İlk mesaj
Genel İlanlar
Çok Tuhaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
68 yorumD
Yeni Üye71 yazı
projesi olanlara bir araya gelip daha kapsamlı bir iş mi yaparsınız.dilerim başarılı olursunuz her şekilde ve her başlangıçta...........
C
Üye254 yazı
J
Yeni Üye54 yazı
Sayın ckaltun,
Gerçekten ciddiyseniz size ve sizinle aynı durumda olan kişilere bir önerim olucak.Gelin hepimiz birlik olalım ve yatırım yapacağımız paraları bir banka hesabına(çok imzalı olan bir hesap) yatıralım ve fikirlerimizi paylaşalım.Globalleşen dünyada başka şekilde var olamayız birlik olmamız gerek.HEpbirlikte anonim bir şirket kurup üretim yapalım örneğin...
N
silindi72 yazı
Yazılarınızı okuyorum fikirlerinize saygı duyarım,sizin gibi fikir üreten insanlara her zaman ihtiyaç vardır.Bir gün çok ciddi projelere imza atacağının bilincindeyim.Selamlarımla...
C
Üye254 yazı
arkadaşlar javelin önerisi güzel.tabi bunun hukuki boyutları olacaktır.Ama aramızda öyle bilgili ve araştırmacı insanlar varken her sorunun üstesinden geleceğimize inanıyorum.Birkaç arkadaşımızın önayak olup önce oluşumu kağıt üzerinde proje haline getirmeleri lazım. Ben varım. unutmayalım inanmak başarmanın yarısıdır derler atalarımız!
N
silindi72 yazı
ckaltun arkadaşım öncelikle işlerinizde başarılarınızın devamını dilerim.
Bana göre ciddi yazar arkadaşları tenzi ederim ,ön yargılı bir insan değilim,her hangi bir soruyu analiz yapmadan yazanlardanda değilim.
Bilmeni isterimki maalesef sitede ciddi bir iş fikrinin sunumunu yapan veya bilgi isteyen yorum gönderen üye arkadaşa yazı-yorum yazmaktan başka!bilgi ve birikimi olmadan!bizlerin yalnızca değerli zamanımızı çalan!Sayfalarca afaki yazan!Maalesef yalnızca ekran arkasından yalan yanlış kendini tanıtan!sağ olsunlar yinede bazı yazarlar olduğu sürece desekki gel al sana her şey çalış sende kazan bende desek mümmkün değil.!!!
Bana göre Siz değerli arkadaşla başta ben olmak üzere bizim gibi düşünenler bir araya gelerek bir çatı altında resmi olarak ya aylık aidat gibi birikimlerle veya ciddi iş muhasebesi çerçevesinde çok ortaklı bir işyeri kişi başı 10.000 ytl. birleşimle çıkmazlar düşüncelerinden kurtulup daha çok sermaye ile ciddi bir iş kolunda muaffak olmaktır düşüncelerimle selamlarımı sunarım...
Bana göre ciddi yazar arkadaşları tenzi ederim ,ön yargılı bir insan değilim,her hangi bir soruyu analiz yapmadan yazanlardanda değilim.
Bilmeni isterimki maalesef sitede ciddi bir iş fikrinin sunumunu yapan veya bilgi isteyen yorum gönderen üye arkadaşa yazı-yorum yazmaktan başka!bilgi ve birikimi olmadan!bizlerin yalnızca değerli zamanımızı çalan!Sayfalarca afaki yazan!Maalesef yalnızca ekran arkasından yalan yanlış kendini tanıtan!sağ olsunlar yinede bazı yazarlar olduğu sürece desekki gel al sana her şey çalış sende kazan bende desek mümmkün değil.!!!
Bana göre Siz değerli arkadaşla başta ben olmak üzere bizim gibi düşünenler bir araya gelerek bir çatı altında resmi olarak ya aylık aidat gibi birikimlerle veya ciddi iş muhasebesi çerçevesinde çok ortaklı bir işyeri kişi başı 10.000 ytl. birleşimle çıkmazlar düşüncelerinden kurtulup daha çok sermaye ile ciddi bir iş kolunda muaffak olmaktır düşüncelerimle selamlarımı sunarım...
