Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Rusyadaki Arazimde Ne Yapabilirim???

BaşlatanAdige_AliTarih23/05/2011 21:21:09Yorum25

İlk mesaj
Üye149 yazı
Rusyada Krasnodarda 50 hektar arsa var arsada su,elektrik ve gaz mevcut buraya maliyeti cok buyuk olmayan ne gibi bir yatirim yaparsam normal bi sekilde para kazanirim? yatirim maliyetleri cok yuksek olmamali... Fikirlerinizi bekliyorum....

Yerleşim Rusya Federasyonu / KrasnodarMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorum
Yeni Üye65 yazı
Oranın iklimi nasıl acaba St.Petersburg soğuk tarım zor. Ama haritadan baktığım kadarıyla senin oranun ilklimi daha uygun. Seracılık olabilir. Eğer gelişmekte bir yerse bekle :)) sonra mütaitle daire dilekersin etlisine sütlüsene karışmadan daire sahibi olursun arsa karşılığı. Tabi bunlar benim saat 1:40 da yapmış olduğum yorumlar :)) Saçmaladıysam afola :D
www.petersemlak.com

Yerleşim Rusya Federasyonu / St PetersburgMeslek Müzik
Yeni Üye33 yazı
ceviz dik kardeşi,m.iklimi nasıl senın oranın bılmem ama ,ukraynada cevız ısınden tez zamanda cok ii para kaldıran arkadaşlarım var..
bayvaz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye149 yazı

buranin iklimi cok guzel toprakta iyi insan diksen yetisir diye biliniyor... Ceviz isi ise cok zaman gerektirmiyormu eksem ne kadar zamanda bana geri donusu olacak?

Üye762 yazı
Tarıma yönel.Hava soğuk oluyorsa sera da düşünülebilir.Ancak tarım en mantıklısı.Zaten RF sınırları içerisinde olduğun için gümrükle felan uğraşmak zorunda da kalmayacaksın.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye70 yazı
bence sarımsak ekın..aılem uzun zamandır cıftcılıkle ugrasıyor.agustos 15- 30 arası sarımsak ekımıne baslanıyor..bı donumu 5 bın 6 bın tl ye satıldı bu sene..ondan oncekı senede aynı sekılde..bence tek sorun sarımsak 8 9 ay da satılacak hale gelıyor...bu sure ıcersıde ıkı urun ekıp toplayabılırsınz yanı...onun dısında yesıl fasulye patlıcan ekmenızı tawsıye ederım...ılklım sartları ne kdar uygun bılmıorm tabi..ama 3 ay ıcersınde bu dedıgım urunlerı ekıp toplayıp satıp tarlayı bos hale getırebılırsnz...turkıyede cıftcı desteklenmıyor söyledır böyledır bı suru ıvır zıvır sölenıo..bu urununden urunune degısıo..narencıye para etmıyo..ama sebze durust olmak gerekırse ıyı para kazandıryor..damla sulama sıstemı kullanmanızı tawsıye ederım ekecegınız urunde..dıger sulama teknklerı de war tabı...ınsalla yardımcı olabılmısımdır...

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Saty? / Pazarlama
Üye149 yazı
Tarimla ugrasmak istemiyorum yani ben bilmedigim icin ve burda ruslari calistirmaya kalksan calisacak is gucu bulmakta sikinti cekersin... daha degisik ne yapilabilir onu dusunuyorum.. aykt sarmisak demis evet guzel burda meyve sebze gercekten degerli ve guzel daha bu gun pazardan domates aldim kilosu 120 ruble yani 6 ytl. dolmalik yesil biber 1 adet 200 gr. ve 45 ruble yani 2,25 ytl. ama burda tarimla ugrasan cok fazla insan yok trdeki gibi... domatesi eksen toplatmak icinde adam lazim sogan eksende bunlari makinalarla toplayamazsin yani burada tarim sektorunde is gucu sikintisi var ama yakinda kalmayacak sanirim 3-5 seneye cinliler istila ederler cunki baya buyuk arsalar satin almaya basladilar.... daha degisik ilginc fikirleri olanlar varsa mesela sessiz sakin ve sehire uzak bir yer 2-3 km yakininda atis poligonu var... benim arazideki goletlerde baliklarda var cesitli turlerde... bilmiyorum ne yapmak ve nasil degerlendirmek lazim???

Yeni Üye99 yazı
Paran kısıtlı yatırımın geri dönüşü için fazla bekleyemiyorsun çalıştıracak insan gücü yok durum zor.bence sen rusya federasyonunun yatırımcılara sağlayacagı kredi olanaklarını bir araştır ve devlet o arazinin belki sadece tarım amaçlı kullanımına izin veriyordur bu tarz sorulara cevaplar bul sana yol gösterecektir Arazin bayağı büyükmüş üstünde hiç dikili agaç yokmu rusyadan türkiyeye mobilyalık agaç geliyor sende kesip gönderebilirsin ama bunada eleman lazım :) 2-3 km yakininda atis poligonu var demişssin orayı bi araştır bkalm oraya giden insanlar ateş etmektn bşka ne yapıyorlar veya ne yapmak isterler hmmm bence paintball ama dikkat et gerçek silah kullanma :) Saygılar..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye149 yazı
para kisitli nasil kisitli benim aslinda aklimda cok guzel bir proje varda ona yetmez yani mesela golf sahasi yapabilirim cunki bu tur bisey eyalette yok ve krasnodorda cok zengin insan var club tarzi uyelik v.s ama onun icin cok buyuk paralar lazim birkac milyon dolar gibi... ben daha mutevazi 100-200 bin dolari gecmeyecek bir yatirim yapayim diyorum ;) sonucta agactan 4 er odadan 2 ev yaptik 8 oda ve 16 kisi kalabilecek gibi dizayn ettik. ama bu kadar buyuk alanda bunlar yetersiz kaliyor, ilerleyen zamanda ev sayisini 10 a yatak sayisinida 80 e cikartmayi dusunuyoruz buna bagli ne yapabilirim? kaz, ordek, tavuk, inek vs yetistirmek olabilir ama cok para kazandirmaz ;) etin kilosu burda en iyi inek eti kemiksiz en guzel kalitesi 8 ytl... agac isi ise burda her onune gelen yerdeki agaci kesemezsin, ayrica agac olayinda sibirya yeteri kadar turkiyeye agac gonderiyor vede cok ucuza...

Yeni Üye99 yazı
senin tek problemin agaçtan ev mi anlamadım ki bşka ne gbi masraflar için para lazım madem sibiryada ucuz oradn alabilirsin aklındaki fikri yapmak için yeterli paran yoksa ilk olarak bu parayı katlamaya bak.Türkiyedn insanlarla irtibata geçip buradan mal alıp orada satabilisin sebze meyve vs.

Üye149 yazı
sales_ benim problemim yok ben o evleri yavas yavas yapiyorum rusyada yasadigima gore en ucuz mali nerden alacagimida biliyorum, beni ekonomik olarak zorlamiyor ve arazi genis oldugu icin baska turlu ne yapabilirim ve ne fikir bana uyar onun icin soruyorum cok buyuk paralar yatirmak istemiyorum zaten hos istesemde en fazla 200 hadi dahada zorladim 300 bin dolar bu parayla bu arazide ne is yapilabilir onu soruyorum!!! eger uygun bir fikrin varsa yorum ve fikirlerini bekliyorum.... ve ayrica rusya eski 10-15 sene onceki rusya degil benim bulundugum sehirde herkes son model luks arabalarla geziyor ve kaliteli giyiniyor herseyin kalitelisini aliyor... eskiden pazarda ne getirirsen satiliyordu trden ama artik o devir kapandi ;) simdi rakipler cok mal cok piyasaya ilginc ve kaliteli mal sokmazsan satamazsin... rusya cok hizli degisiyor teknolojik olarakta ekonomik olarakta.. ornegin trde 3g yokken burda vardi...

Yeni Üye99 yazı
Golf sahasının yanına ek olarak restaurant yapabilirsin yerden 10 metre 20 metre yuksekte bir ağacın üstündeki restaurant onlar için heyecan verici ve para harcanabilir farklı bir yer olabilir zenginler boyle uçuk seyleri severler ki bence orta gelir insanlar bile gelir boyle bir yere aklıma yeni geldi ve bir site buldm orada bir kaç resim var aklında birşeyler canlanmasına yardımcı olabilir gerçi arazinin durumunu bilmiyorum buna elverişlimidir oyle oldugunu varsa**** yazıyorum

http://www.evdose.com/tur/yapi/ahsap/yapahs0015.html

Saygılar..

