Öncelikle hayırlısı olur inş. yakınınız için meşakkatli bir iştir yuvarlak örmecilik hatayı asla kabul etmez.
Makina hakkında ise en hurdası 20.000 tl ile 80.000 tl arasında fiyatları degişir. bu makinayı 2.el alacaksa işi bilmesi şarttır,makina alırken en önemli konu makinanın kovanının bozuk olmaması ve 22ve 28 fayn lık iki kovanın olması şarttır.Makinanın birde dönüşümlü celikli olmasında çok faydası olur aynı makinada süprem,ikiip,lakost kumaşı örmek içinde çeliklerinin olması gerekir. Bunların hepsi fiyatı etkiliyen faktörlerdir.
İyi bir pazarlık ve makinayı iyi tanıyan kişiyse 30.000 tl ye güzel bir makina bulunabilir.
Üretim a kaliteyse ringerli makina elbette düz asma mekik makinadan daha iyidir.ringerli olması ayriyeten dikkat ister işe ilk başlıyanlar için ben önermem kumaşta hata oranı yükselir.
Bu söktörde önemli olan makinayı almak degil gerekli siparişi almakta ve en can alıcı kısmı ise makinayı ayarlıyabilecek yetenege sahip olmak. Eger bu makinaların ayarını bilmiyorsa almasını tavsiye etmek mikrometrede binde üçten fazla ayar hatası yaparsa üretecegi kumaş hurda kumaş olur.Makinanın operatörlügünde bilgisi varsa bu iş kolu mantıklı bir iş koludur makina parkuru en az 7-12 adet olması şartıyla
bir makina (30pus-32pus)ortalama 24 saatte 450 kilo mal üretir makinayı yormamak koşuluyla makinayı yorarsan ignenin ömrü kısalır ve 24 satte 550 kiloya kadar çıkar.
Ortalama örmede fason fiyat kiloda 0.50 tl dir.
Batarmı konusu düşündürücüdür sebebi eger 3-4 makinayla üretim yapılacaksa kazanacagı para ne batırır nede güldürür.
En az 10 makina parkuru olacak ki yatırdıgı parayı 1 seneden kısa sürede hem kendilerinin gecimini hemde makinayı amorti etmesi için yeterlidir.
10 makina parkuru olan bir işletme aylık 100 ton kumaş imal edebilir çok rahatlıkla, kilosu söyledigim gibi fason sadece örmesi için 50 kuruştur.hesabı 10 makina üzerinden yaparsan her ay 1 makinanın parasını ödemek hayel degildir.
Sormak istediginiz konu olursa bilgim dahilinde cevaplayabilirim.
saygılar...
bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.