Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Aylık 5000 Tl Garanti

BaşlatanyunususTarih07/04/2011 22:22:12Yorum21

İlk mesaj
Üye166 yazı
Arkadaşlar optiklerde (gözlükçü) kar marjı çok yüksek eğer 50.000 - 100.000 arası bir yatırımınız varsa ve ne yapacağınız hakkında bir fikriniz yoksa cevabı koniks ailesinde arıyorsanız bu işi yapmanızı tavsiye ederim.

Öncelikle bu işi yapmak için bir optisyenlik diplomasına ihtiyacınız var. Diplomanız yoksa her sene mezun olan bir çok optisyenlik öğrencisi var. Belirli bir ücret karşılığında diplomalarını kiralayabilir dükkan açabilirsiniz.

Diplomaların kira ücretleri kişiden kişiye değişiyor ama kontrol için geldiklerinde mesul müdür nerede sorusuna camide gibi cevaplar vermemeniz için diploma sahibinin dükkanda bulunması sizin açınızdan iyi olur. Aksi taktirde aynı mesleği paylaştığınız rakiplerinizin gözüne batarsanız ve mesul müdür kendileri ise sizi şikayet edebilir yüklü miktarda bir ceza yiyebilir hatta dükkanınızın kapanmasına yol açabilirler. Bunun bir daha optik açamamanıza kadar yolu var..

Ben daha önce bir optikte çalıştım oturduğum semtte sadece 2 tane optik var benim çalıştığım optiğin sahibinin optisyenlik diploması vardı.

Bu işte para kazanmak için dükanınızın konumu çok önemli. Eğer bir hastahanenin yakınlarında bir dükkanı kiralarsanız. Muayene olan hastaların optiğinize gelme ihtimali daha yüksek olur. Hastalar uzak yerlerdeki optiklere gitmektense yakında olduğunuz için sizi tercih edecektirler. Ama bunun için size düşen bir kaç şey daha var. Bir çalışan alırsınız ve kartlarınızı bastırırsınız. Çalışanınız kartları alıp her gün hastaneye gider ve göz hastalarına dağıtır. '' - Bu kartlar indirim kartları. Bizim hastahaneye yakın bir optiğimiz var. Patronumuz size çok uygun fiyatlarda gözlüğünüzü teslim edebilir. İlgilenirseniz sizi optiğimize ***ürebilirim.'' Şeklinde dağıtırsanız günde en az 10-15 müşteri gelebilir.

Gözlükleri markaların toptancılarından alıyorsunuz. Toptancıları ben tanımam ama arkadaşınızın arkadaşı vs vs. bir toptancı bulabilirseniz anlaşabilirsiniz. Toptancının verdiği fiyatı indirdikçe indirin çünkü gözlüklerin maliyetleri zaten çok düşük ve bazen toptancıların elinde kendilerine ait gözlükler oluyor. Benim patronum toptancıya 1500tl vereyim koliyi alayım şeklinde teklifler veriyordu ve toptancı bazen kabul edebiliyordu. (Gözlükleri siz seçiyorsunuz)

Yazları güneş gözlükleri satmak istiyorsanız dükkanınızın işlek bir cadde üzerinde olması çok önemli. Güneş gözlüklerinde kar marjı çok daha yüksek örneğin bir optiğe girersiniz genellikle herkes ray ban sorar bu marka çok iyi olduğundan değil popülaritesi yüksek olduğundan çok satılır. 700-800 lira liste fiyatı olan o ray banlar gözlük başı 200-300 arası bir ücrete geliyor. En çok satılan 20-30 liraya gelen gözlükler bile 180-280 arası liste fiyatlarına sahip. Liste fiyatına satarsanız kimse almaz. Ama listedeki fiyatını gösterip bakın 180 size 125 şeklinde fiyatlar verirseniz müşteriler çok indirim yapıyor deyip alabilirler.

Size tavsiyem öncelikle bir optiğe girin numaralı gözlükler nasıl yapılıyor kimden alınıyor nasıl satılıyor cam deposu nerde? Bu sorulara cevap bulun, işi kapın gördüğünüz kadar basit değil gözlük yapmak bir sanat gibi el yatkınlığı gerektiriyor tornavida bile elinize yakışmalı ağzınız laf yapmalı müşterinin duymak isteyeceği şeyi söylemelisiniz :)

Söylemeyi unuttuğum bir şey varsa sorabilirsiniz çoğu sorunun cevabını verebilirim.. :)

Yerleşim ALMANYAMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
Yeni Üye53 yazı
Tesekkurler boyle guzel bilgileri paylastıgıniz icin.acaba eskisehirde yatırdıgımız parayı ne kadar zamanda geri alabılırız bılgisi dusuncesi olan paylasırsa sevinirım.
Her seyin hayirlisi...

Yerleşim Türkiye / EskisehirMeslek Yöneticilik
Üye166 yazı
Eskişehir hakkında pek fazla bilgim yok ama mutlaka bir hastahane vardır hastahane yakınında bir optik açarsanız ve her gün göz doktoru varsa sanırım 1 seneyi bulmaz yatırdığınız parayı fazlasıyla çıkarırsınız..

Yerleşim ALMANYAMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye385 yazı

geçen gün hayatımda ilk defa optikçiye girdim arkadasım numaralı gözluk alacaktı seiko-nikon-haro- vb.. gözluk camı markaları saydı fiyatı hepsının farklıydı anladığım kadarıyla standart bir üretim yok müşterinin seçtiği çerçeveye ve numarasına göre üretiriyorlar kendileri cam üretmiyorlarmış bazı camların üretim yeri yurt dışıymış 15-20 günde ancak geliyormuş
banda yüksek karlı gibi geldi sadece çerçevelere bile 400-500 arası fiyat cektıler camla birleştimi 1000 tlye kadar gitti fiyatlar enterasan geldi bu paralar bana

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye89 yazı
Arkadasim o hastanede kartvizit dagitma isinin en kibarcasi "Sansarlik" oda kanunen yasaktir. Ha yapanlar yokmu derseniz surusuyle ama bu yasal oldugu manasina gelmez...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Üye166 yazı
Camların geliş fiyatı aslında size verdiği fiyattan çok daha ucuz sanmayın ki 1000tl lik gözlüğün 700tl maliyeti var 1000liralık o gözlüğün olsa olsa 300-500 arası bir maliyeti var. Bazı camlar yurt dışından geliyor evet genelde hem uzak hem yakın gözlüğü bir gözlükte birleştiren camlar onun dışındaki camlar hastanın numarasına göre cam deposundan sipariş ediliyor.

Üye166 yazı
Kartvizit dağıtma konusuna gelince evet yasal değil ama kendi reklamınızı yapmanız açısından çok etkili bir yöntem ve bildiğim kadarıyla çokta ciddiye alınmıyor yani hastahane görevlileri beni kaç kere gördü seslerini çıkartmadılar. Tekrar belirtmek istiyorum ben burada tecrübelerimi paylaştım :)

Yeni Üye1 yazı
optikçi açmayı duşunuyorum yalnız ben bıyomedıkalım ve goz hastanesınde teknısyenlık yaptım goz terımlerıne yabancı degılım ama optıkcıde hıc calısmadım yatırım yapıcak param var ama soyledıgım gıbı tecrubem yok dıplomasını kullanacıgım bır kısıyle bu işe baslasam onun dısında baska birine ıhtıyacım olcakmı ve toptancı vs ne sekılde temın edebılırım ve dıger sorumda sgk bagkur vs gozluklerın satısından elde edılen parayı devletten ne kadar surede alıyosunuz ve son sorum ılk yılında zarar etme olasılıgı sızce nedır yada optık ısını hıc yapmamıs bı kısıye ne tavsıye edersınız...tesekkurler yardımınız ıcın
erdem

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye53 yazı
yurtdisindan nereden geliyormus bu camlar bileniniz varmi
saygi en buyuk hazinedir,