Yeni Üye71 yazı
merhaba,
bulunduğunuz bölge elit kesimin oturduğu bölge ise sosyal aktivite içeren bir alan oluşturabilirsiniz.
hem hepsini birden yapmadan aşama aşama yaparsınız.elinizdeki imkanlarla başlarsını.Kazandıkça
devamını yaparsınız.Örneğin araba sineması yapın.10-15 tane küçük ama işlevi olan tek dükkanlar yapın,
yada standlar yapın fast food,hediyelik,v.s kiraya verin.festival alanı yapın,organizatörlere kiraya verin.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Dany?manlyk
Üye305 yazı
Golf düsünüyorsaniz,illa da büyük Golf sahasi olmasi gerekmiyor..Mini Golf sahalari yapin,1 Hektar arazi üzerine yan yana 4-5 sahayi bir kac bin Dolara insaa edebilirsiniz.Bir de masrafi asagi cekmek ve görkemli olmasi icin Ahsaptan,düz tahta degil,Tomruklardan yari acik bir Cafe yapin,özellikle mangal yapin,malum Ruslar Shasliki cok severler.Mini Golf sahalari hem yetiskinlere hem de cocuklara hitap ediyor,bütün aile fertlerine yönelik bir aktivite olur..

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
Golf sahası yapabilirsin ama mantıklı iş ise sen golf sahalarını yapana kadar başkaları da bu işe girerler. Büyük sermaye sahipleri senin işi gölgede bırakır.
Arsanın fotoğrafı var mı?

Yerleşim Rusya Federasyonu / IzhevskMeslek Mimar
Üye116 yazı
bence hobi alanı yapın.sadece sosyal tesis ve hobi malz tedarigini saglayın.bırakın gelen kişi arazide kendine yer kiralasın ve istedigini yapsın.sizde bunun üstünden para kazanın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye149 yazı
hobi alani ? bence yani bana gore cok uygun bir fikir degil fikrinize saygiliyim ama getirisi olmaz diye dusunuyorum ozellikle rusya icin...

Üye2981 yazı
50 hektar arazi önemli bir büyüklük. Hayvancılık yapmanı öneririm . Arazinin büyük bölümüne hayvan yemi ekersin (yonca ve korunga gibi mısır gibi) ve elinde ki sermayenin bir bölümü ile hayvan barınağı yaparsın ,bir bölümü ile damızlık hayvan alırsın . sermayenin tamamını harcama .En az yarısı elinde kalsın . ne olur ne olmaz. Küçük baş da olabilir . Büyük baş da olabilir. Yem bitkisi az bir zamanda geri dönüş sağlar. Hayvancılık konusunda sütü hemen geri döner. Ve doğum ile de büyüme sağlarsın . İşi bilmediğin için yakınlarda veteriner ve tarım ile ilgili devlet kuruluşundan bilgi alman gerek.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye149 yazı
Hayvancilik belki guzel karli bir is ama sanirim burada o kadar degil hayvanlar cok ucuz burada en iyi kemiksiz et 8 ytl en pahalli olarak... kurban bayraminda kucukbas hayvan kesimi temizlenmesi v.s herseyiyle 100 usd idi gecen sene bu senede hemen hemen ayni para ;)

Yeni Üye2 yazı
Merhaba . Arsanızla ilgili deyil ama Rusya da yasıyorsanız ve Türkiye ile bağlantınız varsa yapabileceğiniz farklı bir iş var Özelden görüşelim isterseniz . ersintambova@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Matbaacy
Üye149 yazı
ersin ozelden goruselimde konu ne? cokmu gizli? en azindan yuzeysel bir bilgi ver genelden benim ilgi alanimdami degilmi? nedir bu her yerde hersey ozelden buraya yaz ne yani cokmu karli bisey... anlamiyorum ben bu tur seyleri benim fikrim olsa veya birisine birsey fayda yarar saglayacaksam yazarim genele birinin isine yaramazsa digerinin belki yarar ;)

Üye149 yazı
konu guncel, biseyler yaptik ama yinede yer var baska seyler yapmaya ;)

Üye300 yazı
At çiftliği olabilir.Binicilik dersleri, küçük bir cafede doğal ürünlerden kahvaltı falan.

Mesela Antalya'da var böyle biryer.Aşağıdaki adresten inceleyebilirsin.Bu yerde konaklama da var o yüzden yatırım maliyeti çok tutar tabi ama başlangıçta sadece binicilik dersleri ve cafe konsepti yapılabilir.

http://www.antalyaorfe.com/

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye42 yazı
yol üzeri bi yerse 3M tarzı oto bakım yeri açabilirsin...
mevsim uygunsa ve kültür elverişli ise piknik alanı acabilirsin.
yine mevsim uygunsa eğlence parkı karting pisti atv pisti yapabilrisin
parselasyona uygunsa sanayi sitesi tarzı bi yer oluşrurabilrisn...antrepo v.b kiralama yapabilrisn...
yaşadığın şehirden bashet biraz ???

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er