bir süredir merkezi bir yerde yaklaşık 1000m2 olan bir arsa gözüme çarpıyor aradım 1.5milyon lira gibi bir ücret biçilmiş şimdi soruyorum;
imece usulü bir inşaat işine girilse örnek projede 100 kişilik bir site olsa peşinatı olarak 15 bin istense zaten arsanın parası çıkmış olur aylık süper lüx bir proje olsun ve her katı 4+1 olsun arsa aidatıda 700 lira olsun bu da 60 ayda vade olsun dairenin tanesi 40bine mal olsa insanlar ödemelerini yapmaya başaldıktan 5 yıl sonra oyurmaya başıyacaklar bu arada bir dairenin maliyeti arsa bedeli ile beraber 60bin olsa ki bu işleri bilmediğimden fiyatlerı biraz fazla yazmaya çalışıyorum 5 yılda kendini kurtaracak ödeme süresini atıyorum 7 yıl gibi bir zamana tutarsak 2 yıl boyunca alınacak 100 hanedeki payın yarısı gelir yarısı masraf falan dense net karı yaklaşık 700bin lira yapıyor bu arada maliyet hesaplarım konusunda ve bu işin akla yatkınlığı konusunda siz proje dostlarının yardımına ihtiyacım var
şimdiden teşekkürler
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.