Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sağlık Turizminde Aracılık

BaşlatancolsuwinTarih03/04/2011 23:59:33Yorum23

İlk mesaj
Yeni Üye34 yazı
Tum Koniks uyelerine selamlar.
Yabanci internet sitelerinde gezerken dikkatimi ceken bir konuyla alakali sizlere sorular sormak goruslerinizi ogrenmek istiyorum.
Konumuz `` Sağlık Turizmi ``
Sağlık sektörü çok karmaşık ve uçsuz bucaksız ciddi manada uzmanlık gerektiren bir sektör.
Bu büyük ve karışık sektörün içinden ben kendime şahsen takibini yapabileceğim ve işin pazarlama kısmında çok da uzman olmayı gerektirmeyecek bir dalı seçtim ve bu konuda çalışmak istiyorum.

Ulaşmak istediğim müşteri kitlesi yurtdışından ülkemize " saç ekimi " için gelen yabancılar.
Konuyla alakalı çalışmalarım çok yeni ve henüz başındayım araştırmalarımın.
Kendime hedef bir pazar ülke seçtim başlangıc olarak ve bu ülke ağırlıklı olmak üzere araştırmalarıma devam ediyorum.
Şuanki izlenimim ve kanaatim bu işin yapılabileceği doğrultusunda.

Benim bu iş için yurtdışınadn getireceğim yabancı misafirlere saç ekimi konusunda hizmet verebilecek özel sağlık kurumları bulup, bu kurumlarla anlaşma yapmam gerekiyor.

Benim yapmak istediğim şey sağlık kurumunun vereceği bu hizmeti yurtdışında pazarlamak ve yurtdışından müşteri getirmek. Yurtdışında konuyla alakalı ön hazırlıklarımı tamamlamak üzereyim.
Nasıl bir çalışma izlemem gerektiğini kafamda tasarladım.

İşin en önemli kısmı ise hastane yada saglık kuruluşuyla bu konuda nasıl bir anlaşma yapabilirim ve nasıl bir çalışma metodu izleyebilirim.
Bir başka sorum ise; sağlık sektöründe uluslararası aracılık yapmak ülkemizde yasal mıdır?
Bu sorumun cevabını " evet yasaldır " olarak varsayıyorum.
O halde ne tür bir şirket kurmam gerekir sizce ?
Yani ben sadece bir şahıs firması yada ltd şirketi kurarak bu işi yapabilir miyim? Yoksa bu işi bir seyahat acentası çatısı altında mı yapmam gerekir ?

Bilgi sahibi olan kişilerin konuyla alakalı beni aydınlatmasını rica edeceğim.
Bunun dışında konuyla ilgili her türlü eleştiri ve görüş bildirimine açığım.

Saygılar

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
23 yorum
Yeni Üye34 yazı
Sayin Turi. Oncelikli olarak tesekkur ediyorum size. Gonderdiginiz konu basligini kendi konumu acmadan once inceledim.
Lakin benim actigim konu takdir edersiniz biraz daha spesifik bir konudur.
Konunun takibinin daha kolay yapilabilmesi acisindan ben ayri bir konu basligi actim.
Eger editor arkadaslarim konularin birlestirilmesini uygun gorurlerse tabii ki birlestirebilirler.
Tesekkurler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Üye205 yazı

Tebrik ediyorum sizi , bu sektör yeni girişimcilere ihtiyacı var , ülkemizin bu tür girişimcilere ihtiyacı var ....başarılar dilerim size , Ben de konu başlığı açtım günden bu yana , bu konuyla ilgili , sağlık ve turizm sektöründen hiç bir yorum ve ilgi almadım ...bu da çok düşündürücü !!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye205 yazı
Size başarılar dilerim en içten dileklerimle....

Yeni Üye34 yazı
Ayni sekilde bende size basarilar diliyorum. Koniks`in disinda da arastiriyorum konuyu lakin dediginiz gibi cok fazla bilgi ve veri yok.
Sanirim henuz cok yaygin bir is sektoru olmayisindan kaynaklaniyor bu durum. Birseyler bilende kendisine sakliyor :)

Üye118 yazı
Selamlar,

Bu konuya karsi oldukca ilgiliyim ama bir o kadarda bilgisizim. Bu baslik altinda acilan yazilari takip ediyorum. Bilgi ve tecrubelerini paylasacak arkadaslara simdiden tesekkurler...

Saygilarimla,
Kosovali
Hz. Peygamber (sav) buyurdu ki: "Alıp-satanlar" birbirlerinden ayrılmadıkça (vazgeçmekte) muhayyerdirler. Alıp-satanlar alış-verişi sıdk ve doğruluk üzere yapar (kusuru) beyan ederlerse alış-verişleri her ikisi hakkında da mübarek kılınır. Yalan söylerler (kusurları) gizlerlerse, belli bir kar sağlasalar bile, alış-verişlerinin bereketini kaybederler." Bir rivayet şöyledir: "Alış-verişlerinin bereketi yok edilir: Yalan yemin malı rağbetli, kazancı bereketsiz kılar." Hadisi Serif.

Kaynak: Buhari, Büyu 19, 22, 44, 46; Müslim, Büyu 47, (532); Ebu Davud, Büyu 53, (3459); Tirmizi, Büyu 26, (1246); Nesai, Büyu 3, (7, 244-245)
Ravi (r.a.): Hakim İbnu Hizam

Yerleşim / BalkanlarMeslek Ticaret
Üye205 yazı
bu sektör yeni arkadaşlar , burada profesionel yapan daha henyuz yok , gelişmekte bir sektör .....zaten profesionyal yapan var ise bile , onlarda bile eksikler vardır , o yüzden sizinle kimse paylaşmaz . Siz ve her bir kimse bu işe girecekse kendisi model , iş planı , sistem , araştırma - geliştirme ...... "beyin takımı " oluşturacek , ar-ge çalışmaları kendi bünyesinde yapılacak . Yani arkadaşlar , Amerikalar yıllar boyu bir yere yatırım yapacekse ...yatırım bedeli örnek 150 000 dollar ise , onlar bu işe , yatırıma 300 000 dollarla bütçeyle girerler . Yatırımı yapmadan önce o sektörü iyi bir analis yaparlar , buna bütçe ayarlarlar .....araştırma - geliştirme yaparlar , buna bütçe ayarlarlar , yeni strateji belirlerler , buna bütçe ayarlarlar , balantılar kurlar , buna bütçe ayarlarlar ve v.s. ......ondan sonra zaten ortaya çıkar nekadar maliyet gerektirir asıl yatırıma . Biz ise bu ön yatırımı yapmayız ....ve o yüzden de bilmeyiz neyin nasıl olacağını , araştırırız sadece bu işe kaç para gerektiğini , nerden nasıl başlasak v.s. Arkadaşlar bu iş alanı ciddi bir iş alanı , ama önce ön araştırmaya bir bütçe ayırmamız gerekiyor , bunun daha çok detayları da var dır .
Saygılarımla

Yeni Üye16 yazı
sayın colsuwin bu iş için öncelikle yabancı diliniz en az iyi seviyede olması gerekir,öncelikle işin kolay olan tarafına bakalım.bireysel olarak yaptığınızı düşünüyorum.
1-Müşteri geldi,saç ekimi mükemmel yapıldı,fakat müşteri beğenmedim dedi,ve para vermeye yanaşmıyor,ne yapacaksın?
2-Müşteri geldi,kalacak otel ayarladın,standart oda ücretini ödedin,fakat müşteri yurtdışıyla ücretli görüşme yaptı,ve ödemek istemiyor.ne yapacaksın?
3-Müşteri geldi.........
4-Müşteri geldi.......
İnanın oluşabilcek o kadar olumsuz olay var ki,çok dikkatli davranmanız gerekiyor,
Kolay olan tarafı da yabancı müşterinin ne tür bir sıkıntısı varsa onu çözebilecek iyi doktorlarımız var.
Son olarak benim tavsiyem özel hastaneyle anlaşmak yerine müşterinin sıkıntısına yönelik doktorla anlaşmalısın.
metyu

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Sa?lyk hizmetleri
Üye205 yazı
Sayın servertag elinize ve yüreinize sağlık ...yüreklisiniz , umarım değerinizi bilirler !

Yeni Üye34 yazı
Sayin Servertag merhabalar.
Sizin deyiminizle ``en az iyi duzeyde`` iki yabanci dilim var. Bu konuyla alakali sıkıntımız yok.
Sorular kismina bakacak olursak:

1- Müşteri geldi,saç ekimi mükemmel yapıldı,fakat müşteri beğenmedim dedi,ve para vermeye yanaşmıyor,ne yapacaksın?
Cevap : Guzel soru oncelikle :) Hastaneden alacagi hizmet karsiliginda musteriden dogrudan para alan kisi ben olmayacagim.
Hasta odemesini hastaneye yapacak. Benim muhatabim hastane olacak. Hastaneyle bu dogrultuda anlasma yapacagim. Ve her hastayi hastaneye yonlendirmeden once hasta ile kabaca `` beni bu hastaneye ...... yonlendirmistir ve onun danismanliginda ....... hastanesinde tedavi olmaktayim. Tedavi surecinde veya sonrasinda soz konusu rahatsizligimla alakali dogabilecek hicbir sorunda ........ (yani ben) sorumlu degildir `` seklinde bir anlasma yapacagim.
Tabi daha kapsamli cerrahi operasyonlarda bu tip bir calisma metodu benimsenilemez. Buna ne hasta nede hastane olumlu yaklasir. Ben bu metodu sadece sac ekimi ile sinirlandiriyorum.
Sac ekimi operasyonlari icin makul bir anlasma ornegi.

