak yıllarca biyerde çalıştım çürüğe çıkınca sepetlediler
şimdi bu borçlardan en kolay nasıl kurtulurum onun telaşındayım emlak işi karlı kolayda çevre edinirim ancak bujiteri işide mantıklı geliyor eşim doğaltaş takı meraklısı p yapar mesala fikirlerinizi bekliyorum iyi günler
parası olanın projesi yok, projesi olanın parası yok

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye10 yazı
Merhabalar... Ne kadar nakitiniz var bilmiyorum ama bir tabla ve ya 3 tekerli bir araba alıp onun üstünde döner veya tantuni işi yapabilirsiniz. Pazarlarda veya sanayi bölgesinde okul önlerinde veya işlek bir cadde de tantuni veya döner işi yapabilirsiniz. Gıda sektörü herzaman haraketli kalmak zorunda. Mutlaka birileri gelip sizden birşeyler yiyecek. Yanında da bir termos ayran yapıp plastik bardakla ayran satışıda yapabilirsin.

2 el 3 tekerli araba alıp boyayın. Ve bir pimapencide camlı pimapen yaptırın.
Bir tüp ve tantuni tenceresi veya tepsisi. tencere daha uygun.

Veya döner makinası temiz 2. el bulabilirsiniz.

İlk etapta 20 somun ekmek ile satışa çıkarsınız. Yarım termos da ayran hazırlarsınız...

Tanınırsanız bu ekmek 50-100-150 belkide daha fazla satabilirsiniz.

Ekmekleri bir fırınla anlaşırsınız daha ucuza gelmesi için

Diğer ciğer, dometes, turşu, biber, gibi erzaklarıda anlaşarak sürekli uygun yerden uygun fiyata alabilirsiniz.

Tantuni için somun, döner için pide tantuni yapmasını bilmiyorsansanız dahi bilen birilerine 10 15 20 tl vererek pişirtebilirsiniz.

Yarım ekmek tantuni 1 tl, tüm ekmek 2 tl 100 ekmek satışınız olsa 100x2 = 200 tl, 100 bardakta ayran desek 50 kuruştan 100x 0,50= 50 tl yapar. günlük kazancınız ortalama 250 tl yi buluyor. 50 tl si masraf desen 200 tl net kazanç... Bu kazanç düşebilirde daha fazlada olabilir orası kısmet ve tat işi. Tadı tutturdun mu müsterinide tuttun mu karışma gerisine.. 2 sene böyle çalışsan hem borcun biter hemde ilerde dükkan bile açarsın....

+ burda daha çok kazanan birini tanıyorum. Adam bazen geceleri aynı noktaya çıkıyor ve 250 ekmek satışı olduğunu söylüyor ve hiç düşmediğini söylüyor. zaten bizzat defalarca şahit oldum. Bazen gidiyorum kalmadığını söylüyor ve o an toparlanıp evine gitmeye hazırlanıyor... Bazen de yerinde olmuyor bitirip gittiğini anlıyorum....

Hem kira derdin yok hemde pek maliyeti yok... Zabıtalya işin olmacağı yeri bul karışma gerisine. Bu ülkede seyyar satıcılık diğer ülkelerde bitmediği gibi bu ülkede de bitmez. O konuda rahat ol.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Yeni Üye83 yazı
peki çok güzel bir fikir teşekkürler ama kafama takılan bir takım sorular var et konusu insanların güveni önemli ve ben bu konuda uyuzumdur örneğin bu güveni nasıl sağlarım bir de et pahalı ve daha da artıyor bıu iş gerçekten kar sağlar mı eğer dediğiniz gibiyse çok karlı tekrar teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Üye311 yazı

1 tl ye yarım ekmek tantunimi olur :)
imzayok

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye10 yazı
Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben Adana'da yaşıyorum ve burada tantuni meşhurdur. Akdeniz bölgesine ait Mersin'in en meşhur damak tadıdır. Tantuni artık dünyada bile tanınmakta ve yayılmaktadır. Kısaca tantuni fakir yemeğidir. Fakir yemeği diyorum çünkü burda bir ekmek 2 tl... Bir ekmeğin 2 tl oluşunun bir sebebi var ki aklınıza hileli etler falan gibi gelmesin... Adana ve çevre illerde genelde tantuni cigerden yapılmakta... Et tantuni yapanlar ve yapan yerlerde var... Seyyar satıcılar genelde ciğerden yaparlar... Ve bir o kadarda lezzetli olur... Yemin ederim et tantuniden daha lezzetli ve daha hafif...

Tantuni'yi ciğerden yaparsanız daha güzel kazanırsınız ve hem ucuz maliyet hem ciğer damak tadı oluşturursunuz yaşadığınız bölgede... Ah bir Adana'ya yolunuz düşşede size ısmarlasam... O kadar lezzetli ki bunu sizde teyit edersiniz...

Ciğeri alın, kuyruk yağı ve birazda et parçası ile birlikte kıyın veya kıydırın...

İçine diğer gerekli malzemeleri de ekleyerek süper bir tat çıkarın. Çevrenizde mutlaka bunu bilen vardır. Yoksa internette yapılışı hakkında bilgilere ulaşabilirsisiniz...

Tencerenizi camlı pimapen tablanıza koyup bir işlek köşede rızkınızı beklersiniz artık. Hem ucuz oluşu hemde güzel bir tat ile müşteri kapastenizi çabuk bulursunuz... Benden söylemesi... Yanlız küçük bir tüp ile arda bir ısıtarak (tantuninin ısısını kaybetmemek adına) müşterinize satışınızı yaparsınız. Buralarda böyle dostum ve bu işi yapanlar benim dediğimin 2 misli kazananları biliyorum... Sen durumu çok iyi olanlara değil durumu fakir olanlara hitap edeceksin ve bir gerçek varki kazancınız benim dediğimden daha fazlasıda olabilir...

Üye311 yazı
15 sene mersinde yaşadım. tantuninin en hasını yedim. kusura bakma yarım ekmek tantuni ciğer bile olsa 1 tl deyince şaşırdım :)
imzayok

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye10 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - linkreklam
15 sene mersinde yaşadım. tantuninin en hasını yedim. kusura bakma yarım ekmek tantuni ciğer bile olsa 1 tl deyince şaşırdım :)

Bir ara Adana'ya gelip kendi gözlerinizle görmenizi isterim. Bir tencere tantuninin masrafı taş patlasın 30-50 tl... O da taş patlasın diyorum... O tencereden kazancınız 200-250-300 tl kadar... Sen 50 tl masrafını düş günlük kazancın yine muhteşem...

İnsanlar acıkıyor dostum ve herkes bir yerlerden mutlaka birşey yiyecek. Hele bu karın doyurma meselesi ise 2 tl'yi herkes seve seve verir veriyorda...

Yeni Üye83 yazı
benim mantığıma yattı tabi biraz öğrenmek için biyerlerde pratik yapmak gerek sanırım linke baksamda hiç daha önce yapmamış biri olarak bir bilenden öğrenmek şart
peki diyelim öğrendim yapacağım köfte kokareç arabaları var pejo j9 tarzı 5bin lira civarı bunlar ruhsata işli oluyormuş peki vergisi vs gibi ekstrası var mıdır yoksa zabıtalardan kaçarak mı yapmak uygundur

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek