Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Acil Cola Turka

BaşlatandulatTarih28/02/2011 21:45:50Yorum8

İlk mesaj
Üye252 yazı
selamlar,acil birsey ogrenmem gerekiyor,bir fikir geldi aklima, COLA TURKA bu ismi icin COCA COLA sirketine pay oduyor mu? kullanim haklari nasildir? mesela COLA CAY diye birsey uretsem COCA COLA tarafindan ne gibi birsey gelir? fikir yazacak veya okuyacak olan herkese onceden tesekkurler.

www.kasip.kz

Yerleşim Kazakistan / AlmatyMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Üye170 yazı
coco cola marka olarak coco colayı tescil ettirmiştir, cola bir içecek türüdür cola cay isimli bir ürün yoksa tescil ettirmek için başvuruk markanızı garanti altına alabilirsiniz
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye1091 yazı
patent için başvurun o zaman orad çıkar , en dogrusu orada elli olur

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Üye138 yazı

soruna çok profesyonel olmamakla birlikte bildiğim kadarıyla cevap vereyim (profesyonel değilim belirtmek istedim. yanlış yönlendirmek istemem) arkadaşında dediği gibi cola bir içecek adıdır. kullanabilirsiniz. yani "çay" adını kullanmak gibidir. bahsettiğiniz firmanın tescil ettirdiği isim ya "coca cola" dır ki bence budur, ya da "coca" dır. bu arda merak ettim yeni bir Türk kolasımı üretmeyi düşünüyorsunuz?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Üye252 yazı
herkese yorumlari icin tesekkurler, cola patates suyu gibi birsey, ama orijinal ve ozel icecek. coke isminin tek coca cola ait oldugunu bilirim, cola turka ama ayni coca cola gibi gazli icecek cikartiyor buna ragmen bir para odemiyorsa demek cola cay oluyor.

Üye252 yazı
thanks uzza brother

Yeni Üye29 yazı
tpe.com dan marka ya başvuracaksınız

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Reklam
Üye252 yazı
degerli ahmet dogru adres verdiniz mi

Yeni Üye53 yazı
slm dulat sorunu okudum yanıtlarıda okudum yaklaşık 2 yıldır marka işi yapıyorum şuanda free çalışıyorum benim fikrimi söyleyecek olursam cola çaya tescil alamzsın şuan araştırma yapamıyorum tpe nin sisteminde sorun vararaştırma yaptıktan sonra bilgi verebilirm sağlıklı ama cola ve çay içecek ismi olduğu için emtia sınıflarında eğer ürün veya hizmet ismi geçiyorsa eğer o marka olmaz burda cola ve çay içiecek ve emtia sınıfın içinde geçen isim olduğu için marka red edilebilir veya itraz edilebilri veya kabul edilebilr bunlar tamammen bir süreçten geçtikten sonra netleşir ama benim kanatim cola çay olumsuz bir marka cola turka burdaki turka farklı bir isim olduğu için tescil edlebildi sende cola xxx ismi bulrusan araştırmanı yapar yardımcı olabilirm sahingur84@hotmail.com
Şahin GÜR
Genel Koordinatör

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama