Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fason Örme Kumaş İmalatı Bilgisi Olanlar

BaşlatanVSLTarih20/03/2011 00:44:04Yorum17

İlk mesaj
Üye628 yazı
Arkadaşlar bir yakınım yuvarlak örme makinaları alarak
bağlantısı olduğu büyük kumaş ihracatçılarına fason üretim yapmayı düşünüyor, bu makinalar hakkında bilgisi olan varmı nedir kaçadır ne kadar mal üretir ne kazanır çokmu kazanır yoksa kısa sürede batarmı
fasonda ringelli makinalar iyimidir bilgisi olanlara şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Üye358 yazı
Öncelikle hayırlısı olur inş. yakınınız için meşakkatli bir iştir yuvarlak örmecilik hatayı asla kabul etmez.

Makina hakkında ise en hurdası 20.000 tl ile 80.000 tl arasında fiyatları degişir. bu makinayı 2.el alacaksa işi bilmesi şarttır,makina alırken en önemli konu makinanın kovanının bozuk olmaması ve 22ve 28 fayn lık iki kovanın olması şarttır.Makinanın birde dönüşümlü celikli olmasında çok faydası olur aynı makinada süprem,ikiip,lakost kumaşı örmek içinde çeliklerinin olması gerekir. Bunların hepsi fiyatı etkiliyen faktörlerdir.
İyi bir pazarlık ve makinayı iyi tanıyan kişiyse 30.000 tl ye güzel bir makina bulunabilir.
Üretim a kaliteyse ringerli makina elbette düz asma mekik makinadan daha iyidir.ringerli olması ayriyeten dikkat ister işe ilk başlıyanlar için ben önermem kumaşta hata oranı yükselir.

Bu söktörde önemli olan makinayı almak degil gerekli siparişi almakta ve en can alıcı kısmı ise makinayı ayarlıyabilecek yetenege sahip olmak. Eger bu makinaların ayarını bilmiyorsa almasını tavsiye etmek mikrometrede binde üçten fazla ayar hatası yaparsa üretecegi kumaş hurda kumaş olur.Makinanın operatörlügünde bilgisi varsa bu iş kolu mantıklı bir iş koludur makina parkuru en az 7-12 adet olması şartıyla

bir makina (30pus-32pus)ortalama 24 saatte 450 kilo mal üretir makinayı yormamak koşuluyla makinayı yorarsan ignenin ömrü kısalır ve 24 satte 550 kiloya kadar çıkar.

Ortalama örmede fason fiyat kiloda 0.50 tl dir.

Batarmı konusu düşündürücüdür sebebi eger 3-4 makinayla üretim yapılacaksa kazanacagı para ne batırır nede güldürür.

En az 10 makina parkuru olacak ki yatırdıgı parayı 1 seneden kısa sürede hem kendilerinin gecimini hemde makinayı amorti etmesi için yeterlidir.

10 makina parkuru olan bir işletme aylık 100 ton kumaş imal edebilir çok rahatlıkla, kilosu söyledigim gibi fason sadece örmesi için 50 kuruştur.hesabı 10 makina üzerinden yaparsan her ay 1 makinanın parasını ödemek hayel degildir.
Sormak istediginiz konu olursa bilgim dahilinde cevaplayabilirim.

saygılar...
bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye628 yazı
Kayserim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim aynen ileteceğim, bu arada arkadaşım zaten uzun süredir triko düz örgü imalatı vardı yani düz makinaları iyi biliyor yuvarlaklara yeni girecek, açıkçası bana da yatırımcı olarak ortaklık önerdi ben işin başında durmayacağım benim zaten işlerim yoğun başlangıç olarak 50000 +50000 =100 000 evro gibi bir sermaye ile yeni makinalarla başlayalım diyor. Bir de açık en çizgili iş yapan galiba ringel
40 numara incelikte makinalar hakkındaki fikrin nedir. Yeni makinalar çokmu pahalı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye358 yazı

Yuvarlak örme makinası ne örgü makinasına benzer nede dokuma tezgahlarına üretimde ve ayarı bilmiyen için tam bir baş belasıdır.ayarı güzel yapılırsa zaten makina saat gibi çalışır vs. yeni sıfır acık en örme makinasını 100.000 euro ya 2 tane bile alabilmek zor.

Çizgili dediginiz olay makinadan kaynaklanmaz makinaya takılan ipten kaynaklanır adına sistem denir.bunları bilgilenmeniz için yazıyorum. Üretiminiz çizgiliyse yani makinayla alakası yok yuvarlaktada örersin acık en makinadada

2 adet örgü makinasıylada üretimden zarar edersiniz düşüncesindeyim.
Aylık 2 makina size 20 ton kumaş verir.0,50 tl den hesabınızı yaparsanız masraflar bu fiyata dahil ne demek istedigimi anlıyacaksınız.

saygılar..

Üye628 yazı
Değerli arkadaşım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim bu bilgiler ışığında hareket edeceğim, anlaşılan bu işe en az 200000 evro gibi bir para lazım olacak detaylı bir hesap kitap yapmak yada rafa kaldırmak lazım. Tekrar teşekkür ediyorum.

Üye358 yazı
Arkadaşım benim yazdıklarımdan olumsuzluk hissettiysen özür dilerim senin başkalarındanda araştırma yapmanda fayda var ben bildigim ve işlettigim bir iş kolu oldugu için dogruları yazdım.

100.000 euroya sıfır degilde saglam iş yapacak makina parkuru dizmen bu iş kolunda daha mantıklı rahat 10 makina dizersin ancak o zaman yukardada bahsettigim gibi kar edebilirsin.

Sen tam olarak karar ver bu konuda makina acısından yardımcıda olurum görsel bilgide veririm menfaat gözetmeksizin işletmemizide gezdirebilirim fikir acısından ne demek istedigimi anlaman için .
saygılar...

Üye628 yazı
Tekrar çok teşekkürler konunun üzerindeyim fason verecek firmalarla da bir görüşme yapmaya çalışacağım, görüşmek üzere.

Yeni Üye1 yazı
arkadaşım örme makinası alacaksan önce müşteri ve talepleri göz önünde bulundur müşterinin sağlamlığı hakkında bilgin olsun sonra talep yani iş yapacağın müşteri istegine göre kumaş kumaşa göre de makina gerekir tabiki işin devamlılığı önemli bir müşteriye bağlanırsan piyasa oluşturamazsın o yüzden aynı türden makina adetine bağlı olarak müşteri adeti önemli hepsine cevap verebilmelisin makinan yetersizse fasonla müşteriye başka firmalardan cevap verebilmelisin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye1 yazı
Yazılarınızı okudum bende aynı ısle uğraşıyorum 3 tane yuvarlak örgü makınem var daha 5 ay oldu bu ıs gırelı. Soruyu cevaplayan arkadaş yerden göğe kadar haklı,makıne parkurunda cesıtlılık yoksa hıc gırmeyın.Ben bu ıslerden hıc anlamam halaoglum makıne ustası onun vasıtasıyla bu ıs gırdım,34 pus ve 2 tanede 26 pus makıne aldım,bır fırmaya fason çalışıyorum fakat daha 5 aydır 3 makıne birden çalışmak desem yeridir. Suan sadece 26 lar çalışıyor ve sadece çarkı döndürüyor 34 de calısırsa oda cebime kalacak.Uzun lafın kısası önemli olan şey 1- makıne parkuru 2- para.Nıye para eğer fason calısacaksan ve sadece bır fırmaya calısacaksan ıs olmadığı zaman kendi ıpını alıp dokuyabılmek çok önemli. Makineler durumu ıs çok zor.Ben 130000 tl ıle gırdım bunun 55 Bın lirasını bankadan aldım,makıneler çalıştığı müddetçe sorun yok Allah bereket versin. İşletme Denızlıde.
Zekss

Yerleşim Türkiye / DenyzlyMeslek Tekstil
Üye187 yazı
www.makinaparkuru.com makina alım satımı, ücretsiz dukkan açımı...
www.kayelajans.com
www.sifa24.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye9 yazı
tekstil mühendisiyim sormak istedikleriniz için danışmanlık yapabilirim. tekstilin üretiminde her aşamadan sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye101 yazı
Merhaba,

1 ton 30/1 penye likralı suprem en:150-185cm Gramaj :185g ve en ve gramaj aynı olmak üzere 30/1 open end turlu viskon kumaş ördürmek istiyorum.

Örme fiyatları ne kadardır. 1 tonun bana maliyeti ne kadara çıkar.(her 2 kumaş cinsi için)

Yardımcı olurmusunuz?

Şimdidden teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Di?er
Yeni Üye9 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - capleodi
Merhaba,

1 ton 30/1 penye likralı suprem en:150-185cm Gramaj :185g ve en ve gramaj aynı olmak üzere 30/1 open end turlu viskon kumaş ördürmek istiyorum.

Örme fiyatları ne kadardır. 1 tonun bana maliyeti ne kadara çıkar.(her 2 kumaş cinsi için)

Yardımcı olurmusunuz?

Şimdidden teşekkür ederim.

merhaba kumaş ama ne ördürmek istiyorsunuz süprem mi interlok mu ? anladığım kadarıyla süprem olacak. ipliği kim tedarik edecek ? siz mi vereceksiniz yoksa üretici mi alacak ona göre fiyat değişir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye101 yazı
Butun hersey dahil. Yani ipligide uretici alacak.
Suprem kumas ordurmek istiyoruz.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Di?er
Yeni Üye63 yazı
Tekstil Sanayi'nin sitesinde tekstil makinaları ile ilgili bazı bilgiler var. Detaylı bilgileri tekstil sanayi'nin sitesinde bulabilirsin.

linkini aşağıda verdim. Kolay gelsin!..

http://www.tekstilsanayi.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye1 yazı
Fason lacost (yuvarlak) orme isi yapan var mi yardimci olabilir misiniz?
0111

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ymalat
Yeni Üye1 yazı
Bi konu hakkında bılgı almak istiyorum kendım hazır gıyım imalatı yapıyorum ve ayda 10 ile 15 ton arasında turlu viskon 220 gr mal çekiyorum. Kendim ördürsem nasıl aşamalar yaşarım maliyet açısından hemde ordurmek ıcın ne yapmam gerekir şimdi den çok tşk ederim
İMA TEKSTİL

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye1 yazı
Selamınaleyküm arkadaşlar örme kumaş yaptırmak istiyorum ağırlık viskon ama ne ganği ipi alacağımı nede nasıl ördüreceğimi bilmiyorum yardımlarınıza müracat ediyorumsayğılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim