Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Börek İmalathanesi

BaşlatanessnafTarih16/01/2010 21:17:52Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
Uzunca bir zamandır siteyi takip ediyordum fakat üye olup ilk yazımı yazmam bugune kısmetmiş.

Ben bir börek imalathanesi açmak istiyorum.Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan bazı bilgiler rica edeceğim.

Öncelikle gıda imalathanesi için yasal prosedürler kabaca nedir ?
Sadece kendi bölgemde kendimin satış yapacağı kadar bir imalat yapacağım ve miktar cok olmayacağından imalatta bir bayan çalıştırmayı düşünüyorum.20-25 m2 lik bir alan imalat için yeterli olacakmıdır ?
Ve tabiki imalat ve satış aşamaları ile ilgili tavsiyelerinizi bilmek isterim.

Şimdiden tesekkurler.
Hiçbir risk,ideallerine ulaşamadan ölmek riskinden daha büyük değildir.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye96 yazı
merhaba kardeş, börek imalatı için yasal prosedürler hakkında fazla birşey diyemem, ancak imalathanenin kurulumu ürünlerin sunumu teşhiri hakkında profesyonel önerilerim olacak.
benim mesleğim end. mutfak tasarımı ve projelendirmesidir. 20-25 m2 alan senin belirttiğin kapasite için yeterli buraya 90*200 mermer tezgah, tezgah altı imalat dolabı, pasta&börek fırını,davlumbaz hamur makinası, bir adet paslanmaz evyeli tezgah, 2 adet istifrafı ile imalathane tamamlanır. teşhir ünitesi olarakta ısıtıcılı böreklik ve kasa tezgahı yeterlidir. onun dışında masa sandalye ve dekorasyon ile iş tamamlanır. tabii burada diğer detaylara girmedim.
e.ylmz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye10 yazı
Emekop verdiğin bilgiler için tesekkürler.
Yaptığım araştırmada toptan börek&baklava satışı yapan imalatçılardan makul denebilecek fiyatlara börek ve baklava almanında mantıklı olabileceğini gördüm. İmalathane kurmadan bu yöntemle iş yapmanın artılarını ve eksilerini araştırıyorum şimdi.
Sadece teşhir üniteleri için bana bir maliyet söyleyebilir misin ?
Ve konuyla ilgili bilgi sahibi arkadaşların bu konuda ( ürünü toptancıdan almak ) görüşlerinide öğrenmek isterim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye96 yazı

börek ve baklavayı dışarıdan almak mümkün ama, baklava dışındaki mamulleri börek poğaça vb. kendi dükkanında pişirmelisin sana mamul hazır gelir sen pişirirsin bunun için bir fırın ıepsi istif arabası ve bir dolap yeterli.sakın dışarıdan pişmiş olarak gelen işe girme o iş yürümez, müşterinin damak tadını memnun edemezsin işi bilmediğin belli zarar edersin. teşhir ünitelerine gelince bu göreceli bir konu buna kafadan fiyet verilmez ölçüler ve nitelikler önemli.
e.ylmz

Yeni Üye10 yazı
Dediğin gibi bu tarz çalışan yerler çiğ olarak getiriyor zaten, biz kendimiz pişiriyoruz. Pişirme işi için gereken Fırın, tepsi vs. nin maliyetini cok yuksek değil.
İşe yabancı oldugum dogru zaten birazda bu yuzden işin ustalık gerektiren kısımlarına girmek istemiyorum ama bölgede bu konuda bir acık var ve bu iş ticari olarak cazip durumda.Sanırım 1-2 hafta içinde bu iş netleştirmiş olacağım.
Tek sıkıntım bu konuda benim aklıma gelmeyen başka seyler varmıdır ve tabi birde maliyet çıkarmaya çalışırken bazı noktalarda bilgiye ihtiyacım var.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye96 yazı
sen imalattan servise doğru değil servisten içeriye doğru planlama yapman lazım, önce iyi bir teşhir ünitesi ve paket leme kasa tezgahın olacak bu birimin hemen yanına veya uygun olan bir yere fırın koyacaksın, fırın da pişenlerin kokusu dükkana yayılacak, fırının üstünde bir davlumbaz,hemen yanında bir tepsi istif araban olacak, meşrubat firmalarından aldığın dik meşrubat dolabı ile bu istif arabasını kamufle edeceksin, dükkanının gizli bir bölümünde yani müşterinin göremeyeceği bir yerde, stok dolabın ve ufak tefek yıkama işleri için bir paslanmaz evyeli taban raflı tezgahın olacak. bu temel unsurları unutmadıktan sonra diğer ayrıntılar yerini bulur. ben baştada belirttiğim gibi end. mutfak tasarımcısıyım bu konunun içerisine her türlü yiyecek içecek işi börekçi, pastaneci, kebapçı, lokanta, dönerci, büfeci dahildir. iş realiteye döndüğünde daha somut şeyler konuşabiliriz.
e.ylmz

Yeni Üye1 yazı
slm emekop bende bişey danışacaktım bu börekci imalathanesi ve teşhir ünitesi birbirinden ayrı olursa eksisi veya artısı ne olur, bende muğlada böyle bir işletme acmayı düşünüyorum dekorasyon ve imalathane için malzeme teminimi nerden yapmamı önerirsiniz birde kosgeb'den bu iş için teşvik alabilirmiyim
fizik bölümü mezunuyum serbest çalışmayı tercih eden ticaretle içli dışlı bir yatırımcıyım

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Ev kadyny