İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Waterball (sutopu)
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorumY
Üye166 yazı
R
Yeni Üye13 yazı
Bol şans...
Y
Üye166 yazı
Öncelikle yorumun için teşekkürler ama ben bu işi satış amaçlı değil kiralama amaçlı yapmak istiyorum yani sahil şeritlerinde ki muz kanolar deniz bisikletleri gibi zaman üzerinden ücretlendirme tarzında bunun prosedürünü öğrenmek istiyorum
Y
Üye166 yazı
Bu water ball olayını karting araçlarına benzetebiliriz ilk oturduğunda çok zevkli oluyor 10 dk kadar bi süre veriyorlar ama bir süre sonra hep aynı viraj hep aynı şey sıkıyor insanı 10dk sonra arabadan indiğinde mutlu oluyorsun ama arabadan kopamama gibi bi durum olmuyor yani süresini gayet normal ayarlamışlar bence.
10-15dk içinde bulunabiliyorsun evet okumuştum ama bence insanlarda 15 dk sonra sıkılacaktır zaten denizde öyle gezinmekten ama çıktıklarında çok eğlenceli diyeceklerinden ve eşlerine dostlarına yada kendileri bi sonraki gün tekrar denemek isteyecektir yani ben böyle düşündüm.
Su üzerinde 15dklık bir yürüyüş için 10 lira gibi bir fiyat verilebilir bir masrafın yok bildiğim kadarıyla ve saatte 2 kişi binse iyi paralar kazandırabilir yaz sezonunda..
İp konusu neydi onu duymamıştım ? Ama varsada kopacağını sanmıyorum çünkü çokta kalın olmayan o ipler tekneleri çekebiliyorsa 19-20kglık o küreyi ve ortalama 70-80kglık bir insanı çekebilir diye düşünüyorum
Y
Üye166 yazı
Turistik bölgelerde plajların önü otellere ait işletmelerin oluyor genelde cafe bar tarzı işletmeler yasal izinin dışında bu işletmelere komisyon vererekte yapılabilir bence örneğil 10tl üzerinden %25 onlara verilse hem cafeye müşteri çeker hemde hiç bir iş yapmadan ceplerine para girer ama bu işi işletmenin sahibi ile görüşmek gerekir. Sahil şeridinde 10-15 kadar işletme olsa yer müsait olduktan sonra bir çoğu kabul edebilir. Hatta iş tutuluyorsa gelecek sezonda işi dahada büyütebilirsin ve bence bu iş üzerinden iyi paralar kazanılabilir. Belki seni bütün sene idare edebilecek miktarda bir para...
A
Yeni Üye18 yazı
KARDEŞİM HAYIRLI OLSUN.. AMA BİLMEN GEREKN ÖNEMLİ BİR KONU VAR.. DENİZ ÜZERİNDE YAPILAN HER TÜRLÜ HAREKETLİ FAALİYETLERDE ( Kİ MOTORLU-MOTORSUZ) BAZI BELGELER İSTİYORLAR.. ÖZELLİKLE TÜRSABA KAYITLI BİR SEYEHAT ACENTEN OLMASI GEREKLİ. UMARIM O BÖLGEDE BU TÜR YAPTIRIMLAR YOKTUR. KARADENİZ KIYILARINDA BİR COK YERDE VAR. BELEDIYE VE EMNIYET ILE GORUSTUKTEN SONRA YIM MANI TAVSIYE EDERIM. KIRALAMA ISINDEN EMIN OL COK IYI GELIR ELDE EDERSIN..
KALİTE SAYGININ BİR İFADESİR.. 15 YILLIK DENEYİM VE KALİTEYLE SİZLERLE..
Y
Üye166 yazı
Öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkürler..
Bahsettiğin izinleri almak için seyahat acentesi olması yeterli mi? Onu nasıl kuruyoruz ve daha başka bir prosedür var mı ?
Şimdiden teşekkürler..
Bahsettiğin izinleri almak için seyahat acentesi olması yeterli mi? Onu nasıl kuruyoruz ve daha başka bir prosedür var mı ?
Şimdiden teşekkürler..
Y
Üye166 yazı
Bu işi yapabilmem için aklınıza gelen daha kolay bir yol varsa paylaşın lütfen.
Şimdiden teşekkürler..
Şimdiden teşekkürler..
A
Yeni Üye18 yazı
BU UYGULAMA HER KIYI BÖLGESİNDE UYGULANMIYOR, AMA YASAL PROSEDÜR GERÇEKTEN BÖYLE. SEYEHAT ACENTESİ OLMAK VE TURSAB KAYDINIZIN BULUNMASI YETERLİ, BUNU İLLERDE VALİLİĞE, İLÇELERDE KAYMAKAMLIGA İBRAZ EDİP, GEREKLİ AKTİVİTE İZNİNİ ALABİLİRSİNİZ. TURSAB BELGESİ BİLDİĞİM KADARIYLA EPEY PAHALI BİR BELGE. DÜZCEDE BU İZNİ ALMAYA ÇALIŞTIM AMA ÖNUMUZE KOYULAN MALIYETTEN DOLAYI VAZGECTIM.
BUNUN YANI SIRA VALILIK VE KAYMAKAMLIGIN BELLI BIR PROSEDURU VAR, BUNLARIDA UYGULAMAN GEREKIR. ÖRNEK OLARAK SUNU SOYLEYEEBILIRIM ( BANA EPEY ILGINC GELMISTI) KIYI SAHILINDE CANKURTARANIZIN OLMASI, MUSTERILERIN GENEL KAZA SİGORTASI,CAN KURTARMA YELEKLERI,CANKURTARMA BOTU, CANKURTARAN KULESİ, VE EN İLGİNCİ İSE KIYIDA AKVITE YAPACAGINIZ ALANDA ISKELENIZIN OLMASI GEREK.. BUNUN GIBI YAKLASIK 15-20 MADDEYI ONUNUZE KOYUYORLAR, BUNLARI TAMAMLA GEL DIYORLAR.. BUNU ATLATMANIN EN KISA YONTEMI ISE 4-5 YILDIZLI OTELLERIN SAHILINE YAKIN BU ISI YAPMANIZ VE ONLARIN SORUMLULUK ALANINA GIRMENIZDIR. UMARIM SIZIN BÖLGEDE BU TUR PROSEDURLER YOKTUR,.. YARDIMCI OLDUYSAM NE MUTLU BANA ..
BUNUN YANI SIRA VALILIK VE KAYMAKAMLIGIN BELLI BIR PROSEDURU VAR, BUNLARIDA UYGULAMAN GEREKIR. ÖRNEK OLARAK SUNU SOYLEYEEBILIRIM ( BANA EPEY ILGINC GELMISTI) KIYI SAHILINDE CANKURTARANIZIN OLMASI, MUSTERILERIN GENEL KAZA SİGORTASI,CAN KURTARMA YELEKLERI,CANKURTARMA BOTU, CANKURTARAN KULESİ, VE EN İLGİNCİ İSE KIYIDA AKVITE YAPACAGINIZ ALANDA ISKELENIZIN OLMASI GEREK.. BUNUN GIBI YAKLASIK 15-20 MADDEYI ONUNUZE KOYUYORLAR, BUNLARI TAMAMLA GEL DIYORLAR.. BUNU ATLATMANIN EN KISA YONTEMI ISE 4-5 YILDIZLI OTELLERIN SAHILINE YAKIN BU ISI YAPMANIZ VE ONLARIN SORUMLULUK ALANINA GIRMENIZDIR. UMARIM SIZIN BÖLGEDE BU TUR PROSEDURLER YOKTUR,.. YARDIMCI OLDUYSAM NE MUTLU BANA ..
Y
Üye166 yazı
A
Yeni Üye18 yazı
BENCE ILK OLARAK AKTIVITE YAPACAGIN YERDEKI, BENZER İŞ YAPAN İNSANLARLA BİR GÖRÜŞ, EĞER GERÇEKTEN BU YAPTIRIMLAR UYGULANIYOR İSE OTELIN BELGELERINE SIGIN. OTELIN MUSTERILERINE DE UCRETSIZ HIZMET VERECEGINI DUSUN VE OTELE VERECEGIN ORANI KENDIN HESAPLA.. BEN GENELDE ADISYON ALTINA YAZDIRIYORDUM.. YARI YARIYA..
Y
Üye166 yazı
Evet otel müşterilerine ücretsiz olması otelle anlaşmada büyük rol oynayabilir teşekkürler Abatt Danışmanlık :)
H
Üye508 yazı
14 Yıldır bu işlerle uğraşan bir abimiz var, senenin 6 ayı turistlik bölgelerde deniz bisikleti kiralar, yelken kiralar jet ski kiralar, tekne turu düzenler vb. yaptığı işler hep SEZONLUK , baktım geçen sene bu gitmekten vazgeçti, hayırdır filan dedik
14 yılımı boş yere geçirmişim dedi, sadece yaşadığım hayat yanıma kar kaldı, ileriye yönelik hiç bir birikim yapamadım , bu yaştan sonrada zaten evlenilmez dedi, keşke 20 yaşındayken büyüklerin sözünü dinleyipte daha düzenli bir işe girseydim dedi, yaptığın işin ilerisinide düşün..
14 yılımı boş yere geçirmişim dedi, sadece yaşadığım hayat yanıma kar kaldı, ileriye yönelik hiç bir birikim yapamadım , bu yaştan sonrada zaten evlenilmez dedi, keşke 20 yaşındayken büyüklerin sözünü dinleyipte daha düzenli bir işe girseydim dedi, yaptığın işin ilerisinide düşün..
R
Yeni Üye13 yazı
Tekrar Merhaba
Benim seyahat acentam var. Ancak böyle bir iş için seyahat acentasına kayıtlı olman gerekliliği yok. Denizlerde yapılacak her türlü aktiviteden 4 yer sorumludur. 1- Yerel Belediyeler 2- Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 3- Liman işletmeleri 4- Sahil güvenlik. Bunlar bazen tek başlarına bazen ise topluca ortak sorumluluk sahibidirler. Deniz ile ilgili tüm izinler buralardan çıkar. Kıyı kanuna göre oteller önlerindeki denizden asla hak idda edemezler. Denizler tüm vatandaşlarındır. Ülkemizde bu kanun maalesefki çok az biliniyor oteller ve Beach clublar bunu illegal olarak kullanıyor. Seyahat acentesi olman sadece iletişimde fayda sağlayabilir o kadar. Yukarıda bu sebeplerden dolayı bu işi pazarlamanı önerdim. İllakide yapıcam diyorsan ki bence dönemsel olarak gelir getirecektir. Otel veya Beach veya belediye ile anlaş diğer işletmelerin yaptığı gibi ( parasailing, kano, jet ski vs.) yer parası ödeyerek bir işletmede bunu yap. Burada karşılaşacağın en büyük sorun ise yüksek cirolu yerlerde bu işletmeler çoktan konuşlanmış durumda içeri girmen zorlaşacaktır. Bu sebeple fikrini onlara pazarla.
Seyahat acentalığına gelince önce Ltd şirket kurmak zorundasın ardından Turizm bakanlığına ve eş zamanda Tursab'a (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) başvuruyorsun. Tursab Yıllık üyelerden 1200 Tl aidat ve ilk girişe mahsuben 2011 yılı fiyatı 24.600 Tl ücret ödüyorsun. Kuruluş yaklaşık 4-8 ay arası zaman alıyor.
Kolay gelsin...
Benim seyahat acentam var. Ancak böyle bir iş için seyahat acentasına kayıtlı olman gerekliliği yok. Denizlerde yapılacak her türlü aktiviteden 4 yer sorumludur. 1- Yerel Belediyeler 2- Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü 3- Liman işletmeleri 4- Sahil güvenlik. Bunlar bazen tek başlarına bazen ise topluca ortak sorumluluk sahibidirler. Deniz ile ilgili tüm izinler buralardan çıkar. Kıyı kanuna göre oteller önlerindeki denizden asla hak idda edemezler. Denizler tüm vatandaşlarındır. Ülkemizde bu kanun maalesefki çok az biliniyor oteller ve Beach clublar bunu illegal olarak kullanıyor. Seyahat acentesi olman sadece iletişimde fayda sağlayabilir o kadar. Yukarıda bu sebeplerden dolayı bu işi pazarlamanı önerdim. İllakide yapıcam diyorsan ki bence dönemsel olarak gelir getirecektir. Otel veya Beach veya belediye ile anlaş diğer işletmelerin yaptığı gibi ( parasailing, kano, jet ski vs.) yer parası ödeyerek bir işletmede bunu yap. Burada karşılaşacağın en büyük sorun ise yüksek cirolu yerlerde bu işletmeler çoktan konuşlanmış durumda içeri girmen zorlaşacaktır. Bu sebeple fikrini onlara pazarla.
Seyahat acentalığına gelince önce Ltd şirket kurmak zorundasın ardından Turizm bakanlığına ve eş zamanda Tursab'a (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) başvuruyorsun. Tursab Yıllık üyelerden 1200 Tl aidat ve ilk girişe mahsuben 2011 yılı fiyatı 24.600 Tl ücret ödüyorsun. Kuruluş yaklaşık 4-8 ay arası zaman alıyor.
Kolay gelsin...
P
Yeni Üye64 yazı
kardeş ben tatildeyken, bir otelin havuzunda akşamları bu işi yapıyorlardı. gündüz havasıcak, zaten topun içinde nefes alıp verdikçe iyice bunalıyorsun. o yüzden sabahları fln tutulmuyor bu. denetim felAn görmedim hiç. sıradan, olağan bir şekilde yani. adam elektrikli araba pompasıyla şişiriyor geçiyorsun içine atıyor havuza seni :) herhangi bir tedbir, kontrol tarzı hiçbirşey görmedim 15 gün boyunca. ama sadece havuzlarda yapılabiliyor bildiğim kadarıyla.
P
Yeni Üye54 yazı
Bende sadece havuzda yapılabilir yazmaya hazırlanıyordum ki bir önceki mesajda yazılmış. Denizde bu işi uygulamak bence tehlikeli. Kaldı ki o kadar sıcak havada mümkün değil. Havuzda akşam saatlerinden sonra yapılabilir onu da otel kendisi yapar herhalde. 2 sene önce kadar bu konuyu görmüş ve incelemiştim. Ama ticari olarak yapılabileceğini hiç düşünmedim. Ancak nasıl otel havuzlarında şişme yatak gibi eğlence amaçlı malzemeler var otel bu tür şeyleri satın alıp havuza koyabilir. Kiralama usülü yapılabileceğini sanmıyorum.
D
Yeni Üye25 yazı
16/05/2011 : 12:17:18#17
Web sitesi
Alıntı
devran
D
Yeni Üye25 yazı
16/05/2011 : 12:22:11#18
Web sitesi
Alıntı
arkadaşlar bu ürünlerin çok çeşidi var sıcak bölgelerde bunların silindir yanları açık olanları var
adı water roller istersen sana resimleri mail atarım
waterball zorb ball water roller benim işim
adı water roller istersen sana resimleri mail atarım
waterball zorb ball water roller benim işim
devran
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz