Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Utanıyorum Ticaret Yapmaktan Yardım

BaşlatanFikirÜretici93Tarih26/04/2011 07:29:04Yorum14

İlk mesaj
arkadaşlar ben ticaret yapmak istiyorum ama utanıyorum arkadaşla 2 tl'lik mikrofiber bez satacaz ama utanıyorum arkadaşlar görüp şöyle derse

- vay be adama bak dilene dilene bez satıyo
- yapma ya sen bu hallere düşecek adammıydın
- vay be adam ne adamdı ne oldu

birde ilerde kısmet eder zengin olursak dönüp desinler şöyle '' biz zengin ettik bez satardı aldık bezlerinden hep '' :S :S

bu piskolojiyi nasıl yıkarım ? :S

Yerleşim Türkiye
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
eğerki durumun kötüye düşerse bu bez satma işini seve seve yapacaksın en azından şimdi laflara kulaklarını tıka ve başla.zaten para kazanmanın tadına vardığında dünya görüşünde değişecek.memur kafasından esnaf kafasına geçmiş olacaksınız.bu yüzdende herhangi bir gocunma olmayacak yani.benim işim bu ben bunlarla rızkımı arıyorum diyeceksiniz
DEĞER VERDİK YETERİ KADAR, ARTIK HERKES EDERİ KADAR

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
esnafın memurdan farkları vardır. esnaf 20 kişinin çalıştığı bir restoran işletse bile gerekli durumda bezi eline alıp yeri kendi silebilen kişidir çünkü yerde duran birşeyi komi dahi görmiyordur. esnaf, bir müşteri 10 kere gelip uzun sorular sorsa dahi en ufak bir sabırsızlık / sıkıntı göstermeksizin onunla sohbet edebilen kişidir.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret

Merhaba arkadaşım düşüncenize hak veriyorum fakat herkes akıl verir kimse para vermez zaman zaman aynı düşünceler benimde aklımdan geçiyor şu işimi yapsam şu iş daha iyi gibisinden fakat aklıma seninde geldiği gibi elalem ne der düşüncesi takılıyor ama hepsi boş bundan sonra takmayacam, sende takma.

mogazın aygazın sahibi kim koç meslek ne tüpcülük demi, ama evlere servis yapan kim adı tüpcü demi
kibrit satan kim sokakta satıcı, markette satan kim satıcı yani biz hayatı el gödülük yaşıyoruz benim kanımca, kendimiz için yaşayalım derim .... ALLAH bol kazanç versin

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Reklam
kır zincirlerini... Züğürt ağa bile çiğ köfte sattı sen bez mi satamayacaksın.
rovanşist

Yerleşim Türkiye / YskenderunMeslek Serbest meslek
ekmeğin utanması olmaz....
Ben iki üniversite bitirdim, 3 dil var ve işsizim....
iş aradım bulamadım, fikirlerime yatırımcı aradım....o da yok!

Ne yani? Alışveriş merkezlerinde maskotluk yaparak geçindiğim için neden utanayım ki?
LİMON ELEKTRONİK

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
bir konu daha var: Güvenilirlik. Kişi güvenilir ise, ne iş yaparsa yapsın eninde sonunda kazanır, kazanmalı. Bir arkadaşım var Bursa'da simitçilik yapıyor az kazanıyor ama güvenilir biriydi, ayda 5000TL kazanan mühendis arkadaşları arasında da saygın konumu vardı.

Yalnız, bu arkadaş daha sonradan bu saygın konumunu kullanarak kendini yerin dibine batırdı, birçok arkadaşına ve mal aldığı bazı satıcılarına borç takarak hayatını öyle sürdürmeye kalktı. Bu şekilde 1000-2000TL kadar borçlanarak lüks harcamalara yöneldi. Bir arkadaşına rastladım, dükkanında 80TL'lik alışveriş yapmış sonra öderim diye, aylar geçmiş hep uğradığı dükkanına uğramaz olmuş sırf o 80'i ödememek için. Bana da 250TL kredi kartı borcumu ödeyemediğim için eve icraya gelecekler demiş ben de durumunu kurtarsın diye 300TL borç vermiştim, aradan 2 sene geçti ve geçen sürede simitçi arkadaş 2 defa arabasının modelini yeniledi ama borcunu unuttu, hatırlatınca da sinirlendi! Çünkü arabasının taksitleri bitmemiş, öyle durumdayken ben nasıl olurda borçtan bahsedebilirmişim, falan...

İşten cok kişinin kim olduğu daha önemli sanırım. Simitçi arkadaş, simitçi olduğu için değil, öyle olduğu için insanların ağzında.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
ahlak dışı (tefecilik-**lık-dolandırıcılık-kadın-eroin tüccarlığı vs ) iş yapmadığın sürece sokakta ayakkabı boyacılığı dahi yapsan helal ve temiz kazanç.

Bunda utanılacak hiçbirşey yok ama insanda böyle bir tabu var, acaba ne derler benım hakkımda şunu bunu falan derler ki insanların söylemlerine göre hayatını belirleyecek olsan inan hiçbirşey yapamazsın çünkü her kafadan bir ses çıkıyor herkesin dediğini biranda yapamayacağına göre delirir gidersin.

sen kendini dinle inandığın işi yap kimseyide takma bir süre sonra herkesin seni takdir edeceğini göreceksin.Mesela Ali şen var eski fenerbahçe başkanı ,adam karpuz satarak işe başlamış şimdiki durumu malum.acaba o gün ali şene vaybe ne halde bak karpuz satıyor diyenler şimdi ne halde ali şen ne halde.

sen zaten para kazanmaya başladınmı tadını aldınmı bir daha silah zoruyla dahi seni alıkoyamazlar bu işten.her yaptığın iştente para kazanacaksın diye birşeyde yok.önemli olan yılmamak devam etmek.zaten insan mecbur kaldımı öyle bir yaparki utanma falan kalmaz ortalıkta.
Olmak yada olmamak,işte tüm mesele bu.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Sanırım yaşın ufak ondan utanıyorsun :)

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Kardeş hiç utanmana gerek yok bende senin gibi çok zor başladım pazarlarda çember ıslak mendil türü şeyler sattım.İlk başlarda çok çekiniyorsun ama satış olmaya başlayınca onun tadını alıyor ve çok mutlu oluyorsun :)
Ve bi süre geçtikten sonra boğazın yırtılıncaya kadar bağırıyorsun çünkü bağırdığın zaman daha çok müşterinin geldiğini öğreniyorsun.Hiç kasma kendini rahat ol akışına bırak :)

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
seninle bugün dalga gecen o arkadaslarin yarin senden borc para almak icin geldiginde "utanma" kelimesi daha anlamini bulacaktir

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - alperarikan
ekmeğin utanması olmaz....
Ben iki üniversite bitirdim, 3 dil var ve işsizim....
iş aradım bulamadım, fikirlerime yatırımcı aradım....o da yok!

Ne yani? Alışveriş merkezlerinde maskotluk yaparak geçindiğim için neden utanayım ki?

Birader yanlış anlama fakat bunada pes:)) iki üniversite okuyup 3 dil bilip işsiz kalmakta ayrı bir yetenek:)) Eğer bu kadar donanımla işsiz kalınıyorsa bunu sadece bulunulan ülkenin ekonomik şartlarıyla açıklamak yetersiz olur Birazda kişisel özelliklere ve yetersiz çabaya bağlamak gerekir.
Ben donanımlı ve yeteneklerinin farkında olan insanların para kazanma sıkıntısı çekeceklerine inanmıyorum (En azından yetenekleri ölçüsünde)
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - omero72
bir konu daha var: Güvenilirlik. Kişi güvenilir ise, ne iş yaparsa yapsın eninde sonunda kazanır, kazanmalı. Bir arkadaşım var Bursa'da simitçilik yapıyor az kazanıyor ama güvenilir biriydi, ayda 5000TL kazanan mühendis arkadaşları arasında da saygın konumu vardı.

Yalnız, bu arkadaş daha sonradan bu saygın konumunu kullanarak kendini yerin dibine batırdı, birçok arkadaşına ve mal aldığı bazı satıcılarına borç takarak hayatını öyle sürdürmeye kalktı. Bu şekilde 1000-2000TL kadar borçlanarak lüks harcamalara yöneldi. Bir arkadaşına rastladım, dükkanında 80TL'lik alışveriş yapmış sonra öderim diye, aylar geçmiş hep uğradığı dükkanına uğramaz olmuş sırf o 80'i ödememek için. Bana da 250TL kredi kartı borcumu ödeyemediğim için eve icraya gelecekler demiş ben de durumunu kurtarsın diye 300TL borç vermiştim, aradan 2 sene geçti ve geçen sürede simitçi arkadaş 2 defa arabasının modelini yeniledi ama borcunu unuttu, hatırlatınca da sinirlendi! Çünkü arabasının taksitleri bitmemiş, öyle durumdayken ben nasıl olurda borçtan bahsedebilirmişim, falan...

İşten cok kişinin kim olduğu daha önemli sanırım. Simitçi arkadaş, simitçi olduğu için değil, öyle olduğu için insanların ağzında.

Tebrik ederim Alin teri ile helal para kazanmanin tadini lezzetini, evindeki bir lokma ekmegi paylasmanin huzurunu milyon dolarlarin olsa bulamazsin.. dogru bildiginden sasma. gun olur devran doner istedigin ve layik oldugun ise sahip olursun basarilar dilerim.

Yerleşim / XMeslek Dany?manlyk
Sonuçta kendi emeğinle para kazanıyorsun.. Kazanılan helal para için laf edenler olursa duymamazlıktan gelmelisin. Başkasını dolandırarak, başkasının emeği ile kazancı ile bir yerlere geldiğin yok... öyle insanlar çookk.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Insanlarin her dediklerini ciddiye alip, kafa yorarsaniz evinizde sicak corbanizi bile rahat icemezsiniz.Hirsizlik yapmiyorsunuz, yolsuzluk yapmiyorsunuz, kimsenin namusuna goz dikmiyorsunuz, daha ne kaldi utanacak!!.Helalinden ticaret yapacaksiniz.Hem zamanla paranin sicak, tatli yuzuyle tanistiktan sonra bu sikinti kendiliginden kaybolur, haydi kopma zamani.ALLAH yar ve yardimciniz olsun.

Yerleşim Belçika / BelcikaMeslek Saty? / Pazarlama