C
Üye254 yazı
sevgili ağacık şu anda senin ve benim gibi düşünen ve böyle bir oluşumun olmasını isteyen 4-5 arkadaşımızı görüyoruz. biz ön ayak olup hatta koniks sitesinin değerli yöneticilerinin de desteğiyle bu oluşumu ciddi bir proje eşliğinde gerekirse bir sunum eşliğinde diğer üyelere ve ziyaretçilere anlatabiliriz. Bu oluşumun resmi ve risksiz olacağını gören insanlar inanıyorum bu oluşuma ortak olacaklardır. Hatta benim bir önerimde en az katılım sermayesi belirleyip, daha çok sermayeyle katılmak isteyenlere sermayeler oranında hisse vermek. İşe başladıktan sonrada kazancın belli bir yüzdesini sermeyeye eklemek. Böylece zamanla sermayemiz daha güçlü olur ve ona göre iş hacmimizi arttırabiliriz. Tabi bunlar ileriki kısımlar. Önce ciddi bir proje. (Yapılacak iş,sermaye yapısı,hukuki işler... yani detaylı bir proje)
Y
Yeni Üye22 yazı
Sevgili arkadaşlar ben Mersindeyim. Projelerinize destek veriyorum. ben de varım
G
Yeni Üye17 yazı
merhaba ben de ticaretle uğraşmak istiyorum bir kaç iş fikrim var bunları değerlendirmek istiyorum yer istanbulmu acaba
sunay
C
Üye254 yazı
J
Yeni Üye54 yazı
Sayın arkadaşlar,
Şu anda bu oluşumun hukuksal alt yapısını oluşturmak için gerekli araştırmaları yapmaktayım.Bu oluşumun alt yapısını kurduktan sonra hangi iş alanına yöneliceği ve nerde yapılacağı konularını tartışırız.Ancak hepimizde bu tür bir oluşuma katılma isteği varsa diğer sorunlar(işin nerde yapılacağı gibi) konusunda çözüm üretebiliriz...
Şu anda bu oluşumun hukuksal alt yapısını oluşturmak için gerekli araştırmaları yapmaktayım.Bu oluşumun alt yapısını kurduktan sonra hangi iş alanına yöneliceği ve nerde yapılacağı konularını tartışırız.Ancak hepimizde bu tür bir oluşuma katılma isteği varsa diğer sorunlar(işin nerde yapılacağı gibi) konusunda çözüm üretebiliriz...
K
Yeni Üye45 yazı
Bence işin nerde yapılacağından önce ne yapılacağı hakkında ortak bir araştırma ve karar daha önemli,örnek olarak yurtdışı ve ihracaat üzerine birşey yapacaksak birleşimi herhangi bir ana merkez üzerinden sağlayabiliriz.
En iyi bildiğim: Hiçbirşey bilmediğimdir....
J
Yeni Üye54 yazı
Sayın arkadaşlar,
Sevgili kuzeyefem dediği gibi önce ne yapılacağı konusunda ortak bir fikre varmalıyız.Böylece önümüzü daha rahat görürüz.Ortak bir fikre varabilmemiz için öncelik fikri olan arkadaşların fikirleri hakkında araştırma yapmalı ve bunları sunmalıdır.(ya da bu oluşumda yer almak isteyen arkadaş arasında bir toplantı düzenleyip fikir alış verişi düzenlenebilir)
arkadaşlar fikirlerimizi paylaşmaya başlayalım...
Sevgili kuzeyefem dediği gibi önce ne yapılacağı konusunda ortak bir fikre varmalıyız.Böylece önümüzü daha rahat görürüz.Ortak bir fikre varabilmemiz için öncelik fikri olan arkadaşların fikirleri hakkında araştırma yapmalı ve bunları sunmalıdır.(ya da bu oluşumda yer almak isteyen arkadaş arasında bir toplantı düzenleyip fikir alış verişi düzenlenebilir)
arkadaşlar fikirlerimizi paylaşmaya başlayalım...