Yerleşim Belçika / BurukselMeslek Di?er
Üye166 yazı
markaya göre değişiyor geldiği yerler örneğin hoyaydı sanırım iyi bi marka japonyadan geliyordu genelde hem uzak hem yakın cam istendiğinde

Üye508 yazı
Yazıların hepsini okuyamadım ama, optikci açacaksanız yakınında olduğunuz doktorları bağlamanız lazım, yani bir nevi rüşvet vermek lazım. Doktor reçeteyi yazdıktan sonra xxx optikten alırsan gözlüğünü başın ağrımaz gibi bir laf etmesi yeter

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye13 yazı
işlek bir caddede arkadasımın gözlükçü dükkanı var. arkadasın soyledıgı gıbı kar marjları ınanılmaz yuksek. gunes gozluklerı falan onlar ıcın ek ıs gıbı. asıl parayı optıkten kazanıyorlar.sabahtan ogleye kadar 5000 lıra cıro yaptıkları oluyor. ınanılmaz paralar donuyor bu ıste. mesela dukkan kırası 5000 lıra, 3 eleman calısıyor 3000 desen, eletrık su falan derken aylık 10.000 gıderı var. yanı bu adam en az 15000 kazanıyor. soyle bırseyde var. optık cam makınaları falan var onların. onlar cok pahalı oldugunu bılıyorum. 80000-100000 cıvarında. her optıkte yok o makına ama sende varsa baskasına yaptırmayıp tum kar sana kalabılır.
ultrAslan

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Y?siz
Üye410 yazı
sn arkadaşım sen optik işinde çalıştıgına eminmisin,anlattıkların hiçbilmeyen birinin uzaktan düşünceleri gibi duruyor,ben istanbulda 3 sene optik dükkanım vardı,kar imajı gözlükte evet istenen liste fiyatı % 100 dür ancak sen bu fiyatlara asla satamazsın piyasa kurtlarla dolu sen % 50 ile sat öpte başına koy piyasada binlerce gözlükçü var senin dükkanından alan kaç kişi olacak sence eger çok müşteri bulursan ayakkabı boyacılıgı yaparak bile köşeyi dönersin ,şimdi sezona girdiginde en az kaç liralık gözlük alacaksın toptancıdan 100000 tl? 200000 tl ? bu paraları bir kısmını veriyorsun yada borca giriyorsun nakit verirsen daha hesaplı alırsın ,peki almış oldugun gözlüklerin kaçını satabileceksin? sezon biter elinde ciddi bir gözlük kalır ,hatta hiçbir zaman satamayacagin bir sürü atıl gözlügün olur ,optik camında evet çok iyi bir kar vardır ama dedigim gibi eger satarsan ?diploma lı elemanlar en az 2000 tl para ister sonra dükkanında bulundurmak zorundasın eger denetlemede bulunmazsa ciddi para cezaları hatta kapatma ile sonuçanır,marka gözlük çerçeveleri çok pahalı malesef mesela 100 euro gelişi vardır 160-170 euroya satarsan çok iyi iş yapmış olursun ama marka gözlüklerden 100 tane alsan yetmez ama toptancıya verdigin para 10000 euro eder bir sürü marka var ne kadar iş yapmak istiyorsan o kadar marka gözlük bulundurmak zorundasın daha anlatacak o kadar sorun varki ,hastahane yanlarında açmış olsanda bir gözlükçü o hastahanenin dr unu baglamışsa sana çok az müşteri gelir ,ben 3 sene yaptım zarar la devrettim herşey göründügü gibi tozpembe degil malesef

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
Optik işi iyi idi fakat günümüzde çok fazla gözlükçü oldu...Yeri düzgün seçmek ve dürüst çalısmanın yanında muhakkak çok deneyimli biri ile bu işe girmek lazım...Sağlık ve özellikle göz sektörünü bildiğim için yazdım...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
Üye410 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mehmetali17
Optik işi iyi idi fakat günümüzde çok fazla gözlükçü oldu...Yeri düzgün seçmek ve dürüst çalısmanın yanında muhakkak çok deneyimli biri ile bu işe girmek lazım...Sağlık ve özellikle göz sektörünü bildiğim için yazdım...

evet arkadaşım eskiden daha az gözlükçü oldugu için ve halk arasında adı çıkan yüksek kar imajı olmadıgı için daha iyiydi
/8/8/

Yeni Üye2 yazı
arkadaşlar bende optisyenlik okumayı düşünüyorum.. ve hayalım babamın yardımı ile iyi bir yerde dükkanı açmak istiyorum.. benimde aklımda türlü soru işareti var.herkes artık bu işin uzmanı olmuş fark atabileceğin bir yolu pek görünmüyor. kaliteli mallar,iyi işlek bir caddede açılması gereken optik ,muhasebe kayıtlarının düzgün tutulması,reklamlar,piyasa koşullarını çok iyi biliyor ve ticaretten anlayan biri olman gerekiyor...bana bunlar çok pahalıya patlıyor ve emek yoğun çalışman gerekiyor..hadi diyelim tutmadı satamıyorsun,işler umduğun gibi gitmiyor bu elden çıkaracağın anlamına geliyor....aslında riski büyük ve çokta kar marjı yüksek bir sektör gibi durmuyor.. ne yapayım bilemiyor. tecrübeli kişiler bana yardım edebilirler mi acaba

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ö?renci
Yeni Üye35 yazı
Sanırım optikcilerde en fazla karı çerçeveden alıyorlar galiba cünkü gecenlerde gözlük aldım kemik cerceve cam'ı 50 tl çerçevesi 100 tl toplamda 150 tl çıktı Cam'ın 2 yıl garantisi var cercevenin ise yok :S istedigim cam'ı el işciligi ile degilde makinayla yaptı ortalama 10 dakikada hazırdı.Sermaye oldumu girilebilmesi gereken bir sektör..

Yerleşim Türkiye / TcMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye83 yazı
Konu 2 senelik ama görünce yazmak istedim. Optikçiler o kadar çoğaldı ki artık devlet eczaneler gibi onlara da bir iş yeri açma kriteri getirebilir. Her önüne gelen her istediği yere gözlükçü açmamalı bence.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye73 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Det
Konu 2 senelik ama görünce yazmak istedim. Optikçiler o kadar çoğaldı ki artık devlet eczaneler gibi onlara da bir iş yeri açma kriteri getirebilir. Her önüne gelen her istediği yere gözlükçü açmamalı bence.

2 sene önce konuyu acan arkadas gibileri varken o dedigin mümkün değil kardes. Yine parası olan açıyor dükkanı. He açmasın demiyorum, açsında o diplomaların cogu orjinal diploma olsa keske (!)
Aranmaktayım.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye410 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cekikgozLu
Sanırım optikcilerde en fazla karı çerçeveden alıyorlar galiba cünkü gecenlerde gözlük aldım kemik cerceve cam'ı 50 tl çerçevesi 100 tl toplamda 150 tl çıktı Cam'ın 2 yıl garantisi var cercevenin ise yok :S istedigim cam'ı el işciligi ile degilde makinayla yaptı ortalama 10 dakikada hazırdı.Sermaye oldumu girilebilmesi gereken bir sektör..

hayır dostum camda kar daha fazladır ,ayrıca yukarıdada belirttigim gibi hangi sektörde iş yaparsan yap asıl konu müşterindir eger müşterin varsa .ayakkabı boyama işi yapsan bile çok iyi para kazanırsın .aksi taktirde müşterin yoksa optik dükkanı açarsın batarsın

Yeni Üye14 yazı
çok toz pembe fikirler...denizli'de bilenler bilir..hastaneler caddesinde, onlarca hastanenin bulunduğu bir alanda bir tanıdığım 180000 TL yatırım yaparak en iyi makineleri aldı, anında optik gözlük oluşturabilen, Denizli'de pek çok optikçide olmayan bir makine..ama malesef iş yürümedi, yapılan masraflar boşa gitti. işin muhasebesini iyi yapmak lazım...

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Ö?renci
Yeni Üye36 yazı
Gözlükçü franchise alarak...açılabiliyor mu..! kar marjı nedir...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk