Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Küçük Bir İlçede Ne Olabilir. . .

Başlatanpinar1905Tarih29/11/2007 21:14:41Yorum7

İlk mesaj
SELAM..ben anamurda oturuyorum..250m2 bir dükkanımız var..bir şeyler açmak istiyoruz..ama karar veremedik..bir tarafdan jetonlu oyuncak işi kafamızı kurcalıyor..30,000 ytl gibi bir sermayemiz var eşimle..burası 60,000 nüfuslu..kıyafet mağz.bayağ var ama hiç marka yok..markalarda temiznat falan istiyolar herhalde..bu işleride hiç bilmiyoruz ki..
yardımcı oalbilirmisiniz..ne açma konusunda fikirlerinizi bekliyorum..
he aklımda jetonlu oyuncaklar var..1 katı jetonlu oyuncaklardan koyuyum 2.katada oyun salonu çocuklar için..monopoly,satranç,dama vs vs...
ama hala karar veremedik..
birde küçük bir ilçede oturunca nasıl olur nerdenmal alınır,kimlerle temasa geçilir bilmiyoruz yani..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ev kadını
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
bence hiç girme o işe anamurda tutucanı sanmıyorum..medikal varmı yoksa açmanı önerrim.o zaman anlıcan benim ne demek istedimi
kglbyz

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Sa?lyk hizmetleri
Arkadaşımmerhaba sana bir yol çizidk fakat iyi yada olumlu yada olumsuz yönde geri dönüşünüz olmadı.
Tekrar yardım isterseniz tekrar size dönebiliriz.
Saygılar
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek

size hem internet hem dükkan üzerinde yürüyebilecek bir proje sunabilirim,zira henüz Türkiye'de bu tarz çalışmaların ciddi anlamda yapılmadığını düşünürsek belki faydalı olabilir. Tabiki 60 bin nüfuslu bir yerde dükkan bazında çoğu çalışmanın bir kısır döngüsü olabilir.
En iyi bildiğim: Hiçbirşey bilmediğimdir....

Yerleşim Yspanya / Sevilla
medikal işi konusunda bilgi verir misiniz ?
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
cd dvd oyun film müzik ps pc laptop ve elektronik satışı konusunda yardımcı olabilirim.halihazırda boluda u konuda dükkanım var.bu konuda genç yaşıma rağmen Türkiyemizin en uyguna ürün mal edilebilen noktalarını ve şekillerini öğrenmiş durumdayım.bu işte 15bin ytl sermaye ile hem çok kar eder hemde işinizin sürekli geliştiğini görebilirsiniz. yardım dilerseniz
mr_avsar@hotmail.com
m.mustafa avşar
0554 234 06 76

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
pınar1905 kardeşim Anamuru iyi bilirim. Tekstil işini markalı bile yapsanız orada başarılı olabileceğinizi hiç sanmıyorum. Cafe tarzı bir işe bir sürü para yatıracaksınız ama yer ve zaman konusunda sıkıntı yaşayacaksınız. Onun da tutmama ihtimali var. Medikal işini öneren arkadaş iyi bir dal önermiş bilerek ya da bilmeyerek. Ancak orada eski köklü eczacılar var onlar acaba neden bu iş fazla bulaşmamış bir araştırmak lazım. Fakat medikal konusunda Anamura Bozyazı hatta Aydıncığı bile katabilirsiniz. Avanos gibi yakın yaylaları da. Başka gidecekleri yer yok çünkü. Ancak medikal işinde oradaki doktorlarla samimiyet kurmalı hastabakıcılarla bile irtibat içinde olmalısınız. Sadece dükkanı açmakla bitmez o iş.

Pc, laptop mp3 çalar gibi elektronik kalşemler de fazla yatırım yapmadan yani bütün parayı harcamadan düşünülebilir. Ancak sıradan şeyler değilde diğer esnafın bulup getiremeyeceği ürünleriniz olmalı.

Bir sera kiralayıp yıllardır hiç bir seracının yetiştiremediği çikita fidesi dikebilirsiniz. Ama teknik yardımı tarım bölge müdürlüğünden değilde Ankara veya Ege Üniversitesinden almalısınız. Fizibiliteyi buna göre çıkarmalısınız. Çikita türü fidelerin orada tutunamamasının tek sebebi o bölgedeki devlet görevlisi ziraatçilerin iyi çalışmaması başka bir sebebi yok. Ürünüde direk kamyona yükleyip Konya, Mersin ya da Antalya daki hallere kendiniz getirip satmalısınız. Fakat muz eskisi kadar fiyatlı bir ürün değil hesabı iyi yapılmalı. Ancak yerli çikita da epey sükse yapabilir. Hatta seracılara önder bile olunabilir. Ama konuyla hiç ilginiz yok ise macera olmuş olur bu durumda tavsiye etmem.

Yazın iskelede belediyeden uygun bir yer isteyip çocuk ve büyük oyun parkı kurulabilir. Jetonlu oyuncaklar konur . Zıplanan tramplen, çocukların içinde debelendiği yuvarlandığı şişme kaleler gibi. Bütün yaz iyi çalışır.

Uygun bir pist yeri bulabilirseniz gokart pisti kurulabilir. Carting arabalarının sıfırı 5-6 bin YTL dir. 10 dakikası 5 YTL den gün boyu işler. 4 -5 araba ile günde 1500 - 2000 YTL cironuz olabilir. Bu arabaların 2. elide var 2000 YTL gibi ama arızası ile çok uğraşılır. Kışında çalışır ama yazın çılgın iş yapılır. İskelede bir yerde iyi olur. Anamurun içinde boş bir arsada da olur kapalı bir mekan olurasa çok daha harika olur. Bir yandan dondurma meşrubatta satılır . Ama heryere afiş koymalısınız.

Daha orada yapılabilecek şeyler aklıma gelirse yazarım

Saygılar başarılar.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Bu arada sizin dükkanın kabaca yeri nerede ? Düz zemin mi yoksa 250m2 toplamda bir kaç katlı mı ??
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er