Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

İş Fikri Burda !!!

Başlatanbulut22Tarih10/03/2011 22:59:43Yorum47

İlk mesaj
Yeni Üye81 yazı
İlk olarak herkese hayırlı kazançlar ve iyi günler.uzun zaman sizler gibi ne iş yapsam diye bu siteyi ve birçok başka siteyi takip etmekteydim,ve bundan 4 ay önce piyasada fazla kişinin yapmadığı bir gıda ürünü tespit ettim ve bu ürünün satışını yapmaya karar verdim.
Dokuzeylül üniversitesi 2 yıllık mobilya dekorasyon mezunuyum 2sene önce askerlik görevimi bitirdim.6ay öncesine kadar başvurmadığım özel sektör kalmadı ama sonuç malumunuz kriz ve işsizlik.4ay önce bir arkadaşımın önerisiyle Tekirdağ’ın Meşhur peynir helvasının toptan satışına başladım.

.kısaca geçiyorum sıkmak istemem anlatmamın nedeni işin büyüklüğü ve bizzat canlı örneği olmamdır.sonucunda ilk bir ay satışlarım çok düşüktü ümitsizliğe kapıldım olmaz falan diye düşünmeye başlamışken yavaş yavaş işlerim artmaya başladı şu an hala bu işe devam etmekteyim ve aylık ortalama 1,500 kg ürün satışıyla yaklaşık 3500TL kar eden bir işletme oldum.aylar önce işsiz olan ben şimdi Allah'a şükür ailemi geçindiriyorum .Şimdi iş konusunu anlatıyım.

arkadaşlar ben istanbul piyasasında bu işi inanın sadece restoranlara çalışarak yapıyorum.Borçlarım var ve yavaş yavaş ödemeye başladım 2.bir araç alarak birde bir eleman alarak daha geniş çaplı satışa başlayacağım(başka ürünler ekleyeceğim).Amacım özellikle Trakya dışında kendi işini yapmak isteyen ya da ek iş yapmak isteyen pazarlama ikna kabiliyetlerine güvenen biraz param olsa bi iş yapsam diyen ve ufak sermayesi(500-1000 tl) olan olmayan tüm arkadaşlarla bu işi yapmasını öneririm.Bu işin sabit yatırımı yok vergisi yok kirası yok elektrik su çalışan kira gibi hiçbir sabit gideri yok(ilk başlangıçta yok tabii) ve detaylarını ilgilenen arkadaşlara msn den iletirim.

risk sıfır ve tamamen sizin kapasitenize bağlı.İster ek iş olarak yapın ayda 200 kg ürün satın isterseniz sadece bu işi yapın ayda 1000-2000 kg ürün satın inanın kazandığınız paraya siz bile şaşıracaksınız.Ve arkadaşlar en az şu kadar alacaksınız bu kadar almanız lazım gibi hiçbir şart yok! alın 5 - 10 kg deneyin bakın oluyormu olmuyormu.yapamazsanız emin olun 5/10 kg komşulara bile bir günde satarsınız ben ürünün ilk geldiği gün öyle yapmıştım:)komşulara ve akrabalarıma sadece 2saat içinde 10 kg sattım:)

kısacası hesap şu 10 tane restoran kafe yada pastaneye verseniz 2kg yapar 20 kg günde ,ayda 20 gün alsalar 20 x20 =400 kg ortalama kar oranı 2,5-3 tl kg ‘de oda yapar 400*2,5 =1000 tl.Verdiğim rakamlar inanın çok düşük ve komik rakamlar inanın çok daha fazlasını satabilirsiniz bu size kalmış.

Ben bu işi bulunduğum yerde yaparım diyen arkadaşlara faydamız dokunursa ne mutlu,
İsteyene üreticinin bilgilerini vereceğim gerisi size kalmış.ben sadece kendimden örnek verdim illa ki bu ürünü deneyin demiyorum ayrıca farklı niş bir ürün bulup onuda deniyebilirsiniz..
İlgilenen kişiler özelden yada msn den bilgi alabilirler.

atagidaltd@hotmail.com

Herkese hayırlı işler dilerim.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
47 yorum
Üye229 yazı
olmayacakl iş deyil arkadaşım istersen sen biraz daha aç belkiş yapmak isteyen çıkar ...
Baktımki zor günlerin gitmeye niyeti yok.. Sandalye çektim altına " buyur otur kardeşim "dedim..

msn : hasan-im@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Di?er
Üye150 yazı
bu işlerde alım satım vadeleri nasıl oluyor? örneği peşin alıp peşin mi satıyorsun, ya da firmalar sana siparişlerini telefonla bildiriyor hergün dağıtım mı yapıyorsun,
bir de seni tebrik ediyorum arkadaşım, işlerin inşallah daha iyi olur, gıda işi bitmeyecek bir iş sektörü, bende gıda işine girmeyi düşünüyorum

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Yeni Üye81 yazı

İlk başka pek vade olacağını sanmıyorum zaten 300-500 liralık az bir ürün alıp denenizi öneriyorum.pazarlama satış yeteneklerinize güveniyorsanız gerisi gelir.

