Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Engelliyim Cep Telefonu Dükkanı Açacağım Yardım!

BaşlatanTheMidnightTarih20/05/2011 06:19:59Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı

Arkadaşlar herkese merhaba

Ben istanbulda yaşayan yürüme engelli 26 yaşında yeni evli bir gencim iki senedir bir türlü iş bulamadım sonra bir dükkan açmaya karar verdim cep telefonundan çok iyi anlıyorum yeni eski modellerden yan ürünleri pil kapak kasa kılıf hafıza kartı çeşitleri bilgisayar bilgimde var format atmak bakım yapmak gibi şimdi size sormak istediğim şu arkadaşlar

Bizim arabamız var onu bir devren dükkanla takasa gireceğiz gibi gözüküyor dükkanın içinde ikinci el 30 tane telefon var bilgisayar kasa fotokopi faks alarm herşeyi mevcut kirasıda 500 tl 12.750 tl devir ücreti arabayı 18.000e sayacak cumartesi görüşeceğiz hayırlısıyla biz emekli bir babanın geçindirdiği aileyiz bende engelli maaşı alıyorum bu işe girdiğimde o maaş kesilecek ayrı eve çıkacağız eşimle sormak istediğim şeyler beni geçindirebilirmi bu iş 350tlye birde kiralık ev düşünüyorum oda en fazla 500 + 350 kiralar 850 tl ev ve dükan faturaları ile fazladan ekleyim 1500 diyelim bunları karşılarmı çünkü şansım yok bunu yapmak zorundayım ayrıca sahibinden gittigidiyor üzerindende ilanlar vereceğim..

Birde sıfır telefonları nerden alabilirim hafıza kartlarını usb belleklerı kılıfları vs vs gibi engelli olduğum için gidip gezme şansım yok bu dediklerim hakkında fikri olan ve paylaşan arkadaşlar olursa çok sevinirim nerden nasıl alınır yada bu iş tutarmı..

Dükkanın yerini cumartesi göreceğim ama minibus durağının karşısında cadde üzeriymiş...

Şimdiden herkese teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İşsiz
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye100 yazı
AÇ KARDEŞİM 05353971170 BEN sana yardımcı olurum

Yerleşim Türkiye / AmasyaMeslek Ticaret
Yeni Üye4 yazı
Çok teşekkür ederim abidin05 numaranızı telefonuma kayıt ediyorum o dükkandan vazgeçtik gidip gördüm çok sapa biryerde iş yapma şansı az başka dükkanlara bakıyorum dükkanı açınca sizle irtibata geçeceğim tekrar çok teşekkür ederim tek cevap yazan sizsiniz :) başka arkadaşlarda biraz fikrini söylerse sevinirim...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Yeni Üye84 yazı

Bu sitede ucuz fiyata hafıza kartı,usb bellek aksesuar vs. satan arkadaşlar vardı araştırırsan irtibat sağlarsın.Zaten bir işe başlayıp işin içine girersen toptancıyıda bulursun,senin ayağınada gelirler,ne satacağınıda müşteri sana öğretir zaten.Devren dükkan alacağına işlek bir yerde sıfırdan kurmanı öneririm.Önemli olan dükkanın konumudur zaten.Ayrıca bence baban emekli ise dükkanı onun üstüne yaparsın,bağkur derdi olmaz seninde aylığın kesilmez.
...
Her ne olursa olsun, kendin olmak için asla geç değildir !..Ya da benim durumumda asla erken değildir..! Bunun zamanı yoktur, istediğin zaman başlayabilirsin. Değişebilir ya da aynı kalabilirsin. Bu işin bir kuralı yoktur !..Hayatımızı iyi ya da kötü yaşayabiliriz..! Umarım senin ki mükemmel olur. Umarım seni şaşırtacak şeyler yaşarsın. Umarım daha önce hiç hissetmediğin duygular yaşarsın. Umarım hayata başka bir pencereden bakan insanlarla tanışırsın. Umarım gurur duyduğun bir hayat yaşarsın ve eğer yaşamadığını düşünürsen ; Umarım içinde herşeye yeniden başlayacak gücü bulursun...

Benjamin Button filminden..

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Gyda
Yeni Üye4 yazı

Çok teşekkür ederim Baklavaci sıfırdan dükkan kurmak benimde aklımda ancak 18 bin civarı ediyor arabanın fiyatı o fiyata kurmak mümkün olurmu bilmiyorum cihazları tezgahı hazır bir yere geçmekten daha uygun olurmu.. o arkadaşlarıda araştırırım çok sağolun bu başlığımı görüp kendileride yazalarsa çok sevinirim bi arkadaş çok sağolsun yazdı telefon numarasını kayıt ettim.. birde geri ödemesi ertelemeli başlayan krediler vardı bildiğim onlar hala geçerlimi yada bana verirlermi.. babamın üzerine almayı bende düşünüyorum tam araştırayım onu maaşım kesilmez ise öyle yaparım...

Yeni Üye39 yazı
Hocam aileden birinin üzerine yaparsan aylığında kesilmez.

Ben cep telefonu işi yaptım bilgi vermek gerekirse Şimdi aksesuarlar Toptancısı gelir kontörcüsü gelir usb flash bellek fln satıcısı zaten senin yanına gelir onlar seni bulur.Taksit ile mal alma şansında var ama ilk başlarda ufakdan peşin para ile alırsın çek senet ile değilde insan ilişkisi üzerine kurulu oluyordu biraz.

Cep telefon tamirinden anlıyormuşsun bu çok süper ama zaten anlıyorsanız sizin bu işi bilmeniz gerekmez mi ?

Tamir işi yapabiliyorsanız aç kalmazsınız bu gerçek bir meslektir her telefoncu tamir yapamıyor belli başlı tamirciler olur dükkanda tamir için toplanan telefonlar akşam tamirciye ***ürülür adam tamir eder sende aradan 3-5 komisyon alırsın tamir yapamayan telefoncuların çalıştığı sistem budur sizede mutlaka bu şekilde başvururlar.Spot telefon satışı ve ikinci el telefon satışları yapabilirsiniz.

Ama Artık telefon işi ne yazık ki öldü hevesinizi kırmak istemem tabi benim görüşüm bu şekilde eskiden çok güzel paralar kazandılar insanlar ama artık işler böyle değil.

Tamircilik yapabiliyorsanız o zaman işler değişir tamirciyseniz aç kalmazsınız.

Kolay gelsin sizlere bende bilgi sahibi olmama rağmen açmayı düşünmüyorum.

Geleceği satın alabilecek tek şey bugündür...

Yerleşim TürkiyeMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye30 yazı
Hocam Bismillah diip biyerden başlamak gerekiyor, Rızkı veren Allah, Çalışana elbet verir rızkını.
Aklına yattıysa bu iş üzerinde dur, Beklemek anlamsız, Üstelik bekledikce sıkıntılar çoğalır, borçlar çoğalır bi bakmışsın sermayeden gitmeye başlamış, Ev araba bunlar önemsiz abi, Sen çalıştıktan ve kazandıktan sonra evinde olur araban da inşallah. Yeterki içini ferah tut, helalinden kazanmaya bak, Gerisi Allahın işi verende alan da O.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Sincap
Hocam Bismillah diip biyerden başlamak gerekiyor, Rızkı veren Allah, Çalışana elbet verir rızkını.
Aklına yattıysa bu iş üzerinde dur, Beklemek anlamsız, Üstelik bekledikce sıkıntılar çoğalır, borçlar çoğalır bi bakmışsın sermayeden gitmeye başlamış, Ev araba bunlar önemsiz abi, Sen çalıştıktan ve kazandıktan sonra evinde olur araban da inşallah. Yeterki içini ferah tut, helalinden kazanmaya bak, Gerisi Allahın işi verende alan da O.

ALLAH razı olsun valla çok mutlu etti mesajınız içimide rahatlattı bende aynı sizin gibi düşünüyorum bi yerden başlamak cesaret etmek gerekiyor nasıl olsa dürüst ve helal iş yapacağım ne fazlasında gözüm var nede haramda evde arabada olur inşallah sonra .. tekrar teşekkür ederim yorumunuz için..

Yeni Üye18 yazı
artık hat işinde sona gelindi numara taşıma başladığından beri herkes numarasını taşıdı ve hemen hemen herkes operatörüne yerleşti.şimdi operatörler taahhütlü müşteri tutmaya başladılar bunun karşılığındada hediye telefon dönemi başladı 4 lira 5 lira karşılığında telefon veriyorlar benim sana tavsiyem artık nokıa samsung dönemi kapanıyor.şimdi ıphone htc blackberry devri başladı bence işe girerken bunları gözönünde bulundur.devre ayak uydurmak lazım.bu tip telefonlara çok sık güncelleme gerektirebiliyor.bunun formatı bile yeter sana ama üzerine eğilmen lazım.muhtemelen operatörlerlede çalışacaksın.vodafone en uygun kampanyayla telefon veren operatör.bunun satış işinide almaya bak.birde son olarak dikkat etmen gereken bi husus artık faturalı hat yoğunlukta kontör satışı çok çok azaldı.fatura tahsilatına yoğunlaşırsan faydası olur.
devre ayak uydurmak gerek.

ben bir gsm operatöründe görevliyim.sektörün tam ortasındayım.elimden gelen bu kadar ama yardımcı olmamı istediğin bir durum olursa mail atman yeterli numaranı ben seni arar yönlendiririm.

Allah yardımcın olsun.Muvaffak etsin inşallah

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Yleti?imci