Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Önce Ev Arabamı Almak Yoksa Önce İşmi Kurmak ?

BaşlatanFikirÜretici93Tarih20/04/2011 12:53:04Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye24 yazı
Abiler Ben Şuan Lise Son Öğrencisiyim Hayat İle İlgili Planlar Yapmadan Duramıyorum Belki Bunları Düşünmek İçin Erken Diyeceksiniz Ama Benim Hoşuma Gidiyor Hayatımı Planlı Yaşamak Neyse Benim Sormak istedigim Şey Üniversiteyi Bitirdikten Sonra

Bir Ev Bir Araba Aldıktan Sonramı İş Yeri Açayım ?
Yoksa
Önce İşyeri Açıp Ondan Sonra Ev Ve ARabamı Alayım ?

Bu Arada 2 Evimiz Var Ama Ben sıfırdan Yapmak istiyorum Nede Olsa İnsanın Kendi Yaptıgı Gibisi Yoktur ..

Yerleşim Türkiye
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye24 yazı
Up Abiler Yokmu Cevap Yazacak 40 Kişi Bakmış Kimse Yazmamış :)

Yerleşim Türkiye
Üye205 yazı
arkadaşım gençsin ve yolun başındasın....

ticaret günümüzde öyle hem de arabam olsun , hem de evim olsun , hem de yazlım olsun ( bir de bir sevgilim olsun - ne halya ) ..." HEM DE İŞ YERİM OLSUN " - öyle bir başlık atmışsın ki arkadaşım ....şimdi sana nerden başlasak ta ....bir öneride bulunalım .
Çıkar başka arkadaşlar da sana daha mantıklı bir öneride bulunur .
Başarılar dilerim . Saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye2659 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - FikirÜretici93
Abiler Ben Şuan Lise Son Öğrencisiyim Hayat İle İlgili Planlar Yapmadan Duramıyorum Belki Bunları Düşünmek İçin Erken Diyeceksiniz Ama Benim Hoşuma Gidiyor Hayatımı Planlı Yaşamak Neyse Benim Sormak istedigim Şey Üniversiteyi Bitirdikten Sonra

Bir Ev Bir Araba Aldıktan Sonramı İş Yeri Açayım ?
Yoksa
Önce İşyeri Açıp Ondan Sonra Ev Ve ARabamı Alayım ?

Bu Arada 2 Evimiz Var Ama Ben sıfırdan Yapmak istiyorum Nede Olsa İnsanın Kendi Yaptıgı Gibisi Yoktur ..

Evi arabayı hangi parayla alacan:)) Baba parasıylamı:))?
Ev araba mal mülk gibi şeyler çalışma karşılığında kazanılan değerlerdir. Aşağıdaki alıntıyı bir oku:))

Alıntı Yapılan Metin:
-Bardak, kişisel zenginliğinizi artırmak için harika bir örnek.
-İnsanlar, çalışarak bir bardak su kazanırlar. Sonra da kazandıkları bu suyu içerler. Özellikle sabit gelirli insanların durumu buna iyi bir örnektir. Az ya da çok ayın sonunda bir bardak su geçer ellerine. Kimininki büyük, kimininki küçük. Bununla birlikte yaygın olarak, toplumun çoğunluğu bir ay çalışarak kazandığı suyu daha ay bitmeden içme eğilimindedir. Bir kısmı aşırıya kaçar ve kazandığı suyu yudum yudum içmek yerine bir kerede içer. Ancak yudum yudum da içseniz, bir kerede de içseniz problem değişmez
-Ayrıca kazandığın suyun bir kısmını mutlaka tasarruf etmek gerekir. Tasarrufun kuralı en az %10'dur. Her ay kazanılan bir bardak suyu, bir bidonda ya da uygun bir depoda biriktirmek gerekir.
-Hayallerine ulaşmak, hastalık ya da kaza halinde giderlerini karşılayabilmek ve fırsat alımları yapabilmek için. Eğer birikmiş suyun çok olursa, suya sıkışmış olan birinden çok değerli bir şeylerini daha ekonomik alabilirsin
-Suyu kazanmaktan daha önemli olan, birden fazla bardağı farklı çeşmelerin altına koymaktır. Buna yatırım yapmak diyoruz. Yatırım, biz bireysel olarak çalışsak da çalışmasak da bardağımıza su dolduran şeydir. Eğer kişi, birkaç değişik çeşmenin altına çeşme sayısınca bardak koyabilirse daha çok kazanır. Gerçek yaşamda yatırım borsadan hisse almak, bir şirkete ortak olmak, ev alıp kiralamak, bir kitap yazıp telif geliri elde etmek gibi şeylerdir. Lüks bir şey almak için insanlar çalışarak kazandıkları suyu değil, yatırım getirisi olarak elde ettikleri suyu kullanmalıdır. Zengin insanlar hep böyle yapmışlardır.
-Çalışma yoluyla ancak birkaç bardak su sahibi olabilirsiniz. Bir göl elde edemezsiniz. Göl elde etmek için çalışarak kazandığınız paranın bir kısmını yatırıma ayırmak yani yeni bardak alıp bu bardakları başka çeşmelerin altına koymak gerekir.

Alıntı:http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=73514

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hemperi
HARİKA bir hikaye anlattı bir abimiz zamanında;

Dünyada 3 çeşit insan vardır dedi;

1. Bu insanlara bir tane yumurta verirsin eline yüzüne buluşatırırm elinden düşürür kırar..

2. bu tür insanlara bir yumurta verirsin, bunlar biraz daha uyanıklardır, gidip bu yumurtayı pişirir yerler karınları doyar

3. Tür insanlara bir yumurta verirsin, gider Ayşe teyzeye rica eder, ayşe teyze rica etsem bu yumurtayı sizin tavukların birinin altına koysam.
Gider uygun bir tavuğun altına koyar yumurtayı, 21 gün özenle nizamla bekler, çıkan civcivi alır besler büyütür tavuk yapar, ondan olan yavruları alır büyütür , İSTEYE NE YUMURTA İSTEYENE TAVUK SATAR..

3. TÜR İNSANLARIN ÇOĞALMASI DİLEĞİ İLE..
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye24 yazı
Teşşekürler Anladıgım Kadarıyla Önce İş Açmam Gerekli Teşşekür Ederim ...

Yerleşim Türkiye
Üye294 yazı
Para kazanmaya başladıktan sonra ev araba almak kolay olur.Önce iş !

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye300 yazı
Bence de önce iş..Ama biraz daha tecrübe sahibi ol derim..
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
Merhaba;
Ev , araba is kurmaz ama is evi de alir arabayida kanisindayim.

Yerleşim Fransa / ParisMeslek Serbest meslek