Bunun disinda ben hastanin havaalanindan hastaneye yada konaklayacagi otele transferini gerceklestirip, burada kaldigi surece hastenedeki saglik ekibiyle iletisimini saglayacagim, gunluk sehir turlari organize edecegim ve benim musteriden dogrudan talep edecegim ucret bu hizmetin karsiligi olacak.

2-Müşteri geldi,kalacak otel ayarladın,standart oda ücretini ödedin,fakat müşteri yurtdışıyla ücretli görüşme yaptı,ve ödemek istemiyor.ne yapacaksın?

Cevap : Oncelikle otelde konaklama diye birsey neredeyse olmayacak. Cunku hasta dogrudan hasteneye giris yapacak ve barinma ihtiyaci tedavi suresince hastane tarafindan saglanmis olacak. Belki bir ihtimal tedaviye baslamadan once 1 gecelik bir otel konaklamasi soz konusu olabilir.
Bu tip durumlarda otel ile, konaklama ucretine nelerin dahil oldugu konusunda bir anlasma yapilir. Zaten genelde standarttir bunlar. Minibar, masaj, odadaki telefondan yapilan gorusmeler vb, bunlarin gicbiri standart konaklama ucretine dahil degildir. Ve musteri bunu bilir.
Bazi oteller ise misafirlerinin check-in islemleri esnasinda kredi kartindan provizyon cekimi yapar. Musteri otel icinde ekstra ucrete tabi olan herhangi bir urun / hizmet karsiligi ucreti eger odemezse check-out esnasinda kartindan cekilen provizyondan bu odeme kesilir. Eger odemesi yapilmamis herhangi bir sey yoksa provizyon oldugu gibi iptal edilir. Herneyse, sonuc olarak eger boyle bir sorun vakif olursa bu yine benim sorunum degildir ve musteri ile otel arasindaki sorundur. Oteller bu konularda nasil davranacagini cok iyi bilirler ve ona gore herturlu onlemlerinide alirlar zaten.

3-Müşteri geldi.......
Cevap : Buyursun gelsin.
4-Müşteri geldi.......
Cevap : Buyursun gelsin.

Olumsuz bir cok sey olabilir evet haklisiniz. Ama bunlarin buyuk kismini biz zaten ongorebilir ve ona gore hareket ederek bunlarin onune onceden gecebiliriz.

Ozel hastane yerine doktorla calismak konusunu bir taraftan dusunuyorum bende. Ama kurumsallik acisindan bir hastane ile calismak hasta/musterı acısından tercıh sebebebi olacaktir diye dusunuyorum.

Tesekkueler :)

Yeni Üye16 yazı
Size çalışmalarınızda başarılar diliyorum,konuya oldukça bilinçli ve profosyonel yaklaşmışsınız..Umarım hayallerinizi gerçekleştirebilecek fırsatları yakalarsınız..
metyu

Yeni Üye34 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - servertag
Size çalışmalarınızda başarılar diliyorum,konuya oldukça bilinçli ve profosyonel yaklaşmışsınız..Umarım hayallerinizi gerçekleştirebilecek fırsatları yakalarsınız..

Cok tesekkur ediyorum. Henuz ortada birsey yok arastirmalarimizi surduruyoruz. Bugun yaklasik 10 hastane ve sac ekim merkeziyle irtibata gectim.
Bazilari donus yapti bazilarindan henuz bir donus yok.
Lakin aksama dogru attim mailleri dolayisiyla mesai bitimine denk gelmis olabilir.
Donus yapanlar olumlu yaklastilar :) Hayirlisi bakalim.
Onumuzdeki gunlerde digerlerinden de donus olmasini umut ediyorum.
Gelismeleri paylasacagim sizlerle.

Yeni Üye16 yazı
Sayın Colsuwin görüştüğünüz kişiler Başhekimler mi?yoksa hastane idari amirleri mi?Başhekim ve ilgili doktorun onaylaması çok önemli,
idari amirler genelde tedavi işiyle pek ilgilenmezler.
Birde müşteri pazarınızı belirlediniz mi onlara yapılacak tedaviye ilişkin broşür,doktor tavsiyesi,ve yapılacaksa tur gezisi hakkında ayrıntılı bir program hazırladınız mı?bunlarıda planlarınız arasına koyarsanız hedefinize çok daha çabuk yaklaşabilirsiniz..Saygılar..
metyu

Yeni Üye41 yazı
colsuwin
merhaba ben cezayirde yaşamaktayım. burada sağlık turizmi ile ilgili pazarlama yapmak istemekteyim. muayenehanelere broşür gazete reklamı fuarlarda stand vb. şekilde sayın colsuwin sizin araştırmalar ne durumda. bizim türkiye ayağımız olabilirmisiniz. nasıl bir ortak çalışma yapabiliriz. burada göz hastalıkları konusunda ciddi bir talep var ve cezayirliler türkiyenin bu konuda iyi olduğunu biliyorlar. münferit olarak türkiyeye tedavi olmaya giden çevremde bir dolu insan var bunu nasıl organize etmeli
iyi çalışmalar
bülent yücel
cezayir

Yerleşim Cezayir / OranMeslek Serbest meslek
Yeni Üye34 yazı
Merhaba Bulent Bey

konuyla alakali arastirmalarimizi tamamlayip birkac ay once calismalara basladik. iyi bir baslangic yaptik sayilir.
bekledigimden daha hizli ve olumlu gelisti. saglik turizmi denilince cok buyuk bir sektor tabii.
ufak bir baslangic yapmis oldugumuzu dusunuyorum suan icin. ama zamanla saglik turizmi alanindaki faaliyetlerimizi cesitlendirecegiz insallah.
bununla alakali yeni arastirmalar icerisindeyiz suanda. bu kapsamda sizinlede tabii ki bir isbirligimiz olabilir.
suanda biraz mesgulum lakin gun icerisinde, aksama dogru size biraz daha ayrintili bir ozel mesaj atacagim.
iyi calismalar diliyorum.

ilginiz icin tesekkurler.

Yeni Üye2 yazı
saç ekim firmamız icin arabistan ve cevre ülkelerden anlaşmalı hasta getirecek aracı turizm firmaları arıyoruz irt :05309263429 suatbey

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye2 yazı
merhabalar uzun bir süredir istanbul da sac ekimi ile ugrasmaktayım kendi firmamı kurmus ve bu işde artık sınırları genşletmek düsüncesindeyim bu konuda yurt dısından gelicek ve getirielcek saç ekim müsterileerine hizmet vermeyi düsünüyorum sizlerin de eger bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadasları veya firmaları olan kişilerle calışmak istiyorum irt:05309263429 suat

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye1 yazı
biz bu konularda size destek vermek isteriz .bizimle irtibata geçerseniz birlikte çalışma yapabiliriz. irt.05436685177
mail- sinan.kucuk73@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye96 yazı
Vay be !!!

:)

Fue aletini ilk yapan ve Turkiye'de ilk yurtdisi sac ekim turizmi girisimcisi nacizane benim .

Ne zaman Taksim'de gezinsem bir kac tane kafasi sarili eleman goruyorum ve gulumsuyorum .

Kimse inanmamisti bana 2001 yilinda ilk klinik calismalarini baslattigimda ; Turkiye'ye sac ektirmeye kim gelecek diye soruyorlardi bende sac ektirmek isteyenler diye cevapliyordum.

Turkiye'de ilk fue performansi ise gogsum'den aldigi bir kil'i , sag koluma eken Dr Muttalip Keser tarafindan gerceklestirilmistir.

Kil 2016 yilina kadar yasadi . :)

Yerleşim Yngiltere / NottinghamMeslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
Herkese merhaba... Bölgemize 2 adet yüksek kapasiteli ve standartlı şehir hastanesi yapıldı, hastane gerçekten çok yüksek standart ve donanıma sahip, sağlık kadrosu kariyer, bilgi ve donanım olarak iyi durumda. Arkadaşlara benim danışmak istediğim konular şunlar olacak; 1. Şahit hastanelerine yurt dışından hasta getirip, paket sağlık hizmetleri vermek mümkün olabilir mi? Olursa nasıl bir yol izlememizi önerebilirsiniz? 2. Turizm acantesi olarak hedefimizde Irak, İran,Suriye,Lübnan, Arap ülkeleri, Türki cumhuriyetler, Eski Doğu bloku ülkeleri düşünüyoruz, potansiyel müşterilerimize ulaşmak ve tanıtım anlamında bu ülkeler için önerileriniz ne olabilir? Değerli fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / Adana