merabalar serdar bey tam olarak 6 ay önce babamlara aynı özellkte bı yer actım, okul karsısında 3 dukkan vardı 1i kırtasıye 1i döner satan digeride biziz. söyledklerm altın degerınde umarım işinze yarar,
1) kesnlkle doner tantuni hamburger ondan sonra böyle kulahta patates kızartması tost falan %100 satın, bunlarıda saat 12 olmadan once hazır olacak şeklde en azından her bırınden 20-30 adet olacak şekılde hazırlayın bzm karşımızdakı okul lkögretm okulu ve 1000 cocuk var ona göre adet yazdım sız daha cokda hazırlayablrsınız neyse ardından çeyrek ekmeklerrde kaşar salam tursu domateslı sandvıc bulundurn sabahtan hazırlayın şeffaf jelatınle sarın beklesın, (o ekmeklerı 15-20 kurusdan verıyor ekmekcıler vede herseyıınz sabahtan hazır olsun yoksa yetstremezsınız)
2.si) cocuklar şeker tarzı seyler cok sevıyor size söyledklerımı mutlka uygulayın kakoulu pudıng yapın küçük şeffaf renksız plastık tabak kaşık alın koyun gunde en az 20-30 taak satarsınız ilk basta sonmra 10 a duser ama her zman alır cocuklar malıyetını soracak olursanız bimde falan satılan paketler var onlardan alıyoruz yapılışıda basıt yarım saatte hemen nhazır malıyetı tabak bası (kakao, plastık tabak, kaşık bide doğal gazla) 15kurus 50 kurusa satıyoruz ardından yıne pudıng ama annem yapıyo bskuvılı kakoulu yapıyolar onuda 1 den satıyolar
3)poğaca yapıp ugrasmayın gdin patiserının 1yle anlaşın 20 kurusa 25 kurusa alın 75 yada 50 kurusa satın, ugrasmayın dıyorum cunku doner hamburgerde kar daha cok hemde daha cok ugrastırıyolar
4) kesınlıkle aşağıda gösterdıgm şeker standını getırın tanesı ortalama 30-40 kurus 1 tlden satın ama standı kesın getırtın ılk gunler özellkle gunde 40-0 tane satarsınız
http://balcisekerleme.com/products.php?part=stand5)harıbo şekerlemeler var bim de falan satılıyo böyle
http://www.haribo.com/planet/tr_tr/info/core/products/index.php?page=products&channel_id=1&category_id=14küçük harıbo paketlerını buyuk harıbo peketıne koymuslar onlardan alın onuda böyle guzel şekıllı bı tabagın ıcıne koyun, paketi 2,5 tl içinde 30 tane kucuk harıbo paketı var onlarıda tanesı 25 kurustan satın cocuklar kımı zaman geleck 25 kurusa ne var dıycek aklınızda olsun
6)kimi zaman extradan kısır yada patates salatası yapın kucuk tabaklara bolun1 liradan satın cok basıt yapması zaten kesnlkle satacaktır arada degısık seyler yemek ıster cocuklar
7)bırde benden tavsıye öğretmenler ıcın falan gercı bazen öğrencilerde yıyoda ama cok nadır, haftalık ev yemeklerı listesı yapın öğretmenler odasına asın, eğer ıyı paralar kazanmak ıstıyosnız bunu kım yapack zaten döner hambrugerr ıcın bı eleman tutulacak servıs ıcın bırı olacak zaten demeyın akşamdan evde hanımınıza yaptırn yemeklerı musterı geldımı ılla eleman almanıza gerek yok kardesınız esınız gelsın öglen 12-1 arası yardım etsın ınanın 1 ay sonra tum hocaları gleryuz gösterrır her yemekten sonra bedava cay bellı bı surede turk kahvesıyle beslersenız işlerınz muthıs olur
8) eğer varsa cevrenızde yada yolda cevırın pamuk şeker ve elma şekeri satan brini dukkanın onune koyun ılk gunler ınanılmaz satarsınınz ammaaaaaaaa aldıgnz yer temız yapsın tanesını 30 kurusa alıyordum ben gunluk 30-40 tane satıyodum sonrdaan cocuklar bıkınca gunluk 10 a falan dustu satış bide şey yapn ıstersenız bırı sıkayet ederse kendınız yapın mudo magazalarında pamuk şeker yapma makınesı var 110 tl ye alın dukkanda dursun o zaman kımse bısey dıyemez
9) ayran alın tanesı ortalama 20 yada 25 kurus sütaş tarzı iyi markalar pahalı yerel olanlarla çalışın milimlerine dikkat edin ona göre fıyatları kıyaslayın bde dandık meyve suları var yada lecola bılmem ne onlardan alıp satablsrınz cocuklar tada pek bakmıyo zaten az harclıkları var ona göre butcesını ayarlıyo sınra kucuk sise su bulundurun mesela pudıng ıcın bımden alablrsınz yarım yaglı sut 1.20 tl en ucuz orası hemde tarım k. şleri bakanlıgından onaylı
10)tencerede kaynatın mısır tanelerını bardakta mısırda satın
Malıyet ne olur dıyosunuz dımı:
1)10 masa tanesı piyasada renklı masalar var onlardan alın 25 tlden 250 eder
2)40 tane sandalye 13 tlden 130
3)mutfak evyesi dolabı vede özelıkle urunlerı sergılemenız ıcın on taraftan kasap dolapları tarzında önden camlı ıcerı gozukecek şekılde bı dolap 1400 tl
4) tabak canak zuccayıye 1200
5)mekana perrde masa örtusu istersenız tabı bızmbura ıcın 300
6)Fırın Buzdolabı(normal ev dolabı alın regal marka falan fıyatı dusuk bı dolap alın ilk etapta cunku cola fırması yada ayran sut fırmaları ılk baslarda dolap verrmezlerr zaten onlar cok yakıyo sonra dusunun bde yazın pudng falan yaparsanız kokmasın dıye kucuk kasaplardakı gıbı dolaplardan aablrsınız) eger ev yemegıde cıkartırsanız sogudugu zaman hemen ısıtp vermek ıcın mıkro dalga, turk kahve yapma makınası, tost makınası heps beraber aşağı yukarı (bde yazın pudng falan yaparsanız kokmasın dıye kucuk kasaplardakı gıbı dolap bu harıc) 1500 fazla bıle söylemş olablırım fyatlarını unuttum
7) cama etiket gbi reklam yazdırın bide okulu gören dıs duvar varsa oraya naylondan yemek hamburger resımlerı olan bı reklam bıde camın altını yanı 3te 1ni kaplıycak şekılde duvar kagıdı yaptırn ben burda 300 e yaptrdım
8) döner makınası kesme sı falanı fılanı idare eder bı makına 750-1500 arası 1000 tl dıyelm onada
9)bunlar ıcn sahıs fırması kurmak 200 tl yangın söndurucu mecburi 65 tl yazar kasa 2. el bulun bence 250 de o
ettiimi size toplam 6400 küsür bide 400-500 ürün masrafı yaparsanız 7000 tlye bu iş hazır emın olun bide ailenızle beraber calşırsanız elemanlarlada ugrasmanız gerekmez masrafları azaltırsınız, 2 ayda paranızı cıkartırsınız bu dedklerımı yaparsanız vede tıcaretten cokda kormayın batsa batsa en fazla 7000 z batar ama kazanacagınız cok sey olabılır, eğer acarsanız işletmeyı bızlerede buradan habr verın nası gıttıgını umarım yardımcı olabılmısımdır yukarıda verdgım raakamlarn hepsı bızzat ben tarafından alınmıstr sallama yok tabı bıraz fazla arastrma bıraz fazla koşuşturmayla o rakamlar cıkıyo aklınızda bulunsun, allah kolaylıklar versın