Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Skate Park (paten Ve Kaykay Parki)

BaşlatankartalimkartalTarih06/04/2011 18:06:26Yorum12

İlk mesaj
Üye211 yazı
Arkadaslar bilmiyorum Turkiyede ne kadar populer veya var mi? Hollanda da cok populer. Ancak uygun kapali bir mekan 700m2-1500m2 veya daha buyuk olabilir.Mesela eski bir fabrika, veya acik alan park yapmak icin cocuk ve genclere yada kendini genc tanimlayanlara yonelik bir park kurula bilir. Bu parki bolum, bolum yapabilir ve sisme park ta ilave edebilirsiniz. Giris (saat basi)ucretli yanisira snack yeme icme turu seyler satbilirsiniz. Kaykay yada paten kiraliyabilirsiniz. Kaykaycilar icin giyim tarzlarindan pazarlayabilirsiniz. Zaman zaman turnuva yaparak daha populer hale getirebilirsiniz. Belki bir kisinin madi gucu yetmeyebilir ancak bir kac arkadas la birlikte yapilabilir. Hollanda da benim kaldigim sehirde kapali salonda var ve guzel is yaptigini biliyorum.Gencler bayiliyor bu ise. Ornekler:

http://www.teampain.com/
http://www.skateparken.nl
http://www.skateland.nl/online/Home/Home.html (Rotterdam)

www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye167 yazı
Olaya Baştan negatif yaklaşmak gibi değilde : Bu iş Olsa olsa ,
refah düzeyi genel ortalamaların üzerinde sayılabilen semtlerde ,düşünülebilinir ,
beşiktaşta deniz müzesinin yanında belediye ücretsiz böyle bir pist yapmış ,
gençler : kay kay , paten , break , gibi şeylerle vakit geçiriyor yazları ..
izmirdede birçok semtte ücretsiz bu gibi yerler gördüm ,
belediyeler bu gibi işleri ücretsiz yaptığından , bilmem tasarladığın proje nasıl bir yerde uygulanmalı ,
hani bir tespit vardır ya : doğru yerde , doğru zamanda ..
ben yinede bu projeyi araştırmakta yarar var deyip başarılar diliyorum ..
herkese başarılar : )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye211 yazı
Sayin Ercanerkan dogru soyluyorsunuz. Refah duzeyi olan semtlerde olmasi tabiki avantajli, bu isi yapmadan once iyice arastirmak gerek ancak olmayacak bir sey degil sadece yapilmasi gereken kendin den de birseyler katmak gerek. Evet belediyelerin yaptigi yerler var ama onun yani sira bunu kapali bir alanda yapanlar var en az 7-8 yildir burdan para kazaniyorlar ve hergun yeni yenilikler katiyorlar. Ama su bir gercek yeni bir girisim dali olabilir herkesin yapmayacagi yada yapamayacagi bir girisimdir. Saygilar
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy
Yeni Üye27 yazı

bizim millet ve paten:D cok sakatlıklar olur,basına bela alırsın..
Black_Dranza

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ö?renci
Yeni Üye82 yazı
sayın kartalımkartal konu hakkında maddi değil ancak fikir ve organizasyon safhasında desteğim olur. Bana göre olmayacak birşey değil. Genel olarak bunu türkiyede uygulamak için önce sizinde dediğiniz gibi konumu iyi belirlemek lazım. Kaykay,skateboard, paten...vs sporlarla ilgilnen gençler çoğunlukla ikametgahı Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, CAddebostan ve anadolu yakası sahiline yakın yerlerdeler. Beşiktaş yer olarak sıkıntılı en uygun kadıköy veya sizin dediğiniz gibi üsküdardan bostancıya maltepeye kadar sahil şeridinde bulunan eski bir bina boş alan vs.... Malum sonradan bir inşaat yerine günübirlik işletme sosyal aktivite alanı olarak kurulması gerekicek buda sahilde yapılmasında sorun çıkarmıycaktır. Bankalaın, vakıfların ve belediyelerin sahilde arazileri var bunlar da araştırılabilir.Kiralayanlar var. Buna ek olarak daha küçük paşlanılacaksa alışveriş merkezlerinin otopark alanı kiralanır örn; carrefour kozyatağı gibi.

