Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Nette Gazete Dergi Olur Mu?

Başlatanfurkan316Tarih22/12/2010 01:37:27Yorum29

İlk mesaj
Yeni Üye78 yazı
Aklıma gelen bir internet sitesi fikri var.Günlük yayınlanan ulusal gazeteleri ve haftalık,aylık yayınlanan dergilerin bütün sayfalarını tarayıcıda taratıp kurduğumuz sitede yayınlayabilirmiyiz şimdiye kadar yaptığım araştırmalarda böle bir siteye rastlamadım. aslında aklıma gelmedi değil bu şekilde bir hizmet sunmak yasal olmayabilir çünkü gazete ve dergilerin tirajları düşebilir.(gerçi gazeteyi alıp okumak herzaman daha zevkli ama malum teknoloji) bu fikir daha önce başkalarının da aklına gelmiştir tahminim yasal bir engel var varsada eğer nasıl aşabiliriz fikirleriniz nelerdir

Akşam Gazetesi
Birgün Gazetesi
Bugün Gazetesi
Cumhuriyet Gazetesi
Evrensel Gazetesi
Güneş Gazetesi
Haber Türk Gazetesi
Tercüman Gazetesi
Hürriyet Gazetesi
Milli Gazete
Milliyet Gazetesi
Ortadoğu Gazetesi
Posta Gazetesi
Radikal Gazetesi
Sabah Gazetesi
Star Gazetesi
Şok Gazetesi
Takvim Gazetesi
Taraf Gazetesi
Türkiye Gazetesi
Vakit Gazetesi
Vatan Gazetesi
Yeni Asya Gazetesi
Yeniçağ Gazetesi
Yeni Mesaj Gazetesi
Yeni Şafak Gazetesi
Zaman Gazetesi

bunlar ulusal olarak yayınlanan gazeteler 27 tane yaklaşık buda günlük masrafımız yaklaşık 15 tl kadar

günlük 15 tl de dergiye ayırdığımız zaman bizim aylık dergi ve gazete masrafımız 900 tl 100 tlde ıvır zıvır 1000 tl ye ulaşıyor

sistemin işleyişi hergün siteye gazeteler ve dergiler eklenecek siteye giren kullanıcı basit bir arayüzle istediği dergi veya gazeteyi sececek ve sayfa sayfa okumaya başlayacak

bizim her ay yaptığımız yaklaşık 1000 tl masrafı nereden çıkarabiliriz. tabiki reklamlardan önemli olan kaliteli bir web sitesi ve kendi reklamımızı sağlam yapıp hit arttırmak

kullanıcaya şöle bir hizmette sunulabilir hergün eklenen gazeteler silinmez hem istediği tarihin yani eski tarihli gazeteleride okuma imkanı sağlanır üyelik sistemi geliştirilir oradan üye olan ve giriş yapan kullanıcı istediği gazete ve dergileri işaretler hergün mail adresine gönderilir istediği gazete ve dergiler

eğer yasal bir engel yoksa daha geliştirilebilir gelir kaynakları arttırılabilir şimdilik aklıma gelen fikir bu şekilde
biraz uzun oldu ama üşenmeden okuyup cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
BU ALEMDE 2 BUYUK VAR 1 ESES 2 70 LİK RAKI

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
29 yorum
Üye310 yazı
Furkan316, bu iş senin de dediğin gibi hukuki açıdan sorun çıkarmasaydı, bu hizmeti halen vermekte olan web siteleri gazetelerin sadece başsayfalarını koymazlardı sitelerine.
Yani bu iş yapılıyor şu anda. Hukuki engellere takılıyor olmalı ki sadece ön sayfalar var. Bütün gazeteler de var ayrıca. Aratırsan bulabilirsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye195 yazı
@furkan316,

http://www.haber7.com/gazete-sayfalari.php bu gibi sayfalarda gazetelerin ilk sayfaları yer almaktadır. Diğer sayfalarının kullanımı hukuki açıdan sorun çıkartmaktadır. Bazı gazetelerde "dijital abonelik" adı altında gazetelerinin tüm sayfalarını belirli bir ücret karşılığında abonelerine açmaktadırlar. Yasal olarak nasıl aşabiliriz demişsiniz. Hiçbir şekilde aşamazsınız.Doğal olarak söylemiş olduğunuz proje, olacak bir proje değildir.

Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / BelirtilmediMeslek Yöneticilik
Yeni Üye78 yazı

çok teşekkür ederim yorumlarınız için

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ö?renci
Üye844 yazı
dijimecmua.com inceleyın sizindüşündüğünüz şeyi yapıyorlar.. sadece gazete yok.. bu tarz girişimler var.. hattakendı gazetesini netten butun sayfalarıkoyup okutan gazetede var.. onu unuttum ama marmara bolgesınde bı gazete..

sizin fıkrınız ıle ılgılıde yapılabılır tabıkı hatta gazetelerı almak yerıne anlasın resımlerı alın hepsınden gunluk olarak.. onlara belırlı bı hak odersınız..
ama okuyucu kıtlenız artınca guzel reklam gelrılerı saglarsınız..
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye159 yazı
internetten hali hazırda milliyet sabah gibi gazetelerin haricinde mynet vb mecmualar varken sence senin fikrinin tutma olasılığı ne ayrıca senin fikrini google ın hintli bi mühendisi seneler önce hayata geçirdi
http://news.google.com.tr/nwshp?hl=tr&tab=wn

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye41 yazı
www.gazeteoku.com

Yerleşim Rusya Federasyonu / Moskova
Üye844 yazı
arkadasın dusundugu sızın verdıgınız lınklerle alakalı değil.. gazetenın butun sayfalarını scan edip sıteye koymak ıstıo.. aynen dijimecmuada ki dergi brosur katalog olayı gıbı arkadas sadece gazete yapmak ıstıo guzel fıkır.. ugrasabılecekmı yada ne kadar sermayeyle gırecek orası onemlı..

fikir guzel arkadaslar sadece nasıl gelıstırılebılır hukukı boyutu vs o konularda yazalım..
toptan Tesettür giyim

iİletişim:
0 530 274 94 93

Üye310 yazı
bu iş olmaz demiştik yukarıda zaten ugurum2211.
olsaydi bu işi yapan siteler sadece başsayfaları koymakla yetinmez de demiştik.
Adam bütün sayfalarını sana açasaksa, niye senin sitenden yapsın.
Zaten kendi sitesi var, isterse oradan okutur. Ama gazeteciliğin doğasına aykırı.
Adamlar kağıt işi ölüyor diye yaşatmaya çalışıyorlar zaten gazetelerini.
Bir de kendi iplerini çekecekleri bir karar vermezler. Vermediler de zaten.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye844 yazı
gazeteoku.com un yaptıı gazetelerın lınklerını vermek deilmi.. bunu ıyı düşünün..

http://www.unnicity.com/anasayfa/?p=70 bu baglantıda gazete baskılarının azaldıgı ve reklam paylarının dustugu goruluyor.

gazeteler varolmak ıstıyorlarsa ınternete gırecekler kı gırdıler. ama bu gazeteyı okutmak adına arkadasımızın fıkrı guzel bence anlasabıldıgı gazetelerle bu işi geliştirebilir.. kendı scan edecekti ya, bence gazetelerden dırek scan olmus halde bıle alabilir. sonucta zıyaretcı bu gazeteler kendılerını okutmak ısteyecektır.. hemde gazetecılıgın yok olmaması adına bır harekettir bu.. iyi pazarlanmalı..
toptan Tesettür giyim

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yeni Üye20 yazı
Böyle birşeye ihtiyaç olduğunu ve tutulacağını düşünmüyorum. Bir çok gazetenin arşivi bahsettiğiniz şekilde çalışıyor zaten. Örneğin taranmış gazete resmine güncel haberler ekleyemezsiniz. İnteraktif bağlantılar yapamazsınız. v.s. vs..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye78 yazı
interaktif bağlantılar vs yapmaya gerek yok zaten çok basit bir arayüzle istediğin gazeteyi dergiyi baskı önizlemesi gibi bütün sayfalarını net ortamında okumak için bu sistem sen okurken ne kadar bilgisayar ekranı sanal ortamda olsa gazete okuma hissi yaratmak (bu imkansız birşey ama gazeteyi bozmadan net ortamına aktarmak sabah aldığın gazetenin birebir örneği)

zaten amacımız gazetenin baskıdaki halini sunmak sürekli güncel haberler değil elinize aldığınız gazetenin birebir aynısının net ortamına uyarlamak tutup tutmıyacağı konusunda ben hergün bir gazete okuyorum yani evimize bir ulusal gazete giriyor ve net ortamında taki ettiğim gazeteler var ama anasayfalarına girdiğimde gazete okuma keyfini yaşayamıyorum malesef dediğim sistemdede yaşanmıyacak ama gazete okuma alışkanlığını bozmadan net ortamına taşıyabilmek amacımız.

ilerleyen zamanda net daha fazla hayatımıza girecek yazılı basında hem maliyetler hemde günümüz teknolojisine ayak uydurmak adına artık gazete ve dergiler kendilerimi yapar başkalarımı yapar internet ortamına girecek bundan 5-10 yıl sonrasında gazete ve dergi satışlarında büyük bir azalma olacağını düşünüyorum belki gazeteler kendileri bile kampanya yapabilir sonuçta kağıt ve ağaç harcanıyor yeşil alanın korunması adına ama ilerde bu dediklerim olacak

bence projenin tutup tutmayacağından daha çok yasal engeller nasıl aşılır? bu iş nasıl daha iyi bir yerlere gelir günlük hayatımıza nasıl bir avantajı ve dez avantajı olur onları konuşmak daha faydalı olabilir düşüncesindeyim. uygulanabilirlik konusunu tartışalım bana göre mantıklı ve uygulandığında pek çok kişi tarafından takip edecek gibi bir iş gibi geldi. eğer yardımcı olmak istiyorsanız uygulanabilirlik açısından fikirlerinizi bekliyorum
ben buradaki yorumlardan okuduğum ve anladığım kadarıyla bizi aşan bir girişim gibi duruyor

değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim

Yeni Üye4 yazı
belli başlı gazeteler zaten pressdisplay diye bir site kullanıyor (www.pressdisplay.com). ama bir başka firmayı da kullanmayacaklar diye bir şart yok. uygun fiyat verirseniz sizinle de çalışırlar. işleyiş şöyle; gazeteler baskı, arşiv vs işler için zaten bütün sayfaların PDF'lerini yaparlar, firma FTP adresi verir, hepsi oraya belli saatte gazete tarafından yüklenir. yani scan işine falan gerek kalmaz. site de abonelerine bu PDF'leri okuma imkanı verip gazeteye de abone başına komisyon veya toplu bir para öder. ticari kısmını bilmiyorum, teknik kısmı böyle. bu firmanın bazı ülkelerdeki metro istasyonlarında bulunan kioskları aracılığıyla PDF'leri kağıda basma imkanı da verdiği söylenir ama net bir bilgim yok.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Üye844 yazı
endero bravo, furkan bey bu işe ne kadar yatırmayı düşünuyorsunuz.. bunu yerel gazetelerlede baslasanz olur.. sız yeterki bu işi yapmaktaki heycanınızı kaybetmeyın.. sonucta gazetelerdekı reklamlar yıne gosterılcek.. bu işte herkesın karı var.. bu işi yapmak istiyorsanız sizinle ortaklık kurabılırım.. net üzerinde bende vakit geciriyorum.. yerel gazetede calıstım. bu işlerden anlarım.. bi site acıp onu yonetmek olacak işimiz ama ılk bı sene hıc kar beklemeden sadece heycanla bu arşivi olusturabiliriz..
düşünuyorsanız iletişime geçin nasıl bır ortaklık kurarız konusalım..
toptan Tesettür giyim

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yeni Üye78 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ugurum2211
endero bravo, furkan bey bu işe ne kadar yatırmayı düşünuyorsunuz.. bunu yerel gazetelerlede baslasanz olur.. sız yeterki bu işi yapmaktaki heycanınızı kaybetmeyın.. sonucta gazetelerdekı reklamlar yıne gosterılcek.. bu işte herkesın karı var.. bu işi yapmak istiyorsanız sizinle ortaklık kurabılırım.. net üzerinde bende vakit geciriyorum.. yerel gazetede calıstım. bu işlerden anlarım.. bi site acıp onu yonetmek olacak işimiz ama ılk bı sene hıc kar beklemeden sadece heycanla bu arşivi olusturabiliriz..
düşünuyorsanız iletişime geçin nasıl bır ortaklık kurarız konusalım..

dediğiniz site kullanıcılardan belli bir ücret karşılığı gazeteyi satıyor henüz bu ülkemizde gelişmiş değil netten ödeme bu yüzden ben tamamen kullanıcıya ücretsiz sunucaktım bu hizmeti

ben 1 gazeteyi takip ediyorum sürekli ve o gazeteki reklamları görüyorum sadece ama bu sistemde 4 5 gazete takip edebilir ve daha çok reklam görebilirim buda gazetelerin reklam veren müşterileri için artı bir avantaj ve gazetenin reklam gelirlerinin artması demek siteyi 20 milyon Türk internet kullanıcısından 1 milyonu (sağlam bir reklam çalışması ile) takip etse ve ortalama günde 2 3 gazeteyi takip etse bu gazeteye reklam veren firmalar için inanılmaz bir rakam neyse uzatmayacağım fikrim kısa ve özü bu şekilde zamandan tasarruf insan gücü ve hammaddeden tasarruf bence çoğu insan için çok büyük kolaylık okuyucuya ulaşmak için çok kısa bir yöntem

@ugurum2211 mail ekledim bu konuyu konuşur inş geliştirir ve hayata geçirebiliriz

Üye195 yazı
Pressdisplay, eğer değişmediyse bir hafta ücretsiz üye olabiliyorsunuz Sonra aylık 9 dolarlık bir ödeme ile abone olabiliyorsunuz.Hürriyet Gazetesinin pressdisplay sayfasını incelemek isteyenler http://hcn.pressdisplay.com/pressdisplay/viewer.aspx buraya gözatabilir, fikir edinebilirler.

Internette gazetenin web sayfasını okumak ile gazetenin birebir orjinal tasarımına göre olanını okumak farklı. Çoğu insan gazetenin birebir orjinal tasarımını daha verimli bulmaktadır. O yüzden scan edilerek pdf haline dönüştürülmüş olanları ilgi görebilir. Ama şunuda eklemeliyim ki bu işin ticari dönüşü zayıf. Çünkü birincisi bu projeyi yapmak istediğiniz yer: Türkiye. İkinciside scan edip pdf olarak yayınladığınız dergileri cüzi bir miktarda abonelik yoluyla kullanıcılarınıza ulaştırsanız bile daha sonra kullanıcıların çoğunun yayınların resimlerini çekerek başka dijital mecralara aktarma ihtimali ile karşı karşıyasınız demektir. http://www.scribd.com sitesini bu manada inceleyebilirsiniz.

Peki başka yöntemler varmı? Yurtdışında bunu yapanlar nasıl yapıyorlar diye gözatacak olursak bir defa pressdisplay eski bir teknoloji ve revaçta değil artık. Şu anki yöntem Google'da aratın Amazon Kindle diye bir cihaz var yurtdışında yaygın ve o cihazı satın alanlar Amazon sitesinin içindeki dergileri, gazeteleri cihaza yükleyerek okumaktadırlar. Her derginin gazetenin fiyatı ayrı ayrı ve ödeme yapan kullanıcılar cihaza medyayı yükleyerek okuma imkanı buluyorlar. Sözünü ettiğim bu cihaz yurtdışında çok yaygın metroda, otobüste insanların ellerinde bu cihaz var. Ve New York Times gibi PcWorld gibi ne kadar bilinen marka olmuş medya varsa hepsiyle anlaşmışlar.

Bu projeniz içinde önce Türkiye lokasyonu diye ayrı düşünmelisiniz. Çünkü Türkiye'de bu işler henüz oturmuş değil, kopyalama-araklama çok. Yayıncılara derdinizi anlatmak zor. Yerleşmiş bir "emek" kültürü yok herşeyin bedavası nerdeyse oraya gidiyoruz. Doğal olarak bu açılardanda düşünmelisiniz. Pdf şeklinde internette yayınlayalım diye asla düşünmeyin.

Saygılarımla.

Üye167 yazı
Merhaba, tüm yazdıklarınızı okumadım ama bir kaç bişey söylemek isterim.
Normalde gazeterler, kendi muhabirleri ile haber buluyor, acak bunun yanında dha, aa gibi büyük ajanslardan da haberlerini alıyor..
yani;
milliyet olsun hürriyet olsun diğer yerel haber siteleri yada kanalları olsun, bunların hepsi bu ajanslara para ödeyerek haber ve resimleri yayınlama hakkına erişiyor.
örneğin bir haberi sabah gazetesi nde okudunuz./ yada milliyet.com.tr de okudunuz.
bunu sizin bırakın aynısını, yazıyı değiştirip aynı resmini bile kullanma hakkınız yoktur.

Gazetenin aynısını yayınlamak için gazeteden izin almalısınız. (daha geriye gidersek, bir ajans gazeteye haber sundugunda, sadece yayınlama izni verir, 3. sahıslara dağıtma yani para kazanmak için haberi satamaz!) bundan yola cıkarsak gazetenınde pek sanmıyorum ama ajansın izni olmadan bu hakkı size vermesi nasıl olur bilemem..

siz bir iki ajansa para karsılıgında üye olarak, milliyet hürriyet gibi haber sitelerinin elde ettiği haberleri onlarla aynı anda elde edebilir ve yayınlayabilirsiniz.
Ancak gazete ve dergi konusununu yapamassınız diyebilirim..
dergiler kapalı devre yayın gibi parasını verirseniz alıyorsunuz. ve adamlar direk olarak bundan para kazanıyor.

şöyle düşünelim..
adamların aklına dergiyi (aynı dergi fiyatına para karsılıgı belki daha ucuz ) internette kullanıcıya sunmak gelmedi!
siz bunu akıllarına düşürürsünüz :)
kendileri yapar.

uzun yada kısa yazdım umarım konuyu karıstırmadım.. sevgilerimle

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye844 yazı
Bilgiler için teşekkürler.. gazeteler suan kendı sıtelerını actıkları ıcın bu sısteme donus onlar için biraz zor olabilir belki.. bunu geliştirmek biraz zahmetli iş.. butun gazetelerın dıkkatını cekmek gerekıyor cok ıyı pazarlanmalı.. bu stratejılerı olusturabiliriz, sn furkan 316 eger bu işe ciddi anlamda para yatıracaksa bu iş yapılabilir gercektende ses getirir..
toptan Tesettür giyim

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yeni Üye53 yazı
bence arkadaşım gazeteleri scan yapmak yerine haber ajans larındana ücret ödeyere haberleri alabiliyorsun sende kendi haber siteni ypar kaynaklarını gösterir reklam alanlarını belirler böyle bir haber sietesi yapabilirsin ama dedğin gibi çok zahmetli bir iş seninki gergün 15-20 tl gazete alacan gece yarısın gazate gelri gelemz ofise geçecen gazeteleri tek tek scanlıacan bunun için zamanla gendi sunucunu kurman gerekecek habverler biriktikçe sen en iyisi haber ajanslarından haber yayınları al ücretle yayınla reklam alanlarındanda para kazan en kolay ve ksıa çözümü bu
Şahin GÜR
Genel Koordinatör

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye78 yazı
haber siteleri başarılı olamıyor malesef bunun bir çok nedeni var benim yapmak istediğim tamamen gazetelerin orjinal hallerini birebir siteye koymak

Yeni Üye78 yazı
görüşelim msnde olduğunuz bir an döneyim ben size

Üye137 yazı
bu yasal olmaz resmen korsanlık yapmaktan bahsediyorsunuz; dergi alma korsan taranmışı nette oku demek bu...
onun yerine gelin aylık bir e-dergi çıkaralım sizle varsa sermayeniz biraz
www.sitergi.com ve net bana ait.
site ve dergi kelimeleri birleştirildi aylık veya haftalık online flash çevr sayfalı bir e-dergi yapılıp röportaj yapılıp yazılar yazılıp güzel bir dergi oluşturabiliriz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Üye195 yazı
@resif,

sözünü ettiğiniz projeye benzer bir düşüncem vardı benimde. Birleştirebiliriz. Görüşelim. d1xc@hotmail.com

saygılarımla.

Yeni Üye12 yazı
neyapsakparakazansak.blogspot.com ona benzer birşey.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye844 yazı
arkadaslar gazetelerle anlasmalı bırsey zaten oalcak.. Korsanlıkla en alakası var mantıklı seyler yazın bıraz lütfen.. bol keseden sallamayın..

E-dergiden zıyade bülten cıkaracagım aynı zamanda.. Ortak olacaksanız ulasabılırsınız..
toptan Tesettür giyim

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yeni Üye1 yazı
Evet çok güzel bir fikir çok iyi olucağınada eminim bunu yaparken bana ihtiyacınız olursa çekinmeden bana Email atabilirsin.
Sen bu işlerde iyisin sanırım sana bişiy sormak istiyorum; bir yazı yazdım ve bunu gezete veya dergide yayınlayıp yayınyamayacağımı öğrenmek istiyorum ve yayınlaya bileceksem eğer bunasıl olabilir bunu bana söylerseniz sevinirim. Size şimdiden başarılar dilerim iyi şanslar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye131 yazı

Öncelikle herkese selamlar,

temelde gerçekten güzel bir fikir. Bununla birlikte projenin hayata geçmesi için önünde bir çok engel var.

1. Haber amaçlı olan ilk sayfaların internetten gösterimi için yasal bir engel var. Telif hakarı sorunu ki bir çok arkadaş bunu yukarıda belirtmişler.

2. Günlük gazete ve dergileri belli gruplar çıkarmaktadır. Bu gruplar da genelde kendi aralarında kanlı bıçaklı olduklarından hepsi bir araya gelerek bir projeye girmezler. Bayram gazeteleri vardı bir zamanlar hatırlar msınız, gazeteciler cemiyeti organize ederdi ve tek bir gazete çıkardı bayram olduğunda. Ticari nedenlerden anlaşmalar bozuldu çok uzun zaman önce ve herkes kendi gazetesini çıkarmaya devam etti...

3. İşin ticari boyutunun ötesinde teknik nedenler var: Bir gazete ya da dergi yönetimi, hangi teknolojik eksikliğe ya da bilgi transferine (know-how) ihtiyaç duyuyor ki bu işi bir başkası ile yapsın? Bu yayımcılar konularında hayli ileri teknoloji kullanan ve BT departmanlarında onlarca uzman yazılımcı çalıştıran yerler. Makina parklarındaki bilgisayarlar inanılmaz pahalı... Öyle bir icat yapın ki bu ya da benzer bir projeyi beraber yapmak istesinler...

4. Tüm gruplar gazete-dergi dağıtım işlerinin kendi kontrollerinde kalmasını isterler. Böylece tirajları istedikleri manipüle edip reklam gelirlerini yükseltebilirler. Eğer tüm gazetelerin ortak bir yerden okunduğu bir site olursa kimin ne kadar sattığı vs. ortaya çıkar ve büyük ticari kayıp oluşur.

5. Eğer gazete-dergilerin reklam gelirlerini saymazsak satış bedelleri en büyük ticari kaynaktır. Herkesin derdi daha çok gazete satmakken kendi kendilerini neden ayaklarından vursunlar. Hele ki örneğin dergilerin satış bedelleri üstünden %30-40 komisyon alan dağıtım firmaları neden bu gelirden vazgeçsinler?

6. Yazdıklarının %90'ı yalan da olsa bu yayınlar büyük emeklerle hazırlanıyorlar. Sadece bir kısmının bile böyle bir projeye dahil olması, kalanları (küçük tirajlı olanları) ortadan kaldıracağı için meslek bilinci içinde buna pek yanaşan olmaz.

7. Herşeyi bir kenara koyduk diyelim, reklam gelirini paylaşmak bile büyük kavgalara neden olacaktır. Bu bile tek başına grupların bu işten uzak durmasına nedendir.

Daha bir çok sebep var fakat artık yazmanın gereği yok sanırım.

Bununla birlikte yasal bir boşluktan faydalanıp -ki telif kanunu bir boşluk bırakmıyor- bu işi yapsanız bile aylık 1000 TL masrafın yanına bir iki sıfır daha eklemeniz gerekli böyle bir projenin masraflarını karşılayabilmek için.

Fakat görüyorum ki konu ile ilgili bir çok arkadaş var ve gayet güzel domain isimleri alınmış.

Madem bir güç birliği oluşabilir, yasal olarak mümkün olan bir iş yapın ve Anadolu'da ya da fanzin olarak çıkan, bayilerde dağıtım imkanı olmayan dergi ve gazeteleri izin alarak sitenize koyun. Bu durumda olan yüzlerce süreli yayın var. Çok orjinal bir içerik bütününü internet camiasına kazandırmış olursunuz. Bir de online sipariş bölümü eklerseniz hem sizi idare edecek bir gelir elde edersiniz hem de büyük sorunlar yaşayan süreli yayınların yaşamasına katkıda bulunmuş olursunuz.

Selamlar,
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im