Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Endonezya

BaşlatanasyadanTarih11/06/2011 18:18:33Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye56 yazı
Bu ulkede sermayesi olan icin yapilacak is cok.ozellikle market alaninda hic gelismemisler ve becerileride yok.ulke genelinde iki tur mini marketleri var.zengin kesim ise buyuk alisveris magazalarina gidiyor.fakat bu zengin kesimlerin oturdugu mahallelerde bile ya bu mini marketlerden biri var yada yok.burada trafik sorunu oldugu icin 15 dakikalik yolu bazan 2 bazan daha fazla saatte gitmek de var.burada 15 milyonluk sehirde dogru durust market yok yani.. ayarica insaat malzemeleri de cok onemli ve benim oturdugum yerde bir uyanik cinli evinin alt katina kum getirip dokuyor ve su gibi satiliyor.cinliler her kose basini tutumuslar.kumu el arabasi ile bile satiyor koca sehrin gobeginde.ne vargi var ne yasa ne bilmem ne.herkes sattiginin karini cebe indiriyor.onbinlerce insan boyle calisiyor bu ulkede.vergiden ve kayittan uzak yani.

Yerleşim Endonezya / JakartaMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye434 yazı
Merhaba arkadaş hangi ülke bu. Birde orda yaşıyorsun herhalde. Seninle beraber yapalım. Görüşelim kendin hakkında ülke hakkında yapılacak işler hakkında daha detaylı bilgi aktaralım birbirimize en kötü ihtimalle sohbet etmiş oluruz biraz bilgi sahibi oluruz. Bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye762 yazı
ne vargi var ne yasa ne bilmem ne.herkes sattiginin karini cebe indiriyor.onbinlerce insan boyle calisiyor bu ulkede.vergiden ve kayittan uzak yani.

BU ÖYLE DEMİYOR AMA;

http://www.pajak.go.id/

Gelirinizin 1860 dolara kadar olan kısmı gelir vergisinden muaftır.Bunu geçtiğiniz zaman %5 den itibaren vergilendirme başlıyor.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye6 yazı

ben endonezyada çalışmak istiyorum bana yardım edebilirmisin
hakkı

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye49 yazı
Hakki bey mesleginiz??
jimbaran

Yerleşim Endonezya / Bali DenpasarMeslek Ticaret
Yeni Üye6 yazı
murat bey ,ben elektronik teknikeriyim ,şu anda sogutma sistemleri üzerine bi işte çalısıyorum daha çok led aydınlatma endonezyaya frifoglass adlı şirketlede çalısıyoruz
hakkı

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye3 yazı
Endonezya'da ticaret Çinlilerin elindedir. Çok büyük bir sermayeniz yoksa Endonezya'da en fazla Türk lokantası açabilirsiniz. Ama dana eti fiyatlarını mutlaka bir gözden geçirin. Çünkü dana etinin tamamı ülkeye ithal ediliyor. Onun dışında küçük paralarla çok fazla bir para kazanma şansınız yok. Eğer eşiniz Endonezyalı değilse size kimse sahip çıkmaz. Ama ille de ben Endonezya'da iş kuracağım diyorsanız önce ülkeye gidin. Türkiye Büyükelçiliğinden randevu alıp ticaret ateşesine bir danışın. Ve Türkiye'de bir AŞ kurup Endonezya'da şubesini açın. Parayı banka üzerinden transfer edin. Yoksa orada kuracağınız şirket iki gün sonra buharlaşır, kiminle ortak olursanız olun sizi yarı yolda bırakır. Ben size en fazla herhangi bir büyük şehirdeki bir AVM'de mağaza açmanızı tavsiye edebilirim. Onun dışında Endonezyadan mobilya vs getirebilirseniz getirin. Yoksa orada mahalle arasında bakkal açmak hiç de mantıklı bir iş değil.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye5 yazı
Endonezya dunyanin 15 ci zengin ulkesi.

Isi bilen.Durust olan ve Calismayi seven herkes O ulkede gayet guzel ticaret yapip para kazanabilir ...
Devasa bir ulke ....sadece paranin yerden bitmedigi bir tropikal ulke...12 ay sicak mevsim soguk yok kis yok ...12 ay uretim eksiksiz devam ediyor....

Endonezyada ticari ateselik veya tanidik bir turk veya yerli dostunuz arkadasiniz ile bir cok ticaretler yapip para kazanabilirsiniz.

Net uzerinden ...siparis ile ...sadece zaman ve para kaybi yasarsiniz buda size bir tecrube kazandirir ....

Her zamanda kazanmak zorunda deil insan dimi yani....

Kalin saglicakla.

Yerleşim Endonezya / JakartaMeslek Ymalat