Pist kurulum maliyeti konusu hakkında bilgim yok araştırmanız varsa mail olarak paylaşın detaylandıralım. Diğer fikirde tek bir spor dalına yönelmenin riski olucaktır. Burda tırmanma pisti kurulabilicek alan varsa daha fazla ilgi artırılır. Örn; marka vericem ancak adrenalin doğa sporları kulübü ile anlaşarak haftasonu dağcılık temel eğitimleri verilebilir....

Türkiye için en büyük sorun güvenlik olucaktır. Bu nedenle bu etkinlik alanının belirli standartları konusunda araştırma şart. 2. sürekli doktor ve ilk yardım personeli veya bunun yerine uygun ambulans kiralanabilir. Bu riskle türkiyede büyük sorunlar çıkarabilir. Böyle bir pist için genel spor aktiviteleri için geçerli standart kullanılacaktır. Bir yaralanma vakasında başınıza büyük iş açabilir.

Hizmet hem alan kiralama, hem ilgili ürünlerin satılması, hem eğitim verilmesi, hem spor aktiviteleri hatta konser aktivitelerinin yapılabilmesi açısından süper bir fikir. 2. örnek olması açısındanda şu akla gelebilir kesinlikle sağlıklı güvenli bir mekan olması çocuk ve gençlerin buraya gelmesi önünde engel olmaz. Her müşterinin bilgilerinin tutulması çok önemli olucaktır. Tanıtımda okullarda küçük şovlar, sokak şovları, sponsorlu tanıtımlar, Haftaiçi akşamları ve haftasonları sahil yolunca toplu halde antremanlar... etkili olucaktır. Bunların dışında mağaza konusunda yatırım imkanı yoksa bir marka ile anlaşılabilir. Siz yer verirsiniz kira almazsınız sadece satıştan pay alırsınız gibi... (2. aşama sponsorlukta söz konusu olabilir bu sayede) Farklı yaşlara yaz ve haftasonu kursları, hatta yaz kamplarıyla anlaşarak spor dalları arasına bununda eklenmesi, ........ Nasıl bir bisiklet takımı varsa milli paten takımı neden olmasın bu sayede....vs belkide vardır bilgim yok.

Ben sesli olarak görüşümü paylaştım. Her türlü iş kurulumu ve sürekli yönetim stratejileri geliştiren yönetim danışmanıyım. Ancak alternatif fikirler her zaman çok hoşuma gider. Örnek; Bursada bir havuz vardı sörf sistemi var halatlarla dönülen. OLmaz demek bence yanlış Ancak yatırım maliyeti ve tutundurma çalışmaları sizi çok yıpratıcaktır. Buna gönül vermek şart. Fizibilitenizi hem mantıklı hem realist hemde ileriyi görücek şekilde yapmanız çok önemli.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye205 yazı
Güzel bir konu . Bana göre de olmayacek bir şey değil , süper bir fikir...size katılmakla birlikte bir şey ileve etmek isterim - neden biz halya bu tür yenilikçi , kaliteli , pahalı unsuru taşıyan bir ticari girişimizde sadece örnek olarak belirli ezber tutmuş semtleri gösteririz ...refah düzeyi yüksek olarak ?
Günümüzde İstanbulun her yeri bir potansiyel , burada sorun refah düzeyi değil - sorun bizde halya da " bize göre lükslerimizin " olması ve bu tür alışkanlıklarımızı kırmalıyız ...bu konuyu bir formula -1 pisti kurulumu gibi görmeyelim arkadaşlar , Skate Park (paten Ve Kaykay Parki) istanbul da bir çok semtimiz potansiyel bu işe ...sadece en büyük sorun güvenlik olucaktır .
Biz nezaman kurtulacayız bu ticarette yenilikçi , pahalı bir hızmeti sunmaktan , pahalı bir malı satmaktan ?
İstanbulun her bir bölgesinde bir potansiyel vardır ...hele bu konu gençlere hitab ediyor , a gençlerimiz her türlü yelikçileğe açık .
Biz halya - " Talep arttıkça arz çoğalır! " mentaletesiyle ticaret yapmaktayız . Ekonomi ve ticaret bir sanatdır.Burada bunları anlatmaya kalkışırsak hem iş uzar ...hem de bu güzel konunun sinerjisini dağtmayalım .
Arz etmeseniz ...talep yaratamasınız . Bu teoriyle iş yapan bir çok işletme var İstanbul da bir çok örnekler var .....batıl görünen bir semte AVM ler açıldı ....büyük yatırımlar yapıldı ....buna benzer bir çok örnekler var .

Sonuç olarak ...konu mükemel , super fikir , hatta gerekli bir akivite ....yerel ekonomilerde , semt bazında piyesayı canlandırmak adına bile mükemel bir fikir ....başka bu tü bir cesur girişim örneyi bile olur .

Üye211 yazı
Arkadaslar sizin soylediklerinize tamamen katiliyorum ancak bu pist ve kaykay sahasi adina ne derseniz deyin gozunuzde o kadar buyutmeyin. Yatirim ne kadar olur ben de bilmiyorum (kendim Hollanda da da ikamet ediyorum) ancak tek bir seferlik bir yatirim ve sonrasi gelir kira harici. Neden bilmiyorum ama zengin ve yada varliklilara ozgun spor gibi algilanmis ama oyle degil. Bu sporu, eglenceyi,adralini macerayi sevenler icin uygun ve belki bir bisiklet maliyetini yarisi kadar yapilacak bir spor. Bunu kuran kisi yan satislardan kazanacak. Cooperada arkadasin saydigi gibi cok cesitlendirilebilir,egitimi verilebilir okullarla beraber calisilabilir. vs vs
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yeni Üye82 yazı
Kaykay ve paten sadece spor aracı değil. Örnek veriyorum yazın her akşam 18:00 den 21:00 e kadar istanbul anadolu yakası sahilinde bisikletle antreman yaparım. birçok insanda böyle kaykay, paten vs... ancak bisiklet dışında kaykay ve pateni ile istanbulda yol alan göremezsiniz.

Gene AB ye söz verdik 630 km bisiklet yolu için ancak halen bitiremedik. Bitenlere bank bidon çöp kovası koyduk. Şehir trafiğinde bir bisiklete dikkat edilmezken paten ve kaykayın hiç yeri yoktur.

Burdada durum şu oluyor Genelde bu sporla ilgilenenler mekana ulaşmak isteyecek. Büyük çoğunluğuda kaykayını eline veya sırtına alıp gelemiycektir. Ancak genede diyorum konum dışıda olabilir. Burda potansiyel kitlenin önce gelmesi ileriye dönük avantaj yaratır. Bu potansiyelde ağırlıklı olarak 18 yaş altında var. Ulaşıma rahat bir yer olması ve sokak kültürüne yakın bir spor ve ulaşım aracı olması nedeniyle şehire yakın olması çok önemli. sokak kültürünü yansıtan her türlü aktivite ile tanıtılmasıda cabası.

Valla konu biraz daha deşilirse kartalimkartal kardeşim fizibilite çıkarıcam :)

Üye211 yazı
Tabiki kendine guvenen biri icin sadece spor eglence degil aynui anda ulasim anlaminda kulanan da var Avrupada. Turkiyede ne kadar olur bilemiyorum. Oyle birsey ki kaykay yapan bir insan buz patenide yapabilir normal paten de yapabilir yelpaze genis ama insnalra bunu sunmak gerek hele bir de okullarin yogun oldugu yerde yaparsaniz her yasa hitab ederek bir kazanc kapisi olur diyorum.
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Üye205 yazı
konuyu biraz daha derinden inceleyerek…. bu konu biraz deşildiğinde bakalım ortaya neler çıkar , mantıklı bir proje.

İstanbul bu projeye , her bir semttinde çok uygundur , mantıklıdır …konuyu da o kadar da büyütmemek gerekir , ticari getirisi mümkün olan bir projedir ….yer ve iş planı üzerine bir araştırma başarı getirebilir …

Hayırlısı

Üye241 yazı
Güzel bir düşünce fakat! ben işin sağlık boyutunu merak ediyorum, burada eğlenmek ve vakit geçirmek isteyen gençler kafalarını bi yerlerini kırar ise sorumluluk durumu nasıl olur? aileleri biraz baş ağrıtabilir diye düşünüyorum

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye211 yazı
Bu isi yapan kisi yada calisan kisiler ilk yardim biligisi olmasi gerekir diye dusunuyorum ancak pateni,kaykayi yapabilen kisiler bunlarin nasil bir riskli spor eglence oldugunu bilir. Isletmeci ise sadece yaptigi pistin mumkun oldukca zararsiz olmasina ozen gosterir ve dikkat cekici yazilar asilarak herkes kendinden sorumludur diye bilgilendirilir. Bu ise gonul veren kiseler zaten maceraci adrelin seven kisiler oldugundan sorun olmaz diye dusunuyorum.
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info