O
Üye148 yazı
16/10/2007 : 20:46:37#14
Web sitesi
Alıntı
Hemen cevaplayayım bende okudum
1- Adanada değilim
2- Ortaklıktan korkan biriyim
3- Ortaklık bir şirketin büyüme sancısını atması için kullanılabilir geliyor bana!
1- Adanada değilim
2- Ortaklıktan korkan biriyim
3- Ortaklık bir şirketin büyüme sancısını atması için kullanılabilir geliyor bana!
K
Yeni Üye45 yazı
1) burda Adana sorunu üzerine bir girişim yok
2) Ortaklık ancak küçük ticari işletmelerde ve şahsi menfaat düşüncelerinde korkulacak bir pozisyondur..
3) Burda ortaklık felan yok sadece fikir havuzunun yaratacağı bir girişim var.
4) Zaten bu düşünceler değilmidir asıl sancıları doğuran,hem yapacak birşeye yetecek kapasite yok hemde yapacak bir fikir yok. işte asıl sancı budur.
5) Bir fikir üretilir ve bu fikrin tüm anadetayları masa üstüne yatırılır ..olanlar el kaldırır..buda İMECE dir ki asıl toplumumuzun bugünlere gelmesını sağlayan fakat şimdi bunu sattığımız bir oluşumdur...
2) Ortaklık ancak küçük ticari işletmelerde ve şahsi menfaat düşüncelerinde korkulacak bir pozisyondur..
3) Burda ortaklık felan yok sadece fikir havuzunun yaratacağı bir girişim var.
4) Zaten bu düşünceler değilmidir asıl sancıları doğuran,hem yapacak birşeye yetecek kapasite yok hemde yapacak bir fikir yok. işte asıl sancı budur.
5) Bir fikir üretilir ve bu fikrin tüm anadetayları masa üstüne yatırılır ..olanlar el kaldırır..buda İMECE dir ki asıl toplumumuzun bugünlere gelmesını sağlayan fakat şimdi bunu sattığımız bir oluşumdur...
En iyi bildiğim: Hiçbirşey bilmediğimdir....
Y
Yeni Üye70 yazı
arkadaslar ;
bu bahsettiginiz girisim dahaonce denen mis ve belli bir seviyeye kadar iyi gitmis bir girisim fikridir.
mesela buna ornek olarak ;
kombassan ve cetinkaya magzalar zinciri v.s
bu asamalardan gelmistir bildigim kadariyla
ozellikle yimpas
ortakkonsorsuyum butcesiyle kantincilikten yuselip magzalar zincirini dosemistir yurdumuza
bu arada fikir guzel ama otoriterbi tertibat ve ic tuzuk hazirlamakta fayda var bence
misir la ilgili bi dusunceniz olursa, ben buralardayim :) basarilar.
bu bahsettiginiz girisim dahaonce denen mis ve belli bir seviyeye kadar iyi gitmis bir girisim fikridir.
mesela buna ornek olarak ;
kombassan ve cetinkaya magzalar zinciri v.s
bu asamalardan gelmistir bildigim kadariyla
ozellikle yimpas
ortakkonsorsuyum butcesiyle kantincilikten yuselip magzalar zincirini dosemistir yurdumuza
bu arada fikir guzel ama otoriterbi tertibat ve ic tuzuk hazirlamakta fayda var bence
misir la ilgili bi dusunceniz olursa, ben buralardayim :) basarilar.
MONA ROZA çoraps
iletişim;5074617665
iletişim;5074617665
M
Üye153 yazı
bu başlıkta yazılanlara kulak verin .
Çünkü 2 günde 17 kişi yorum yapmış ve bu yorum yapanlar eminim boş insanlar değiller.
benden bir teklif sizlere...
kendi bulunduğumuz illerde ve ilçelerde haftalık bültenler çıkaralım, ama bu bültende yayınlanan yazılar genel olsun herkesi ilgilendirsin(bölge bazında da). Bunun mizanpajını tek bir merkezden yaparız ve basımınıda aynı merkezden yaparız. Size kalan ise yanlızca bölgenize çıkaracağımız haftalık bültene reklam almak. Ben hesap ettim böyle bir bültene haftada 400-450 ytl lik reklam alabiliyoruz. Bu paranın yaklaşık yarısı baskı ve mmizanpaja falan gidiyor geriye kalan haftada size 200-250 ytl ayda 1000 ytl yapar üstelik yapmanız gereken haftada 2-3 gününüzü bu işe ayırmak. dünyada bunu yapmış ve ülkeler arasında yayılmış kuruluşlar var nedersiniz birde biz deneyelim. başaracağımıza inanıyorum, ha olmadı hiç de bir maddi ve manevi zararımız olmaz su an istanbulda yaşamaktayım irtibat: murat_uzun_01@hotmail.com
Çünkü 2 günde 17 kişi yorum yapmış ve bu yorum yapanlar eminim boş insanlar değiller.
benden bir teklif sizlere...
kendi bulunduğumuz illerde ve ilçelerde haftalık bültenler çıkaralım, ama bu bültende yayınlanan yazılar genel olsun herkesi ilgilendirsin(bölge bazında da). Bunun mizanpajını tek bir merkezden yaparız ve basımınıda aynı merkezden yaparız. Size kalan ise yanlızca bölgenize çıkaracağımız haftalık bültene reklam almak. Ben hesap ettim böyle bir bültene haftada 400-450 ytl lik reklam alabiliyoruz. Bu paranın yaklaşık yarısı baskı ve mmizanpaja falan gidiyor geriye kalan haftada size 200-250 ytl ayda 1000 ytl yapar üstelik yapmanız gereken haftada 2-3 gününüzü bu işe ayırmak. dünyada bunu yapmış ve ülkeler arasında yayılmış kuruluşlar var nedersiniz birde biz deneyelim. başaracağımıza inanıyorum, ha olmadı hiç de bir maddi ve manevi zararımız olmaz su an istanbulda yaşamaktayım irtibat: murat_uzun_01@hotmail.com
C
Üye254 yazı
sevgili kuzeyefem yorumun çok güzel. Zaten biz bu oluşumu bizim gibi düşünen kişilerle hukukende kişilerin haklarını koruyacak şekilde yapmak istiyoruz. Şu anda uzman arkadaşlarımız proje aşamasındalar. Kişilerin kafasını kurcalayabilecek herşey bu projenin içinde tüm detaylarıyla çözülmüş şekilde anlatılacak.ve herkese sunulacak. bence ondan sonra eleştiriler olabilir.Bizde bu eleştiri ve fikirler sonucu en iyi projeyi hazırlayıp isteyen arkadaşlarla yaparız. Zorla yapılan birşey yok.Küçük dermayelerle iş yapıp kafa yoracağımıza sermayeleri birleştirip ufku geniş iş yapmak bence en uygunu. Ayrıca bazı arkadaşlarımız yanlış anlamışlar.İş merkezi Adana olacak diye birşey yok.En uygun yer neresi ise beraber değerlendirip merkez olacak.
C
Üye254 yazı
javel.ağaoğlu çalışmalar ne durumda. şimdiden arkadaşlar proje hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. bence en kısa zamanda hukuki zemini hazırlayıp yapılacak işi tartışmaya açmamız gerekiyor.
Y
Yeni Üye70 yazı
HCM BENDEN BI KATKI DAHA EGER TEKSTIL UZERINE MAGZA TURU BISE ACACAK OLURSANIZ
VEYA ISTE TEXTLLE ILGILI
BENDEN KARSIZ BEBEK KIYAFETI DESTEGI OLUR
ALTARNATIF ANLAMINDA
VEYA ISTE TEXTLLE ILGILI
BENDEN KARSIZ BEBEK KIYAFETI DESTEGI OLUR
ALTARNATIF ANLAMINDA
MONA ROZA çoraps
iletişim;5074617665
iletişim;5074617665
J
Yeni Üye54 yazı
Sayın arkadaşlar ,
hukuki zemini bu hafta sonuna kadar tamamlayıp sizlere bildireceğim(hafta sonu bir hukukcu arkadaşla görüşüp onunda görüşleri alınacaktır).Pazartesi günü bu araştırmayı açıklayacağım.Ayrıca kendi aramızda birde firma anayasa yapmamız gerekiyor.Bu konuda da kendi hazırladığım örneği yayınlamayı düşünüyorum.(sonra bu yasaları tartışıp geliştiririz ve asıl konu olan iş hakkında tartışmaya geçeriz önümüzdeki hafta)
hukuki zemini bu hafta sonuna kadar tamamlayıp sizlere bildireceğim(hafta sonu bir hukukcu arkadaşla görüşüp onunda görüşleri alınacaktır).Pazartesi günü bu araştırmayı açıklayacağım.Ayrıca kendi aramızda birde firma anayasa yapmamız gerekiyor.Bu konuda da kendi hazırladığım örneği yayınlamayı düşünüyorum.(sonra bu yasaları tartışıp geliştiririz ve asıl konu olan iş hakkında tartışmaya geçeriz önümüzdeki hafta)
C
Üye254 yazı
çalışmalarını dört gözle bekliyor ve ellerine sağlık diyorum. Allah kolaylık versin.
J
Yeni Üye54 yazı
Sayın yamtarhattab,
katkılarınız için teşekkür ederim.Eminim bu oluşuma iş konusunda birkoç yardımınız olucaktır.Katkılarınızın devamını diliyorum..
katkılarınız için teşekkür ederim.Eminim bu oluşuma iş konusunda birkoç yardımınız olucaktır.Katkılarınızın devamını diliyorum..
C
Üye254 yazı
bu oluşumla ilgilenen arkadaşlar özellikle araştırma yapan javel,yakış ve ağacık çok güzel fikrim var.msnde görüşelim. 09:00 - 18:00 arası can_kaltun@hotmail.com
S
Yeni Üye14 yazı
Ben de sabırsızlıkla açıklamayı bekleyenlerdenim. Umarım gerçekten hayata geçirilebilinecek bir proje olur.
Elimden gelen neyse ( katılsam da, katılmasam da) yapmak isterim.
Saygılar,
Elimden gelen neyse ( katılsam da, katılmasam da) yapmak isterim.
Saygılar,
G
Yeni Üye71 yazı
merhaba ben adanada yaşıyorum düşündüğünüz iş nedir.ne kadar bir sermaye gerektirir,dükkan,mağaza vs olacakmı bunları bilmeden nasıl bir iş için atılalım.bilgi verirseniz sevinirim.
C
Üye254 yazı
arkadaşlar yukarıdaki yorumlarda belirtildiği gibi işin özü az sermaye sahibi kişileri bir araya getirerek büyük ölçekli iş yapmak. Ama ilk önce en önemli şey bunun hukuki yapısını oluşturmak. Şu anda o şartları araştırıyoruz. Önümüzdeki hafta yapılacak işi tartışacağız.ama isterseniz hemen tartışmaya başlayabiliriz.Benim düşüncem Tansaş-Bim... tarzı büyük bir HİPERMARKETaçmak. Türkiyede marketçilik hala gelişmekte.ve gıda işi hiçbir zaman yok olmaz veya zarar görmez. Riski hemen hemen hiç olmayan bir sektör.Marketçilik, geçmiş yıllarda çıkan krizlerde, diğer sektörler büyük zarar görürken bırakın zararı büyümüş bir sektör. Tabi yeri yi seçmek lazım. Bence açılacak en iyi yer İstanbul.Ama bunu tartışabiliriz. Marketçilik peşin paranın döndüğü ve sirkülasyonun yoğun olduğu bir sektör. Alınan mallar genelde vadeli olur ve bildiğiniz gibi peşin satılır. Buda büyük bir avantaj. Markette ürün satmak isteyen firmalar markete reyon bedeli öderler. buda başka bir avantaj. Ortaklık bence eşit sermayeli olmalı (Örneğin kişi başı 7.000 ytl tabi bu değişebili .Kaç gibi katılmışsa ona göre hisse verilir.) Market açıldıktan sonra 3-6 ay kar payı dağıtılmaz. Böylece sermaye de artar.Daha sonra 1 yıla kadar kardan belli bir yüzde dağıtılır. Semaye dahada artmış olur.1 yıl dolunca şahıs hissesini devredebilir.1. yılın sonunda kar dağıtımı ile ilgiliyeni bir plan yapılır. Markette çalışacak kişiler işi olmayan üyelerden seçilebilir. Böylece işsizlil sorunumuzda ortadan kalkar. Bunlar sadece ön fikirlerim. Yer,sermaye yapısı,kar dağıtımı vs. şeyleri tartışarak ortak bir yol bulabiliriz.Böyle bir projeye devlet bile destek verbilir bence. Başka bir iş fikri olan varsa onuda değerlendirebiliriz. Bence bu konuları tartışmaya başlayalım.İlginize de teşekkür ederim.
S
Yeni Üye14 yazı
Başka bir fikir yine de düşünülür belki ama, bence bu fikir gayet mantıklı, daha önce de söylendiği gibi bu tür konularda örneklenmiş modeller var ve başarılı olmuşlar.
Yer olarak istanbul da olabilir başka bir şehir de, ama tespiti için belli kriterler belirlememiz ve o kriterler için de yer seçimi yapmamız gerekir. Mesela hangi şehir olursa olsun, biraz şehir dışında kalmış, varoş ama kalabalıklaşmaya başlamış noktaları tespit edip buralarda araştırma yapmak, uygun yeri buradan seçmek bence daha mantıklı.
Veya buna benzer bir kaç bölge seçip, en çok hissedarın olduğu bölgeyi, ilk yatırım bölgesi olarak da seçebiliriz.
Bence uygulanabilir.
Yer olarak istanbul da olabilir başka bir şehir de, ama tespiti için belli kriterler belirlememiz ve o kriterler için de yer seçimi yapmamız gerekir. Mesela hangi şehir olursa olsun, biraz şehir dışında kalmış, varoş ama kalabalıklaşmaya başlamış noktaları tespit edip buralarda araştırma yapmak, uygun yeri buradan seçmek bence daha mantıklı.
Veya buna benzer bir kaç bölge seçip, en çok hissedarın olduğu bölgeyi, ilk yatırım bölgesi olarak da seçebiliriz.
Bence uygulanabilir.
D
Yeni Üye71 yazı
merhaba ckaltun,market demişsin.bende bir fikirle katılmak istedim.eğer fiiliyata geçerse bende katılırım ve site dışındada katılımcı dostlara empoze ederim.peki mahalle bakkaları açsak.yani eskinin bakkal amca tarzında heryere.daha profesyonelce tabi.ortaklar heryerde açar.belli bir yer merkez ve daha büyük olur.2 yılda bir işletenler değişir.yapılacak genel kurulda belirlenir.hatta iso belgesi alınır bir akreditasyon merkezinden.
haftalık raporlama sistemi ilede merkez bilgilenir.eğer otomasyon sisitemi kurulursa tüm işletmeler merkezden izlenir.her birinde barkod sisitemi ve bilgisayarlar merkeze bağlı olacagından kontrol sorunu olmaz.biz türk insanı ayağımıza gelen hizmeti severiz.bakkal amca tarzı devlettede destek alacaktır.çünkü bu ayrıca yeni bir istihdam demektir.ne dersiniz.
haftalık raporlama sistemi ilede merkez bilgilenir.eğer otomasyon sisitemi kurulursa tüm işletmeler merkezden izlenir.her birinde barkod sisitemi ve bilgisayarlar merkeze bağlı olacagından kontrol sorunu olmaz.biz türk insanı ayağımıza gelen hizmeti severiz.bakkal amca tarzı devlettede destek alacaktır.çünkü bu ayrıca yeni bir istihdam demektir.ne dersiniz.
C
Üye254 yazı
kardeş bakkal tarzı yerleri işletmek inan hipermarket işletmekten daha zordur.Ayrıca o kadar parçaya bölünmek kontrolüde diğer şeyleride zorlaştırır.Bakkallar hipermarketlerle başedemez.o vadeyle o fiyata mal alamaz. Diyelimki malları tek merkeze aldık.onların dağıtım maliyetleri olur.herbirinin ayrı kirası ayrı kuruluş masrafları.bunu organize etmek hipermarketi organize etmekten zor bence. Yinede diğer arkadaşların yorumlarını bekleyelim.Ortak bir şeyde buluşabileceğimize inanıyorum.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz