Amacım, mekan sorunu olduğu için su ve elektrik bağlantısı olan bir arsa üzerinde işletme kurmak.Bunu da ısı yalıtımı yapılmış,klima,nem sistemi bağlanmış konteyner imal ettirerek çözmeyi planlıyorum.Konteynerlar toplam 10 tane olacak ve bir tanesi 21 m2 (3x7) ve U şeklinde olacak şekilde üst üste yerleştirilecek.Yani 5 tanesi ile U oluşturulacak ve üstüne diğer 5 tanesi eklenerek toplamda 190 m2 gibi bir alan üzerine konteynerlar yerleştirilip bir işletmek kurulacak.Bu sistem maliyet açısından uzun dönem için yerleşik bir mekandan (kira ya da satın alma ) daha az maliyete gelecek.Tabi benim düşüncelerime göre.
Sorularıma gelecek olursak mantar üretmek için ne gibi izinleri nereden almam gerekiyor ya da izin almam gerekiyor mu.Bu ruhsat işlerinden hiç anlamıyorum.İşletmemi kurup ruhsat için başvurmam yeterli oluyor mu?
Birde, arsa üzerine konteynerlar yerleştirilip yani taşınabilir oldukları için arsanın olduğu belediyeden felan izin almam gerekli mi yoksa sadece arsa sahibiyle anlaşılıp su,elektrik bağlanması kısmı halledilmesi yeterli mi?