Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Konteynerda Kayın Mantarı Üretimi

Başlatancakal_tmTarih14/03/2011 20:22:23Yorum37

İlk mesaj
Üye126 yazı
Araştırdığım kadarıyla mantarcılık daha doğrusu kayın(istiridye) mantarı üretimi diğer kültür mantarı üretimlerine göre biraz daha basit gibi görünmekte ve ürünün piyasa fiyatı biraz daha fazla.

Amacım, mekan sorunu olduğu için su ve elektrik bağlantısı olan bir arsa üzerinde işletme kurmak.Bunu da ısı yalıtımı yapılmış,klima,nem sistemi bağlanmış konteyner imal ettirerek çözmeyi planlıyorum.Konteynerlar toplam 10 tane olacak ve bir tanesi 21 m2 (3x7) ve U şeklinde olacak şekilde üst üste yerleştirilecek.Yani 5 tanesi ile U oluşturulacak ve üstüne diğer 5 tanesi eklenerek toplamda 190 m2 gibi bir alan üzerine konteynerlar yerleştirilip bir işletmek kurulacak.Bu sistem maliyet açısından uzun dönem için yerleşik bir mekandan (kira ya da satın alma ) daha az maliyete gelecek.Tabi benim düşüncelerime göre.

Sorularıma gelecek olursak mantar üretmek için ne gibi izinleri nereden almam gerekiyor ya da izin almam gerekiyor mu.Bu ruhsat işlerinden hiç anlamıyorum.İşletmemi kurup ruhsat için başvurmam yeterli oluyor mu?
Birde, arsa üzerine konteynerlar yerleştirilip yani taşınabilir oldukları için arsanın olduğu belediyeden felan izin almam gerekli mi yoksa sadece arsa sahibiyle anlaşılıp su,elektrik bağlanması kısmı halledilmesi yeterli mi?

Yerleşim Türkiye / BalıkesirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
37 yorum
Yeni Üye12 yazı
Merhabalar,
Mantar üretimi ve kompost satışımız mevcuttur.Bu işe girmek isteyenlere her konuda yardımcı olup teknik destek sunulmaktadır.
Kompost satışlarımız mevcuttur.
Detaylı bilgi almak için bizlere 0212 601 0971 numaralı telefondan ulaşmanızı bekler iyi çalışmalar dileriz.
MARMARA MANTAR

Yerleşim Türkiye / YsttanbulMeslek Gyda
Yeni Üye34 yazı
Sayin Suleyman Bey;
Freshman mantar firmasinin su anda neden acaba bir faaliyeti yok?Merak ediyorum cunku internetteki haberlere gore devlet destegi ile kurulmus fabrika 4-5 ulkeye ihracat yapan, sektorunde Turkiyede 1. birinci sirada yer alan, yillik cirosu 20 milyon $ olan fir firmanin nasil olupta su anda faaliyeti yok anlayamadim...Kapanma sebebi pazarlama da mi bazi aksilikler oldu yoksa uretimde yeteri kadar verim mi alinamadi?

Simdiden Tesekkurler....
Akın ÖZTÜRK

Yerleşim Yngiltere / ExeterMeslek Mühendis
Yeni Üye13 yazı

Arkadaşlar, sizde kendi imkanlarınızı kullanarak kolaylıkla kayın mantarı yetiştireceksiniz. Ve hatta kendi kompostunuzu kolaylıkla yapabilirsiniz.

Unutmayın ki bu işin sırrı öğrenmek ve denemektir. Denemeden hiç bir şey yapamazsınız. İstiridye mantarı yetiştiriciliği sizin için zevkli bir hobi olabileceği gibi üretim alanınızı büyüttükçe yetiştirdiğiniz mantarları çevrenizde satabilirsiniz bile. Yetiştirdiğiniz mantarları evinizde taze taze değerlendirebilir komşu ve akrabalarınıza ikram edebilirsiniz. Bu mantarın yetiştirme isteğini karşılamak çokta zor değil. Şu linkte güzel bir makale mevcut bilgileri okuyup kendi kompostunuzu kendiniz yaparak istiridye mantarı yetiştirebilirsiniz. Size önerim makalede anlatıldığı gibi 4-5 poşetle bu işi öğrenmenizdir.

İlgili sayfa; http://www.bizimbahce.net/mantarlar/istiridye-mantari-yetistiriciligi.htm

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Di?er
Üye135 yazı
bu mantarın nemi falan bodruma zarar verirmi. benim bodrumum var 200 m kare ama nem oranından dolayı binaya hasar verir diye korkuyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
Soğuk oda panelleri ve kapısı ile izolason en doğru ve zhmetsizdir,portatif olması ise en buyuk kazançtır çünkü işlerin ilerlemesi ve daha buyuk yerlere geçişlerde de-montaj olan paneller yerinden kolaylıkla sökülerek yeni yerinizde montajı kolay ve zahmetsizdir,ayrıca eklenebilir ve çıkarılabilir olmasıda ayrı bir avantajdır.
Bu iş için öngörülen panel kalınlı 80mm dir (8cm) ve bunun fiyatı 20 euro/m2 dir.
Soğuk Hava deposu-Soğuk Hava Odaları ve soğutma iklimlendirme sistemleri hakkında bilgi ve teklif talep ederseniz özelimden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla
Fatih Emirhan
+90 553 383 65 65
www.konforiklimlendirme.com
VefaciGroup - Soğutma Sistemleri

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye28 yazı
selam arkadaşlar,
mantar üretimini soğuk hava depolarında gerçekleştirebiliriyiz?

Yerleşim Türkiye / Ystanbul AsyaMeslek Dany?manlyk