Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bulgaristan'a Binek Araç İle Yolcu Taşımak

BaşlatanenderTEKTarih08/06/2011 23:35:34Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye22 yazı
Arkadaşlar; Bulgaristan'a kendi binek araçı ile yolcu getirip ***üren tanıdıklarım var. Onlardan duyduğum kadarıyla iyide para kazanıyorlar. İşten ayrıldıktan sonra yeni bir iş bulamadığım için ciddi ciddi kendi araçımla Bulgaristan'a yolcu taşımayı düşünüyorum. Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Nasıl yapılır, müşteri nasıl bulunur, hangi araç bu iş için uygundur, gümrükten hangi ürünleri geçirebiliriz ve dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir. Bildiklerinizi anlatırsanız sevinirim.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye83 yazı
Ender bey ; bundan 10 yıl önce sormuş olsaydınız bu soruyu kesin hiç düşünmeden bu işe girin derdim. Fakat bu saaten sonra kar etmek için değil günü kurtarmak için çalışmış olursunuz...
İlk Aşama
1 : İlk önce aracınızın Plakası TR yada BG mi olmacak ona karar vermelisiniz ..
2 : Marka ve modelini belirlemelisiniz : Dacia,ford connect ,fiat ducato , Peugeot partner tarzı araçlarla bu iş yapılmaz
Sizin işinize yarayacak araç Mercedes Sprinter- Vito , Volkswagen Transporter - LT 35 - Crafter yada Ford Transit (araçlar klimalı olması gerekmektedir )
3 : TR plakalı aracınız 7 + 1 kişilik olmalıdır (maxi. yolcu taşıma kapasitesi- otomobil bazında )
BG plakalı aracınız 8 + 1 " " (max )
4 : Araç yolcu kapasitesi 9 kişi'ye kadar yıllık 66 Lv "Vignette" 10 kişi ve üzeri 500 Lv "Vignette"
5 : Tr ehliyeti ile Bg de araç kullanamazsınız Turing belgeniz olması gerekli yıllık 250 TL
yada Tr ehliyetini Tercüme yaptırtıp ( 15 lv ) Konsolosluktan "Aslı gibidir" mühürletip ( 10 dolar ) Sofya Dış işleri Bakanlığından onaylatmanız gerekmektedir ( 60 LV ) ve araç kullanırken pasaportunuz sürekli yanınızda bulunması gerekmektedir .Polis kontrolünde Giriş çıkış müherlerini kontrol ediyolarlar..

ikinci aşama

1 : Kartvizit bastırıp Bg'ki ve Tr'ki tüm Bilet satış ofislerine dağıtmakla başlayabilirsiniz
Size yolcu verdikleri taktirde 5 TL her yolcu için vermeniz gereklidir ....
2 : Hattınızıı belirlemelisiniz !!! İstanbul çıkış 'mı olcak ??? BG varış noktası -Burgas-Şumen-Razgrad-Slistra-Ruse yada Burgas-S.bryag-Varna-Dobriç v.s
3 : Bilet ücretinize karar vermelisiniz ??? ( Şuanda otobüs bilet ücretleri 60 TL )
4 : Haftada kaç sefer düzenliyeceksiniz Gece yada Gündüz v.s

Gümrüklerden hiçbirşey geçiremezsiniz -Zula tabir edilen cinsten koltuk altına döşeme içine stepne yuvasına sakladığın herşey sana CEZA olarak geri dönecektir !!!
3 karton sigara için 1000 lv ceza keserler en kötüsünü düşüncek olursak Aracını bağlarlar Mahkeme süreci bittiğinde cezasını öder geri alırsın...

inşallah yardımcı olabilmişimdir .....

Her gidişin bir dönüşü vardır elbet,Önemli olan hayatı heba etmemek,Paylaşmak ve yardım etmek!!!! -----İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim. Robert Bosch

Yerleşim Bulgaristan / VarnaMeslek Otomotiv
Üye170 yazı
inferno nikli arkadaş yazılacakları yazmış.tr de hangi bölgedesin? istanbul,bursa,izmir nereden müşteri toplamayı düşünüyorsun izmir olursa 1 müşterin var say..:))
"BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR…" YURD@L@N

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye286 yazı

Bu is ile ugrasan cok insan tanidim ve cogu zaman icinde yok olup gittiler.Bu isi Bg den Avrupa ya dusunursen para kazanabilir ve ayakda kalabilirsin ama buda belli bir cevrenin olmasi sartiyla.Sana tafsiyem sermayen uygunsa; Bg de turizm firmalari turlar icin otobus bulmakta zorluk cekiyorlar.Iyi bir model otobus ile bu sektorde surekli is bulabilirsin.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye22 yazı
Arkadaşlar Allah Razı Olsun, vermiş olduğunuz bilgiler benim için çok değerli.
Araç olarak BG den Opel Zafira tarzında bir araç almayı planlıyorum (Tabii Liçna Kartımın Çıkmasını Bekliyorum)

Evet, Turizm firmalarına otobus kiralamakta bana çok mantıklı geldi. Kral35 bu konuyu siz bir yerden mi duydunuz, yoksa bu işi yapan tanıdık birileri mi var. Konu hakkında daha detaylı bilgiye sahipseniz, biraz daha bilgi verirmisiniz.

Herkeze tekrardan çok teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye286 yazı
Bu isi yapan arkadaslarim var.Tabi ki her is gibi bu isin de kendine gore riskleri vardir mutlaka cok iyi arastirip adim atmani tavsiye ederim.

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye83 yazı
Ender bey , Opel zafiranın pek iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum .Bu aracın genel yapısı Çekirdek Aile diye tabir ettiğimiz 2-3 çocuklu ailerin tercih ettiği kısa mesafe aracı olmasındandır...
18 yıldır yolcu taşımacılığı ile uğraşıyoruz bugune kadar yolcuların 4 valizden az olmamak kaydı ile seyahat ettiklerini görmedim.!!!
Aslında bunlara valiz dememek gerekli ..... Benim tabirim ile Çuval ve Çuvalcıklar :))

4 yolcu + ( kişi başı 3 valiz) = 12 adet Zafiranın bagajına sığdırabileceğinizi tahmin bile edemiyorum ......
ve her yolcunun ayaklarının arasına alacağı birkaç torba yada poşeti muhakkak olacaktır !!!!

Her gidişin bir dönüşü vardır elbet,Önemli olan hayatı heba etmemek,Paylaşmak ve yardım etmek!!!! -----İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim. Robert Bosch

Yerleşim Bulgaristan / VarnaMeslek Otomotiv
Yeni Üye1 yazı
bg plakalı araçla bu işi yapmak imkansız

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye78 yazı
Bede Craisler/voyager var,abim suan onu Turkiyede kullaniyo gecen gun manisadan 5 kisiyi Bulgaristana getirdi 50 evrodan kisi basina etii 600 lira ucret,araba gazli 240 liraya Bulgaristana kadar gelmis ,Manisadan direk Gocedel4ve yunanistandan ge4mis temiz para 400lira civari ama eger donus icin de hemen baska hazir gurubun varsa guzel git gel 800lira para 3-4 gunde,eger gittin yerde 4-5 gun den fazla kalirsan o zaten yomiyeye dokersen bisey kalmaz belkide, zaten msrafin olcak harcamalarin filan o kazandigin parayi yiyeceksin,ha tasidigin kisilerin pasaportuna viski filan isletip alabilirsen ve Turkiyede satabilirsen ozaman guzel kar brakir :) Basarilar
GSM: +359 884404392
Saygilar

Yerleşim Bulgaristan / SofiaMeslek Esnaf