Yabanci internet sitelerinde gezerken dikkatimi ceken bir konuyla alakali sizlere sorular sormak goruslerinizi ogrenmek istiyorum.
Konumuz `` Sağlık Turizmi ``
Sağlık sektörü çok karmaşık ve uçsuz bucaksız ciddi manada uzmanlık gerektiren bir sektör.
Bu büyük ve karışık sektörün içinden ben kendime şahsen takibini yapabileceğim ve işin pazarlama kısmında çok da uzman olmayı gerektirmeyecek bir dalı seçtim ve bu konuda çalışmak istiyorum.
Ulaşmak istediğim müşteri kitlesi yurtdışından ülkemize " saç ekimi " için gelen yabancılar.
Konuyla alakalı çalışmalarım çok yeni ve henüz başındayım araştırmalarımın.
Kendime hedef bir pazar ülke seçtim başlangıc olarak ve bu ülke ağırlıklı olmak üzere araştırmalarıma devam ediyorum.
Şuanki izlenimim ve kanaatim bu işin yapılabileceği doğrultusunda.
Benim bu iş için yurtdışınadn getireceğim yabancı misafirlere saç ekimi konusunda hizmet verebilecek özel sağlık kurumları bulup, bu kurumlarla anlaşma yapmam gerekiyor.
Benim yapmak istediğim şey sağlık kurumunun vereceği bu hizmeti yurtdışında pazarlamak ve yurtdışından müşteri getirmek. Yurtdışında konuyla alakalı ön hazırlıklarımı tamamlamak üzereyim.
Nasıl bir çalışma izlemem gerektiğini kafamda tasarladım.
İşin en önemli kısmı ise hastane yada saglık kuruluşuyla bu konuda nasıl bir anlaşma yapabilirim ve nasıl bir çalışma metodu izleyebilirim.
Bir başka sorum ise; sağlık sektöründe uluslararası aracılık yapmak ülkemizde yasal mıdır?
Bu sorumun cevabını " evet yasaldır " olarak varsayıyorum.
O halde ne tür bir şirket kurmam gerekir sizce ?
Yani ben sadece bir şahıs firması yada ltd şirketi kurarak bu işi yapabilir miyim? Yoksa bu işi bir seyahat acentası çatısı altında mı yapmam gerekir ?
Bilgi sahibi olan kişilerin konuyla alakalı beni aydınlatmasını rica edeceğim.
Bunun dışında konuyla ilgili her türlü eleştiri ve görüş bildirimine açığım.
Saygılar