Ayrıntılı bilgi almak isteyen çıkarsa diye firma yetkilisinin telefonunu bırakıyorum dün mesajımda yazamadım kendisine danışmadan bu gün sorduğumda yazabilirsin dedi kendisi.

ilgilenen varsa arayabilir.
0532 241 81 88

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye81 yazı
Çokça gördüğün internetten tıkla**** yatarak kalpazanca para kazanma gibi işlerin peşinde koşulacağına bu tarz somut az sermayeli işleri araşırmanızı şiddetle tavsiye ederim,hem gezerek piyasayı öğreniyor hemde satış yapıyorsunuz.

..Herkese hayırlı bol kazançlar...

Üye292 yazı
aynen olabılıtesı var bence uygula gor .
www.kadinforum.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Üye515 yazı
Merhabalar,
bu peynir helvasını siz ambalajlı mı satıyorsunuz?
yoksa dökme olarak alıp_satıp lokantalarda açık porsiyon olarak mı veriliyor.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Yeni Üye81 yazı
Ben peynir helvasını 5-10-20 kg lik pvc kaplarla alıyor ve öyle satıyorum,satış noktaları porsiyon veya kg olarak satışını yapmakta.

Yeni Üye42 yazı
Farklı üreticileri de Pazar ağınıza katarak Çok Büyük yerlere geleceğinize %100 inanıyorum ayrıca diğer Girişimci arkadaşlara öncülük yaparak onlarında Gelir elde etmeleri Için tecrübenizi paylaşmanızda Çok Güzel Bir yaklaşım tebrik Ederim.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ticaret
Üye515 yazı
merhabalar
tekrar birşey sormak istiyorum
1- siz aldığınız kolili peynir tatlıları fırınlanmışmı,
yoksa sattığınız yerlere fırınlamalarını mı söylüyorsunuz. Başka sunum çeşitleri nelerdir. bunları sattığınız lokantalara anlatıyormusunuz.

Sanırım dondurmayla ikram ediliyormuş.

2- Bir de çanakkale li bir arkadaşım içinde irmik kullanıyorlarmış mı diye sordu.

3- İlk kez pazarlamasında ne gibi zorluklarla karşılaştınız. Bunları nasıl aştınız.

4- Yapılışından itibaren kaç günde tüketilmesi gerekiyor. öğrendiğim kadarıyla 4-5 gün deniyor. Bu süre pazarlanması ve satışı ile ilgili
size nasıl zorluklar çıkardı. Nasıl çözdünüz.

5-Kilosu çanakkalede 7-9TL civarıymış sanırım. Toptanı ne kadar alıyorsunuz siz. Porsiyonunu kaç paraya satışını öneriyorsunuz.

6-Bu tatlıyı hiç duymamış haberi olmayan birine nasıl anlatıyorsunuz.

Konuyu okuyan hemen herkesin aklına gelen soruların cevaplarını da yazarsanız
daha çok kimse aydınlanmış olacaktır.

saygılar.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Yeni Üye81 yazı
Erokas Rumuzlu arkadaş Sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım

soru 1) bu ürün fırınlanmaz fırınlanan arkadaşınızın size söylediği höşmerim tatlısı diye bilinen benzer diye bilinen tamamen farklı bir üründür.yapılışı ve malzemesi ve tadıda farklıdır onuda satmayı denedim ama onda bu başarı yakalanmadı...

2) un kullanılır irmik değil irmik tanemsi olduğu için hoş karşılanmıyor bu helvada
3) her işin ve bölgesel olarak zorluklar hatta olumsuzluklar olabilir bazıları aşılır bazıları aşılmaz bu tamamen size kalmış.ayrıca her ürünü herkes beğenecek diye bir şey yok.
4)yapılışından sonra 1 ay bekleme süresi var 1 ayda da çok rahat hem ben elimdekini hemde sattığım noktalar stoklarını tüketiyor.
5)höşmerim tatlısının fiyatı 7-9 tl olabilir Peynir helvası farklıdır ve fiyatıda höşmerime yakın civardadır.
6)tadı anlatamazssınız ancak tattırır ve tattırdığınız satış noktasıda 10 kg gibi alıp denemesini yapar.

Hızlı hızlı yazdım umarım anlaşılır olmuştur.

Yeni Üye29 yazı
Yazıyı dün gece gördüm ürün ilgimi çekti,bu gün irtibata geçtim 100'er gramlık 100 adet numune istedim çevredeki pastane restoran gibi yerlere tattıracağım ve numune bırakacağım,bakalım umarım yazınızda ki gibi bir gelişme bendede olur..

Gelişmeleri ve ürün hakkındaki yorumları izlenimleri burda paylaşacağım.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Memur
Yeni Üye45 yazı
kara borsa yapılmaz oo iş kardeşim ** gıda sertirfikan varmı** senin satma yetkin varmı ** ürüne nekadar garanti veriyon ** hijyenikmi ** valahi bi zapıta yakalasa bi peynir zeyirli cıksa ** insanlar peynir hastalıgına yakalansa ** ömrün hapiste yatar ** para versen üstüne zor kurtulursun **** peynir ve yogurt süt acıkta satılmaz ** sen o peyniri öyle arabada satamazsın araban kılimalımı kapalı kasamı **
mm

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Tekstil
Yeni Üye81 yazı
Önem adlı rumuz sahibi ,kara borsa yaptığımızı kim yazdı herşey kanunlara yasalara uygun ve belgeli tabiki, bu nedemek oluyor sağlık koşulları sağlanmış demk yani hijyenik

Yeni Üye81 yazı
Ayrıca ilk başlangıçta arabaya bile gerek yoktu yakın yere 2 kova elime alıp gidiyordum veriyordum malını uzak yerede toplu taşıma araçlarıyla.yapacam diyen her türlü yapıyor yani..tekrar belirtmek isterim üretici firmanın tüm gıda üretim belgeleri mevcut olmasa zaten satamaz dolayısıyla bende alamam ve satamam herşey kanun ve yasalar çerçevesinde işliyor.

Ürüne ne kadar garanti veriyosun televizyon yada pc falan almıyorsun arkadaşım. uygun koşullarda 30 gün saklama koşulu var onuda satış noktaları saklıyor ben elimde mal tutmuyorum geldiği gibi veriyorum ..onlarda +10 derecede muhavaza ederek 30 gün kadar saklayabiliyorlar.

Yeni Üye37 yazı
MALZEMELER
2 ½ su bardağı toz şeker
1 kg tuzsuz peynir
2 kahve fincanı nişasta
2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

Peyniri suda yumuşatın ve yumuşayınca da suyunu süzün, varsa blender de ezin. Yarım bardak su ve nişastayı ekleyin iyice karıştırın. Başka bir kapta kalan suyu ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra ılımasını bekleyerek peynir karışımını içine ekleyin. Ağır ateşte iyice karıştırarak pişirin. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince ateşten alarak isteğe göre soğuk yada sıcak servis yapın.

Not= Dondurmalı serwiste yapılabilir!...

AFİYET OLSUN!...
Bu mudur, resmide var ekleyemedim.. yapılışı böyle sanırım..

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye29 yazı
Ürün bu sabah elime geçti Hızlı ulaşım için öncelikle teşekkür ederim.

Şahsi fikirlerimi yazıyorum
Ürün gayet hafif bir tatlı türü,hiç bir şekilde rahatsız etmiyor ve insanı baymıyor.ayrıca önerildiği gibi dondurmaylada birlikte denedik muhteşem bir ikili oluşturdu.
çevremde bu tadı bilen yoktu bende dahil ürün olumlu tepkiler aldı güzel bir gelişme..

Ticari açıdan bakıldığında yakın çevremde ki 20 restoran ve pastaneye ***ürdüm ve 12 yerden hemen 10 kg lik sipariş aldım :)

İyiki bu yazıyı görmüşüm.

Bu üründe ışık gördüm OLACAK GİBİ YANİ...

Ayrıca yazıyı yazan Bulut bey çok teşekkürler paylaşımınız için.umarım bu forumda böyle gelişmeler olur ve insanlar ek kazanç hatta ciddi bir kazanç elde ederler.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Memur
Yeni Üye43 yazı
ya bu ürün sadece resturant pastanelere mi veriliyor ?marketlere filan verilemez mi

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye310 yazı
Ece28 ve bulut22'nin aynı kişiler olduğu hissine kapıldım.
İmla hataları aynı, yazı tarzları aynı.

Ayrıca Ece28 daha ilk mesajında, hemen sipariş verebilecek kadar tatmin olmuş.
Sonra, Ece28, hemen ürüne sahip olmuş, hem de ürünü aldığı sabah, hemen 20 pastane ve restorana numune bırakmış ve üstelik hemen de 10 kg'lik siparişler alıvermiş!
Bir önceki mesajındaki "numune bırakacağım ve izlenimleri sizle paylaşacağım" cümleleri çok yapmacık.

Firma yetkilisi filan hikaye, ürünü kendi satıyor zaten.
Yok yetkiliden izin almamışmış önceden, şimdi almış da telefonunu yazmışmış!

Madem bu kadar iyi gidiyor ürün, niye başkaları ile ekmeğini paylaşıyorsun.
Dikkatli okuyun arkadaşlar, acemice bir pazarlama stratejisi gütmüşler bence.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye42 yazı
istedikleri Kadar strateji Olsun, sonuçta kim kime güvenip Okadar numune Veriyor? Yapabilecek Olan arkadaşlar kaçırmasınlar Ama numune Için üretici sizden Para talep ediyorsa bu Durum saçma Olur, Çünkü hem firmanın Pazar ağını genişletip hemde cebinden Masraf Yapmak mantıksız...

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ticaret
Üye310 yazı
Bir de büyük harflerle "OLACAK GİBİ YANİ" yazmalar filan.. Ben inandırıcı bulmadım şahsen.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye81 yazı
Sevgili onurkoniks,böyle şeylere kulak asacak bir yapım yok ne ece yi tanırım nede forumda başka birini. ilk yazımda okursan dedimki farklı ürünler bulup başka şeylerde de buna benzer satışları düşünebilirsiniz. AMA DOĞRU YAZMIŞSSIN İNSANLAR ALIŞMIŞ KOLAY PARAKAZANMA YOLLARINI ARAMAYA NE GEREK VAR DOLAŞIP NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN BİR ÜRÜN SATMAYA DİMİİ DOLAYISIYLA TECRÜBEMİ PAYLAŞMAKLA HATA ETTİM,BIRAKALIM İNSANLAR GÜZEL ÖRNEKLER YERİNE İNTERNETTE TIKLA**** ZIPLA**** DAHA CİDDİ PARA KAZANMA YOLLARINI ARAMAYA DEVAM ETSİNLER.

Benim ne bu ürünü burda satmak gibi bir niyetim oldu nede satma derdim ben eşşek gibi çalışarak(pc başında değil tabi) zaten satıyorum şükürler olsun.
varsın sizin gibi önyargılılar strateji olarak görsün ve hatta başlamasın...

Yeni Üye0 yazı
Bulut arkadaşım 10 olumlu yanıttan 1 mualefet çıktı diye sen yaptığın iyilikten vaz geçme, inanıyorumki birçok insanın ufkunu açtın cesaret verdin muhalefet eden arkadaşda haklı insanlar o kadar kötüleşti ki, paranoya oldu herkes.
Bende senden detaylı bilgi rica edeceğim, arabam var emekli ve boştayım birde sen istenbulun neresinde satıyorsun bu ürünü, gittiğin yerlerde açık hesap teklif edenler çokmu bilgilendirirsen çok sevinirim Allah hayırlı işler nasip etsin ali.yemenici@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / SilindiMeslek Yöneticilik
Yeni Üye38 yazı
Bulut arkadaş ben İzmirde araçlarımla toptan-perakende satış dağıtım yapmaktayım.Ürün numunelerini gönderebilirmisin?Aşağıdaki adresten detayları yazarsan sevinirim.
iyildirim55@hotmail.com
Kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye81 yazı
Muhalefet etmesi ayrı bişi birini suçlaması ayrı bişi neymiş aynı kişiymişiz pazarlama stratejisi ,ben bu kadar strateji bilsem girer şirketin birine pazarlama müdürü olurum :) ama onca iş aramama rağmen demekki şirketler bendeki bu zekayı görememişler Onurkoniks arkadaşımız görmüş.

Hertürlü aykırı fikre açığım ama suçlamaya izin vermem.

Ali bey gerekli bilgi mail adresinize iletildi.teşekkürler

Üye172 yazı
bulut arkadaş takma kafana böyle boş konuşan muhalefet yapmaktan başka bir işe yaramayan tipleri kafaya takmayın.bende ürünün dayanıklılığı fiatı hakkında ve numune isteyebilirmiyizx bilgilendirirseniz sevinirim semihefe7800@hotmail.com 05448553878
semih

Yerleşim Türkiye / SafranboluMeslek Saty? / Pazarlama
Üye683 yazı
bulut22,

Tebrik ediyorum...
Dilerim daha sistemli bir çalışma ile şirketleşirsin.
Başarını paylaşman ayrıca bir erdem olmuş.

Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk