Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Cevizde Arazi Kiralama

BaşlatanEliseTarih31/03/2011 21:45:42Yorum3

İlk mesaj
bende ceviz agaci dikmek istiyorum. arazi kiralama konusunda kolayliklar saglaniyormu aceba.
hangi cins ceviz en iyisi. ve fidan fiyati kac lira?

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ev kadını
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Sevgili elise;bende bu konu da çok araştırdım ama teoride.Özel ağaçlandırma adı altında 100 dönümden az olmayacak şekilde devlet arazisini kiralayabiliyorsun.Fidan maliyeti.çevre teli maliyeti gibi harcamalar devlet eliyle yapılıyor.Ancak en uygulamaya yakın olsun diye kendi il/ilçendeki orman müdürlüğüne git,kesinlikle yardımcı olurlar.Başlamak işin yarısıdır,danışarak çeyreğini hallettin bence.Bana gelince çalıştığım yer itibariyle bu işe girişmek içinbiraz daha beklemem gerekecek.Yolun açık olsun.

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Kamu sektörü
yine burada açılan bir yazıda devletten arazi kiralamanın çok zor olduğunu okumuştum. siz de koniksin arama motorundan bir araştırıp okuyun isterseniz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz

Bence cevizle ilgili danışmanlık alın.Çok kurak arazilerde fidan yerine tohumlama yapıp tohumun 2-3 yıl köklenmesini damla sulama ile sağlıyorlar ve daha farklı verim alınabiliyor.Kiralamada konu ödeyeceğini bedel olmakla birlikte kuralları devlet koyuyor.Hükümet yada farklı değişikliklerde rakamlar,mevzuatlar değişebiliyor.O yüzden arpa-buğdaya verimsiz ama bu tip çalışmaya uygun olabilecek ve bedeli uygun bir yer seçilebilir.Tapusu size ait olan bu yer başta vasıfsız tarla iken 4 yıl sonra ceviz fidanlığına 10 yıl sonra da cevizliğe dönecek ve ona görede değer artışı sağlayacak.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy