sayın kartalımkartal konu hakkında maddi değil ancak fikir ve organizasyon safhasında desteğim olur. Bana göre olmayacak birşey değil. Genel olarak bunu türkiyede uygulamak için önce sizinde dediğiniz gibi konumu iyi belirlemek lazım. Kaykay,skateboard, paten...vs sporlarla ilgilnen gençler çoğunlukla ikametgahı Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, CAddebostan ve anadolu yakası sahiline yakın yerlerdeler. Beşiktaş yer olarak sıkıntılı en uygun kadıköy veya sizin dediğiniz gibi üsküdardan bostancıya maltepeye kadar sahil şeridinde bulunan eski bir bina boş alan vs.... Malum sonradan bir inşaat yerine günübirlik işletme sosyal aktivite alanı olarak kurulması gerekicek buda sahilde yapılmasında sorun çıkarmıycaktır. Bankalaın, vakıfların ve belediyelerin sahilde arazileri var bunlar da araştırılabilir.Kiralayanlar var. Buna ek olarak daha küçük paşlanılacaksa alışveriş merkezlerinin otopark alanı kiralanır örn; carrefour kozyatağı gibi.
Pist kurulum maliyeti konusu hakkında bilgim yok araştırmanız varsa mail olarak paylaşın detaylandıralım. Diğer fikirde tek bir spor dalına yönelmenin riski olucaktır. Burda tırmanma pisti kurulabilicek alan varsa daha fazla ilgi artırılır. Örn; marka vericem ancak adrenalin doğa sporları kulübü ile anlaşarak haftasonu dağcılık temel eğitimleri verilebilir....
Türkiye için en büyük sorun güvenlik olucaktır. Bu nedenle bu etkinlik alanının belirli standartları konusunda araştırma şart. 2. sürekli doktor ve ilk yardım personeli veya bunun yerine uygun ambulans kiralanabilir. Bu riskle türkiyede büyük sorunlar çıkarabilir. Böyle bir pist için genel spor aktiviteleri için geçerli standart kullanılacaktır. Bir yaralanma vakasında başınıza büyük iş açabilir.
Hizmet hem alan kiralama, hem ilgili ürünlerin satılması, hem eğitim verilmesi, hem spor aktiviteleri hatta konser aktivitelerinin yapılabilmesi açısından süper bir fikir. 2. örnek olması açısındanda şu akla gelebilir kesinlikle sağlıklı güvenli bir mekan olması çocuk ve gençlerin buraya gelmesi önünde engel olmaz. Her müşterinin bilgilerinin tutulması çok önemli olucaktır. Tanıtımda okullarda küçük şovlar, sokak şovları, sponsorlu tanıtımlar, Haftaiçi akşamları ve haftasonları sahil yolunca toplu halde antremanlar... etkili olucaktır. Bunların dışında mağaza konusunda yatırım imkanı yoksa bir marka ile anlaşılabilir. Siz yer verirsiniz kira almazsınız sadece satıştan pay alırsınız gibi... (2. aşama sponsorlukta söz konusu olabilir bu sayede) Farklı yaşlara yaz ve haftasonu kursları, hatta yaz kamplarıyla anlaşarak spor dalları arasına bununda eklenmesi, ........ Nasıl bir bisiklet takımı varsa milli paten takımı neden olmasın bu sayede....vs belkide vardır bilgim yok.
Ben sesli olarak görüşümü paylaştım. Her türlü iş kurulumu ve sürekli yönetim stratejileri geliştiren yönetim danışmanıyım. Ancak alternatif fikirler her zaman çok hoşuma gider. Örnek; Bursada bir havuz vardı sörf sistemi var halatlarla dönülen. OLmaz demek bence yanlış Ancak yatırım maliyeti ve tutundurma çalışmaları sizi çok yıpratıcaktır. Buna gönül vermek şart. Fizibilitenizi hem mantıklı hem realist hemde ileriyi görücek şekilde yapmanız çok önemli.